Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
Van esetleg egy unipoláris komplett tervetek rajz+alkatrész lista+ némi útmuatao doksi, esetleg nyákterv nagyon megköszönném üdv szabi
Van estleg egy nem PIC-es nyákterved
unipoláris mocikra??
kössz szépen a dokumentációt ez szerint fogom megépíteni, a mechanikán még van mit gondolkodnom de nyomtatóból kiszerelt alkatrészekből szeretném megoldani.A nyomtatós motor az bipoláris?jó lesz hozzá ez az áramkör?
THx
Igen bipoláris, én a canon i250 nyomtatobol kiszerelt léptetőmotrokat használom, furáshoz gravirozáshoz bőven elég..
Nagyobb léptetőmotrot is rátehetsz elvileg 2Amperig birod terhelni
Ha kell a nyákrajz az is itt van méretarányosan
köszi , még a kérdesem az lenne , hogy itt nem kell picet programozni ugye?
De igen kell.. csatoltam a .hex file-t is
Látsz benne PIC nevű IC-t? Mert én igen. Ebből mi következik? Az hogy kell. De ne ez legyen a legnagyobb problémád. Mivel a forráskód meg van adva. És szerintem sokan segítenek neked beégeti a PIC-et. Köztük én is ha már ott tartasz.
Még talán annyit h. nem az elektronikával lessz gondod hanem a mehanikával
Javaslom h. a mozgatóorsora tegyél kontra anyát ezzel is kiküszöbölve az üresjáratot, mert ez nem zárt hatásláncu rendszer tehát nincs visszacsatolás h. a szán mennyit haladt elöre csupán a szögelfordulásokbol következtet a program h. éppen menyit haladt elöre a szán De azt majd be is kell irnod Mach3 programba h. a léptetőmotor szögelfordulása a valoságban hány mm-nek felel meg
Látom nagyon elaprózzátok a dolgot.
1. kérdés: mi a cél? Azaz mit szeretnél a cnc-vel csinálni. 2. kérdés: mennyit tudsz rákölteni? 3. kérdés: mennyit akarsz rákölteni? 4. kérdés: mennyi ismerősöd van, aki tud segíteni? Csatolok pár képet, linket. Innentől kezdve rájössz, hogy kreativitás az egész. Első CNC-m kb 2500ft-ből ki is jött. Motorokat vettem hozzá 900ft/db áron. Olcsó vezérlő Ennél olcsóbbat nem találsz sehol. Garantáltan működő! Lehet hogy megéri? Kottyanásmentes anya mellékelve, nem vészes, bronzból. Munkatársaimmal eddig 5 gépet építettünk: 1: fent linkelt gép 2: hasonló, de a felső híd mozog, nem az asztal 3: 1-höz hasonló 4: 4-tengelyes hab-vágó gép, fűtőszállal 5: 20*20*20cm-es kockába beleférő aluminium gép Mindet nulláról kezdtük. Fióksinekkel, ipari fióksinekkel, nyomtatós csúszkákkal, menetesszárakkal, mach3-mal (is) vezérelve. Kérdés van: nyugodtan! Várom!
A vezérlő kapcsolási rajzát megosztanád velünk?
Az nem az én bizniszem Minden más igen, azaz rajtam keresztül elérhető
Esetleg vannak még képek az egyéb mechanikákról? Én kíváncsi lennék rá
Tetszik az a plexis nyákmarató tál a képeid közt
Azt hiszem nekem is kell 1 ilyen
2000ft-ért osztogatom: anyagárban összeragasztás nélkül. Csak a plexi.
Másik gép.
Szia!
Köszi a nyáktervet, "nagyon csinos darab" valahogy nemláttam a doksiban a "parts list" alatrész listá. segítenél?! váaszod elöre is köszi. ( de még átfutom a zipp csomagot méegyszer.) üdv szabi
Köszia tippet !
A Foxit Readerrel nekem is bejött!!! köce
Üdv!
egyépként lehet,hogy ennek a vezérlőnek is megvan a rajza, mert olyan ismerős formára. leszedtem vagy 30 féle vezérlőt csak mindig a PIC vezérléssel volt a gondom mert a HEX híányzott. ezt a vezérlőt úgylátom, hogy egy 40 lábú PIC vezérel ilyet meg látnni pl:CNC 3.2 inteligens motorvezérlő Maggi Istvántól szrintemem... http://www.hobbycnc.hu/CNC/VezerloProfi/PCLink/PCLink32.pdf
Ja egyépként én is szétkaptam egy HP laiser jetet, de ott elég fura mocik vannak, viszont van egy tuti lézer fejem, amivel esetleg lehet égetni.
Azzal max retinát tudsz égetni! :felkialtas:
Nyáktervem most csak pic es van és elég speciális unipoláris 5 fázisú motorhoz való, nem is ajánlom...
Én is találtam egy jó linket: http://robozone.su/2008/06/21/stepdir-kontroller-unipoljarnogo.html Nagyon szépen működik, és a motor sem melegszik. Áram és PWM szabályzás is van benne. IRL640-es fet-eket használtam a próbáim során, és így nem kell hozzá a 4db védődióda. Azért kicsi hűtő borda nem árt neki, mert a fet-ek kissé melegednek, de nem vészes 30-40 fok. Itt nagyon sokféle megoldást találni, melyekből, igazán csak ez az egy működik rendesen. A többit nem sikerült még elindítani sem. Lehet én elcsesztem valamit?
Köszönjük a linket (Bár a link gomb nem dísznek van ) És a kapcsolást hogy lehet megtekinteni? Meg a programot (ha proci. van benne)?
Tessék itt a komplett alkatrész lista
Megoldható a léptetőmotorok kombinálása, vagy mind a 3nak ugyanolyannak kell lennie?
Kombinálás megoldható, és szokták is. Pl a Z-tengely az amely a legkevesebbet mozog, így az lehet lassabb is. Csak jól kell beállítani a paramétereket.
Most szedtem szét 2 régi nyomtatót egyben van 2 léptetőmotor , viszont nem ugyanolyanok egyiken például 4 vezeték vna másikon 5 nem értem mi a különbség köztük
Sziasztok!
Ez lenne a HP-s moci! fogalmam sincs milyen moci ! ránéznétek?! üdv szabi!
Leírás
Ez alapján már láthatod, hogy motoronként 4 tekercs szokott lenni. Ez megoldható 4db(bipolár), 5 vagy 6db (unipolár) vagy akár 8db(választható) kábelkivezetéssel is. Általában unipoláris bekötést alkalmaznak, mert olcsóbb a vezérlő. Bipolárisban bonyolultabb, de nagyobb erő várható. Keresgélj az aláhúzott kulcsszavakra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |