Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Kaptam egy erősítőt javítani.Ez az erősítő lehet 4×120W-os vagy 4×valamennyi? Csak mert ez az STK4241-es IC csak 2×120W-os az adatlapja szerint a dobozába pedig 4 kimenet van. Vagy most ez akkor hogy van?
Valószínűleg 4 hangfalnál sorba köti a hangfalakat. 4*60 lehet.
Ezeket nézted már? Elég nagy szűrést ajánl... 8W, 20W, 30W A osztályban
![]() ![]()
Kösz ! de már A-osztáyból nem nagy valószinűsége van hogy ebben az életben építek ? Van már belőle , és az A-osztályból szerintem bőven elég egy is egy szobába , még melegedni is lehet zene hallgatás közben . DoZ, JLH
![]() ![]() ![]()
Így már értem,köszi.
Olyan lehet,hogy az egyik oldalán ott a tápfesz a másik oldala pedig tökéletesen működik ugye?
Hát igen, télen jól jön az A osztály, ha a gázzal akarunk spórolni.
![]() ![]()
Lehet ha abban az oldalban valamelyik végtranzisztor zárlatos és azon kijut a kimenetre.
Mit szólsz ahhoz, ha megépítesz akár milyet, aztán akkora jelet adsz neki, hogy max 10W-ot adjon csak le, így trafóval is spórolhatsz, meg minden mással. Egyszerűen egy ellenállással lekorlátozod a teljesítményt.
Zoli ! Ma unalomüzőnek elindítottam egy ujjabb kis erősítőt a megvalósítás útjára. Minden féleképp az elsődleges szempont az az hogy eléggé pici legyen , meg majd ha elkészül akkor még nézzen is ki valamelyest? Így az elképzelésem máris gondolkodóba ejtett , ha nagyon összezsúfolom akkor csak egy doboz lessz , ha meg azt akarom hogy talán még nézzen is ki valahogy akkor máris bekell tartanom az íratlan méret árányokat! A végeredmény az KB: 50X150X200 lessz mármint a doboz mérete és a belvilágról majd mutatom a képeket az elkészülés folyamatában. Annyit azért elárulok , 2X10Watt tranzisztoros mono blokk fölépítményként , és sima tápfesz vagyis konderzátoros kicsatolással .
![]()
Sziasztok.
A szakiktól kérdezném,hogy a linkelt kondik közül melyiket ajánlatosabb a jobb végeredményt illetően be ill. kicsatolónak használni.Rod Elliot kondik
Akkor több mint valószínű meg is van a hiba.Egy új IC és hajrá.
![]()
A 2051 még jobb
Mindenfajta bontott anyag esetleges, mert ha meghuzaták, akkor nagyon felmehetnek a másodlagos, de audio szempontból fontos paraméterek ( torzitás, szig ell, stb )
A C 219-es ( a sárga)kellemes hangú, semleges, a másik izgalmasabb, magasba húzó
Szia,
ismered a vékony klienseket? Ilyen munkaállomások, kis, álló dobozuk van, elég jól néznek ki. Nincs bennük HDD, csak a monitort, billentyűzetet, meg egeret lehet rákötni, és egy központi szerveren futó oprendszert használ. Na, én egy ilyen házába építek most erősítőt. Számítógép kihangosítására pont jó lesz, az enyémbe belefér egy 2x12VAC szekunderes, 150VA-s toroid, úgyhogy TDA2050-eseket tervezek bele.
Üdv!
Tervezem egy fejhallgató-erősítő építését, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam az alábbiak közül. 1 2 3 Az elsővel szemezgetek, mert az a legegyszerűbb a 3 közül, de félek, hogy az egyszerűsége miatt nem fog olyan jól szólni, mint a másik kettő. Szerintetek van értelme a bonyolultabb kapcsolást megépíteni?
Az elsőt használom jelenleg, némi kiegészítéssel (szintemelő fokozat) NJM 2068D ícével csináltam.
Jól szól, de szerintem érdemesebb lenne kipróbálni a JLH-t :yes: Dual monóban lenne az igazi, másodszorra én is ily módon alakítottam ki az enyémet. Íme:
De van értelme a dual mono-nak, ha mind a bemenet, mind a kimenet 0-pontja közös?
Amúgy nem fog menni, mert nekem csak 1db 2x14,5V trafóm van. Dualhoz 2 kéne.
Szia, új vagyok itt a fórumon és érdeklődnék hogy Suprampli kapcsolási rajzod van é esetleg. Szeretném megépíteni. Köszi előre is.
Igen, szerintem van értelme. A hangzásnak így hallhatóan nagyobb tere van, természetesebben szól. Ha megcsinálod mondjuk a JLH-t, akkor érdemes lenne beszerezned még egy ugyanolyan trafót, persze közös táppal is jó lesz.
Konkrétan tőle hiába kérdezed, mert - ha rákattintasz a nick-jére, láthatod, hogy kitiltott felhasználó. De biztos tud rá valaki érdemben válaszolni.
Lemaradtam a dolgokról...miért is kitiltott?
Nem a kapcsolás fogja eldönteni, hogy hogy szól, mert mind a három alkalmas átlagot messze meghaladni
Nekem a 3-as a legigéretesebb
Kicsoda ?
Nézd! Itt is egy:
Bővebben: Link
Sziasztok! Lenne egy érdekes kérdésem ami már biztos másban is felmerült de lehet hogy hülyeség.... arra gondoltam hogy egy olyan erősítőt csinálni ami 230V-al megy.... ugy gondolkoztam hogy egy leválasztó trafó után egyenirányítom a 230-at és mondjuk fet-tel vagy valami jónagy tranyóval megcsinálni
![]() ![]()
Szia!
Elektroncsöves vagy FETRON-os vagy FET-es erősítőt építhetsz ilyen nagy tápfeszültséggel, kimenőtrafóval.
Köszi a gyors választ
![]() ![]()
A kimenőtrafó nélküli erősítőt keresd úgy, hogy OTL-erősítő. Egy cikk a csövesekről, benne az OTL rendszerűről is kapsz infókat:Az elektroncsöves erősítők titkai
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni,keresek olyan erősítő kapcsolást,ami kb 20-30W-ot képes leadni,s olyan 25V-ról működik. Segítségetek előre is köszönöm.
Köszi szépen
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |