Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy milyen antennát javasoltok a kapcsoláshoz? Köszi: Müszi
Én is megépítettem valamikor ezt a kapcsit, és antennaként 40-50cm-es vezetékdarabot használtam. Nem tudom, hogy pontosan milyen felépítésű antennát célszerű használni, de szerintem sima teleszkópos botantennát, ami az FM rádiókhoz vannak, érdemes kipróbálnod. Ez az adó is CCIR frekvenciatartományban ad.
Hello !
Attól függ mire szeretnéd használni. Ha mondjuk elég 50-100méter hatótáv, akkor egy darab vezeték is megteszi, ha többet szeretnél akkor valami frekirehangolt antenna kell. Például dipol, yagi, J-Pole, stb... De nem javaslom ennek a megépítését, mivel a tranziztor maga az oszci, és az antenna elfogja húzni a beállított frekvenciától! Sőt ha arrébb rakod már akkoris elmászik a frekiről. Javaslom, hogy építs hozzá egy elválasztó fokozatot, ha pedig komolyabb terveid vannak vele akkor frekvencia szintézer se árt hozzá! U.i.:Ha jóllátom, már van ilyen topik, és szinte ugyanez a kérdésed csak más megfogamazásba! (nem piszkálás képp, de engem picit zavar. Üdv:Gettobike
Találtam egy antennaépítési leírást kisteljesítményű adókhoz: http://www.elektronika.iweb.hu/miniant.html
Hallod ezért miért kellet topikot nyitni?
Van antennás, és poloskás is. Ha jön valaki uj ember akkor had veszzen el a sok sok témában. És egyszerre 20 témát keljen végig olvasnia, ha érdekli valami. Bocs ha esetleg megsértettelek.
Drótnélküli mikihez kell, ez egy fixen telepített cucc lesz.
Magyarul jó lesz Rádió teleszkóp antenna is?
Jo lesz az a lényeg bármekkrora jo, csak a 70cm hez közelítve egyre jobb a táv.Egyre jobban illesztve lesz az antenna az adóhoz, és egyre többet tud sugározni a teljesítményéböl.
Nekem elmászott a freki, pedig nekem is fix helyen volt. Ha az audio vezetéket arrébraktam akkoris. Én mindenképp javasolnék egy elválasztó-erősítő fokozatot utána, és ugy mehet az antennára. Pár alaktrészből hozzálehet építeni. De majd meglátod, hogy nélküle elmászik....
Sziasztok!
A köv. kérdésem lenne. Már beírtam a HE keresőjébe amit szeretnék, de nem találtam ehhez hasonló témát. A csatolmányba van egy kapcsrajz. Az a kérdésem ez mennyire működik szépen, mert ezzel szeretnék csinálni egy derótnélküli mikrofont. Itt nálunk a legolcsóbb miki ojan 30eHUF körül van és már régebbóta tervezem, hogy megépítem. Szerintetek milyen lesz a hangminősége? Mit kell állítani a potival? Ha több IR ledet rakok be nagyobb lesz a hatótáv? Sétálni lehet vele? Kb. mennyit eszik ez az áramkör? A Fotodiódákat ki lehet termelni egy egérből is? Egyenlőre ennyi. Nagyon köszönöm Müszi.
Amire te akarod használni valószínűleg nem jó. Rádiós kell neked, van itt ezen az oldalon is pár link...
Üdv Inhouse
Azért megvárom a többiek véleményét is.
Üdv.
Inhouse-nak igaza van az infrásat felejtsd el kevés a hatótáv és a "mászkálás-sal" kimész a látószögből ami +-30 fok!!!!! ittvan egy nekedvaló adó!
300 m a hatótáv és stabil nekem bejött!
Ehhez a rajzhoz tudnál tekercsadatot adni?
4mm átmérőre 0,6-os huzalból 5-7 menet
És ha egy fix helyre leteszem és így használom?
nekem van infrás fejhallgatóm, boltban vetem, és nekem nagyon jól működik, hátránya ugye az mint az infráknak látnia kell az adót, de szépen viszaverődik a falról is.
Szóval ha használják fejhallgatóhoz, akkor miért is ne lenne jó fordítva??? Szóval szerintem egy próbát megér...alig van benne pár alkatrész...
Ezzel mit akarsz kérdezni?
ugyanúgy működhet rádió-adóként is csak illeszteni kell annak a készüléknek a kimenetéhez amiről hajtod. Nem vezetéknélküli mikit akarsz , sétálni vele?
Esetleg át lehetne alakítani, hogy több infra ledet hajtson meg, és ezek mind más felé néznének.
Az elektroartnál és a hq videonál lehet kapni.
Az adónál mér nincs bekötve a 100k-s poti közepe?
Az én tapasztalataim szerint, ilyenkor ez arra utal hogy nem fesz osztó ként kell bekötni hanem csak ellenállás változtató ként....de azért furcsa hogy így jelzni...
Töb infra leddel lehet javítani a teljesítményén, inkább azon hogy sétálhass vele...de a több infra ledhez nagyobb áram kell... Ahhoz át kell méretezned az infra ledekhez megfelelően a 150 ohmos ellenállást ((És csak azt akartam mondani az előző hozzászólásommal hogy szerintem semmi akadálya annak hogy mikrovon adó vevőnek lehessen infrát használni. És az a kérdés költői volt.. ))
Viszont Valterinke igaza van ahhoz hogy ezt a adót mikrofon adó ként használhasd a mikrofon jelét illeszteni kell, erre a célra ajánok valami nagyon egyszerű, pc-hez szánt mikrofon erősítőt...pár tranzisztoros. Volt már szó ilyenről a fórumban.
Nálam bevált TDA2822M-ből már csináltam mikrofon előfokot remekül meg és most is azzal fogok
Idézet: téma ide áthelyezve!„Olcsó drótnélküli mikrofon infrafénnyel??”
Igen. Szólsz nekünk, hogy kinek akarod adni a pontot, és mi megoldjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |