Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó éjszakát mindenkinek, az elektron emisszió legyen veletek.
![]()
Én agyilag zokni vagyok, már kezdek félni magamtól. A kedély állapotommal nincs gond mióta ide költöztem. Lényeges a pozitív gondolkodás. Minden rosszban van valami jó és azt kell előtérbe helyezni. Példa: Az unokám megbetegedett nem mehetett iskolába. Ez nagyon rossz hír.A lányom megkérte a feleségemet, hogy menjen el hozzájuk vigyázni az uncsira egy hétre. Ez a jó a rosszban. Fitt vagyok amennyire egy 63 éves az lehet de nyilván két évvel ezelőtt fittebb voltam de fiatalabb is!
Én különösebb változást nem éreztem a leszokást követően, hacsak azt nem, hogy másnap már nem köhögtem. Viszont vagy félévig köpködtem mert a lerakodott slejmtől meg akart szabadulni a szervezet. De mindent egybe véve le kell szokni mert a mai cigiben már nem olyan dohány van mint régen. mert minden sz@rt beleraknak, hogy olcsóbb legyen
Hál istennek pár nap után a mellkasi és torok fájdalmaim majdnem megszűntek, a "köpködés" még megy de ürül ahogy érzem. Hát nagyon bízom magamba, nem szeretném megint kútba dobni az eddigi melómat, nem szeretném újra elkezdeni, csak legyen elég erőm hozzá.
Üdv. D.
Ne add fel! Amikor már leszoktál akkor visszatekintve egy jó érzés fogja el az embert, hogy erős voltam, nem volt könnyű de megcsináltam. És büszke leszel magadra, meg gondolom a környezted is. Gondolj bele, hogy akikkel együtt élsz azoknak is örömet szerzel vele ha leszoksz.
Hát igen, ez biztos, a kis családomba (feleség, gyerkőc) senki nem dohányzik, így ez csak jó. Meghát tényleg jobb minden tekintetbe. Inkább akkor kell erősnek lennem, ha dohányzó ember van a közelembe, na az nagyon nehéz.
Igazából, eddig senkitől nem hallottam hogy nem érte volna meg, így szerintem velem se lessz másképp.
Jó neked, az 1 év az már igen. Remélem nekem is eljön. Rágondolniii??? Mivel? Nincs is agyam . ![]()
Hi Lacika és mrex!
Kb. dec. közepén kértem útbaigazítást, hogy a Google-t hogy tudnám web oldal fordításra használni. Sajnos csak most tudtam a témával foglalkozni, de viszont teljes a siker. Viszonylag lassú a masinám, de még így is szinte "ril tájm"-ba megy a fordítás. Megkésve bár de köszönet a részletes útbaigazításért. És természetesen BUÉK! ![]()
Sziasztok!
Annyit olvasgattam, ahogy bátorítjátok Doncso kollegát, úgy döntöttem, én is leteszem a dohányt. Igaz, nem tettem erre újévi fogadalmat, de nem is bánom. Ha várom a pillanatot, amihez megfogadom a leszokást, akkor sosem fogom megtenni! Nem lesz egyszerű... Családban mindenki füstöl, szobatársaim közül ketten szintúgy... Óra indul, pápá cigi! :wave: :gun: :smoke:
Jó hajnalt!
Nálunk most annyira nincs, föld felett 80cm-rel- lásd csatolt kép. (Éppen egy hőmérőt fejlesztek)
Ügyes munka bár én most nem tudom, hány fok van mert a kismacskám leharcolta a hőmérőt!
![]() ![]()
Sok erőt és kitartást kívánok, és bízz magadban, tudd hogy megéri, ne gyengülj el félúton, mert akkor az addigi munkád egyszerűen semmibe vész.
Üdv. D.
Ilyen hőmérőt én is fogok "fejleszteni". A kiírt hőmérsékletekből - végül - kiválaszthatom a nekem épp megfelelőt.
![]()
Az semmi! De 2 nyomógombbal még meg is változtathatod a kiválasztott értéket!
![]()
Készül majd macskabiztos kivitelben is?
![]()
Az épp dohányzásról leszokásban lévőknek!
Májusban lesz 2 éve, hogy letettem. (Azért írom le, mert hátha segít valakinek.) Egy reggel arra ébredtem, hogy beteg vagyok. Láz, meg minden, ami kell egy influenzához. Aznap rágyújtani sem bírtam. Innen jött a gondolat. Ha ma nem gyújtok rá, (és ennél mi sem volt könnyebb abban az állapotban!) akkor holnap már egy napja nem dohányzom. Semmit nem rendeztem át. Nem tettem el a hamutartókat, cigiket, stb. Minden maradt a régiben, csak nem akarok rágyújtani. (Mára ezek már rendeződtek, de a műhelyben még mindig van egy fél csomag cigi az egyik polcon. De ez már csak lustaság.) Tudtam, hogy ha kezdek gyógyulni, már nem lesz ilyen könnyű. Másnap délután már a kisördög megmozdult. Rá kéne gyújtani. Levegőt még alig kaptam, de csak rágyújtottam, igaz, két slukk után eldobtam. A harmadik nap 2 x 2 slukk volt, és éreztem, hogy egyre nehezebb. Ekkor felirattam magamnak a Champix nevű gyógyszert. Ez egy nikotin mentes leszoktató gyógyszer, már sok jót hallottam róla. Nem olcsó, de nem kerül többe a 3 hónapos kúra, mint 3 hónapra a cigi. (Nekem 2 hónap elég volt.) A gyógyszer lényege, hogy a hatóanyaga ugyan azokra a receptorokra kapcsolódik, mint a nikotin, és azt az érzést kelti a dohányosban, mint ha épp most nyomta volna el a cigit. Nem mondom, hogy nem kellett némi akarat, (vagy inkább elhatározás?) de így sosem éreztem nehéznek a leszokást. Az a kötetlenség, ami a leszokás után várt,( havi adag a szekrényben, mindegyik kocsiban egy karton, a zsebemben egy doboz, az éttermben dohányzó hely legyen, stb) mindennél többet ér.
Kódolva van. Ki kell vonni a két hőmérsékletet egymásból!
Ötlet! Csak azért ide irom, mert lehet hogy off. A lényeg mivel elég sokan vagyunk itt, és ugy vettem észre, hogy a régebbi illetve aktív tagok között kialakult egy összetartás, és már nem csak elektronikában segítünk egymásnak, hanem hétköznapi problémákon is (bár elektronikai fórum), arra gondoltam, hogy kéne indítani egy együtt a dohányzásmentes hobbielektronikáért vagy hasonló topicot. Ahol segíthetnénk egymásnak. De most úgy érzem, ez legyen a moderátorok döntése,
zolee1209 kitartás én meginnt neki futottam, sokat tanultam az ezelőtti sikertelenégekbőll, mostmár tudom, hogy ha kinálnak a válasz NEM!
Melegebb napot!
Felénk is cudar idő van. De még a melóhelyemen is! Az ünnepek alatt a fűtési rendszerből elment a nyomás, kazán leállt. Reggel 8-kor 5°C volt itt bent. ![]() Ja, majd el felejtettem mondani, olyan hideg van, hogy még a windows is lefagyott, mindenféle hardverhibákat dob, meg újraindult... úgyhogy most egy linux live CD-ről netezek ![]()
Azért egyfajta füstölésről nem fogok leszokni, ez pedig a gyantafüst.
![]() ![]()
Ne csodáld! Ilyen hidegben minden Ablak lefagy.
...meg az IC füstölésről.
![]()
Még szerencse, hogy csöves monitorok vannak, van min "melegednem". Nem vetnék meg pár izzó katódú GU50-et sem most.
![]()
Azt a pár percet már röhögve kibírod.
![]() (Különben benézhetnél az "ESR mérő" témába, ott jó meleg van!)
Én kicseréltem a 11W kompakt fénycsövet egy 60Wattos izzóra az asztali lámpámban. Jó meleg
![]()
És ráadásul jobban látsz is. Ugye?
![]() Nálunk itthon ez volt. 4 éve mindenhol kompakt fénycsövet tettem, aztán egyre rosszabbul láttam és ez akkor tudatosult bennem, amikor beraktam normál izzókat, és halogén izzót is a foglaltba a kompakt helyett. Most már sokkal tisztább minden , de észre kellett vennem, hogy a szemem romlott ez idő alatt. Sok mindennek be lehet tudni, de legfőképp ennek és a számítógépnek tudom be. Ja! meg az öregségnek. ![]()
Hát nálam teljes fűtéssel is jó ha van 14Cfok. Ugyanígy jártam egy javításra való PC-vel mert a vinyó elkezdett sz.. DE azért ott van az 1500W-os hajszárító és csodákat tett. Na ezért szeretem a csöveket ők nem fáznak...
![]() ![]() ![]()
Jelentősen jobban látok. Forrasztani is teljesen más, mert nem fáj a szemem fél óra után. Bár most akarok forrasztáshoz valami akkus, LEDes, összevissza hajlítható lámpát csinálni magamnak. Csak a színhőmérséklet terén tanácstalan vagyok.
Jajj ez a téma itt OFF ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |