Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én egymásba ágyazott subrutinokat használok csak a probléma az hogy ugye 8 szintig lehet őket használni(sok CALL és RETURN)(PIC16fxxx)tipusoknál és néha nem elég.A te módszered is okos megoldás korábban én bit tologatós módszerrel próbálkoztam a menu mélységének elérésére de elég bonyolut és nehezen átlátható a kód egy bizonyos mélység után Tényleg a C lesz a megoldás.
Sziasztok.
Készítettem két nyáktervet és le szeretném ellemőriztetni valakivel, hogy jó e. Volt erre a célra topic, de az kihalt végleg. Nem lenne valakinek ideje, hogy kicsiz ránézzen? Egy szénkefe nélküli motorvezérlő és egy pwm nyákterve mindkettő egyszerű, de attól még lehet benne hiba. (Akár a fórumon kívül is megbeszélhetnénk, hogy jó e. Nagyon örülnék, ha valaki meg tudná nézni a motorvezérlőnél meg nem ártana még egy kis segítség.)
Helló !
A nyákterveket szívesen átnézem hogy jók e de a motorvezérlőnél már nem hiszem hogy tudok segíteni.
Úgyszintén én is átnézem a nyáktervet, de másba nem vagyok kompetens.
Buborékos maratóban fűtve 20-25 perc. Ahogy telítődik úgy lassul is, de persze mire telítődik 1,5 liter az nem két panel, hanem 3-4 a4-es, ha nem teliföldes. Teliföldesnél még többet bír, és 200 forint körül simán keversz egy másik másfél litert. Igazából arányt nem tudom.
Én úgy olvastam hogy 200g/L, de nem tudom hogy ez mennyire igaz.
teljesen igaz (200g/L) ma próbáltam, gyönyörűen mar, melegítés nélkül 10-15perc.
Kb 250gramm/fél liter az oldhatósága.
Ezért mondtam, hogy 200Ft egy adag, és abba sokat le lehet marni. Látszik hogy friss, azért ennyire nem lesz gyors később, de az biztos hogy a legbarátságosabb szer amit eddig láttam. Ha lemartál 2-3 lemezt, tedd ki a hidegbe, kíváncsi vagyok nektek lesznek e benne kristályok.
Lehet nálam azért kristályosodik, mert kicsit túltöltöttem? Nem szoktam méricskélni mert mióta megvan ez kb. a 3. adag. Csak úgy bezúdítom amíg mennek a buborékok.
Oké, kösz mindkettőtöknek. Akkor ha nem baj felteszem ide. A motorvezérlő a ta7712P adatlapon Bővebben: Link található (11.o) kapcsolás alapján készült annyi módosítással, hogy a hall szenzorok kimenetei ellenálláson keresztül mennek az ic-be ill. 3 kondenzátort lehagytam azt mondták, hogy felesleges így a nélkül terveztem meg.
Helló!
Ezt a .DIP formátumot mivel lehet megnyitni mivel tervezted (Diptrace)?
Na megkérdeztem feldobom ide is.
2,5 euróért azaz 700-800Forint közeli áron lehet venni a maratásálló fólia négyzetméterét, ami iszonyatosan jó ár, tekintve hogy egy a4-es 1 euró körül van azt meg hogy egyesek mennyiért árulják itthon ne is részletezzük. Viszont ami gond az az, hogy két tekercs a minimum rendelés, a 304mm szélesből és az bizony 300 méter, tehát cirka 91nm. A 91*2,5 euróval az 227 euró, és az cirka 64.000Forint. 10 emberre jutna 6.400Forint ezért fejenként kapnának 30 méter! 304mm széles fóliát. Van szélesebb is, csak e fölött jön 2-esével, egyébként meg 4-esével lehet csak venni. Felteszem a nyákfólia rendeléshez is szerintem ott dumáljuk ki, csak azért írtam ide is, hogy akit érdekel az áttaláljon oda. Bővebben: Link
Készítettem egy új panelt a laminálómhoz, így sikerült:
(120 fokon, négyszer előmelegítve, majd 5mm előre 4mm vissza 5mm előre 4mm vissza...) Miért ilyen recés a vezetősávok széle?
Szia!
Miért ilyen vékonyak még mindig a föld és a táp vezetékek ?? Szia
Szia!
Mert nem amperok szaladgálnak rajtuk.
Sziasztok!
Valaki tudna nekem adni egy tuti működő nyáktervet Watt kapcsolásához? Az lenne a legjobb,ha csak a hőfokszabályzó lenne a tervben, mert a motor vezérlés nem kell. köszi. Roli
Szia! Szétnyomódik a festék, lehet hogy az előmelegítés hőfoka nagy, vagy többször küldöd át a kelleténél. Nekem előmelegítés nélkül kb 150 fokon négyszeri átküldéssel aránylag rendesen megtapad, a motorsebességem még mindég nagyobb mint kellene, pedig a leglassabb fokozaton próbáltam. Nem akarok belenyúlni mert 6 fokozatú saját vezérlője van, majd a másiknál steppermotoros meghajtást csinálok. A vezetékek széle teljesen sima, sajnos a homogén nagy felületeknél alámar, ez lehet a nyomtató hibája. Egy HP 2200-assal nyomom, utántöltött tonerrel, 1200 dpi-vel.
Szia!
Idézet: „...sajnos a homogén nagy felületeknél alámar...” Fordíts egy vasalót a talpával felfelé, majd kapcsold be és tedd rá a már levasalt (lelaminált) nyákodat! Hagyd rajta pár percig majd vedd le, hagyd kihűlni majd most marasd ki!
Lehet hogy túl gyorsan marattam ki, kb 30-40 másodperc alatt, és azért lett ilyen?
Szia csak hőfokszabályzó! Valaki már meg is építette úgy tudom! Ebben elég az 555-ös kis ic.Bővebben: Link
Szerintem az alámaródás miatt.
Gondolom a kinyomtatott vezetősávok nem voltak recések laminálás előtt.
Ezt már megcsináltam de nem megy.
Szia
Idézet: „mert a motor vezérlés nem kell.” Miért nem, mert másik motort szereltél be, vagy azért mert azt gondolod, hogy nincs rá szükség? Ha ez utóbbi, akkor jelzem, hogy a legfontosabb a lassú sebesség, a hőfok másodlagos.
Igen azért. A helyi nagy hőt, nem viseli el a festék, amiről tudjuk, hogy hőre lágyul...
Ezt én alá írom, de szerencsétlen AC motor csak kínlódik mert nem tud beindulni. Komolyabb motor meg nem tudok bele tenni mert a közelbe nincs senki aki tudna megfelelő fogaskerekeket esztergálni hozzá. Te a saját kapcsolásodat alkalmazod? Melyik nyáktervel?
Miért, neked más motor van benne, mint nekem? A szakaszos működés megfelelő, néha nem indul el teljesen, de ez nem okoz akkora bajt, mert a motor tönkre nem megy tőle, legfeljebb kétszer annyi időt áll egy helyben a nyák, ami megfelelő hőmérséklet esetén semmi baj nem okoz. Nekem 0,3sec időtartam alatt kb. 2mm-t megy előre...
Bocs én ezt nem tudtam. Amúgy nekem nem olyan a laminálóm mint neked! De ez mindegy szerintem.
Ja és amikor nem halad a panel, vagyis amikor áll egy helyben ahogy írtad, ott nem fog jobban rátapadni a festék? Vagy ez nem számit?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |