Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ez még nem sok ennyivel elmegy. Tegyél 270 ohmost. Utána mérd meg a nyugalmi áramot is, lehet hogy állítani kell.
A kimenő trafó közepéről (tápfesz pont) én tennék egy R-C szűrőtagot, majd utána 220-270 Ohm-okon keresztül jöhetnek a segédrácsok.
Ma felhívott Jani, és lényegében vázolta ugyanezeket, a másik kimenőt ahogy lesz időm elkészítem, és újra elküldöm az akkora már malőr mentes PP-t. Azért remélem tetszett amit hallottatok.
Az igazat megvallva nálam is jelentkezett a probléma, de egy adott csőpárral, majd a szimmetria és a nyugalmi poti beállításával állításával ez az izzás abbamaradt. Viszont, amikor már ezt beállítottam, és hallgattam, semmi probléma nem volt, elkezdtem spectra-val átvitelt mérni, majd csöveket csereberélgetni, mivel nem volt lineáris az átvitel, szerintem itt lehetett a gond, mert már nem az a két csőpár került hozzátok, hanem másik, ahhoz viszont nem volt jól beállitva nyugalmi, és szimmetria. De ez az én hibám. Na majd orvosolom a problémát ha lesz rá lehetőség. Azért remélem tetszett a dolog azért. Üdv. Doncso
Köszi.Igazad volt volt eggy kis módositás de ez nem gond a katódba 220 ohmos poti van, ezen álligatom az áramot majd később cserélem fixre.
Az idő mindig kevés.
![]() ![]()
Jó lesz ez ha végleg összeáll a dolog.
![]()
Egészen biztos ha véglegesre megépiti a Doncso akkor más lessz a felálás . Nagy valószinűséggel a kapcsolás az nem fog szégyent vallani , amennyiben a mester a tervektől nem oly nagyon tért el akkor az erősítőnek kéne hoznia a tulajdonságait . IMI:
Idézet: Ez csak véletlen volt , ott csak csupán 4-5 erősítő közül lett ez a favorit ! Majd reméllem ha a Doncso elkészül vele akkor elhozza az idei találkozóra és összevessük az enyémmel is ? „(CIROKL munkájaként) lett a teszt-győztes,te]” ![]()
A heti szabadságom alatt csak csiszoltam és gletteltem meg csiszoltam és festettem.Aztán végre elkészültek a Hiraga burkolatai.Ma ráadásként megjöttek MrBrown rézhálói is.Az asztalos még várat magára, azt ígérte, hogy mostanában ne is számítsak rá, hogy kész lesz.
![]() ![]()
Szerintem meg napokat, heteket el lehetne csövezni.
![]() De borzasztó tanulságos. Reméljük, a PCL PP "vizsgáját" a "szülő" is végig tudja izgulni. ![]()
Lacikám, a műszaki életben azért több a szándékosság, mint a véletlen. CHZ kapcsolása a Te kivitelezésedben azért messze van a véletlen kategóriától.
![]()
Állati hangulata van azoknak a csöviknek ott a rács mögött.
![]()
Szép lessz , már látom a lelki szemeim előtt ! Mondd az asztalosnak siessen , nem érünk mi rá már szeretnénk látni a végleges állapotot! Apropó látom lealapoztad a dobozt ? mivel , és milyen festéket használtál a fényezéshez?
![]()
Nitro alapozóval.Két komponensű tapasszal a kis dobozok tetejét, mert az kicsit domború ha még emlékszel és azon kellett szobrászkodni. 100-as papírral lecsiszoltam. Aztán szórógitt, 320-as vízpapír.Casati metál barna spray.Majd Casati fényes lakk.Egy hetem ment rá ebben az időben mert nem akart száradni a gitt.Köszi a szép dobozokat!
![]()
Sziasztok. Nincsen valakinek néhány felesleges (4-8db) anód sapkája pl500-ra? Tudok érte cserébe bakelit magnovál foglalatot.
Egy ilyent könnyen csinálhatsz házilag.
Azt hiszem neki valami szebb , pofásabb darabra lessz szüksége !
![]()
Hát... ha már nem csak élesztésre kell, akkor biztosan.
![]()
Hát valóban csak ha az élesztésig kell akkor az a rúgú is megfelelő , a véglegeshez tennék szebbet
![]() ![]()
Hideg van és nem szárad a gitt??? Én mindig segitek neki egy hőlégfuvóval. Igy le lehet röviditeni a száradási időket, kivéve a fedő rétegnél az jó ha szobahőmérsékleten keménykedik ki.
![]()
Most jelenleg szobahőmérsékleten szárad, és ECC-kel fűtöm.
![]() ![]() ![]()
Igaz nem csöves, de csöves rádióban volt. Orion PD161 hangszóróról tudtok valamit? Annyit tudok, hogy 4 ohmos, és piros a membránja. Frekiátvitelre, és érzékenységre lennék leginkább kíváncsi.
Köszi!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretnem kerni egy eleg bosszanto problemahoz, amit nemsikerul megoldanom. Egy EAG 080 as erositot probalok eletre kelteni. Vegfok, rendben, szól is a cucc, viszont azt csinalja, hogy ha a hangeroszabalyzot egy bizonyos pontnal feljebb tekerem, hangszoro halkan pukkan, es a keszulek aramfelvetele majdnem a duplajara emelkedik, majd a hangszoroba ilyen gerjedesszeru nyikorgast hallok. Mivel 2 ilyen erositom is van, kicsereltem a komplett elofok panelt, de a masik panellel is ugyanezt produkalja. Termeszetesen a csoveket is cserelgettem, valamint a hangeroszabalyzo potmetert is. (47K) Tapasztalt mar valaki hasonlo jelenseget? Hogy tudnam orvosolni?
Szia! A 080-as kimenőtranszformátora 100V-os kimenetű. Ha 4-8-16 ohm-os hangszórót kötöttél rá (és feltételezem nincs áttekerve a kimenő szekundere ilyen impedanciára), akkor nem lesz jó, nem fog rendesen szólni. Át kell teker(tet)ni a kimenőtrafó szekunderét a hangszóró impedanciájának megfelelőre.
Azert ennyire nemvagyok kezdo a dologhoz
![]()
Megprobalom. Most probaltam aztis hogy rovidrezartam a bemenetet, de akkoris gerjed ha a potit felcsavarom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |