Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   197 / 1273
(#) kadarist válasza zombee hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!

A szervízmenübe való belépéshez nyomd meg a menü gombot, majd egymás után a 4,7,2,5 gombokat a távirányítón.
"11ak19 SERVICE MODE,FROM INSTALL MENU,PRESS 4,7,2,5 REMOTE"
Ha ez nem jönne be, akkor a készülék hangerő gombjait nyomd le egyszerre legalább 10 másodpercig.
Ebben a doksiban hasznos infók vannak többek között a szervízmenüvel kapcsolatbanBővebben: Link
(#) robi1 hozzászólása Jan 3, 2010 /

Sziasztok!
Egy Panasonic TX-28LD4P javításában kérném a segítségeteket. Magától stand by-ba kapcsol. 2-3 napja kezdődött, eleinte 10-15 perc üzem után kikapcsolt, mostmár kb. 1 másodpercig marad bekapcsolva aztán vége. Sajnos tv-ben nem vagyok otthon, de amúgy az elektronikával jóban vagyok.
Találtam rajzot hozzá, illetve olvasgattam a fórumot.
Gondolom nézzem meg a táp primer kondiait, itt kezdődik a probléma, a graetz-et megtaláltam de a továbbiakat nem igazán vágom. Van egy relés megszakítás, amit próba képpen áthidaltam de sem kép sem hang nem lett tőle.
Előre is köszi!
(#) kadarist válasza robi1 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!
Ha jártas vagy az elektronikában, akkor fel kell ismerd az elektrolitkondenzátort élőben és rajzjelről is. A dokumentum világosan mutatja az elektrolitkondenzátorok pozícióit és értékeit. Nem elég a primer oldalt átvizsgálni, a szekunder is számít. Persze a forrasztásokat is ellenőrizd az egész áramköri lapon.
(#) zombee válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Oks, köszönöm.
Ma még kipróbálom, aztán kb. 3 hétig nem leszek a közelében.
Apropó. A képernyő villódzása is állítható a szervízmenüben?
(#) kadarist válasza zombee hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ennél a fényerőtől függő képméretváltozás nem állítható. Adalék a menühöz:Bővebben: Link
(#) robi1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Kösz a gyors választ.
Persze az elkókat felismerem, csak elég sok van belőle a rajzon is, meg a panelen is
A T802 a készenléti táp trafója? Ezzel is kell foglalkoznom? A T801 ahogy látom sokféle feszt ad ki, mindegyik kimeneten van egy puffer (C858, C856..stb.) ezek is okozhatják? Szóval meddig kell vizsgálódnom?
Ha lehetséges egy piros kört rajzolni a mellékelt rajzon amin belül nyomoznom kell, az nagy segítség lenne.
A forrasztásokat szabadszemmel már átvizsgáltam, de nem találtam semmit
(#) marciart válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Hát nem hiszem hogy elállitottam de lehet, ha mégis megtettem hogy lehet visszaállitani?
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ha a kép nem jön elő, akkor nehezen tudsz már állítani rajta. EEPROM-csere szokott segíteni. Feltéve, hogy egyáltalán a szervízmenüzéstől nem indul. Szakember segítségét ajánlom.
(#) kadarist válasza robi1 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Stand-by van, tehát a készenléti trafó és áramkörei jók. Nézd meg(cseréld) a C816,858,856,854,851 és 852 kondikat. Persze nem egyszerre, hanem egymás után, és mindegyik cseréjekor próba. Sajnos az STRF IC is sok meglepetéssel képes szolgálni. A sortrafó (nagyfesz) forrasztásait és a csatlakozók, IC-lábak, valamint a nagy Wattos ellenállások forrasztásait ellenőrizd!
(#) marciart hozzászólása Jan 3, 2010 /

kösz szépen a segitséget.
(#) Zsolti YZI hozzászólása Jan 3, 2010 /

Sziasztok van eggy kis gond a tv mel és nem tudom meg e lehet javitani képernyőn középen vanegy fehér 1 cm széles csik a szaki azt mondta valamelyik ic ment tönkre ja meg persze az én idegeim
(#) kadarist válasza Zsolti YZI hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!
Szerintem is az IC ment tönkre, esetleg nem kap tápfeszültséget az IC. A csík vízszintes? Mi a készülék típusa?
(#) frissadam hozzászólása Jan 3, 2010 /

Hi!
Ha a tv minden csatornája tökéletes viszont az m1-en nem jó a hang akkor az lehet attól hogy nem tudja a keletei hangnormát a készülék? Ha igen , akkor mi a megoldás?
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Kábeltévéről nézed az adásokat, vagy antennáról? Ha antennáról, akkor lehet hangnorma-probléma, mert a VHF-sávú adóink keleti hangnormásak.
(#) tnorbika válasza (») Jan 3, 2010 /

figyelj ide testvérem ne legyél nagy ember ne igy beszélj mások tudnak szépen is szol neked mi fájmi a bajjod ha segiteni nem tudsz maragy kusba
(#) tnorbika válasza prst14 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

nem hiszem de nem tudom pontossan.olyan mintha hasa lenne a képernyönek két oldalt.ugye nem a kép etéritö ic?az a baj éjjel nappel megy a tv.légyszi segits ha tudsz kösszönöm
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Kábel tv. De a gép német. És volt egy pici saba tv-m ami ugyan ezt csinálta. A kép és a hang mindenhol jó kivétel az m1 hangja....
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Valami kis helyi kábelszolgáltatód van? Lehet, hogy a helyi nagyadó adását (ami VHF-sávú) konvertálja a kábelfrekire, és akkor lehet normagond.
(#) karika200 hozzászólása Jan 3, 2010 /

Üdv!

Adott egy nagyon régi tv, név szerint egy Orion LILIOM-tx. A tv tökéletesen működik, csak annyi a bajom vele, hogy a teletext elszállt. Amikor a teletextre váltok, csak az van kinnt hogy S100 háromszor egymás alatt, kb 10 centire, és balról jobbra megy a felirat a képernyőn elég gyorsan... Jó, tudom, hogy elég béna tünetleírás volt, de így nagyon most azt se tudom, hogy hol lenne érdemes elindulnom. Szerintetek mit nézzek meg, minek lehet baja?

Köszi, karika200
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Igen helyi kábel tv. Szabó antenna Bt , tudom nem a reklám helye , de nem félek , hogy innen tudja meg valaki hogy léteznek és átpártol....
(#) kadarist válasza karika200 hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!
Cserélj txt panelt, vagy az IC-ket egyenként, bontott forrásból.
(#) supper hozzászólása Jan 3, 2010 /

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni. Van 2 Tevion 5540st tv távirányító nélkül jutottak hozzám vettem a eurobeat.hu-n a hozzá ajánlott távírányítót a menűig visz mindent , de az almenükbe nem lehet belépni ahol kép, hang stb. beállítások vannak mást egyebet mindent visz a távirányító már próbáltam mindenfélével de ez biztos hogy hozzávaló mert PT90 saszihoz való és ez olyan. a szervízmenűben a hotelmód nincs bekapcsolva ami érdekes , hogy 2 egyforma tv-ről van szó és mindkettőnek ez a baja
(#) dragon0 válasza donzetor hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Helló ! a procit ellenőriztem az általad leírt módon és jónak tűnik köszi a segítséget!!
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

valami 400-at látok a hátulján le tépödött a papir sajnos .valami ötleted lenne?ugy e nincs nagy bajja mert nincs pénzem ujra.légyszi nagyon szépen kösszönöm a segitségedett
(#) dragon0 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

köszönöm a segítséget holnap rohanok a HQ veszek egyet majd be számolok az eredményről ill nagyobb hűtő bordáról !
(#) belfike hozzászólása Jan 3, 2010 /

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Delton nevezetű TV-m westel 11AK30-2 sasszival. A készenléti led világit de semmilyen reakciót nem tudok kihozni belőle . Leirom miket végeztem el.Hálózati tápfesz rendben (a kondin 350v),A táp indulna de szerintem le is tilt( optocstoló kimérve OK).A táptrafó szekunderén minimális feszkók mérhetők (a 150v nál 12; 8,5v-nál 3; 5v-nál 1,2) bár a 150volt-nál volt egy kapacitás szegény kondi , kicseréltem de semmi változás ..A trafót kiemelve zárlatot nem találtam. A power fet (nálam K3114 ) nem zárlatos.MCR22-8 tirisztor rendben feszstabilizárorok (7805;7808)rendben.A sor darlingtont kiforrasztva szintén semmi ,lámpával is néztem de nincs változás.Mi lehet vele ?? A válaszokat előre is köszi.
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!
Vedd le a hátulját, és a panelon keress CUC feliratot. Írd meg, hogy milyen számsor van a CUC betűk után írva. Egyúttal a forrasztásokat is ellenőrizd le.
(#) kadarist válasza belfike hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Szia!
Folytasd az elkócseréket! Ha a sor nem indul bekapcsoláskor, akkor a tápegység (a vezérlőn keresztül) visszakapcsol készenlétbe. Ellenőrizd a sortranzisztor bázisában lévő csatolóelkót, és a környéken lévő alkatrészeket. A sortranzisztor jó? Nem zárlatos?
(#) frissadam válasza frissadam hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ezt a problémát hogy tudom megoldani?
(#) belfike válasza kadarist hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A tranzisztor BU 808DFI darlington mérési értékek: müszer + a bázison.B-C 871 mV
B-E 116 ez valószinüleg ohm lesz mert van két ellenállás sorosan a bázis és az emitter között
müszer – a bázison B-C 1,467 Volt B-E 116 ohm

A kondik ellenörzése folyamatban addig is köszi.
Következő: »»   197 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem