Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
A 18F4550-esbe próbáld meg ezt beleégetni: LINK
Valamint, még a mostani programmal megpróbálhatod megfigyelni, hogy miután a gépre dugtad az ICD2-t, és megnyitod az MPLAB-ot, közben futva hagyod az Eszközkezelőt is, és amikor az MPLAB-on belül csatlakozni próbálsz az ICD2-höz, és megjelennek ezek az előbbi hibaüzenetek, akkor vajon eltűnik-e az Eszközkezelőből az ICD2 az MPLAB-os csatlakozási művelet közben?
Ezt hogy alakítsam át hex fájllá, az Oshon csak megnyitható hex fájlokat "eszik meg', szerkesztőben hex kiterjesztéssel elmentem, az úgy jó lesz?
Igen, ez valójában egy HEX fájl. Vagy úgy mented el, ahogy leírtad, vagy az előbbi linken jobb egérgombot nyomsz és kiválasztod a Hivatkozás/Cél mentése más néven-t.
Nem tűnik el, megmarad az eszközkezelőben a hardwer.
Sikeresen meg építettem kijavítottam a szembetűnő gondokat az ICD2-esen, de ha rá dugom a gépre nem villan ki a power led (Új led, frissen rendeltem), át néztem az összes forrasztási pontot, de semmi. Mi lehet a gond?
Beégettem ezt a hex-et is, de ugyanaz a helyzet...
És itt a "vas" is. Programmer-ként sem csatlakozik... és az az érdekes, mintha egyszer még az elején csatlakozott volna, de nem vagyok ebben már biztos.
Érdekes dolgot vettem észre nézegetés, próbálgatás közben, lehet hogy ez a hiba?
Alul az MPLAB PIC887-nek írja ki a 877-est. Újraírtam a 877-est de maradt a 887-esnek való kiírás...
Az a cél-PIC lenne, amit majd égetni akarsz az ICD2 segítségével.
Na ja, valóban itt vár egy a 3D led kocka 887-es PIC-je, csak érjek már a végére...töltök bele olyat, hogy lesz benne 4. D is
De ezt honnan tudja a "szűz" MPLAB? Idézet: „De ezt honnan tudja a "szűz" MPLAB?” Ez valószínűleg valami véletlen lehet csak. Az MPLAB-on belül a Configuration főmenün belül lehet megváltoztatni az égetendő PIC típusát, a Select device kiválasztásával. A probléma okát sajnos nem tudom kideríteni, de amik furcsák, illetve, amiken elmélkedtem: - adatvezeték (D+ és D-) felcserélés nem jöhet szóba, mert a PC felismeri az eszközt (ott látható az eszközkezelőben) - az USB tápfeszültsége rendben lehet, máskülönben lehet, hogy a PC nem ismerné fel az eszközt -> biztonság kedvéért mérj rá multiméterrel az USB feszültségére és írd le az eredményt! - ellenőrizni kellene a NYÁK-ot szakadást vagy rövidzárat keresve! A 877-es és a 4550-es PIC közti vonalakat is nézd át jól!
USB fesz jónak tűnik, 5.02 V, és megcsinálja az IDC2 az egyenlőre csak 11.46V-ot is, táplábakon ott az 5V, a power led világít... ezeket már ellenőriztem..
A két tok közötti összeköttetést is kisípoltam már, potyo egyik hozzászólása alapján át is forrasztottam félig még csak a nyákot, hogy a vezetők is ónozottak legyenek...... nem vagyok büszke a kinézetére, de állítólag felettébb hasznos dolog a jövőre nézve. Az alap, romos IDC2-nek is ez volt a baja, nem győztem keresni a hibákat az elöregedett panelon, emiatt csináltam meg az újabb verziójú nyákot hozzá.
Amikor beégetted a PIC-ekbe a firmware-t, és rádugtad majd kiírja a hibaüzenetet, próbáld meg Verify-al ellenőrizni a PIC-ek tartalmát. (Nem-e sérült meg), mert nálam volt olyan h folyton elszállt a 4550-esből a program... Ez egy ismert bug az utánépített készülékeknél, és nem is mindenkinél fordul elő...
Azt hiszem igazad lesz....
Verify-nél hibát ír, újraolvasásnál meg koránt sem az van benn, amit beletöltöttem... Azt hiszem ebből a PICből lassan matricát csinálok... van erre a célra egy 5 kilós kalapácsom.... kezd elegem lenni, egy egész éjszakát szívtam emiatt a vacak miatt... És most mi a megoldás? Van valami ötleted? A WLPT Mininek 12.9 a Vpp-je, és most olvasom, hogy ennél a típusnál csak 12.5V a max.... ez lehet a gond?
Köszöm a gyorst választ!
Beszéltem azóta szakikkal és azt mondták be kell égetni a két picet, szerencsére van egy jó ismerős aki meg is tudja oladni a dolgot. Köszönök mindent, majd ha lesz problémám szólok! Viszont még 1 kérdés: Rádugtam az usbre de ugye nem volt be égetve a pic, tönkre mehet a pic? vagy csak akkor derül ki ha égetőre kerül? Köszönök minden választ előre is!
USB +5V és GND közé tettem egy 470µF-ot, az segített vmennyit, de mindig vigyázni kell ha az MPLAB nem kapcsolódik azonnal, akkor a 4550-nek nyomni kell 1 reset-et. Nálam bejött...
Üdv
A 12,9V nem hiszem, hogy gond lenne, de megpróbálhatod lejjebb venni, az biztosan nem tesz tönkre semmit, maximum nem égetődik be a program. Hogy a menűpont miért nem elérhető, arra sajnos nem tudok mit mondani. Mintha egyszer régebben lett volna már ilyen probléma, de nem emlékszem, hogy kinél és mikor lehetett. Próbálj rákeresni, hátha rálelsz.
Üdv!
1 hatalmas kérdésem lenne a icd2essel kapcsolatban. Mi a csati pontos típusa ami a Icsp kettes aljzathoz kell? Mert rendeltem már vagy 2őt és nem jó egyik sem. Köszi a segítséget!
mármint a telefoncsatira gondolsz?
ha olyan a dobozod vegyél kábellel szerelt aljzatot, és be tudod forrasztani. Én a nyákon lévő tüskesorról használom
Lejjeb vittem 12.52V-ra, de az sem hozott eredményt, így ráhagytam.
Azt hiszem a Firmware-el lesz a gond, és összekevertem valamit, ügyesen, saját kezűleg. Meg tudod mondani a kép alapján, hogy ebbe melyik verziót töltsem fel? Ebben már benne van az 5.1V-os zener, a 4k7 ellenállás (R43) a 16F877 6-os lába és a Vdd közé is. 18F4550 és 15F877 van benne. Ma beégettük a 18f4550-bor.hex-et tbencével, de így három led is világít egyszerre, gondolom, ez nem üzemszerű, így nem is próbálkoztam tovább. Melyik ennek a verziónak firmware-e, mert már belekavarodtam, mint macska a házicérnába Az 18f4550-bor.hex-et és a 16F877-hez valót, vagy a régebbi verziót.
A firmware az áramkörtől függetlenül mindhez ugyanaz. A 16F877-be az abba való firmware-t töltöttétek be? Mert van 16F877A-hoz való is, a kettő nem cserélhető össze.
A 18F4550-ben amikor az MPLAB csatlakozik hozzá, akkor leellenőrzni a firmware-t, és ha nem tetszik neki, akkor frissíti, tehát az, hogy kiolvasva nem azonos az áramkörben használat után, az még nem jelent okvetlenül problémát. De egy teljes törlést csinálj a 18F4550-en, mielőtt beégeted a firmwaret, és ellenőrizd is le a törlés után, hogy üres-e. Csak ezután töltsd bele a firmware-t, és utána ellenőrizd vissza, hogy jó-e.
enyémben: http://potyo.extra.hu/icd2/16f877_boot.hex
http://potyo.extra.hu/icd2/18f4550.hex a bor-os nekem nem ment, lehet hogy alacsony volt az usb-n a villany
A fórumodon talált "2006 Szept. 08 23:44:22 Hozzászólás témája: ICD2" hozzászólásodból töltöttem le a 877-hez valót, az lett betöltve, mindjárt utána feltetted a 877A-hoz valót is, nekem nem olyan van benne, ezért a síma lett betöltve.
Törlés nem volt, megpróbálom így is. Úgy logikáztam, hogy mivel a módosított utolsó változatot építettem meg, akkor a 18f4550-bor.hex a belevaló és a normál 16F877-hez való hex. Most ez van benne, de itt van nálam tbence PicKit2-je, úgyhogy akadálya nincs a törlésnek, firmware cserének. Mit javasolsz, tegyem vissza a 4550-be a nem "bor"-os hex-et?
Kösz a linket pipi, így ez egy működő páros, ha így sem megy, akkor másutt kell keresnem a hibát.
Ezek szerint Nálad is síma 877 van benne. A régi (bor nélküli) hex-el a windows símán felismerte, csak nem csatlakozott az MPLAB-hoz.
Köszönöm a segítséget, hestorról rendeltem kép alapján azért nem jött össze a dolog.
De akkor így már jó lesz! Köszi még egyszer.
sziasztok
nem rég óta próbálok picet programozni, szereztem egy icd2 klónt (potyo féle legújabb verzió), de néha valamiért a következő hibaüzenetet dobja: MPLAB ICD 2 Ready Connecting to MPLAB ICD 2 ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'A rendszer nem találja a megadott fájlt. ') ICD0021: unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready Csak a 4550-es cseréjével működik, semmi más nem segít (próbáltam drivert újratelepíteni, meg minden egyebet de semmi sem jó), ahogy itt olvastam másnak is előfordult már ilyen de aztán neki helyrejött nekem viszont nem... Egy másik problémámmal már próbálkoztam a ccs fórumban, de közben rájöttem, hogy az égvilágon semmit sem tudok debugolni, sem c kódot sem asm-t a hiba a következő: Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target Target Device PIC18F452 found, revision = c0 ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 ready for next operation Resetting Target MPLAB ICD 2 ready for next operation Programming Target... ...Validating configuration fields ...Erasing Part ...Programming Program Memory (0x0 - 0x7DBF) ...Loading DebugExecutive ...Programming DebugExecutive ...Programming Debug Vector ...Programming RSBUG Verifying... ...Program Memory ...Debug Executive ...Debug Vector ...Verify Succeeded Programming Configuration Bits .. Config Memory Verifying configuration memory... ...Verify Succeeded Connecting to debug executive ICD0083: Debug: Unable to enter debug mode. Please double click this message for more information. MPLAB ICD 2 ready for next operation amiket megpróbáltam debugolni c file és asm file önmagukban működő egyszerű programok voltak, próbáltam végigkövetni a neten talált icd2 guide-ban leírtakat, de sehogy sem akar menni. Ha valakinek van ötlete/kedve segíteni, ne fogja magát vissza Kornél
A hibaüzenetre kettőt kattintva a helpből megjelenik a hibához tartozó segítség. Az azt tanácsolja, hogy ezen: "General Debug Failure Actions" is menj végig. Azt megtetted?
megnéztem mindent, elvileg minden jó, vagy inkább nem veszem észre, hogy mi a baj.
a képen rajta van a ccs kód amit megpróbálnék debugolni, elég egyszerű. lefordítom debug módban, és megnyomom a program gombot, aztán kapom a fenti hiba üzenetet, annyi probléma lehet még, hogy a tápot az icd-ről kapja, nem tudom hogy ez befolyásolja-e a dolgokat.
Van azon az ICD2 klónon egy jumper vagy egy kapcsoló. Állítsd a másik állásba és próbáld meg úgy is!
Idézet: „...annyi probléma lehet még, hogy a tápot az icd-ről kapja,...” Ez különösebben nem okozhat problémát, ha nem terheled túl és az áramköröd 5 V-os tápfesszel megy. Egyébként ez az üzenet : "Setting Vdd source to target", pont az ellenkezőjéről szól Gyakorlatilag elég a kódban elhelyezni a #device ICD=TRUE sort és bekapcsolni a DEBUG config bitet, külön a "Build Options..." panelen nem kell állítani. Ha már a programból is látható valami, nem tudom szó nélkül hagyni 1. Megszakításban nem használunk késleltetést: delay_us(100)! 2. Nem kell külön foglalkozni az interrupt flag törlésével: clear_interrupt(int_timer2), azt a kódban rendezi a compiler. Ez más helyzetekre van kitalálva, amikor nem akarod, hogy a beesett megszakításkérés tényleg megszakítást okozzon. 3. A megszakításforrások konfigurálása után szokás engedélyezni. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |