Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár
 
Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 166
(#) Tomi81 válasza gabor83 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Szia, mailcímemre ha tudsz küldj anyagot róla, köszi, stoma@freemail.hu
(#) Tomi81 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Bekapcsol, vagy lehet nem ettől? De mi másra jelezne? Nincs tippem.
(#) Tomi81 válasza akos70 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Ha már a táp ráadása után riaszt minden érzékelő nélkül akkor mi a baj? Mert nekem ezt csinálja
(#) Tomi81 hozzászólása Nov 10, 2009 /
 
Van még egy Ha ez kuka akkor a régiből kimentettem a riasztóját, csak nem találok hozzá dokumentet...Ha keresek rajta valami érdemleges feliratot tudtok segíteni a bekötési rajzban?
(#) Inhouse válasza Tomi81 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Lássuk!

Üdv
Inhouse
(#) Tomi81 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Holnap hazaérek, és lefotózom, megvizuálom, felrakom
(#) Cölöp hozzászólása Nov 18, 2009 /
 
Sziasztok!

Spal AS80 riasztó programozásáról van szó. Nem tudok belépni a programmenübe a megadott módon. (nyitott ajtó, gyújtás, 5X középső gomb, gyújtás le.) Úgy sem megy, ha elötte szervíz módba lépek. A hallható csipogást, és a külső modulok hatástalanítását szeretném kikapcsolni. Szóval, hogyan kell programozni ezt a riasztót? Vagy esetleg valami hiba miatt nem tudok belépni a programmenükbe?
(#) Inhouse válasza Cölöp hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Én ahogy emlékszem (a túlbonyolítás ellenére), simán beléptem a menübe.
Nekem az nem tetszett, hogy nem jelölték az alap beállításokat, valamint nem részleteztek bizonyos funkciókat eléggé.
Ja, az AS90-es volt... Bár az én autómban AS80 van, de ahhoz meg nincs leírásom, de úgy tudom, hogy szinte teljesen ugyanaz. Jelzi a LED a gomb nyomkodását?

Üdv
Inhouse
(#) Cölöp válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
A távirányítón lévő led igen. A kocsiban lévő nem, de az nem reagál semmilyen gombnyomásra sem. Amúgy minden normálisan működik, kivéve a felhasználói programozást.
(#) Inhouse válasza Cölöp hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Tehát amúgy működik a távirányító, kapcsolja a riasztót, csak a menübe lépéskor a gyújtás után nem villog a műszerfalon levő LED a gombnyomásokra?
Vagy nem érzékeli az ajtónyitást, vagy a gyújtást...ezek biztos jók? Ha igen, akkor esetleg nem jó sebességgel csinálod, vagy hibás a riasztó, de nem hinném...

Üdv
Inhouse
(#) Cölöp válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Igen gyújtáson a műszerfalon lévő LED nem villog gombnyomásra. Szervízmódba lépéshez, új távvezérlő programozásához, jelszó bevitelhez is kell gyújtás, ezek működnek, szerintem az jó. Beriasztás után kulcssal kinyitva riaszt az ajtónyitásra, valószínüleg az érzékelő is jó. Te kb. milyen sebességgel csináltad?
(#) Inhouse válasza Cölöp hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Idézet:
„Te kb. milyen sebességgel csináltad?”


Passz...fogalmam sincs már, csak tudom, hogy ott is el lehet rontani. Igazából elég gáz az amikor menet közben nézni kell a papírt, hogy most mit is kell csinálni? Ja meg 5-ször 10-szer nyomja meg ezt meg azt, de közben 3-at villog, 4-et csippan, akkor jó...

Üdv
Inhouse
(#) zoltanx80 hozzászólása Nov 24, 2009 /
 
Hello
Van az automban egy Cyclone keyless entry I350 kozpontizar, nyitaskor az ablakok is lenyitodnak zaraskor meg bezarodnak. Resetalni szeretnem gondolom az integratot ha kicserelnem benne resetalodna, melekelem hogy nincs semmi hasznalati utmutatom rajzom hozza. Szerintetek mi lehetne a megoldas.
(#) wasya hozzászólása Dec 8, 2009 /
 
Hello mindenki! A problémám a következő: van egy 97-es opel vectrám, amiben volt gyári központi zár, távirányító nélkül. Vettem 1 king w-12 bicskakulcsos távirányító modult, ami a bekötés után nem tökéletesen működik. Amikor be szeretném zárni csak 5.-ik alkalomra hajlandó, szóval 4-szer visszanyit. Mikor lezárt, minden tökéletesen működik nyit-zár egészen addig mig be nem ülök és ráadom a gyujtást, ekkor minden kezdődik előről, megint 4-szer visszanyit majd 5-re lezár. Mi lehet a probléma? Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel?
(#) soto hozzászólása Dec 14, 2009 /
 
Üdv.

Egy bicskakulcsos riasztót tettem a kocsiba ami eddig tök jól működött, de egyik pillanatról a másikra nem érzékelte a távirányítót. Egyiket sem. Ha belépek az újrakódolási menübe akkor se reagál rájuk.
Amugy a riasztó bizonyos "kényelmi" funkciói működnek csak a lényeg nem.
Ha tud valaki kérem segítsen.
Mellékelek 1 képet

Köszi.

Kép 004.jpg
    
(#) Inhouse válasza soto hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
A topicban már többször leírt TV-s módszerrel nézd meg, hogy a távirányítók adnak-e? Bár - nem írtad a részleteket, de - nem valószínű, hogy egyszerre romlik el kettő... Olcsó volt? Mi a márkája?

Üdv
Inhouse
(#) soto válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 15, 2009 /
 
Üdv.

13,500 volt a következő helyen.bicskakulcs
Magamnak szereltem be eddig minden rendben volt, majd egyszer csak nehezen működött, többször kellett nyomni, később pedig egyáltalán nem reagált.
Használati útmutató szerint ha belépek az újrakódolási menübe és ott akarom hozzáprogramozni a távirányítót nem történik semmi. Nem értek hozzá, de a jelvevőt nem lehet valahogy ellenőrizni??

Köszi.
(#) soto hozzászólása Dec 15, 2009 /
 
Elrontottam a linketBővebben: Link
O30A

Köszi.
(#) soto hozzászólása Dec 15, 2009 /
 
Hali.

Kipróbáltam a tv-n.
Helyzet a következő: A bicskakulcsra nem reagál, egyikre sem!!
Más a Hz?
A régi riasztó távirányítómra reagált. 433MHz-nél.
Segítség???

Üdv:
Soto
(#) soto hozzászólása Dec 15, 2009 /
 
Ismét én.

Megvan a frekvencia: 315MHz
Tehát működnek....
Elakadtam..

Jó éjt.
(#) Inhouse válasza soto hozzászólására (») Dec 16, 2009 /
 
Az európai szabvány (433MHz és 868MHz), az amerikai (315MHz és 915MHz)...legalábbis én úgy tudom.
Már ez is érdekes egy magyarországi forgalmazásnál...az NHH nem örülne neki, ha kiderülne...

A vevőt nem egyszerű letesztelni... Ha külön modul van beszerelve (általában egy élére állított kis panel, amibe az antenna is megy), akkor azt meg tudod nézni, hogy maga a 315MHz-es jel érkezik-e, a panel kimeneti pontján. Ha egy panelen van, akkor macerásabb... Ezek a pontok általában +táp, kimenet és test, ki lehet szűrni, melyik melyik. Ha nem jelentkezik jel, amikor nyomod a gombot, akkor a vevő modul rossz. Ha van jel, akkor a további részekben van a hiba, pl. dekódolás... az gáz...

Üdv
Inhouse
(#) soto válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 16, 2009 /
 
Üdv.

Köszi a választ, majd igyekszem és írok.

Üdv.
Soto
(#) totti hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Sziasztok.

A kocsimban jelenleg egy ilyen riasztó van beszerelve. Szeretnék a kocsihoz egy bicskakulcsot venni. Találtam is egyet ez lenne az kérdés hogy ezt rá tudom majd programozni a riasztóra?
(#) zoltanx80 hozzászólása Jan 2, 2010 /
 
Hello
Van egy VW Passat 95 os autom, valamilyen okbol az utolagosan raszerelt kozponti, taviranyitorol hasznalva fel le huza az ablakokat. Le lehet e kotni valamikep rola vagy vlami biztositekot kiszedni hogy ne mukodjon vagy kesleltetni ? Semmi leiras nincs hoza. Brmilyen jo tanacs jol jonne. Szaki nincs sajnos itt mifelenk.
(#) vovozs válasza totti hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
ha mákod van a távirányítóba lévő két ic cseréjével tudod megoldani....99%-ban más kódképzés, a bennük lévő kis 8 lábú ic képzi a kodot és ez sokszor egyedi márkánként, gyártóként változik....

valoszínű 5s-ra van állítva a központizárvezérlési idő ezért a kocsidba lévő gyári konfortzár mindig müködik le is fel is.( olyan mintha ha kulcsot elfordítva tartanád 5s-ig mind záráskor mind nyitáskor) ez szerintem szakszervíz (riasztósés nem márka..)és a gond hogy be kellene azonosítani az eszközt mert át kellene programozni és ez sok féle lehet,( jumpertől kezdve gyujtás ráadás levétel x-szer és távirányító közben néha megfelelő időben megnyomni...)

majd ezt fogod megfizetni, de lehet hogy csak a 10.riasztószerelő fogja csak felismerni és megszerezni a programozást... keresd meg aki beleszerelte-szereltette az eszközt, elöző tulaj... vagy ki kell szerelni és újat bele....

vezérlőegységről részletes fénykép ill a távadókról és azt mutogatni szerelőknek mindenfelé...
(#) Inhouse válasza soto hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Ne igyekezz ennyire, nehogy eltörd a lábad...

Üdv
Inhouse
(#) soto válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Na itt vagyok
Millió bocs.

Történtek velem azóta:
Kipróbáltam a két távirányítót a tv-s módszerrel és jónak minősültek. Megmértem a feszültséget az elemeken (3*3v-os) eredmény 9,02V lett ami szerintem jó?
De vettem 3 új elemet ami mérés után tudott 9,58-at!
Az új elemmel minden gombnyomásra reagált, gyönyörűen működött. Szidtam magam hogy lehetek ilyen hülye??!!
DE: egy nap elteltével az új elem se nyitotta, csak sokadik gombnyomásra /de ha olyan kedve volt és van is a mai napig akkor akár 2*-3* is letudom zárni egymás után. Majd megint nem reagál semmire?!/ Ha hagyom pihenni x- ideig akkor lehet!? hogy jó működik.

Ismét mértem az elemet most tud kb:9,05V-ot. Nem értem? Mi lehet a baj?
És még a másik dolog az, hogy a kódtanításra se reagál egyik távirányítóval sem csak hébe-hóba....
(#) Inhouse válasza soto hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Az elem megtréfálhat. Terheletlen állapotban mutathat megfelelő feszültséget, de terhelve lemegy és nem működik az eszköz.
Valami kontakt hibád is lehet...nézd meg az elemtartót, az érintkezőjét és forrasztást a NYÁK-on...
A kapcsoló is szokott vacakolni, ha nem határozottan kattan...csere...
Nincs kódfelejtésed, nem kell újrakódolni, mivel jó elemmel elindult...

Üdv
Inhouse
(#) soto válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Szia.


A távirányítón a led nem tudom mennyit befolyásol vagy jelent e valamit, de minden gombnyomásra világít, és határozottan kattan is. Bármely gomb lenyomásakor.
A másik dolog pedig hogy az én agyam szerit kizárjam a távirányító hibát, hogy ha átteszem az "új" elemet a másik távirányítóba akkor sem reagál azonnal. csak ugyanúgy mint az előző irányítóval.

De akkor miért működött új elemmel olyan szépen?

Rejtély.
Dobok 1 fotot a távirányítóról:

Üdv:Soto

IMG_7988.jpg
    
(#) Inhouse válasza soto hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
Hmmm....valóban rejtélyes...

Üdv
Inhouse
Következő: »»   21 / 166
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem