Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   397 / 1385
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Gyorsan mozgasd egy tálkában csak a szemedre vigyázz! Én egyet megmarattam tegnap kísérletképpen nem lett olyan szép elég foltos de képződött rajt oxidréteg és ez a cél! Tény a vaslorid a jó! Ki akartam próbálni a kénsavat mert nekem ez fordult meg az eszemben először hiszen az ónozóban is az van de nincs akkusavam! Ha gondolod próbáld meg az eredményt nem tudom milyen!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Mozgattam, meg minden, ez amit megmutattam a 6. kísérlet volt. Volt jobb is, de egyik se közelítette meg a jót.
Az az igazság, hogy egyre jobban kiderül, hogy én a nyomtatómmal küzdök és senki másnak nincs hasonló problémája! Így jártam! Majd felvasalom a te nyomatodat is(elsőre fog sikerülni tuti!), csak még nem adtam fel!
(#) mex válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Nem, sima fenyőgyanta volt, de direkt forrasztási célokra árulták elektronikai szaküzletben.
De a nyakam rá, hogy boldogul a TS500-al is....
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Vaskloridot lehet talán kapni a gyógyszertárban is kimérve! Sebek fertőtlenítésére vagy mire használják! Kérdezd meg nem kell sok!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Kérdeztem, nincs nekik. De azért köszönöm az ötletet!
(#) Chokapick válasza mex hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Kosz a tanacsokat,megfogom probalni a leirtakat,de addig is szivesen varnek tapasztalatokat azoktol kiknek esetleg volt mar szerencsejuk ilyen TS 500-hoz. Mar amenyiben szerencse ez
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Szia! Megnézed mire jutottam a szendvicssütöből nyák készítő berendezés topicban?
(#) watt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Köszönöm a tanácsokat, sajnos ezen már túlvagyok! A VIM-es csiszolás után nagyon fényes a felület, nem tapadt meg ez a festék! HP festékkel nem voltak ilyen bajaim! Természetesen úgy bánok a nyákkal mint ha sterilszoba lenne! Jelenleg úgy tűnik a csiszolás jobb eredményt ad. Persze még nem marattam ki, és közben volt egy picurka hibával sikerült darab is. Most ázik a következő. Hamarosan jelentkezem.
(#) watt válasza elektromos hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Még nem, most elfoglalt vagyok, de gondolom nagyon jó eredményeid vannak, mert a módszer jó, talán még jobb is mint a laminálós, de ezt itt csak halkan jegyzem meg!
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Majdnem jól látod
(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Én eddig a céges HP LaserJet 1600-as nyomtatóval nyomattam, és a VIM-es csiszolás, meg 160°C-on laminálás egész jó eredményeket hozott, igaz én nem kezdtem feszegetni a határokat, mert az általatok készített minták is a profi minőség érzetét váltották ki belőlem, a saját panelemről nem is beszélve.
(#) patexati válasza elektromos hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Szia! Én is gondolkoztam valami hasonlón csak nagyobb méretűbe mibe egy A4-es lap is beleférne meg csak alul melegítve inkább olyan "rezsó" féle egy jó hőszabályzóval és azzal melegítettem volna a nyákot és közben felül dörzsöltem,hengereztem volna de most úgy néz ki ez a lamináló jó lesz és végre visszatérhetek a félbehagyott projectjeimhez!
(#) elektromos válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
A lamináló hengere, ha sokat van használva ki fog repedezni, és utánna sajna szőrnyű nyákokat fog csinálni. Én most tettem félre fél év után sajna. Nem ruházok be még egyre , mert ez a módszer amit csináltam azt hiszem marad véglegesre.
(#) patexati válasza elektromos hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Én nagyon alacsony hőmérsékletem laminálok 120 fok körül és ez megoldás rá szerintem!
(#) elektromos válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
(#) watt hozzászólása Feb 3, 2010 /
 
Remélem vergődésemnek lesz valami haszna is a végén!
Nos, 400-as csiszolóval víz alatt csiszolva, majd alkohollal és sima nyomtató papírral tisztítva, amíg a papír fehér maradt, OKI B2200 nyomat 195°C-on 2x gyorsan, 4x lassan átengedve, 5%-os sósavban áztatva a papírt, majd 10% sósav, kevés H2O2-ben maratva ez lett az eredmény két nyákon is egymás után(itt csak az egyik van a képen).
Elölről világítva
Átvilágítva

Összegezve: Az OKI festék nagyon magas hőfokon olvad, és akkor is gyengén tapad, ha a felület túl sima. A lamináló gumihengere nem tudja átadni a kellő hőt azon a sebességen, amit most minimum be tudok állítani, de a gyanúm az, hogy ha lassabb lenne se lenne jó egy körben, mert az is számít, hogy minden irányból kerüljön hengerezésre a festék!

Mindez 0,1..0,2mm vonalvastagságnál érdekes és magas olvadűsú festék esetében, mert a vastagabb vonalak jobban tartják magukat és egy kissebb csorbulás, alámarás nem okoz gondot, csak szépséghibát.

Még tesztelek, amíg nem győzöm meg magam, de mára elég volt!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Az előmaratást mindenképp próbáld meg ha lesz rá lehetőséged! Szerintem alacsonyabb hőfokon is fel fog tapadni akkor! A sima fényes nyákra nekem sem ragadt rá a festék alacsony hőfokon szinte egyáltalán de most igen!
(#) Attila86 válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Ez gyönyörű!
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Köszönöm a javaslatokat!
A 400-as papírhoz úgy jutottam el, hogy végigmentem az 1000-es és a 800-as papírokon. A 600-ast kihagytam azt hiszem mérgemben! A finomodás valós tény, ezért írtam, hogy víz alatt. A víz abban is segít, hogy egyenletes lesz a csiszolat. A papírt sűrűn forgattam, hogy a kopása ne okozzon egyenetlenséget, de a 400-as nem kopik annyira, mint a többi! Egyelőre ez jónak tűnik, de még jöhetnek meglepetések, amiről természetesen beszámolok majd. (Annak ellenére, hogy ha valaki mostanában betéved ide és nem követte az eseményeket, azt gondolhatja rólam, hogy mekkora pancser vagyok! Persze lehet, hogy igaza van, mert több ezer nyákkal a hátam mögött elég gáz ez...)

(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Mindenképpen kipróbálom ha tudok szerezni vaskloridot! (Majd rendelek postán, mert a közelben nem hiszem hogy kapható!)
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Gratula! Szép lett. Nem kaphatnám meg ezt a nyák rajzot, mert én is ki szeretném próbálni.
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Köszi, de kicsit elmart minden vonalból, mert utólag vettem észre, hogy a kicsi TQFP lábai között maradt nyák. Ekkor ecsettel kitöröltem az ott ragadt papírt és még azt is lemarattam. A másik nyákot pont ezért nem mutattam meg, mert azon is maradt 3 maradék.
(#) watt válasza elektromos hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Nem olvasod a topicodat?
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Idézet:
„Nem azért írtam mert pancsernak gondollak!”

Ne haragudj, nem neked szántam, csak úgy kívülről néztem magam, mennyit szenvedek ezzel!

Igen, a papír valóban elég gagyi, ami nekem van. Próbálok beszerezni jobbat, csak azt nem kapni minden bokorban! Én legtöbbször csak multik körüli műszaki multikban járok...
(#) Frankye válasza Chokapick hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Én használtam már ilyet. Nem jobb, nem rosszabb, mint a többi, forrasztáshoz használható gyanta.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Mondok egy ötletet ha van kedved megpróbálhatod ha nincs akkor nem! Szóval az előmart nyák ötlete akkor fordult meg legelőször a fejemben mikor egy nyákot készítettem és a maratás után a másik oldalra felvasaltam a beültetést is! Meglepődtem,hogy mennyivel jobban tapad rá a toner! Na ezt próbáld ki egy selejtes nyákon mit "üresre" maratsz kicsit felcsiszolod zsírtalanítod! Szerintem lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten rá tudod vasalni! Kb az előmartal van egy szinten a tapadása!
(#) Chokapick válasza Frankye hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Akkor jol van,mert mar azon gondolkodtam,hogy mit kellene helyette venni. Es mik a tapasztalataid vele? Te mivel higitottad? Kb milyen aranyban? Hogyan csalogattad ki a dobozabol? szettorve vagy pakaval felolvasztva? Es az utolso: milyen allagunak kell lennie a felhigitott formaban?
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Le kell tisztuljon a kép bennem, mert most még mindig bizonytalan vagyok, hogy mitől lett jó! (csiszolás, többszöri átküldés, 195°C ???) Ha ez megvan, akkor mindent kipróbálok...
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Én is próbáltam többször átküldeni de ugyanolyan mint ha egyszer ment volna át! Igaz én nagyon lassan küldöm át!
(#) sucuka hozzászólása Feb 3, 2010 /
 
A drágábbik lamináló szabályozóáramkörének vizsgálatakor "akadályba" ütköztem.
Van rajta 2 db SOT23 tokozású alkatrész J6 kóddal a tetején.
Megnéztem a kód alapján ez egy varikap dióda-páros, közös katóddal.
De mit keres ez egy hőfokszabályozóban? Van ötletetek? Vagy rossz lenne a beazonosításom?

De elképzelhető hogy tévedek, mert akkor miért lenne Q1 és Q2 a pozíciójelzése...
Következő: »»   397 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem