Fórum témák
» Több friss téma |
Zárlatos tápcsati jhelyett KH-s érintkezésnél sokkal gyakoribb a kialakuló ív és meleg miatt rétegzárlat. Mókás dolog emiatt veszejteni alaplapot, de előfordul, tehát érdemes komolyan venni.
Zener az hogyan véd túláramtól? Egy párhuzamos schottky szokott lenni ellenkező polaritással a tápfeszen, ami fordított polár ellen véd (meg végülis átüt valahol 30-60V körül záróirányban is ![]()
Namost ilyenkor veszi elő az ember az infrás hőmérőjét, vagy ha ilyen nincs, a kezét
![]()
Bocsánat! A zener természetesen a túlfeszültség ellen véd de másodsorban túláram ellen is mert ha nagyobb fesz kerül rá túláram alakulna ki! Szóval valahol ott kell keresni a hibát a betápnál először! Fagyasztó spray ilyenkor nagyon jó!
![]()
Hogy mi?
![]() ![]()
Először is köszönöm a válaszokat, segítséget mindenkinek.
Melegedni semmi sem melegedett, biztosítékot meg nem is találtam az alaplapon. De a hiba meglett: az adapter csatlakozó belső érintkezője kitágult, nem érintkezett, és ott esett akkora feszültség, hogy az alaplapra már csak 3-4 volt jutott. ![]() CSak az ember sose gondol a legegyszerűbb hibára. Mégegyszer köszönöm: karh
Sziasztok!
Bár már jó régi a téma, nekem éppen aktuális lenne, hogy tudnám szétszerelni az Amilo Pro laptopot. bbb ugyan lelkesen közölte, hogy megtalálta a megoldást, de nagy örömében nem osztotta meg velünk e felfedezését. Szóval igen csak tunánk (főleg én) örülni egy ilyen leírásnak! ![]()
elektrotanya.hu vagy rapidshare.com....ja meg a pontos tipus...ott keresd a keresöbe..
Üdv Tete!
Nem tudom mostanában használtad e az általad megadott weboldalakat, de az elektrotanya.hu nem is létezik, a másik pedig egy olyan angol nyelvű oldal, ahol a kereső semmilyen találatot nem adott ki az alábbiak semmilyen változatára: Fujitsu Siemens Amilo Pro v2030 ![]() úgyhogy még nem léptem előrébb. Minden esetre köszönöm a segítő szándékot! :yes:
Üdv
Segitség kellene, adott egy asus eeepc 1000h alaplap ami nem indul szétszedtem és a mikrofon vezeték szétnyíródott és zárlatot okozott. Ezt kihúztam a ledek most már égnek és az 5m perc "reset" funkcióval ki tudom kapcsolni, de nincs kép sem a kijelzőn sem pedig külső monitoron, és a hűtőventillátor sem pörög fel. Amit még kimértem a sata csatlakozó tápnál megvan a 3,3V és 5V de a 12V nincs. Minden ötletet örömmel fogadok. ![]()
12V nem is lesz a satacsatin, ez notebook, nemasztali gép. Ehhez POST kártya kellene, meg a CPU-tápot, memóriatápokat, lapkakészlet-tápot kéne kimérni. A mikrofonkábel, ahol zárlatot okozott, ott kéne keresgélni, milyen vonalak futnak,mit zárt össze pontosan.
Van éppen egy ilyen az asztalon, hol akadtál el? Egyedüli bonyolítása a patentes gombsorfedél, a csavarokat amúgy látni mindenhol, sima ügy.
Köszi. Gondolhattam volna hogy nem is kell oda a 12V. Égésnyom nincs a közelben. Sem F jelzésű vagy bármilyen biztosíték.
![]()
Köszönöm!
Ezen a címen már találtam valamit. Egész pontosan az Amilo Pro V2040-eshez szervízkönyvet. Amit nekem kell javítanom az ugyan v2030-as, de ez már nagy segítséget jelent! Köszi még egyszer!
akkor örülünk..,meg sok sikert..sok hipokrita wanker irkál összevissza..azt hámozd ki mi a frankó..ez van..
![]()
Tesóm MSI laptopjának, a kijelzőben a sarokvasat rögzítő "anyák" kiszakadtak. Van valakinek tapasztalata, márkaszervizből beszerezhető-e új külső burkolat a kijelzőre? Szóba állnak-e ilyesmiért az emberrel? Vagy próbáljam meggányolni? Ha nem volna nagy tétel, akkor szívesebben kifizetem az újat. Nincs egy hónapja, hogy lejárt a gari.
Szerintem keress bontottan hozzá burkolatot. Szervízben, ha adnának is, akkor horror áron, mint mindent. Vaterán, vagy hardveraprón érdemes szétnézni, ott szoktak sok bontott laptop cuccot árulni.
Ha csak épphogy kiszakadtak, akkor érdemes megragasztani pillanatragasztóval, esetleg kétkomponensűvel körbekenni.
Arccal az ebay felé. Hongkongból rengeteg minden eljön ingyen postával olcsóért. Én a minap utángyártott Dell fedeleket láttam, és nem mondtam volna meg melyik a gyári és melyik nem.
Látszatra lehet, hogy jónak néz ki, de az anyaga lehet ezerszer rosszabb minőségű is. nem azt mondom, hogy minden utángyártott cucc rossz, de vannak silány minőségűek is, amit így a távolból nehéz kiszúrni.
sztem, alibaba.com,ott lehet beszélni a céggel is mennyiért küldik..ja meg kell paypal is..
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van egy asus A3000-es seriás laptopom. A gond vele, hogy bekapcsoló gombra nem akar reagálni csak bios reset után.....ma szétszedtem teljesen, a lapon csak a procit még a ramokat hagytam, a tápot pedig csak a töltőről kapja.......bekapcsoló gomb megnyomásakor semmi nem történik.......de ha kiveszem az elemet, áramtalanitom a lapot, utána ismét rá a táp + bekapcs és elindul......minden gond nélkül beállitható minden és még a rendszer is feláll. Ha igy hagyom elem nélkül akkor működik újrainditáskor és bekapcsoláskor is. DE amint beleteszem az elemet, már csak az újraindulás működik a bekapcs meghal..... Az elemet lemértem, 2,9V szóval az nem lehet a ludas.... kondikat mivel laptopról van szó, ezért nem hiszem hogy jó ötlet lenne próbálgatni cinezgetni...... Valakinek valami ötlet? ...... egész napos guglizás után sem találtam épkézláb megoldást, pedig ha elindul a lap akkor megy szépen gond nélkül....... ![]() ![]() ![]()
Elfelejtettem hozzátenni, hogy bios update sem segitett rajta....
Én meg azt nem tudom, hogy ezt a kérdést miért nem lehetett feltenni a laptop hibáról szóló témában?
![]() ![]()
Ez pedig szerintem BIOS probléma lessz és nem elektronikai, mert ha működik rendesen, akkor csak a BIOS lehet..
Az új gépeken a bekapcsolás is szoftver alapján történik, vagy a gépben lévő vezérlőben levő program hibás vagy valamelyik szenzor (hőmérséklet, fordulatszám, túláram) hibás. Ez a vezérlő egy winbond gyártmányú ic, annak a környékét érdemes megvizsgálni hogy nincs-e letört alkatrész. Akku nélkül is ezt csinálja?
Tehát ha kiveszed az elemet (a bios elemét), akkor tökéletesen működik a gép? Kikapcsol, bekapcsol, meg minden? Elem nélkül minden bekapcsolásnál elfelejt mindent a bios? Tehát az elem hiánya az olyan, mint egy bios reset?
Azt kipróbáltad már, hogy bios reset után nem állítod sehova a biost, hanem csak továbbhaladsz? És így kikapcs-bekapcs? Ha így bekapcsol, akkor valami beállítás a biosban nem jó. Ha így nem kapcsol be, akkor át kell ütni egy százas szöget rajta. Láttam már olyat is, hogy egy pici drótdarab volt az egyik port lábai közt, és azért nem ment.
Igen az volt az első hogy aksi nélkül próbáltam.....de semmi.
Igen ha kiveszem a bios elemet, akkor bekapcsol, mert igy minden egyes kapcsolásnál bios resetet csinál, és akkor gond nélkül megy. De amint beleteszem az elemet, és ugy próbálom meg bekapcsolni akkor már nem reagál. DE a restart az működik elemmel is. Amit emlitettél hogy beállitás nélkül próbálom meg bekapcsolni, akkor nem enged tovább a bios, mivel kiirja hogy: CMOS settings wrong.....és kéri h állitsam be. Mellékeltem két képet. A pici drótdarab sztem kizárva, mivel tegnap teljesen megtisztitottam, és azt akkor észre vettem volna.....
Bocs ha kellemetlenséget okoztam.....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |