Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Ez nem néz ki egy ócska szkópnak, a tápfeszek biztos stabilizálva vannak. Akkor meg üresen is ugyanannyinak kéne lenni, mint terhelve. 1) nézd meg a műszeredet, h. nem mér-e zöldséget (pl. kimerült elem).2) Műterhelni is tudod megfelelő ellenállásokkal. (Pl. 12V-ra 120ohm 100mA. terhelést jelent.) Lehet, hogy csak a stab tápjaid haltak meg. Bár egyszerre mind ??
[OFF]Nem is reagáltam rá, tudtam "A hiba odát van!"
Üdv Leiszt Jani Ui: Ne helyettesítgess semmit, egész egy rakat .. lesz!
Fejtsd ki bővebben (gyártó) NDK?
Megkeresem az adatlapját! De most is szkennelek, kicsit később!
Szia!
Itt szerepel ez a típus:Bővebben: Link
Üdv!
Jól mér a műszerem(max 1-2 tizedet csal), és az elem sem régi benne. Valszeg azért mértem azokat az értéke mert nem volt terhelve. Az aluprofilból nem szedtem ki a tápot, de ahogy beleláttam, "csak egy" fet vagy tranyó(nagy sietségben meg se néztem ) van a trafó előtt ami kapcsolgat , utána meg diódák meg kondik. Az innen kijövő áram rámegy egy másik panelra (csatolt kép,baloldalon lentről a kép 1/3-nál), amiről utána szétoszlik. Az előbb összerektam és megmértem megint mit ad le, a 12 volt az 13, a 130 az 127. A többinél max 4 tized eltérést mértem(plusszba). most még megpróbálom megkeresni hogy a függőleges eltérítés honnan meg miféle tápot kap és megmérem azt is.
Üdv újra.
Megmértem a függőleges eltérítésen a feszt. van rajt 3 csatlakozó(Y+/Y-/ISD) ami utána rámegy a csőre. Az Y+-on és az ISD-n 54 volt van az Y- on 22. VAn a panelon egy ellenállás(csatolt kép, középtől kicsit jobbra függőlegesen áll, nagy böszme) ami fűt mint állat, fél perc után épphogy nem izzik. Mindent lekötöttem most erről a panelról csak a tápfeszt nem. Így elvileg a sugárnak középen kéne futni vizszintesen? Mert így csak annyi látszik hogy valahova felülre csapódik be, mégcsak nem is az elejére. Valahol az Y- tápjában kéne a hibát keresnem?
Ezen a képen egy nagy böszme dolgot látok, az egy elkonak néz ki, becsomagolva. Ha az meleg, akkor zárlatos. Vigyázz, fel ne robbanjon, nekem egyszer majdnem kiverte a szemem egy felrobbanó kondiház.
De mi a q9 és q10? Mintha ott két tranyó lett volna, de nem túl szépen ki lenne forrasztva.
A két tranyó között van egy kerámia kondi attól balra levő ellenállás fűt. Melette van az ISD csati a panel jobb oldalán meg az Y+,Y-.
Q9,Q10 nincsen kiforrasztva csak a panel másik oldálan van egy darab alumíniumon. Előttem már valaki javította és ilyen munkát végzett.... Csatolok egy képet, ez a két panel tüskesorral csatlakozott egymáshoz, valamikor... ki lett váltva 30 centi dróttal ami a 2 panel közé volt gyürve látszik szépen hogy a tüskesorra van ráforrasztva
Sziasztok! Lehet hogy most jó nagy hülyeséget kérdezek, de át lehet valahogy alakítani egy 14cm képátmérőjű színes képcsöves TV-t oszcilloszkóppá? Van a tévén compozit RCA bement.
Lehetni éppen lehet, de nem egyszerű, és főleg nem olcsó. Tulajdonképpen csak a képcső, és az eltérítő szerelvények hasznosíthatók, mint kijelző, a többit, az egész szkópot meg kell építeni.
Lehet építeni analóg jellegűt, vagy teljesen digitálisat. Szép feladat
TRIO/Kenwood CS-2100
4 csatornás, 100Mhz-es és két időalap. az Y- ágon mint irtam csak 22 volt van most megpróbálom visszakövetni hogy hol fogy el az 54. valószínűsítem hogy ez lessz a gond.
Sziasztok! Van egy EMG 1566 (TR4650) szkópom.A következő hibát produkálja:Bekapcsolás után negyed óra eltelével lassan felmászik a sugár,elmegy a fényerő,fókusz.Miután elment róla minden ,még sötétben se lehet látni rajta semmit.A nagyfesz tápon esik fokozatosan a feszültség,a -860V helyett max -600V van.
A nagyfesz trafó azon lábán ,amelyiken a gyorsítófeszültség áll elő,nem lehet mérni semelyik másik lábhoz vezetést.A mérés sem pontos,de ezt betudom annak,hogy minden feszültség magasabb pár volttal,de előbb a fényproblémát akarom megoldani.Ha valakinek van valami ötlete,ne tartsa magában. Üdvözlettel: István
Szia!
A transzverter primer tápfeszültsége (15Volt) nem változik?
Halihó!
Nem melegszik esetleg túl a teljesítménytranyó vagy valami más a nagyfeszgenerátorban? (1-2 V-os eltérés szerintem még nem a világ.)
Ilyen elhalálozós dolgot művelt a régi lengyel oszcilloszkópom is. A tápban egy soros áteresztő tranzisztor adta be a derekát, de hidegen mérve tökéletes volt. Végül az egész szkópot elvitte, javítás közben meg sikeresen eltörtem a képcsövet. :rinya:
Minden tápfesz magasabb a kelleténél,de nem változik.Egyedül a nagyfesz megy lefelé lassan.Ma viszont tudtam használni a gépet,érdekes módon ment rendesen.De összeraktam,igy nem tudtam mérni,hogy változik-e valami.Néha tátikázott a jel rajta,de nem ment el az elektronsugár.Szoval teljesen rapszódikus,mikor kellene ,akkor nem működik.
István
Tipikus alkatrészfáradás. Ellenállás, kondenzátor szakadozhat. Vagy ne adj isten időszakos trafózárlat. Esetleg forrasztás, bár a régi ólmos technika elég strapabíró.
Bocs, tudom, nem ide tartozó kérdés.
5Voltos, bistabil kéttekercses relét keresek. A szokott helyeken, HE, Lomex nincs. Van valakinek 5lete, hol keressek. Üdv HZ.
Szia! A tápfeszeket nézd meg! Nem akarlak biztatni, de ha nem korong alakú műgyanta szigetelésű nagyfesztekercsek vannak a trafódon, hanem a régebbi kivitelű négyszögletes tekercstestű, akkor mérget vehetsz rá hogy átvezet. Ezeknek a szkópoknak a 80%-a ebbe halt bele. Az impregnáló anyag elöregedett. Nekem is van egy, szintén ezért áll. Ha vállalkozó szellemű vagy, újra lehetne tekerni.
Gyanús volt a trafó,mivel a nagyfesz lába nem vezet sehová.Hol tudnék ilyen trafót szerezni?Vagy a menetszámok megvannak valakinek?Ha más nem lesz megtekerem,szerencsére van egy esztergám,így nem kell kézzel vacakolni.Tudja valaki a menetszámokat?
István
Heló!
Nekem is ez a hibám van, az én scopom típusa TR-4655/2A. Nem tudom, hogy az A betűnek van-e jelentősége. Rajzom van de nem igazán tudom, hogy merre induljak el. A -40V.-os tápfeszt nem tudom beállítani a P5-ös potival a D10-es zenert (3.3) kicseréltem 2.7-re így már indulásnál -36V.-ra beállíthattam de egy perc múlva újra felugrik -55V.-ra. Várom segítségeteket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |