Fórum témák
» Több friss téma |
Mindjárt a topik elején második oldal #165566 számú hozzászólás is ilyen gondokkal küzdött! A kijelző önálló organikus lény saját gondolatokkal, amit próbál a PIC tudomására adni, és ebben segíti a FET és a 40mV-os érzékenység!
Írtam már, hogy rövid, vastag tömör vezetékkel kösd le a testet a dobozra, abból a pontból ahonnan a tápot kapja a panelod. NE a jelföldet használd hidegítésre. (Jó lenne elszigetelni a bnc-t a doboztól!)
Jelentem,azóta átolvastam újra a popikot!
Elismerem,nagy balfék voltam,hogy beleestem a miniatürizálás kelepcéjébe ![]() ![]() ![]()
Maradhat az LCD, nálam rá volt tolva a panelra... Ne rakd át. Csak a földet kösd át.
Folytatom a szegények funció generátora támát, pár osszcillogrammal 1Khz
70Khz eddig ajálja a szerző! Itt azért már látszanak apróbb hibák (50Khz-ig "szerintem" szuper)
400Khz Itt a háromszögből színusz lesz, és a szinusz amplitudója felére csökken! A négyszög gyönyörűen lekerekedik.
Huh, hát itt már tényleg komoly jelalak-torzulás van, de a szerző által is ajánlott 70 kHz-nél még egészen elfogadható a jelalak. Tényleg ügyes és olcsón megépíthető kis szerkezet, az Általad hozzátett erőlködővel meg már egészen "profi" a maga nemében.
![]() Köszönöm a teszteket, reménykedem benne, hogy a hétvégén lesz idpm/módom összerakni.
Ez a végfok kimenetén mérve ilyen? Mennyi a végerősítő felső határfrekije?
Viccelsz! Nem, ez a generátor kimenetén mérve. Megmérem estére és publikálom! (micsoda duma
![]() Itt az ic adatlapja 10-100Khz -1dB a frekiátvitele, itt a végén lévő RC-tag kezd el (ahogy sejtem ) marhára melegedni ha feljebb nyomom! De estére megírom meddig megy!
Kitakarítottam a topicot az OFF-tól, kérem, hogy maradjon is így!
Köszönöm. ![]()
Uraim,ma megszületett a vicsys -féle frekvenciamérő,most már MŰKÖDŐ verziója! Alapban nem pörög,beáll a Hz felirat stabilan,a dobozt tapogatva sem mászik el,egyáltalán nem zavarérzékeny és mér is. 50Hz mértem egy trafón (kb. 5V AC a jel) és egy számítógépes hanggenerátor jeleit méricskéltem, szinte Hz-re pontos.A paneljaimon semmit nem változtattam az eredeti saját tervezésemhez képest,csak másképpen helyeztem el őket,így most nem zavar be a kijelző egység a mérőpanel elektronikájába.Kijelenthetem már én is,hogy vicsys fórumtárs által publikált frekvenciamérő az Őáltala megadott alkatrészekkel működőképes és működik!
Köszönet vicsys és lhanzi uraknak,hogy "rugdosták a hátsómat",segítettek az építésben,felhívták a figyelmemet a hiányosságokra! ![]()
Még néhány kép.
Hello
Ma beizzítottam a Vicsys-féle frekimérőt, működik jól, csak ha lóg a bemenet, akkor mindenféle szám jelenik meg. Műanyag dobozba fog majd kerülni, az LCD most sincs a nyák közvetlen közelében. Arra gondoltam, hogy csökkenteném az érzékenységét. Mekkora ellenállást kössek sorba a bemenettel? 1M - 4,7M - 10M Ohm? Üdv.
Nem soros, hanem párhuzamos ellenállás kell! De inkább használj szkópkábelt! Az tud 10-es osztást is! Keresd Libust! De ezt már többször leírtam! Az megold minden problémát!
Örülök Ergab! És annak is, hogy segíthettem! Patent lett a cucc, már csak egy-két felírat kellene! Csináld meg a funkció generátort is amit feltettem!
Üdv Leiszt Jani alias Lhanzi
Hello
Először én is párhuzamos ellenállással próbálkoztam, de muszáj volt legalább 1k-s ellenállást használnom, hogy ne ugráljanak számok a kijelzőn. Így azért már eléggé lecsökken a bemeneti impedancia. Tegyek inkább akkor a bemenetre 2 ellenállásos osztót: pl. 1M ohm + 100k ohm? Üdv.
Generátor építés folyamatban,panel és táp kész,hamarosan próba s ha minden ok akkor dobozolás.Feliratok kissé nyűgösen készülnek,de talán .....
Itt egy példa, hogy milyen módon van megoldva a szkóp osztója. Ezt fel tudod használni! Szerintem a kompenzáció itt nem annyira vészes.
A generátor beállításához jó lenne egy szkóp, hogy szépek legyenek a jelalakok. Nem tudom rászántad-e már magad szkópvásárlásra, vagy van-e valakinek a közeledben? De attól mert nem szép a jelalak még működni fog, ez már csak részletkérdés. Jó munkát hozzá és sok sikert! Lhanzi
Elkészítettem vicsys kapcsolását , ma érkezett meg a PIC , (köszönöm ) .
Elsőre indult , kicsit féltem , hogy gondot okoz a kijelzővel egybeépítve , de nincs probléma . erdgab nyáktervét alakítottam a kijelzőmhöz , fentebb a képen láttam , hogy Ő is ezt a kijelzőt használta . Nyákot megnöveltem pontosan a kijelző méretére , így egy komplett modult alkot , nics vezetékezés .
Szép lett,kedves CHZ ! Jó ez a kis kapcsolás,hála vicsys kollégának. Annak meg külön örülök,hogy az én nyáktervemmel készítetted el s azzal is működik nálad is.
Sajna,most nem futja szegény lakatos parasztgyereknek szkópra
![]() ![]()
Köszönöm .
Nyákon kicsit módosítottam csak , féltem hogy a kijelző megszóraja , már többen írtak ilyen problémáról . Talán nálad is ez okozott gondot . Ezért a képen látható lemezt terveztem közé , ez teljes árnyákolást biztosít . Mint látható teljesen stabilan beáll a 0 értékre.
Köszönöm , az IC-t is !
Ehhez a Te jól megtervezett kapcsolásora is szükség volt . Már méregettem vele , teljesen jól működik és megitélésem szerint pontos is .
Irigyellek Benneteket, hogy Nálatok már működik... Nekem még mindig nem volt időm/energiám kilapátolni magam a műhelybe, de remélem, hogy a hétvégén azért összejön. Akkor aztán én is "alkotok"!
![]()
Esküszöm, ha egyszer működésre bírom, annyi képet rakok fel, hogy Topi könyörögni fog, hogy ne terheljem túl a szerverfarmot... :hehe:
Én is tartottam attól , hogy nem lesz egyszerű összehozni . Itt többen írtak élesztési problémákról . Szerencsére gond nélkül elsőre tökéletesen működött . Szerintem kis odafigyeléssel , betarva a szabályokat , javaslatokat Neked is menni fog .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |