Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
sziasztok!
van egy samsung cw-21c73v tipusú tv-m. egyik nap még ment,másnap már nem lehetett bekapcsolni,nem csinált semmit ,még stand-by állapot sincs! Talán a nagyfesz. trafó vagy tranz. szállt el? segítsen valaki ,ha tud! Előre is köszönöm!
Ha csak így találgatsz,mi sem fogunk tudni segíteni...Ha jártas vagy az elektronikában szedd szét,és nézz körül benne,először szemrevételezd,utána méregess a tápegység körül.Akár hajszál repedés is lehet a nyákon,jól nézd át.Ha nincs elektr.ismereted vidd szervízbe.
A sorvégtranzisztort ellenőrizd. Az LM317 kimenőfeszültségét a vezérlő kapcsolja, úgyhogy az nem mérvadó.
köszi a tancsit doncso méganyi kérdésem lenne hogy melyik könyvet ájánlanád nekem a kádár géza van meg mostani tvkröl nincs könyvem nemtudsz valamit nekem amiböl jol meglehet az ujjabb tvket tanulni elöreis köszi üdv tibr
A tranyót hagytam amit a rajz is ír. Betettem a képcsőIC-t és izzítottam. A G2 és a fókuszon kellett még állítani és azóta is szuperál. Mégegyszer köszönöm a segítségedet.
Hello megint! Túljutottam a problémákon Ami a Tranzisztor Collektorában van diódát cseréltem ki meg maga az IC-t és teljes siker! A tranzisztor se sül ki és be is kapcsol. Na meg szinte minden elko, néhány ellenállás is kivan cserélve, remélem már bírni fogja egy ideig. Köszönöm szépen az eddigi segítségeidet!
sorvég tranzisztort néztem de jo ki is cseréltem és a másikal is ugyan azt csinálja nagy fesz trafo lehet rosz ?
A sortranzisztoron ott van a tápfesz? Ellenőrizd a meghajtótranzisztort (T801), a tápfeszültségét(17V) és a csatolótrafót (TR801,szakadás), valamint a tranzisztor meghajtását(15625Hz, H-DRIVE). És persze az összes ellenállást és elkót is a meghajtásnál.
sziasztok van 1 sik képcsöves 72 cm tv-m nagyon sokat ment a pici 1 éves fiam miatt mesét nézet stb.a tv hibája ugy kezdödöt hogy elkezdet befele görbülni a kép.1 darabig kb 2 hétig használtuk igy. mivel másik nincs ill nem telik másikra.tegnap este néztem a tv-t és egyszer csak össze ugrot függölegessen a kép kb3-4 cmre ,és elkezdet kifele ugrálni de nem tudott.meg ilyedtem gyorsan ki kapcsoltam
majd vártam és viszza probáltam kapcsolni vissza is jött 3-4 cm képpel majd el ment minden a stand by jel minden azotta semmi a sorkimenö mellet találtam egy tranyot ami zárlaTos de nem tudom még hol kéne keresgélnem a hibát mert félek más is el szált ha valaki tudna segíteni nagyon szépen meg kösszönném a pici fiam nem tud tv-zni szegénykém.könyörgöm ha valaki tudd segitsen.nem tok ujjat venni.sajnos még kenyére is nehéz össze szednem a pénzt.de a pici fiam miatt aki tudna ebben segiten kérem jelezzen nagyon fontos lenne
ja bocs csak annyit hogy amatör vagyopk hobbi szinten csinálom igy hát kérem aki tud segiteni ugy mondja el nagyon szépen kösszönöm
Már kértem a típusát egyszer! Rajz alapján könnyebb lesz! Olyat keress, hogy CUC....? A CUC után számok vannak.
Köszi, azt nem néztem. Ha egy kicsit jobb idő lesz leugrom és nekiállok.
Köszönöm a segítségeteket.
Igen, közben rájöttem! Elnézést!
Tehát CUC?
szia ugy néz ki egyelöre megoldodot a probléma a nagyfesztrafo ment tönkre de köszi a segitséget lesz trafo akor folyt köv
Nem akarok kötözködni, de miből állapítottad meg, hogy a trafó a rossz? Csak a többiek okulása végett kérdezem.
abbol álapitotam meg hogy nem vetem észre hogy megvan repedve és most nagyon kirepedt egy nagy luk lett rajta
Értem! Köszönöm! Sok sikert! Majd számolj be a fejleményekről!
kérlek ne haragudj hogy zaklatlak .de nekem nem tudnál segíteni??
Mi a típusa a készüléknek? Kérlek írd meg! Ha Grundig, akkor CUC.... ?
ja bocs.csak annyit látok a hátulján hogy 400 a többi levan kopoval a papiron meg 72-1000/7
Inkább vedd le a hátulját, és nézz az alaplapon feliratokat. Betűket és számokat. Ezekre lenne szükségünk!
stf 1010/7 text 72 cm-es hagyományos 100Hz-es TV csak ennyít atláltam rola
A rajzon pirossal megjelölt alkatrészeket ellenőrizd. A kondenzátorokat kapacitásméréssel, a félvezetőket diódaméréssel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |