Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   956 / 3610
(#) nagy hoho hozzászólása Jan 19, 2010 /

Tudomásom szerint a II. világháborúban a németek már alkalmazták repülőgép motorokban a víz befecskendezést. Sőt a mágnes gyűrű az üzemanyag cső köré is az ő ötletük volt.
(#) Rober_4 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Mert ez egy környezetbarát erősítő. A keletkezett hőt felhasználja villamosenergia előállítására, és az ezzel növelt teljesítményből adódó hőt is újra meg újra. Így lesz a névleges 12*6-ból valójában 360W
(#) Stefan hozzászólása Jan 19, 2010 /

23:27. Még 9 óra a fizika vizsgáig. A könyv már erősen megrongálódótt , de nem adom fel....
(#) zolee1209 válasza Stefan hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Most kezdted el? :hide:
(#) Ricsi89 válasza Stefan hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Csak semmi pánik. Nálunk 60% volt a bukottak aránya. 8-ból 7 feladat kipuskázva karó. (nem én voltam) Ment rendesen a véletlenszám generálás, hogy kit húzzanak meg.
Nekem amúgy holnap infó vizsga, de van még addig 11 és fél órám. Még most nyomtattam ki a könyveket, amit meg kellene addigra tanulnom. Kb 150 oldal csak.
(#) Ricsi89 válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Ez már a környezettudatosság jegyében született.
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Én automotor újságban olvastam erről 2 cikket (a mágnesgyűrűs üzemanyagcsökk.) Ott az volt hogy magyar találmány, de ki tudja. Amúgy a 6 ütemű gépről itt egy cikk.: 6 ütemű motor
(#) Stefan válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Dehogy most kezdem, de erre 1 hét se elég. 50 pontból 40 elméleti kérdés. Az elmélet ami kell az nemsok, füzetben 30 oldal, de az tiszta képlet. Azért nemgondoltam volna, hogy mérnökin ez az elvárás. Képletek magolása. Szép...
Mindenesetre puska puska hátán megyek be, aztán lesz ami lesz. De már érzem, hogy az első tantárgy amit bebukok 3 félév alatt, az magolásból lesz.
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

A mágnes gyűrűs és több más dolgot is teszteltek a Discovery-n futó Állítólag című műsorban és az ott látottak szerint semmit nem ért. A legjobb dolog ,ami bevált az a dízel motor használt sütőolajjal történő üzemeltetése volt. Ugyanannyi volt a fogyasztása azzal, mint a gázolajjal és ugyanúgy ment.
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Sőt, a hangulatomat is fokozza. Jogos a mézes felvetés, de jelenleg nincs raktáron.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 20, 2010 /

Esetleg tudja valaki hogy egy 4 ütemű 1 hengeres 4 szelepes Suzuki DR könyökcsöve miért izzhat én és 2 autószerelő haver is agyaltunk de nem jöttünk rá. A vezérlés mondjuk kopott (lánc, fogaskerék, bütyköstengely, és a szelepek is eléggé be vannak már égve). Belőttük a szelephézagot, beállítottuk a karbit, gyújtás elektronikus (azt nem néztük, mert szikra volt) És néztük a kipufogót is. De még most sem jöttünk rá. Valaki találkozott már ilyen problémával?
(#) nagy hoho válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Attól még lehet magyar találmány, hiszen a gyufától a hidrogén bombáig mindent a magyarok találtak fel.
A hat ütem nagyon tetszik. Az enyém injektoros gép, holnap viszek vizet a garázsban és ki próbálom.
(#) nagy hoho válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Mézet csak ismerős termelőtől érdemes venni mert mindent hamisítanak. Amit én veszek 1 kg mézet abból háromszor annyit állítanak elő és ez kapható a boltban.
(#) bankimajki hozzászólása Jan 20, 2010 /

Na jó pihenést mindenkinek, aki vizsgázik valamiből annak hajrá, pénteken én is fogok. Én átnézek az álomvilágomba, ott jobban szeretek lenni
(#) mex válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Utógyújtás szaga van a dolognak. Egyébként van erő a gépben?
(#) _ampervadasz_ válasza tatabike hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Jó reggelt minden koránkelőnek.

Marhajó, ez tettszik.

A hozzászólásokban ez vágja nállam a 20A -est:

Idézet:

Tisztelt XXXX !Hali elromlott a hifim ,de a hangfalaim jó össze tudom kötni pl.a laptoppal szóval a hifi helyett a hangfalakkal?____”

A válasz is cool:

Idézet:
„Tisztelt yyyyyy ! Laptop vagy számítógép kimenő jelét is tudod csatlakoztatni, és az erősítőre pedig a hangfalakat rá tudod kötni. Üdv”

Ez még a "bemegy a volt, kijön a volt" -os beszólást is űbereli.
(#) Stefan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Jó reggelt. Négyszer olvastam el, egész jó ébresztőnek. Körülbelül mint 3 laza pofon, ami után az ember nemtudja, hogy mi van...
(#) _ampervadasz_ válasza Stefan hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Körülbelül egyezik, a véleményünk.

A szomszédok, meg már rég megszokták, hogy magamban nevetek, na persze, ha értenék, és tudnák mit olvasok, akkor, más lenne helyzet. Természetesen itt senki sem elektronfüggő, rajtam kívül.
(#) Stefan válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Ja hogy te ezeket érted is :worship:
(#) Stefan hozzászólása Jan 20, 2010 /

Idézet Indexról:"A 26 szakszervezetből 12 aláírta az új ksz-t, az mégsem lépett életbe, mert az aláírók aránya nem érte el a 65 százalékot."

Már itt is a rövidítések, persze nem szabad semmit kiragadni a szövegkörnyezetből, de ha nemtudnám hogy a "ksz" Kollektív Szerződés"-t takar akkor első ránézésre 4 lábú barátunk, kellemetlen velejárójára gondolok.
(#) _ampervadasz_ válasza Stefan hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Nem akartam szerénykedni, de ha már így megköszönted.
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Ktobi! Megint beleszólsz valamibe, amiről csak találgatsz.
A VW -en csak két szíjtárcsa volt, - és a tárcsa kialakítása emiatt megfelelt a harisnyának, mert megvezette, - csak a dinamót és az ezen lévő turbinát hajtotta. A skodán meg három tárcsa volt, és itt vízpumpát is kellett hajtani. (Az ékszíj kb. háromszor annyit ment el egy bogáron, mint egy skodán.) A vízes autók mindössze 1-2 km-t tudtak megtenni harisnyával, - ha nem dobta le, akkor elégett. (Sokan kipróbálták ezt akkoriban.) Az ékszíj helyettesítése nyilon harisnyával majdnem a nyilon harisnyával egyidős. 1938 -as VW kézikönyvben volt leírva, hogy az ékszíj szakadása esetén ez megoldás lehet, ha nincs tartalék szíj, de van hölgy utas. Az ötletet az adta, hogy egy ürge a sivatagban ezzel a megoldással 40 km-t tett meg a bogárral, valamikor a harmincas években.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

...és mennyivel jobban néz ki egy nő lábán a harisnya, mint a kocsi ékszíjtárcsáján. Valahogy más érzés kerülgeti az embert, amikor "leveszi"
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

És ha róla ékszíjat kellene lehámozni?!
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Eff, mint fantázia!
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Ketten csak elbírunk vele!
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Azt hiszem ezt a harisnyafélét, híják bordás ékszíjnak.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Matyi! Arra nem gondoltál, hogyha rá sem adod a harisnyát esetleg szebben nézne ki? :hehe:
(#) zolika60 válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

A beégett kipufogó szelep is okozhatja ezt a hibát. Hiába állítjátok be a hézagot, ha nem zár rendesen a szelep.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Ahogy te mondtad: neki csak az esze van ott, ezért matematikailag helyes zolee1209 állítása.
Következő: »»   956 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem