Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók

Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 114
(#) Tök Ödön hozzászólása Feb 10, 2010 2 /

valamikor én is zk140-el kezdtem, meg b88 cal és b100al. ezeknek mind a kukában, vagy jobb esetben a muzeumban a helye. majd jobb hijján lett egy gx4000. ez már hallgathato volt. de amint lehetett átálltam hifi videora. ma már csak 44khz 16 bit van. ezért nem is értem néhányan miröl is beszélnek. mert vannak a gyüjtök, (minden tiszteletem az övék) ök a régi teknika szerettéböl gyüjtik a muzeális készülékeket. meg vannak a teknikai toprongyok, akik még azt sem tudják hogy tüzet gyufával is lehet gyujtani, és nem kell orákig két fát egymáshoz dörzsölni. mert ki hallgat ma már lemezt (bakelit) orsot vagy kazettát?
(#) tatabike válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szerintem többet ne írj ebbe a topicba, légy szíves. Köszi.

Szerk.: Még mielőtt jobban belegondolok, hogy mekkora butaságokat írtál, és olyasféleképpen reagálnék, hogy egy életre megbánnám...
(#) tatabike válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 / 1

Na, most nyugodtabban tudok válaszolni, lenyeltem a csúnyaságokat.

Az öcsém sírköves és díszhaltenyésztő. Bakeliteket gyűjt, és olyan lemezjátszón hallgatja, amelyért egyesek a fél karjukat (autójukat, lakásukat, havi fizetésüket, megfelelő aláhúzandó) simán odaadnák.

Nem egy embert ismerek itt a HE-n, akik hosszú hónapokat töltenek azzal, hogy minél tökéletesebb legyen a kazettás deck, amin igenis hallgatnak kazettát.

Nekem három szalagos magnóm van, (Unitra Aria, B101, B100) általad kukába való "szemét" mindegyik, igaz, hogy full gyári állapotban vannak napi használatban, és karcmentesek, de hát csak szemét, én szemetet hallgatok.

Ha Neked a 44kHz 16 bit jelenti a zenehallgatást, akkor sajnállak, elég nagy igénytelenségre vall...

Bocs a szókimondásért, de Te is az voltál, plusz sok ember lelki világába tapostál bele a teljesen felesleges szövegeddel. Ezt írd olyan topicba, ahol laptopról nyomatott diszkó a téma, és zsebeld be ott a gratulációkat...

(#) rewox válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Zseniális az észosztásod, legfőképp az utolsó két sor. Első kérdés hallottál már életedben normális szóló analóg láncot? Mert ha igen, akkor ekkora baromságot nem sikerült volna írni. Sírva fakadnál ha hallanál egy korrekten szóló LP-ét nem egy műanyagházas és alap hangszedőre gondoltam. És ezek után rögtön nem lennél elájulva a hifi normát megütő videómagnódtól.
(#) Rober_4 válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szerintem mi sem magasztaltuk az égik a zk140-et, és mondtuk azt, hogy már csak ezen szeretnénk zenét hallgatni.
(Viszont nagyon hangulatos volt a videó )
Ezeknek a készülékeknek is megvannak a maguk rossz tulajdonságai, nyávogás, szalagzaj, torzítás stb. Ráadásul még, ha nem vigyázol, bele is gabalyodsz a szalagokba.
De azért vigyázz, a 44100Hz és a 16 bit legalább annyira messze van a valós zenei élménytől, ha nem jobban! (Még ha 196khz/24-et mondtál volna. Javaslom végezz egy-két tesztet ezen a területen) És azt se felejtsd el, hogy kb. 1995-ig szinte minden zene amit hallhattál, egy stúdió magnó mesterszalagján jött valamilyen formában létre, és csak onnan kezdődött a sokszorosítás!

No meg ha egy ilyen készülékem lenne, lehet, hogy még a fadörzsölést is vállalnám.
Bővebben: Link

(Látom közben a többiek is reagáltak.)
(#) sityu válasza tatabike hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Helló tatabike.Ha percekkel is, de megelőztél, mert én 10-ig számoltam.Az volna a helyes reakció a TÖKÖDÖNÖS HOZZÁSZÓLÁSOKRA,ha senki sem reagálna rá semmilyen formában.Úgy emlékszem,hogy már valamelyik témában volt hasonló beszólása.Az irás módja meg őt minősiti.Talán a modik is megunják majd és meglesz a jutalma.Üdvözlettel Kedves szomszéd, Sityu. Ajjaj, most látom már mások is
(#) rewox hozzászólása Feb 10, 2010 / 1

Ha Ödönke tiszteletben tartaná mások hobbiját,ilyen olyan szintűt, és itt elmeséli hogy ő videómagnón hallgat zenét szerintem senki nem bántotta volna egy szóval sem.
(#) Rober_4 válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Meg még valami: A hifi videó is valahol egy szalagos magnó, ami ráadásul nem jöhetett volna létre, ha nem történik kb a 80-as években egy forradalom a szalaggyártásban. Ez a technológia elérte azt, hogy a már-már sárga színű Polimer szalagok, helyett, melyeken elég ritkák a vasrészecskék, mélyfekete szalagokat, (pl krómdioxid, úgy tudom a videóknál ez az alapértelmezés) tudtak gyártani. Na most egy mai szalaggal hallgatva, (ha gyártanának ), megdöbbennél, hogy mit produkáltak volna a régi készülékeid.
(#) tatabike válasza sityu hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Mindenkinek legyen véleménye, ha nem trágárkodik, végülis azt ír, amit akar. De viszont vállalja a reakciókat, pláne, ha hülyeségeket írkál. Meg ha van az illetőnek egy kis sütnivalója, és látja, hogy 100 embernek van szöges ellentétben a véleménye az övével szemben, akkor talán belátja, hogy nincs igaza. Ezért preferálom én az ilyenekre a reagálást, nevelő célzattal. Néha bejön.
(#) nagy hoho válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Amikor meglátok egy Nagrát -ami annak idején az elektronika és finom mechanika csúcsa volt-akkor megdobban a szívem. Ezek után jön egy Töködön és engem technikai toprongynak nevez, amit még lesem tud írni helyesen. Kinek képzeled magad, hogy ilyen hangnemben beszélsz rólunk? A személyiségedet jellemzi a nick neved Tök Ödön
(#) sityu válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Első 4 lap csatolva.

Második 4 lap csatolva.
(#) Rober_4 válasza sityu hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Baj van! Átméreteződött, tedd nagyobbra a felbontást, amíg lehet!
(#) rewox válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Ne vedd a szívedre, ilyen fajta ember nem is kevés van, de egy vigasztaljon azt se tudják hogy eszik vagy isszák a Nagrát.
(#) VIM válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Hát ráléptél a lábamra nekem is, ezzel a beszólásoddal:
Idézet:
„akik még azt sem tudják hogy tüzet gyufával is lehet gyujtani, és nem kell orákig két fát egymáshoz dörzsölni.”

Tudod a gyufa az egyszer csak elfogy és marad a két fa.
Mutass ma egy olyan készüléket ami napi nyolc órát hallgatva 50évig működik és még egy szép bútordarab is az idők végezetéig.
VIM
(#) tatabike válasza VIM hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Idézet:
„Mutass ma egy olyan készüléket ami napi nyolc órát hallgatva 50évig működik és még egy szép bútordarab is az idők végezetéig.”

Erre azt fogja írni, hogy kandalló, ami szép és pattog benne a fa, ahhogy ég...
(#) t-dani válasza tatabike hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

sityu valószínűleg azért reagált úgy, hogy érdemesebb lenne a nem-reagálás, mert akkor elkerülhetőek lennének a több oldalas OFF-ba menő "viták". Inkább arra kéne rászokni erőteljesen, hogy megnyomni a moderátori gombot, és az előkerülő moderátor majd takarít megfelelően, és nem kell energiákat pazarolni ilyen egyszer beszólogatókra.

Az általad említett néha bejövős nevelési célzat az legtöbbször csak fikció, látszat.

Eddig mondhatni, száz-és-száz topikot tettek tönkre ilyesmi beszólogatások és a rá megírt mégtöbb reakció.
(#) tatabike válasza t-dani hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Persze, ez is jó megközelítés, és igazatok van. Csak egy mély érzésű nosztalgia-készülék rajongó az ilyesmit nem tudja szó nélkül hagyni. Nekem olyan érzésem volt ezzel kapcsolatban, hogyha nem reagálok, az részemről egyetértés, árulás. Hogy akkor nem védem meg a múlt hagyatékát, stb. Ilyenek jutottak eszembe.
(#) sityu válasza sityu hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Hi.kaszarober4. Mint igértem itt van az az anyag rész amiről beszélgettünk.Kicsit száraznak tűnik,de a dolgok nem mindig egyszerűek.Valahonnan el kel indulni.Nekem sem volt egyszerű mert az eredeti szakmám géplakatos,hol van az az elektronikától,hát nagyon messze ,de sok-sok olvasgatás a szakirodalom bújása megadta azt alökést,hogy elindultam ezen a területen mint lelkes nemtudomka.Nem bántam meg. Remélem egy kicsit hozzájárulok ezzel a pár oldallal, hogy akit érdekel közelebb jusson a nagyon fontos alkatrész működésének a megértéséhez.
Forrás:Csabai Dániel-Hangtechnika amatőröknek 1980-as könyvéből való.Üdv.sityu

(#) Action2K válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Az idő: 1990-es évek. Az otthoni CD írók még nem kaphatók. A stúdió minőségű orsós magnók megfizethetetlenek voltak a kisebb stúdióknak. A kazettás magnók nem voltak jó minőségűek. Nagy volt a nyávogásuk, pontatlan sávbeállítások. Akkoriban a televízióban dolgoztam, s az egyik tánccsoport technikusa lettem. A fellépésekre össze kellett állítani egy repertoárt. A színházak csak kazettás magnóval rendelkeztek, így a turnékon csak ez lehetett volna a bejátszó eszköz. Persze a hangstúdióba, a mesterszalagról át is játszottuk kazettásra, de az első színházi próbákon kiderült, hogy nagyon nagy az alapzaj, és a nyávogás. Egy nagy dinamikájú műnél ez piszok zavaró volt.
Ekkor találtam ki, mi lenne, ha a HiFi Stereo stúdió videóra rögzítenénk, s azt vinnénk a turnéra. Eredmény: kétszer jobb volt a jel/zaj aránya, hallhatatlan volt a nyávogása. Hogy miért is tudta ezt? Mert óramű pontosságú szalagsebesség vezérlés, nagy sebességű forgó fejdob, s krómos szalag.
Mindez mennyibe is került? 250 000 Forint.
Ha valakit érdekel, csinálhatok egy frekimenet, THD, jel/zaj mérést rajta, mert még megvan eme remek kis huszonéves csúcs gépecském.

Ne vedd rossz néven,de még van egy-két elvégzendő dolgom igy csak holnap lesz belőle újrázás.Bocsi és jóéjszakát. még bekapcsolva maradok.sityu
(#) Rober_4 válasza sityu hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Nagyon-nagyon köszönöm így is
(#) nagy hoho válasza rewox hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Igazad van! Csak sajnos az ország is azért tart itt mert senki nem mer vissza szólni vagy csak kevesen.
(#) tatabike válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Az OFF topicban, leírhatom egy mai sztorimat, ha kíváncsiak vagytok. Elkaptam két részeg HÉV-ellenőrt(!), odavizeltek a lakásom ablaka alá, és mertem szólni...
(#) sityu válasza t-dani hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Szia t-dani.Ez a lényege az én elutasitásomnak.Több topicot bejárva sajnos elég rossz tapasztalatom van.Még sok fórum társ is összerúgja a billentyüzetet,akik előtte oldalakon jól elvoltak egymás mellett.Aztán jönnek az ilyen ödönkék és beleronditanak a társaság közapébe,-úgymond, mindenki hülye,csak én nem.Na ezek után már nem igazán akarok résztvevőlye lenni a társaságnak semmilyen formában.erről ennyit. Jó éjszakát mindenkinek. sityu.
(#) Tök Ödön hozzászólása Feb 11, 2010 /

picinyke helyesbités. ma 2010 van. én nem ocsárolom a régi teknikát (technikát) mert akkor az volt. (1960 70 80) de aki nem halad a korral az biz teknikai analfabéta. aki a hifi video (audio) meg a video közt nem tud kölömbséget tenni az inkább a saját tudatlanságán keseregjen. mert a legfapadosabb hifi video is messze jobb hangminöséget produkál mint a b77 revox, egy gyatra kazettásrol nem is beszélve. de már ez is a multé. és azon is érdemes elgondolkodni a világ összes studiojában miért van ma már kizárolag 44khz 16 vagy 32 bit.
(#) Rober_4 válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Egyrészt, kérném használd a válasz gombot, mivel többen vagyunk a fórumon, és így nem tudjuk, hogy ez a videós dolog kire vonatkozik?

Másrészt, megkérném a többieket, hogy ha lehet privátban reagáljanak, minden olyan felvetésedre ami érdemben nem viszi előre a témát, vagy azt már ez elmúlt 10 oldal alatt elmagyaráztunk! Légyszíves olvasd el a hozzászólásokat figyelmesebben!
(#) Tök Ödön hozzászólása Feb 11, 2010 /

még egy kis adalék. mikor az itt lévök többsége még a csálé b90-esen poroltatta a polimer szalagot, (1976) én már egy b40 (tesla) mehanikát átalakitva 19 -es sebességre és külsö fejes elömágnesezéste, (ha tudja valaki hogy ez mifán terem) scotch, maxel, shamrock, tdk szalagokon hallgattam zenét. amit condcord tüs kvartzos bakeitjátszorol másoltam át. most is van itthon még néhány tekercs ezekböl. de eszembe sem jutna hogy mégegyszer a lakásba engedjek egy ilyen muzeumszökevényt.
(#) mp3maker válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Idézet:
„aki nem halad a korral az biz teknikai analfabéta”
Erre nem reagálnék.
Idézet:
„ma már csak 44khz 16 bit van”
Ez az 1970-es évek technikája.
(#) Action2K válasza Tök Ödön hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Idézet:
„a világ összes studiojában miért van ma már kizárolag 44khz 16 vagy 32 bit.”

Haladunk a korral! De Te is haladj, mert a legócskább digitális stúdiókban is már 96kHz/24-bit van. A 32 bit pedig a HDDs fájlrögzítésre vonatkozik. Nem összekeverendő. Bővebben: Link

Csak Neked súgom meg, hogy az én otthoni kis "studió"-mban is 96kHz/24-bit van. :whistle:
Következő: »»   5 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem