Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fűtés, fűtő egység
Témaindító: Sir-Nyeteg, idő: Dec 9, 2008
Témakörök:
Még a végén hőfokszabályzó is kell majd hozzá!
hát.. remélem nem kell hozzá Max berakok egy ellenállatot a próbálkozások után, vagy vmi beállítható áramgenerátort.
LM317???
Van bőven köszi, vágom, ilyet használok a Cree ledekhez, csak egyszerűbb ha egy sima ellenállással jelenleg, és akkor nem kell hűtőborda stb, köszi
Az ellenállás melegedni fog!
LM 317 jobban.
3-4W-os ellenálás elvileg elég, méretezéstől függően. Vagy egy sima kapcsolható feszültségű dugasztáp
legyen igazad
Sziasztok!
Érdelkődnék, hogy hogyan lehet csökkenteni a cirkófűtés költségét, ha több napig nincs otthon az ember? Érdemes-e több fokkal lejjeb állítani a termosztátot, majd vissza, ha már szükség van rá. Esetleg nem állítani rajta, hogy ne kelljen újra felfűteni a lakást? Előre is köszi.
Hello! nekem is lenen egy kérdésem bár még ne mrég regeltem így új témát nem indíthatok azt szeretném kérni tőletek hogy miylen elektromos fűtést tudnék a kis trabimba beépíteni, hogy ne faggyak bele
a 12voltos hajszárítóra gondoltam csak nem tudom meddig bírná nem hiszem hogy napi 2-3 óra folyamatos üzemet szeretné sokáig várom az ötleteket! és meleget
Kapható szivargyujtós ülésfűtés, az egyszerű,és sokat dob az érzeten, és kb 2 perc alatt meleg
Egyébként valami hajszárító szóba jöhetne, esetleg egy nagykabát Biztosan feltették már ezt a kérdést mások is, keresgélj még! Sok sikert a fórumhoz!
Szia!
ez az átállitás az épület hőveszteségétől ill. a kazán telj. arányától függ. elvileg akkor lenne a legjobb ha "lángmodulációs" kazánt (ki volt az aki ezt kitudta találni)-régen állásos szabályzásúnak hivták!---használva 3-4 napig alig fútenél ,hazatérés előtt meg kb 6 órával kisláng üzemben felvinni a hőfokot. több helyen tapasztaltam a digit -programozható hőfkérzékelők megnövelték a gázfogyasztást --és valóban,! igen! a régi bimetalos egyenletes hőt tartott-mig ezek - kikapcsaolva -nagyteljesitmény -kikapcsolva ...
Béláim!
Nem pontosan ide tartozik a kérdés, de hátha... Miért van az, hogy ha melegszik a radiátor a lakásban, akkor úgy pattognak mint a hétszentség?? Persze csak a lemez radiátorok! Eddig ez nekem nem tűnt fel, kb. egy hónapja figyeltem fel, hogy amikor este vagy hajnalba melegszik, akkor felébredekrá úgy pattog. Jó-jó! Tudom, hogy tágul meg minden, de ez annál több. Ennyire nem szabadna pattognia... Help me!!!??
Sziasztok
Én egy mondjuk ugy hogy "kapcsolószekrény fütés"hez kellene segítség. Az elmult hónapok tapasztalata szerint az egyik vezérlésem érzékeny a -10 fokos hidegre. A gyári eszközök pedig finoman szolva is méregdrágák. Mivel elég kicsi dobozról van szó (25x25). Arra gondoltam hogy fogok egy hütöbordát rászerkeztek nagyteljesítményü tranzisztort (ami van böven), azt meghajtom egy minimális kis áramkörrel hogy jol melegedjen de ne robanjon fel. Az egészet meg mondjuk egy ntc 2-3 fokos histerézissel 60-fokon tartja. Ebben kérném a segítségeteket. A lényeg hogy egyszerü legyen és 230VAC-rol menjen. Elöre is köszönöm
Nem jobb volna valami ellenállással fűteni? Vagy egy hajszárító fűtőbetéttel? Valami hasonló megoldás egyszerűbb volna. Itt van például egy megoldás:Bővebben: Link
Hány évesek a radiátorok? Ha mostani, fehér lemezradiátoraid vannak, amiket kb. 10-15 éve már lehet kapni, akkor azok a rögzítő fül miatt pattognak. Az oka egyszerű, a falon lévő konzolok kimarásában, ahova a radiátor füle beül, kell lennie egy műanyak fészeknek. Ha azt onnan kiszedték, vagy felrakáskor kiesett stb., akkor ott a fémlemez ül a fémlemezre, és ez okozza a pattogást. Nem tud simán csúszni egyik a másikon hőtáguláskor, ezért pattog.
Szia!
Ha van hely a dobozban, akkor tegyél be kettő ilyet és sorba kötve akár 400V-ról is működtetheted. VIM
Igen, az jó ötlet, én használtam ilyen izzót terrárium fűtésére. 25 wattos is van. Ha nagyon fénylik, fesd be hőálló festékkel, úgyis a hő a lényeg...
Az a baj hogy nem egy házi cuccrol van szo hanem egy méregdrága gyári vezérlő, aminek most garanciálisan elháritando problémája hogy fázik.
Ezért két dolog miat nem barkácsolhatok bele akármát. Az egyik hogy ha meglátja a partner akkor égnek áll a halya, másrészt pedig évekig müködöképesnek kell maradnia. Az ökletet egy holland gyártó termékéböl vettem. Aholis müterhelésnek egy fet-tranyos kapcsolást használ, ami egyszerüen elfüti a triakrol érkezö áramot. Nekem az csak azért nem jo mert tul bonyolult, amiat hogy halál stabilra van belöve, nekem arra nincs szükségem. Másrészt pedig minél olcsobb kell hogy legyen, mivel hogy gariba kell megoldani
Ezért linketem be neked aderka fórumtársunk megoldását. Elég profi és nem bonyolult.
Tartozom egy bocsánatkéréssel.
Ugyanis nem olvastam végig a hozászolásokat, mert nem értettem hogy egy pókszörny és egy kódzár miért segit rajtam. Mégegyszer bocs
Sziasztok
az érdekelne, hogy hogyan lehet készíteni fűtőkábelt? terráriumba szeretnék készíteni valamiféle fűtést, és erre a fűtőkábelre gondoltam. az a gáz vele , hogy ha boltban veszem, készen, az elég húzós... Teljesítménye pedig 15-20W körülire. valamiféle termosztátos megoldásra lenne szükségem...
üdv.
Azért nyitottam meg ezt a témát, mert szükségem lenne egy olyan eszközre ami képes 250 fok körüli hőmérsékletre felmelegíteni egy olyan kiterített alumínium lapot ami kb 10 cm hosszú és 5 cm széles (egy sörös doboznak a közepe kiterítve) hasonló egy vasalóhoz. Nem tudom, hogy kell e bele fűtőszál de remélem nem, jó lenne úgy megoldani, hogy csak maga a lap melegedjen. Ja és lehetőleg olyan alapanyagokból amit háztartási gépekből ki tudok venni (csak ne vasaló mert ez a szerkezet az hivatott helyetesíteni).
Hello! Nem lesz olyan egyszerű mint gondolod..
Nem tudni igazából miből van a sörös doboz. De az alumíniumnak fajlagos ellenállása 26mohm körül van. Ez 1 méter hosszú, és 1mm2 keresztmetszetű vezetőre van megadva. Ha a Te lapod 50mm széles, és kb. 0,02mm vastag (mert fogalmam sincs milyen vastag), akkor annak keresztmetszete is kb. 1mm2 körül van. De mivel nem 1m hosszű, hanem 10cm, az ellenállása így valahol a tizede lesz, vagy is 2,6 milliohm. Nos, hogy ebbe mondjuk 100W-ot "bele vigyél", ahhoz 0,5V szükséges, és kb 200A. Van ilyen "háztartási eszközöd"? És a hőfok, a bevitt energiától és a hőelvonás mértékétől függ, így előre megmondani, hogy 250°C lesz-e nem lehet tudni. De az áramot oda is kell vezetni, meg bele is kell vezetni az alulemezbe. Ahhoz viszont tönkbe kel beszorítani a két végét, mert különben nem lesz az áram a teljes keresztmetszeten azonos, így a hőfok sem. Egyébként is ha egy vezetőt melegítesz, általában a közepe lesz a legmelegebb.. Lehet próbálkozni..
Hello
Glen rio olajradiátor használunk a munkahelyemen, mostanában elromlót a hőszabályzója ki is cserélték, de most alig fűt, előtte sokkal jobban fűtőt, ha ki lenne iktatva a szabályzója, jobban fűtene direktre kötném, hogy lehetne megoldani hogy sokkal jobban fűtsön, alkatrész nem tudunk hozzá szerezni, megoldható ha csak a bekötésen változtatni valamit vagy átkötni benne valamit? Köszönöm szépen segítséget !
Szerintem ne nyúlj hozzá. Keress valakit akinek egy hőkapcsoló kiiktatása nem feladat. Ő azt is megfogja tudni mondani, hogy ettől jobban fűt-e. Amit nem nagyon hiszek.
Nem ismerem ezt a fűtőeszközt, de ezekben a hőfokszabályzó a túlfűtés (leégés) ellen is véd. Nem tudom, milyen képzettséged van, de egy vasaló (min. 1000W-os) hőfokszabályzójával megoldható, hogy a túlfűtés elleni védelem meglegyen (hány W-os a radiátor?). Lehet, hogy rosszul van bekötve az új szabályzó (vagy megszorult a beállítója), meg kell nézni, működik-e más bekötéssel (legalább a túlmelegedés ellen). Ha tudsz képet csinálni a bekötéséről, helyzetéről, többet is láthatunk, mondhatunk.
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
Üdv mindenkinek !
Egy tanácsot kérnék,tavaj a pincébe szerettem volna melegágyat csinálni kaptam tanácsot de nem jött össze .Azon gondolkodtam csinálnék egy nagy terráriumot : kb. 1.2 x0,6 és 0,6 m terráriumot tulajdon képen én fa palántákat szeretnék nevelni.a leggyorsabban növő fa a világon és nálunk is van sok belőle. Kinai császárfa palántákat.de ezeknek amig meg nem nőnek 20-25 cm-re addig fix 25 C fok és 85 % pára tartalom és napi 8-9 óra napsütés szükséges. ez az a fa amelyik ha meg nől 7-8 év alatt 25-30 centi átmérőjű.lehet kapni csemetéket de több ezer Ft / db,de én szereztem 3000 db magot.ehhez kellene, megköszönném a hasznos tanácsot Oszkár A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Van egy vízvezetékem ami kútról megy a szokásos módon 80cm mélyen fut a vezeték, csak hát a felszinre is kell jönnie, egy nyaraló épületbe csatlakozva.
Csőkisérő fütésben gondolkodom a két felszinre jövő vízvezetékre.2x2m kéne.Bár ahogy nézem van ezeknek a fűtőkábeleknek egy minimum hosszuk.pl 10m. Mindegyiknek? Tehát muszály lesz hosszabbat venni? A bekötést szerintem értem:A fázis meg a null a hôleadò magban fut.A vezeték külsején a föld.A másik felén meg nem szabad a két vezetôt érintkeztetni.Minhárom vezetéket egyszerüen le kell szigetelni vègzárni.Az áram zárása a magon át történik.Szerintem értem? Köszönöm a választ,vagy az egyéb javaslatokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |