Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   908 / 3611
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 3, 2010 /

Jó éjszakát mindenkinek, az elektron emisszió legyen veletek.
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Akkor olvasd el ezt ...
(#) nagy hoho válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Én agyilag zokni vagyok, már kezdek félni magamtól. A kedély állapotommal nincs gond mióta ide költöztem. Lényeges a pozitív gondolkodás. Minden rosszban van valami jó és azt kell előtérbe helyezni. Példa: Az unokám megbetegedett nem mehetett iskolába. Ez nagyon rossz hír.A lányom megkérte a feleségemet, hogy menjen el hozzájuk vigyázni az uncsira egy hétre. Ez a jó a rosszban. Fitt vagyok amennyire egy 63 éves az lehet de nyilván két évvel ezelőtt fittebb voltam de fiatalabb is!
Én különösebb változást nem éreztem a leszokást követően, hacsak azt nem, hogy másnap már nem köhögtem. Viszont vagy félévig köpködtem mert a lerakodott slejmtől meg akart szabadulni a szervezet.
De mindent egybe véve le kell szokni mert a mai cigiben már nem olyan dohány van mint régen. mert minden sz@rt beleraknak, hogy olcsóbb legyen
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Hál istennek pár nap után a mellkasi és torok fájdalmaim majdnem megszűntek, a "köpködés" még megy de ürül ahogy érzem. Hát nagyon bízom magamba, nem szeretném megint kútba dobni az eddigi melómat, nem szeretném újra elkezdeni, csak legyen elég erőm hozzá.
Üdv. D.
(#) nagy hoho válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Ne add fel! Amikor már leszoktál akkor visszatekintve egy jó érzés fogja el az embert, hogy erős voltam, nem volt könnyű de megcsináltam. És büszke leszel magadra, meg gondolom a környezted is. Gondolj bele, hogy akikkel együtt élsz azoknak is örömet szerzel vele ha leszoksz.
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Hát igen, ez biztos, a kis családomba (feleség, gyerkőc) senki nem dohányzik, így ez csak jó. Meghát tényleg jobb minden tekintetbe. Inkább akkor kell erősnek lennem, ha dohányzó ember van a közelembe, na az nagyon nehéz.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Igazából, eddig senkitől nem hallottam hogy nem érte volna meg, így szerintem velem se lessz másképp.
Jó neked, az 1 év az már igen. Remélem nekem is eljön.
Rágondolniii??? Mivel? Nincs is agyam .
(#) macera2 válasza Lacika hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Hi Lacika és mrex!
Kb. dec. közepén kértem útbaigazítást, hogy a Google-t hogy tudnám web oldal fordításra használni. Sajnos csak most tudtam a témával foglalkozni, de viszont teljes a siker. Viszonylag lassú a masinám, de még így is szinte "ril tájm"-ba megy a fordítás. Megkésve bár de köszönet a részletes útbaigazításért. És természetesen BUÉK!
(#) zolee1209 hozzászólása Jan 4, 2010 /

Sziasztok!
Annyit olvasgattam, ahogy bátorítjátok Doncso kollegát, úgy döntöttem, én is leteszem a dohányt. Igaz, nem tettem erre újévi fogadalmat, de nem is bánom. Ha várom a pillanatot, amihez megfogadom a leszokást, akkor sosem fogom megtenni! Nem lesz egyszerű... Családban mindenki füstöl, szobatársaim közül ketten szintúgy... Óra indul, pápá cigi! :wave:
:gun: :smoke:
(#) tungsram hozzászólása Jan 4, 2010 /

Jó reggelt mindekinek. Mindenhol ilyen hideg van?
(#) vicsys válasza tungsram hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Jó hajnalt!
Nálunk most annyira nincs, föld felett 80cm-rel- lásd csatolt kép.
(Éppen egy hőmérőt fejlesztek)

DSCN0002.JPG

(#) tungsram válasza vicsys hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Ügyes munka bár én most nem tudom, hány fok van mert a kismacskám leharcolta a hőmérőt!
(#) Doncso válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Sok erőt és kitartást kívánok, és bízz magadban, tudd hogy megéri, ne gyengülj el félúton, mert akkor az addigi munkád egyszerűen semmibe vész.
Üdv. D.
(#) llaci56 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Ilyen hőmérőt én is fogok "fejleszteni". A kiírt hőmérsékletekből - végül - kiválaszthatom a nekem épp megfelelőt.
(#) vicsys válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Az semmi! De 2 nyomógombbal még meg is változtathatod a kiválasztott értéket!
(#) tungsram válasza vicsys hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Készül majd macskabiztos kivitelben is?
(#) llaci56 hozzászólása Jan 4, 2010 /

Az épp dohányzásról leszokásban lévőknek!
Májusban lesz 2 éve, hogy letettem. (Azért írom le, mert hátha segít valakinek.)
Egy reggel arra ébredtem, hogy beteg vagyok. Láz, meg minden, ami kell egy influenzához. Aznap rágyújtani sem bírtam. Innen jött a gondolat. Ha ma nem gyújtok rá, (és ennél mi sem volt könnyebb abban az állapotban!) akkor holnap már egy napja nem dohányzom.
Semmit nem rendeztem át. Nem tettem el a hamutartókat, cigiket, stb. Minden maradt a régiben, csak nem akarok rágyújtani. (Mára ezek már rendeződtek, de a műhelyben még mindig van egy fél csomag cigi az egyik polcon. De ez már csak lustaság.)
Tudtam, hogy ha kezdek gyógyulni, már nem lesz ilyen könnyű. Másnap délután már a kisördög megmozdult. Rá kéne gyújtani. Levegőt még alig kaptam, de csak rágyújtottam, igaz, két slukk után eldobtam. A harmadik nap 2 x 2 slukk volt, és éreztem, hogy egyre nehezebb. Ekkor felirattam magamnak a Champix nevű gyógyszert. Ez egy nikotin mentes leszoktató gyógyszer, már sok jót hallottam róla. Nem olcsó, de nem kerül többe a 3 hónapos kúra, mint 3 hónapra a cigi. (Nekem 2 hónap elég volt.) A gyógyszer lényege, hogy a hatóanyaga ugyan azokra a receptorokra kapcsolódik, mint a nikotin, és azt az érzést kelti a dohányosban, mint ha épp most nyomta volna el a cigit.
Nem mondom, hogy nem kellett némi akarat, (vagy inkább elhatározás?) de így sosem éreztem nehéznek a leszokást.
Az a kötetlenség, ami a leszokás után várt,( havi adag a szekrényben, mindegyik kocsiban egy karton, a zsebemben egy doboz, az éttermben dohányzó hely legyen, stb) mindennél többet ér.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Kódolva van. Ki kell vonni a két hőmérsékletet egymásból!
(#) Georgee válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Ötlet! Csak azért ide irom, mert lehet hogy off. A lényeg mivel elég sokan vagyunk itt, és ugy vettem észre, hogy a régebbi illetve aktív tagok között kialakult egy összetartás, és már nem csak elektronikában segítünk egymásnak, hanem hétköznapi problémákon is (bár elektronikai fórum), arra gondoltam, hogy kéne indítani egy együtt a dohányzásmentes hobbielektronikáért vagy hasonló topicot. Ahol segíthetnénk egymásnak. De most úgy érzem, ez legyen a moderátorok döntése,

zolee1209 kitartás én meginnt neki futottam, sokat tanultam az ezelőtti sikertelenégekbőll, mostmár tudom, hogy ha kinálnak a válasz NEM!
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Melegebb napot!

Felénk is cudar idő van. De még a melóhelyemen is! Az ünnepek alatt a fűtési rendszerből elment a nyomás, kazán leállt. Reggel 8-kor 5°C volt itt bent. De most (másfél óra után) sincs sokkal több, 7°C. Lefagy a kezem, alig tudok gépelni. Ha pár betűt többször véltek felfedezni az írásomban, meg netán pár betű nincs a helyén, akkor az a remegő kezemnek tudható be.
Ja, majd el felejtettem mondani, olyan hideg van, hogy még a windows is lefagyott, mindenféle hardverhibákat dob, meg újraindult... úgyhogy most egy linux live CD-ről netezek
(#) Action2K válasza Georgee hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Azért egyfajta füstölésről nem fogok leszokni, ez pedig a gyantafüst.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Ne csodáld! Ilyen hidegben minden Ablak lefagy.

...meg az IC füstölésről. (épp az imént szállt ki a lelke egy 7812 nek...)
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Még szerencse, hogy csöves monitorok vannak, van min "melegednem". Nem vetnék meg pár izzó katódú GU50-et sem most. Szerintem 11 órára meg lesz a 9°C is.

Azt a pár percet már röhögve kibírod.
(Különben benézhetnél az "ESR mérő" témába, ott jó meleg van!)
(#) banyaiakos válasza Action2K hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Én kicseréltem a 11W kompakt fénycsövet egy 60Wattos izzóra az asztali lámpámban. Jó meleg
(#) hapro válasza banyaiakos hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

És ráadásul jobban látsz is. Ugye?
Nálunk itthon ez volt. 4 éve mindenhol kompakt fénycsövet tettem, aztán egyre rosszabbul láttam és ez akkor tudatosult bennem, amikor beraktam normál izzókat, és halogén izzót is a foglaltba a kompakt helyett. Most már sokkal tisztább minden , de észre kellett vennem, hogy a szemem romlott ez idő alatt. Sok mindennek be lehet tudni, de legfőképp ennek és a számítógépnek tudom be.
Ja! meg az öregségnek.
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Hát nálam teljes fűtéssel is jó ha van 14Cfok. Ugyanígy jártam egy javításra való PC-vel mert a vinyó elkezdett sz.. DE azért ott van az 1500W-os hajszárító és csodákat tett. Na ezért szeretem a csöveket ők nem fáznak...
(#) banyaiakos válasza hapro hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Jelentősen jobban látok. Forrasztani is teljesen más, mert nem fáj a szemem fél óra után. Bár most akarok forrasztáshoz valami akkus, LEDes, összevissza hajlítható lámpát csinálni magamnak. Csak a színhőmérséklet terén tanácstalan vagyok.
Jajj ez a téma itt OFF
Következő: »»   908 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem