Fórum témák
» Több friss téma |
Használ valaki Baji elektronikás feszültségkétszerezőt?
Szükségem lenne a paneltervére. 1 fénykép elölről,1 fénykép hátulról. Megköszönném! Találtam róla rajzot,csak a fele kivehetetlen ... Pont a panelterve olvashatatlan.
Amint láthatod,a panel fóliarésze olvashatatlan
kb a fele olvasható le pontosan. De ez a rajz a Baji elektronikás duplázó pontos mása!
Köszönöm.
Talán nyomtatva jobban olvasható.
Egy kis kiegészítés képekben.
Itt van nagyobban, méretezés nélkül: Bővebben: Link. Klikk a nagyítóra jobb oldalon és akkor eredeti felbontásban jelenik meg, nem a képernyőhöz méretezve. Illetve letöltés menüpont...
Próbáld meg a nagyító után képernyőfotóval lementeni wordbe.
Itt van olvashatóan
Most miért bonyolítod? Mondtam, hogy le lehet tölteni a fájlt a letöltés menüpontban, felül...
Lehet hogy felesleges a kérdés de a kbpc3506w dióda forrlábas bekötése ugyan az mint a sarusé(a dc+ beljebb van?).
Minden hídon fel van tüntetve a bekötés.
Pontosan leolvasható a burkolatról.
Köszi! De ezt megépítettem,és hibátlanul működik...
Köszi,de ezt meg sem tudom nyitni....
Én csak egy "egyszerű" képet szerettem volna róla.(printscreen)
Pontosan ennyit látok a fóliás oldalból.
A saját rajzomon is... Sajnos ez alapján nem tudom lemásolni,én nem vagyok szakember. De jó rajz alapján már megépítettem legalább 100 áramkört,amik sikeresen elindultak. Még egy kérésem lenne,a rajzon odaírnád nekem hogy a BD250-es tranyó lábai hogy helyezkednek el? Akkor meg tudom csinálni. Ilyen alkatrész ábrázolást még nem láttam tranzisztorról.
Egy kérdésem lenne még.
Ez egy átkötés a rajzon? Pirossal jelölve.
nem átkötés, csak azt jelzi hogy a drót milyen irányban van a gyűrűre tekerve. (A piros karika alsó felén van a drót egyik vége, másik vége az L2 felirattól balra található. (a piros karika felső felén nincs lyuk! ))
Csak kettőn van ezért kérdeztem hogy ez állandó forma-e.
A 712 ill. 714 -es képeken fordítva van az L2-L3.
A C3 + lábáról a két diódán keresztül az L2 re mutat a rajz de a beültetésenaz L3 -ra csatlakozik. A dobozolt fotón is ez látszik. Vagy elnéztem?
Minimalizáltam a légrést a tárcsákon. Előtte is megmértem és utána is. De nem volt mérhető különbség se amperben se voltban. Most kb. 1mm. Ennél kisebbre már nem tudom venni. Lényeg, hogy ugrás szerű változást nem kaptam sajnos.
A különbség szerintem nagyobb fordulaton jelentkezne mit amivel most hajtod, biztos hogy jobb lett a légrés csökkentésével.
Rövidzárási áramnak kellene nőlnie ugyanakkora fordulaton, a feszültségnek nem (vagy csak minimálisat).
(belsőellenállás csökkent le)
sziasztok,
mjoy, jól emlékszem hogy Te csákánydoroszlói vagy? Nemrég vettem észre Balogunyomban a 86-os mellett egy ház kertjében egy kis szélkereket. Tudsz róla valamit? Termel áramot?
Ha rossz irányba tekercselem nem fog működni?
Vagy csak nehezebb bekötni a helyére a vezetéket?
Felétek nem volt vihar?
Az én gépem levizsgázott! (nem lett semmi baja) 1,5 napon keresztül tombolt a szél... 22 voltig tudtam bemérni kézi akksis fúrógép és voltmérő segítségével,mikor elkészült.22 voltot adott le 280-as fordulat mellett. Most meg csúcsüzemben 30!!! Voltot mértem rajta! Ez messze felette van a 280-as fordulatnak. Rotyogott az akkumlátor,úgy töltötte. Szerencsére hajnalban elcsendesedett a szél. Fura,de alig van hangja a légcsavarnak. Mindenesetre örülök neki
Ha nem egy irányba tekert tekercseket kötsz össze, zárlat keletkezik és töltés helyett csak melegedni fog a tekercs.
Had dicsekedjem vele,ha még valaki nem látta volna Bővebben: LinkBővebben: Link
Hmmm én úgy tudtam,hogy csak a "polaritás" változik akkor...
Mindenesetre ha nem működne,akkor a tekercseket kell átnézni. Lassan nekiállok.A diódákra érzékeny? Mert nem valószínű hogy találok ugyanolyan típust otthon...
A tekercsben váltóáram van. Ha ellen fázisban kötöd össze akkor csak fűteni fog. A diódákra csak annyira kényes, hogy bírnia kell az áramot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |