Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A héten Zalaegerszegen jártam, mivel Nagykanizsán lejárt szavatosságú/, gyártási idő: 2005.11.28./ előhívót árusítanak, sőt rendeltek készletre és akkor is úgyan ezt a dátumút kapták.. ~1 hónapja.
szóval egerszegen bementem a elektrolight-ba gondolván itt gyártják a nyákot ezerrel, megrendelésre is minden héten, csak lessz nekik előhívó! ![]() ![]() "nem tartunk" választ kaptam. ÉS mondom, helyette esetleg, mit lehetne használni?!?!?! Erre azt mondta: "cif" lefolyótisztító "golyós" 2%-5% -ba vizzel hígítva. megköszöntem az infót és eljöttem. mellesleg távozás elött vettem egy ilyet: Kép: Hivatkozás szóval haza érvén elmentem, ilyen nagyobb lerakatokba, de "cif" lefolyótisztítót nem leltem. Esetleg valaki tud szerezni, nem próbálná ki?? Gondolom ez is olcsóbb lenne, mint a bolti előhívó. üdv :pias:
Szerintem valami lúgos is jó lenne, talán nagyon higitott hipo. DE csak saját felelőségre.
inkább aradok a vaskloridnál...annyira nem drága(700-800 ft-ot csak kibirok)
![]()
Az előhívó szavatossága mióta jár le....
![]()
Haha!
Nekem már 2004-ben lejárt a kémiai ónozóm és még semmi baja. ![]() ![]()
Csövi!
Voltam villamossági boltban, és mondtam az eladónak hogy a 125W-os HGLi hez adjon fojtót. Erre adott egy ilyet... Kérdeztem mikor a méretét megláttam, hogy ez jó a 125-ös HGLi-hez... Azt mondta 400W-ig jó. A számlán "előtét"-ként szerepel, de rajta más van... Kösz mesterek!
Hi
Nem értem pontosan miért is nyitottál új témát?? CSAK megköszönni vagy megkérdezni hogy jó e ez? Mert az a nyákkészítés topicban (vagy aszem van másik levilágító készítős topic) megtehetted volna... Érdekes én is azt olvasom rajta hogy 50-70Watt Na lámpákhoz.... És az áram az stimmelne mert Imax=1A van írva. ( ami ugye 230Watt) Szal most probléma vagy nem probléma???
Bocsi, láma vagyok.. A kérdésem az, hogy ez most csak gyújtó?? Akkor kell elé még egy fojtó? vagy ehhez már nem kell semmi?? Mert nekem ez nagyon sántít.
Kérdés, a 125W-os HGLi-hez jó-e ez, és kell-e elé még fojtó...
Szomorúan kell mondanom, h. ez az eszköz egy nátriumlámpa (NA) gyújtója. S így, ez HGLI-hez nem jó!!!
Ami neked kell az egy FOLYTÓ(tekercs) 125W-os HGLI lámpához.... ![]() S egy adatlap a folytórol...
Ez egy elektronikus gyujtó Na lápához ezzel tudja megcsinálni hogy nem kell kivárni a lekapcsolás után azonnal tud gyujtani újra gyujtani. amúgy ehezis kell folytó a rajzon is rajta van.
Magyarul holnap vissza, és szétüvöltöm a fejüket, hogy ha én fojtót kértem, miért gyújtót adtak!
Ha veszek egy fojtót, amellé már nem kell semmi gyújtó ugye? Egyszerűen az izzóval sorosan kötöm a fojtó tekercset és kész?
Lehet, h. az előtétet értették férre!?
![]() Nemkell hozzá más csak egy folytó és egy teljesítményben hozzáillő HGLI izzó, valamint egy porcselán foglalat is alyánlott... Itt található
Köszönöm! Néktek!
Kérek egy modit akkor törölje a témám...
A "fojtó vagy gyújtó?" témából minden áthelyezve ide!
Csak figyelmeztetlek, hogy a porcelán foglalat nagyon kell! nekem azért ment tönkre a conrados-izzóm, mert műanyagba volt.
Lehet hogy a kérdés határmarha lesz de lehetne hypoval maratni?
Üdv.: Müszi
Bár nem próbáltam, de szerintem nem.
A sima sósav sem marja (legalábbis nem hamar) a rezet, csak a hiperollal együtt.
Olyan megoldást nem tudsz aminél nem fejlődik mérgező anyag?
Vaskloridnál képződik valami? Üdv: Müszi ![]() ![]() ![]()
Igen. A vaskolridnál is képződik mérgező anyag, de nem annyi. Én más módszerről nem tudok.
Olyat - sajnos - nem tudok, aminél egyáltalán nem fejlődik semmilyen mérgező gáz.
Sajnálatos módon a vaskloridos maratónál is képződik némi mérgező (pontosabban: maró hatású) gáz, mégpedig klórgáz, ami rendkívül erősen oxidáló hatású gáz (ezért mar), de szerencsére - viszonylag - kis menyiségben. A lényeg, hogy ne lélegezd be a gőzeit a maratóknak közvetlenül, és ne zárt térben marass, vagy legalábbis szellőztess!
A peroxidossal mi a helyzet?
Te melyiket használod. Én lakásba lakok ott szabad? Köszi ![]()
Ha olyan lakásban laksz, mint én (van egy kis kiugró "párkány" az ablakomon, akkor azt csináld (vagyis én azt csinálom), hogy beleteszed a hiperolos maróba a NYÁKot és kiteszed(m) az erkélyre. Úgy fél percenként megnézem, majd ha kész kiveszem KESZTYŰVEL!!! a NYÁKot, be a fürdőbe leöblítem és kész. A maatót meg ha még nem annyira telített elrakom, vagy kiöntöm. Én így csinálom.
Hát sajna nem olyanba!
Azér kössz a tanácsot! Üdv.: Müszi Itt egy sör : ![]()
Ezt a hypo-s dolgot azonnal el kel felejteni. Sósav+hypo= tömélytelen mennyiségű klór gáz! Nagyon veszélyes! egyrészt mert mérgező, másrészt meg felforr az egész lötty!
Én nem hypoval csinálom, hanem hidrogén - peroxiddal (H2O2). Ebben nem keletkezik annyi klór, csak egy pici. De ugye a klór azért keletkezik (azt hiszem), mert melegedni fog a keverék. Ezért teszem ki este a szabadba, hogy ne melegedjen annyira, és ezért ne termelődjön annyi klórgáz. Valahol olvastam, hogy így van. De ha nagyon nincs helyed akkor közömbösítsd a klórgázt. É is azt akarom csinálni, a haveriom már megcsinálta. Mivel a klór nehezebb, mint a levegő ezért lefelé megy. Űgy csinálta, hogy egy ventillátoros munkapdon dolgozik (saját gyátmány, egy sűrű rács, és egy 12 v-os propeller), erre ráteszi a maratót és ugye leszáll a klór, és beszívja a venti, a ventinek a végén van egy cső ami elvezeti a klórt egy szalmáikszeszszel teleöntött edénybe, és mivel a szlmiákszesz az ammónia vizes oldata, és a ammónia + klórgáz nem mérgező (egy fehérs "füst"). Gí lehet semlegesíteni a klórgázt és így már szinte annyira "veszélyes", mint a vasklorid. Ő így csinálta meg és szerintem én is így fogom. De biztos máshogy is lehet.
Az a fehér "füst" szilárd anyag. A képlete most nem jut eszembe de repülősónak szokták hivni. Nagyon büdös. Régen az elájult nőket ezzel keltették fel. Hol lehet szalmiákszeszt venni?
Hát a haverom (egyben az osztálytársam is), a kémiatánrtól kért egy picit. Csak úgy adott neki, hogy ha megcsinálja az övé maradhat, ha nem akkor visszakéri (nem tudom, hogy gondolta
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |