Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   60 / 316
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Mar epitettem egy par ( illetve kiserleteztem) nagyon lehangolo eredmenyek lettek mivel nincs megfelelo ferit vasmagom.A mindenfele cuccbol meg nem birom szejjelszedni a ragasztast amivel ossze vannak allitva a vasmagok .
Igy torroidalis vasmagokat hasznaltam ,igy aztan mindent szejelszedtem amit talaltam hogy kiprobaljam melyik jo .Egyik se volt jo a kb 200 KHz -es kapcsolouzemu taphoz.
Alig tudtam a vegen egy kis 8W-os fenycsovet pislogasra venni.Azt is ugy csinaltam hogy a frekvenciat modositottam amig a "legjobb hatasfokot " ertem el nekkor "pislogott/derengett" a fenycso.
Tobb feritmagot kiprobaltam mindenfele terkercselessel , aztan meguntam..Egy kis kinai kiegatt fenycsobol kiszedtem az elektronikat es avval gyojtottam be a fenycsovet.

Erositohozz meg kene a kakao .

Koszi a linket , el fogom olvasni ezt is.
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Tök felesleges 200kHz-en járatni egy tápot. Az enyémek 60-70 kHz között mennek. A PC-tápos (E33) magot úgy tudod szétválasztani, hogy mindkét oldalát, az illesztésnél felmelegíted pl öngyújtóval és ha már jó forro az egész, akkor óvatosan oldalirányban megtöröd, majd széthúzod. Csak légrés nélküli magok jók ilyesmire.
(#) Rafael hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Aron Nelson már fél éve megmozgatta a fantáziámat az egyik doboz design-jával.
Tényleg létezik ilyen LED-szalag vagy ez csupán egy plexi-csík ami mögött megbújik pár LED? (Mármint a plexi formára csiszolás után ennyire "szép" maradna-e azaz nem fehéredne ki, illetve nem vesztene ezáltal a fényvezetőképességéből?)
(#) teddysnow válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Nem pont válasz a kérdésedre, de nekem sok ötletet adott.
Bővebben: Link
(#) magitor válasza Rafael hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
ez egy plexi csík ami belülről van megvilágítva, és nemhogy árt neki ha a felületét csiszolod, sőt érdemes durvára hagyni mert maga az anyag vezeti a fényt, és ahol megdörzsölöd, ott jobban fog törni a fény, tehát koherensebben fog világolni!
(#) JnCon válasza magitor hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Így igaz. Én már csináltam pár ilyen plexi fényvezetőt, legszebb akkor, ha homokszórod a világító felületet.
Egyetlen nagy fényerejű led nagyon nagy felületet meg tud világítani.
Én arra gondoltam, hogy pl. pedál tetjére a potméterek alá lehet ilyen plexi lapot tenni, a feliratokat belemarni vagy gravírozni és kontroll led helyett a feliratok és a keret világítana amikor be van kapcsolva a pedál.
(#) Csiszdave válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Hali!

Itt érdeklődj:

Link

(#) Csiszdave hozzászólása Jan 19, 2010 /
 
Hali!
De ha már moddolásnál tartunk, van valakinek tapasztalata ilyen téren?

A jó öreg MT-2-met szívesen kipróbálnám valami más ICvel. (Specifikáció szerint valamiféle ML5218AL van benne)

A srác itt arról ír, hogy ő több IC-vel is kipróbálta, és a JRC4558-as ütött neki oda de rendesen. (ez van a legendás Ibanez féle Tube Screamerben)

Szerintetek egy sima cserével nagy kárt tennék a pedálban?

Mivel abszolút nem értek az IC-khez, meg kell kérdeznem: mi az eltérés eme 2 között?

(#) magitor válasza JnCon hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Jó ötlet, csak most nincs plexim sajnos. Homokszórást megpróbálom de én 100 a csiszipapírt használok.
(#) ZSozsóó válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
Hello!

Elvileg a jrc4558 is olyan duál opamp, ami az eredetiben van, más kérdés, hogy az MT-2 emlékeim szerint SIL (single in line) tokos IC-s ,a jrc4558at meg beszerezni is nehéz, legalábbis eredetit, nemhogy SIL tokban, Úgy lehet beforrasztani, hogy kiegyenesítgeted a lábát egyenesre, aztán függőlegesen beteszed a megfelelő oldalt, a maradék 4 lábat meg bedrótozod vékony, rövid kanóccal. Csodát persze nem kell várni. Az IC-k en belül a hangzás változásért szerény véleményem szerint csak a Slew Rate a felelős, a JRC meg kb fele, de inkább harmad olyan lassú, mint a mitsubishi IC. Mindegyik bipoláris tranyós bemenetű...A jrc régebbi technológia, meg lassabb, így talán nem lesz annyira zizis a hangzás.
Kárt egyáltalán nem teszel benne, max az IC éghet le, ha fordított tápot kap, de ahhoz elég soká benn kell hagyni úgy.
Summázva az eltérést, ami itthon könnyen beszerezhető JRC4558(nem feltétlenül eredeti) az DIL tokos, szemben a gyárival, mert az SIL, tehát itt van egyből egy beépítési nehézség.
A JRC lassabb, régebbi technológia.
Ennyi a különbség, ki kell kísérletezni, ha a fülednek jobban tetszik ,akkor azt kell benn hagyni

Zsolti
(#) Csiszdave válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
OK, köszi, jómagam is úgy gondoltam ,hogy talán megférnek egymás mellett/helyett.

Igen, a tokozás az gáz...

Aztán mire hazaértem, rájöttem, hogy hát van nekem itthon egy tonepad.com-ról épített GT2-m, alég zajos meg suhogos az aranyom, hát megpróbálom ővele elébb.

TL072 helyett RC4558-at kap...
Mindjárt beszámolok, hogy mi füstölt el...
(#) ZSozsóó válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 19, 2010 /
 
OK!

Várom a fejleményeket, szerintem kicsit nazálisabb lesz a hang, bár a GT2 ben eléggé kerekít a végén az aluláteresztő, szóval sok változásra nem nagyon lehet számítani szerintem.

Zsolti
(#) Csiszdave válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hali!

No, nem durrant el... sőt!
A GT2-t alapból ugye 4 db TL072-vel építettem, néhány kapcsoló állásban úgy sípolt, hogy majd megőrültem, s láss csodát, az egyik IC helyére bedobtam azt az egy szem RC4558-at ami volt otthob, s csodák csodájára a sípolás is megszűnt, s a hang karakterisztikája sem változott egetverően.

Na, most vagyok úgy ezzel a GT2-vel, hogy ejha!


(#) teddysnow hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
A 4558 nálam is már tett csodát. Egy 100* erősítésű előerősítőben. 4558 szólt a legkevesebb zajjal. TL072 volt előtte, aztán egy NE5532. Szerintem azért mert nagyobbb erősítésnél vágja a magasat és ezért nem annyira gerjedékeny és zajos.
(#) Csiszdave válasza teddysnow hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Most az fog jönni, hogy mindegyik TL072-t lecserélem RC4558-ra, illetve ki fogom próbálni NJM4558-al (JRC utódja talán?)

(#) rognork hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Hali,

tudna valaki torzítóhoz aszimmetrikus vágásról hangmintát adni? Sehol nem találok ilyet.

köszi
(#) JnCon válasza rognork hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Boss super overdrive pl. ilyen.
Egyik irányban két dióda van sorba kötve.
(#) ZSozsóó válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hello!

teddysnow -nál a pont, mivel alacsonyabb a slew rate, emiatt alacsonyabb az egységnyi feszültség erősítéshez tartozó határfrekvencia, még sávhatároltabb lesz visszacsatolva, kevesebb lesz a magasa. De a nagyon dús magas tartalom miatt a torzítás nem lesz számottevően kisebb, csak stabilabb lesz az erősítő, nem fog sípolni, mert azon a frekvencián már kisebb az erősítése, mint egy gyorsabb műveleti erősítőnek. A TL07X sorozat 10-15V/usec gyorsaságú is lehet, adott esetben 10-15X gyorsabb mint a JRC4558.
Ic-k nek alapban nem lehet zaja, illetve aki azt nekem "kihallja",pláne ilyen indokolatlan nagy erősítésű torzítókban, az előtt letolom gatyám a hősök terén

Zsolti
(#) Csiszdave válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Öööö... ... nem mondom, hogy értem miről van szó, de egyetértek Veled.

Nem feltétlen kell sort kerítenünk a gatyatolós akcióra, csupán azt jegyeztem meg, hogy érdekesnek találtam, hogy 1 IC kicserélése ilyen szinten képes volt javítani az alapzajon...

Meg fogok próbálkozni más IC-kkel, de tény, hogy a TL072-vel is nagyon üt...
(#) Schins hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Sziasztok

segítségeteket szertném kérni egy egyszerő booster pedál építésében, az lenne a cél hogy játék közben a pedálra lépve egy megnövekedett hangerővel szóljon amit egy potival tudnék állítani.
gondoltam sima előerősítúőn is de szerintem az nem lenne jó az erősítő bemenetének vagy csak egy sima poti amit bekapcsolok .
ha van valami konrét kapcsolás örülnék neki
köszi
(#) Hakai hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Hali!
Kinek milyen ötlete van, hogy oldjam meg a JCM800 klón kimeneti jelszintjének megnövelését? Kb. 1Vpp-re lenne szükségem, ugye az utolsó fokozat nem erősít semmit és talán ezt lehetne módosítani. Csak hogy....? :miaz:
(#) Csiszdave válasza Schins hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hát így most hirtelen: Volume Pedal

De holnap még tudok esetleg dobni pár linket.
(#) Aranyhorda hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Új vagyok, most regisztráltam, mert egy barátom ezt javasolta. Volna egy problémám, nemrég vettem egy 6 húros Bass gitárt, és ahhoz akarok építeni egy erősítőt ami egyszerű olcsó, és jól szól (persze mihez mérve) Mindenki ajálgat jobbra balra de már nem tudom mit építsek... Ha van valakinek tanácsa, esetleg egy kipróbált kapcsolási rajza az írjon. Körülbelül egy 50W os erősítőre lenne szükségem. Vagy például egy végfokerősítő v sima erősítő lenne jobb?

Máté
(#) magitor válasza rognork hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Most szerelek össze egy ts9 et ha megvárod teszek fel mintát
(#) magitor válasza Aranyhorda hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Most lesz egy buta kérdésem de van gyakorló erősítőd?
(#) Schins válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Igen ezt megtaláltam én is és meg is építettem de a nagyon megváltoztatta a hangképet, ezért hanyagoltam is nekem valami nagyon egyszerő kevés alkatrészes cuc kelenne ami nem befolyásolja nagy mértékben a hangot.
de azért köszi
(#) ZSozsóó válasza Hakai hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hello!

1Vpp? Ebből a kapcsolásból? Ne haragudj, de ott még akár 10Vpp is van(persze maximális vol állásnál). A hangerő feles állásában ennek persze csak a tizede.Csak nagy impedanciával kell rácsatlakozni, mert ha leterheled a tone stackot, akkor mindened elveszik.
Ha erről van szó, akkor egy műveleti erősítő, aztán annyi szoros erősítés, amennyi kell.

Zsolti

(#) ZSozsóó válasza Csiszdave hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Oki!

De a gatyaletolás mindenképpen áll Azért lett kisebb a zajod, mert nem erősít akkorát a kritikus részen, a GT2 ben meg a jellemző amúgy is a "HISS" jellegű zaj, ami nagyrészt magasabb frekvenciás zaj. Ha a magasakből elveszel, akkor ez is meg fog szűnni, vagy csökkenni inkább. De ha a TL072-t mondjuk NE5532 re cseréled, sok különbséget nem fogsz hallani, igaz lassabb kicsit, de nagyságrendben olyan, mint a TL072. Ott a tonalitásbeli különbséget az hozná, hogy kisebb a bemeneti ellenállása, mert bipoláris technika, míg a 072 jFetes. Mindenre van racionális magyarázat, olyan, hogy IC zaj...olyan nincs szerintem(legalábbis gitár motyóknál ne beszéljünk róla) Maximum über- atom- hájend őrültek 2 milliós hangdoboz párjával és 10 milliós erősítőjével hallható, esetleg,...de akkor sem olyan torzítón, ami egymillió nagyságrenddel nagyobb zajt produkál (sztatikus, kapcsolásból eredő = hájgén melléktermék) ,mint az IC saját zaja.

Zsolti
(#) magitor hozzászólása Jan 20, 2010 /
 
Nah üdv tonepados Ibanez ts9 klón pici "moddal" it vannak a hangok, bár úgy néz ki szarakodik a hangkarim (asus sonar 2 nemkéne neki) Csak sima wines hangrözítővel van felvéve! Élőben nem rossz a hangja, kövérebb, holnap reggel a real mctubbal megküldöm úgy mit mutat!

gitárts9.wma
    
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hali!

Még valami! Ha elfogadsz egy tanácsot, egy ekkora kóklertől, mint ami én vagyok, akkor minden poti és kapcsoló kanócot vágj le olyan hosszúra, ami épp elég, hogy odaérjen a felfogatási helyre. Meg a bemeneti vezetéket, kimeneti vezetéket, kapcsolóra menő szálat cseréld ki árnyékoltra, meg azt is rövidre. Ez nagyobb mértékben csökkenti a zajod, mint az IC csere
1ébként grat a dobozoláshoz, nagyon ízléses

Üdv:
Zsolti
Következő: »»   60 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem