Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi szépen!
Ezek szerint a táblázat neked sincs meg.
Megszűnt az oldal sajna.
Szia! Melyik táblázatra gondoltok!? Esetleg ez?
Ezt a végfokot hogyan lehetne 2 ohmra terhelni?
Milyen végfokok kellenének bele? Úgy lenne jó ha +-50V-on tudna 2ohmra 200wattot. Kösz a segítséget
Üdv!
Nehogy vegyél új IC-t, ez a kapcsolás rossz!!!. A mutet negatívra köti, ezt pozitívra kell. Én már az enyémen kijavítottam de még mindíg nem szól csak búg. Valszeg a standby sem jól van kötve, kettő 22k-s ellenálláson keresztül megy pozitívra a gyári kapcsoláson pedig csak egy 22k-son megy +-ra. Szerintem
Hello
Megcsináltam a TDA7294-es erősítőt, de a trafó 50Hz-es búgását semmivel sem tudom kiszűrni (2×33000µF puffert használok) Valakinek valami ötlet? előre is kösz
Földhurok lesz. De jó lenne róla egy kép vagy több is.
Itt van pár kép, még sajnos nincs bedobozolva, nem tudom mennyit segítettem ezekkel a képekkel
Kondikat nem szoktak a hűtőborda közvetlen közelébe rakni, mert ki fognak száradni, nem tesz nekik jót a hő! Raktál 100nF-ot a pufferkondikkal párhuzamosan? Csillagpontos a földelésed? Vagyis minden föld egyetlen egy pontba csatlakozik? (Ahogy nézem a jack-aljzatokat, nem valószínű). Ha ezeket kijavítod, és még mindig brummog, akkor az egyenirányító diódáival párhuzamosan kell rakni kis értékű kondikat, hátha segítenek. Üdv!
Persze van 100nf mindenhol, a csillagpontos földelés nincs, de mindenhol össze van kötve a GND jó vastag vezetősávval. Szerintem az az oka hogy 1-1 nagy kondenzátort használok puffernak, nem pedig több kisebbet:S De megvárom még Bassmaster véleményét, hátha felnéz és mond vmi jót. Azért kösz a segítséget
Még annyit hogy ha kikapcsolom a trafót és csak a pufferekről megy akkor nincs zúgás
Szerintem is földelési gond van. A védőnulla nincs véletlenül rákötve a testre? Ha rá van, akkor szüntesd meg azt az állapotot. A trafód is rendesen megszórhatja a körülötte lévő vezeték gubancot. A bemenet földje ne a csillagpontba menjen a Te esetedben, árnyékolt kábellel vezesd a végfok bemenetére a jelet, az árnyékolást pedig a végpanelen, a bemenet közelében kösd a testre. Csak a 7294 modul búg? A másik az nem? Egy tápról megy a két modul?
Lehet hogy igazad van ezzel a szórással kapcsolatba, mert ahogy mozgattam a dolgokat, most talán jobban zúg, egyébként a trafó külső része nincs letestelve. Mind a 3 TDA7294, csak az egyik sztereó a másik mono. A sztreo megy a felső két hangfalhoz, mind a 2 búg, a mono a mélynyomóba megy, azon nem hallom hogy búgna, de ennek szerintem csak az az oka hogy nem vmi erős a búgás és talán még azt nem adja ki a mélynyomó de szerintem az is búgna. Ja és mind a 2 egy tápról megy
A sztereóban benne vannak a bemeneti 22k-s ellenállók?
Ha rövidre zárod a bemenetet akkor elhallgat? Ezt még próbáld ki.
rövidre zártam, ugyanaz a helyzet. Nem egy nagy búgás de halk zenehallgatáskor idegesítő. Egyébként potméterek vannak a bemenetek után. 47K
Nekem a kábelezéssel szokott gond lenni. Rendesen meg kell csinálni, minél rövidebb, annál jobb, és csillagpont. Ha ezek után is búg, akkor azt a trafó okozhatja, vagy valami más zavarforrás szerintem.
Akkor a táppal van gáz. Kell neki rendes toroid és egy jó pufferblokk, új kondikkal, aztán bele egy fémdobozba.
Szerintem mind2 dologban van vmi. Felcseréltem a kábeleket és az egyik hangszóró kicsit jobban búgott, a másik meg hogy ezek már valóban kb 20 éves magyar gyártmányú pufferek, és kb a trafó is hasonló korú lehet ha nem régebbi (13kg 300W os és 50W-ot disszipál üresjáraton...)
Szerintem megvan a hiba, nem fogjátok elhinni de a jack kábel van megtörve tőbe:S
A másik meg hogy nagyon zajos a hangkártya a gépben, mert mp3 lejátszóval nem zúg, legalábbis az már tényleg nagyon minimális, ezt gondolom nem is lehet orvosolni
Ezen hibákkal szerintem nem búgott volna rövidrezárt bemenettel.
Akkor tisztázzuk, te hogy érted ezt a rövidre zárást? lehet hogy én nem csináltam valamit jól
az erősítő és a sz.gép között nem alakulhat ki földhurok? és innen a zúgás?
1db vezetéken hogy alakul ki a földhurok?
Szerintem a te erősítődben be van kötve a védőföldelés, nem kettős szigetelésű. A pc ben biztosan be van , az mp3-ban nyilván nincs.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |