Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   223 / 1273
(#) kilger hozzászólása Feb 14, 2010 /

sziasztok!
van egy samsung cw-21c73v tipusú tv-m.
egyik nap még ment,másnap már nem lehetett bekapcsolni,nem csinált semmit ,még stand-by állapot sincs! Talán a nagyfesz. trafó vagy tranz. szállt el?
segítsen valaki ,ha tud! Előre is köszönöm!
(#) attila1 válasza kilger hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Ha csak így találgatsz,mi sem fogunk tudni segíteni...Ha jártas vagy az elektronikában szedd szét,és nézz körül benne,először szemrevételezd,utána méregess a tápegység körül.Akár hajszál repedés is lehet a nyákon,jól nézd át.Ha nincs elektr.ismereted vidd szervízbe.
(#) kadarist válasza elbandi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Végül is mitől lett jó? Tranyócsere?
(#) kadarist válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A sorvégtranzisztort ellenőrizd. Az LM317 kimenőfeszültségét a vezérlő kapcsolja, úgyhogy az nem mérvadó.
(#) tibr05 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

köszi a tancsit doncso méganyi kérdésem lenne hogy melyik könyvet ájánlanád nekem a kádár géza van meg mostani tvkröl nincs könyvem nemtudsz valamit nekem amiböl jol meglehet az ujjabb tvket tanulni elöreis köszi üdv tibr
(#) tibr05 válasza attila1 hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

köszi ati üdv tibr
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

A tranyót hagytam amit a rajz is ír. Betettem a képcsőIC-t és izzítottam. A G2 és a fókuszon kellett még állítani és azóta is szuperál. Mégegyszer köszönöm a segítségedet.
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

Hello megint! Túljutottam a problémákon Ami a Tranzisztor Collektorában van diódát cseréltem ki meg maga az IC-t és teljes siker! A tranzisztor se sül ki és be is kapcsol. Na meg szinte minden elko, néhány ellenállás is kivan cserélve, remélem már bírni fogja egy ideig. Köszönöm szépen az eddigi segítségeidet!
(#) diablo300 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 14, 2010 /

sorvég tranzisztort néztem de jo ki is cseréltem és a másikal is ugyan azt csinálja nagy fesz trafo lehet rosz ?
(#) kadarist válasza diablo300 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

A sortranzisztoron ott van a tápfesz? Ellenőrizd a meghajtótranzisztort (T801), a tápfeszültségét(17V) és a csatolótrafót (TR801,szakadás), valamint a tranzisztor meghajtását(15625Hz, H-DRIVE). És persze az összes ellenállást és elkót is a meghajtásnál.
(#) tnorbika hozzászólása Feb 15, 2010 /

sziasztok van 1 sik képcsöves 72 cm tv-m nagyon sokat ment a pici 1 éves fiam miatt mesét nézet stb.a tv hibája ugy kezdödöt hogy elkezdet befele görbülni a kép.1 darabig kb 2 hétig használtuk igy. mivel másik nincs ill nem telik másikra.tegnap este néztem a tv-t és egyszer csak össze ugrot függölegessen a kép kb3-4 cmre ,és elkezdet kifele ugrálni de nem tudott.meg ilyedtem gyorsan ki kapcsoltam
majd vártam és viszza probáltam kapcsolni vissza is jött 3-4 cm képpel majd el ment minden a stand by jel minden
azotta semmi a sorkimenö mellet találtam egy tranyot ami zárlaTos de nem tudom még hol kéne keresgélnem a hibát mert félek más is el szált ha valaki tudna segíteni nagyon szépen meg kösszönném a pici fiam nem tud tv-zni szegénykém.könyörgöm ha valaki tudd segitsen.nem tok ujjat venni.sajnos még kenyére is nehéz össze szednem a pénzt.de a pici fiam miatt aki tudna ebben segiten kérem jelezzen nagyon fontos lenne

ja bocs csak annyit hogy amatör vagyopk hobbi szinten csinálom igy hát kérem aki tud segiteni ugy mondja el nagyon szépen kösszönöm
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Már kértem a típusát egyszer! Rajz alapján könnyebb lesz! Olyat keress, hogy CUC....? A CUC után számok vannak.
(#) kékmaci válasza attila1 hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Köszi, azt nem néztem. Ha egy kicsit jobb idő lesz leugrom és nekiállok.
Köszönöm a segítségeteket.
(#) tnorbika válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

bocs de nem velem beszéltél

Igen, közben rájöttem! Elnézést!
Tehát CUC?
(#) diablo300 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

szia ugy néz ki egyelöre megoldodot a probléma a nagyfesztrafo ment tönkre de köszi a segitséget lesz trafo akor folyt köv

Nem akarok kötözködni, de miből állapítottad meg, hogy a trafó a rossz? Csak a többiek okulása végett kérdezem.
(#) diablo300 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

abbol álapitotam meg hogy nem vetem észre hogy megvan repedve és most nagyon kirepedt egy nagy luk lett rajta

Értem! Köszönöm! Sok sikert! Majd számolj be a fejleményekről!

kérlek ne haragudj hogy zaklatlak .de nekem nem tudnál segíteni??

Mi a típusa a készüléknek? Kérlek írd meg! Ha Grundig, akkor CUC.... ?

ja bocs.csak annyit látok a hátulján hogy 400 a többi levan kopoval a papiron meg 72-1000/7
(#) tnorbika válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

ja mega távon az hogy rc-fs29

Ez egy Grundig tévé?

igeen minjá meg nézem valahol a neten pill

Inkább vedd le a hátulját, és nézz az alaplapon feliratokat. Betűket és számokat. Ezekre lenne szükségünk!
(#) tnorbika válasza tnorbika hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

stf 1010/7 text 72 cm-es hagyományos 100Hz-es TV csak ennyít atláltam rola

c0-orig.jpg

40-mngd4ks-k4c

A rajzon pirossal megjelölt alkatrészeket ellenőrizd. A kondenzátorokat kapacitásméréssel, a félvezetőket diódaméréssel.
Következő: »»   223 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem