Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Akarok építeni egy olyan szerkezetet, ami két audio jelet (jelen eseten mikrofon, és egy zene forrás) egybefésül.
erősítő elé akarom berakni. Tudnátok segíteni, hogy hogy építsem meg? a két sáv egyre kötése túl egyszerűnek tűnik ahhoz, hogy jól működjön.
Ez csak azon múlik, hogy a csúszkán mekkora áram folyik el. Ha nincs áram a csúszkán, akkor csak a feszültség változik az állításakor... A csúszkán elfolyó áramot egy erősítő elemmel ( PL: OPA, tranzisztoros erősítő, STB ) lehet csökkenteni. Szóval az áram karöltve jár a feszültséggel.
![]() Van valami konkrét áramkör amiért a kérdésed feltetted. Vagy csak úgy érdekel? ...
Sziasztok.
Tudtam szerezni C128 jelzésű kábel-ból 50m-ert. Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban,hogy hogyan a legjobb bekötni ezt egy mono 6.3-as jack dugóba a kábel mindkét felére.Persze átjátszó kábelnek kéne audio célra. Értem ez alatt,hogy az árnyékolást a test-re és a két vezetéket összesodorva a jelnek vagy elég csak az egyik a jelnek.Vagy nem is kell az árnyékolást bekötni elég csak a két vezetéket. Eredetileg mikrofonkábelnek készült gondolom XLR csatira.
Üdv!
Az árnyékolást mindenféleképpen kösd testre. A két vezetéket hogy összesodorva használod,vagy külön egy szálat rajtad múlik(működni fog).Én összesodornám, mert nem használt szálat ha nem kötöd semmihez zavar forrása lehet.
Szia!
Neked valami egyszerűbb keverőre lenne szükséged. A következő kapcsolásban nemkívánt fokozatokat le lehet hagyni.pl ha csak mikrofon ill.1 line bemenet szükséges.Bővebben: Link
Igen erre jutottam én is .
Köszike. :wave:
Hello szeretnék segitséget egy 12v-ra valo volt szabályzo kelle amely 1-2v-ra képes lemeni ?
![]()
Ha 1,2V-tól már jó, akkor itt egy egyszerű IC-s megoldás:Bővebben: Link
Szabályozhato legyen fölfelé és lefelé a volt
![]()
Ez csak lefelé szabályoz. A 12V-ból képes akár 2V-ot is csinálni, a potencia méter állásától függően.
Bocsi csakk nem tudom mia a potencia a méter? Amit elöb csatolt kapcsolási rajzban a ( lm 317 ic1)a potencia méter?
Nagyon szépen köszi ( jól gondoltam mi a potencia méter én szabályzonak hivom ezé nem tudtam)
Értem oké köszönöm
![]()
Helló !
Maci vagyok,a kérdésem az hogy miképpen lehet az email-es értesitéseket kikapcsolni?
Saját menü -->Értesítések, ott az értesítésre kijelölt téma mellett Szerkeszt, "Értesítés módja" mellett pipa a "Csak figyelő" mellett.
üdv mindenkinek.
tud segíteni nekem valaki abban hogy ez milyen kondenzátor ---> 2u2/MPK4 ? előre is köszönöm.. ![]()
Üdv!
Ez egy műgyantával szigetelt poli-propilén alapanyagú 2,2 mikroFarad-os fóliakondenzátor.
Sziasztok!
Egy olyan kapcsolásra lenne szükségem, amivel meg tudom oldani azt hogy nyomógombokkal három relét (illetve relé csoportot) kapcsoljak. Úgy hogy ha megnyomom az 1-es gombot, az 1-es relé kapcsol be, ha a 2-est akkor a 2-es relé, stb.
Üdv
A mellékelt képen a J1-es alkatrész az egy kapcsoló? Továbbá a D1-es diódahíban. milyen 4 dióda van?
J1: csatlakozó, ahol a tápfeszültség bemegy.
D1: például 4 darab 1N4001 .. 1N4007-ből össze lehet állítani. Vagy Diódahidak-ból válogatni >= 0.5 amper >= 50 volt típusút, ebben benne van a 4 dióda és csak 4-et kell fúrni.
Szia!
Zener, vagy Schottky-diódát szoktak így jelölni.rajzjelek
Sziasztok!
Kérdés: Mi az, hogy áramgenerátor meg feszültséggenerátor? Hisz feszültség nélkül áram sincsen... Tehát olyan készülék ami CSAK áramot allít elő nem létezhet...
Az áramgenerátor stabilizálja az áramot, változó kapocs feszültség mellett. Ilyet példaként erősítőben használnak a végerősítő fokozat nyugalmi áram beállítására, vagy nagyon érzékeny pl. lézer ledek áramának stabilizálásához, ahol pár mikroamperen múlhat az, hogy elszálljon.
A feszültség generátor, változó áramterhelés mellett, biztosítja a stabil feszültséget. Mikrovezérlőkhöz, nagy pontosságú elektronikához szükséges egység.
Feszültséggenerátornak azt nevezi, amelyen a terheléstől függetlenül a feszültség értéke állandó. Áramgenerátoron az átfolyó áram állandó értékű. Ideális esetben természetesen. Pl. egy akkumulátor feszültséggenerátornak tekinthető, annak ellenére, hogy a terheléssel kis mértékben változik a feszültsége is, de a karakterisztikája a feszültséggenerátorhoz áll közel.
Sziasztok!
Köszi a felvilágosítást! Tehát kicsit hasonlatos dolog ez a gépészetben használatos regulátorokhoz ha jól érzékelem. (Csak az "alapelvre" gondolok természetesen.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |