Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciamérő
Lapozás: OK   17 / 75
(#) erdgab válasza CHZ hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Amikor jeleztem a stabilitási gondokat,én is próbálkoztam hasonló árnyékoló lemez beépítésével,némileg csökkent is a zavar,ha akkor normálisan oldom meg a földelés kialakítását is (hallgatok vicsys kollégára),lehet,hogy maradhatott volna az eredeti megoldásom.Most már nem bánom,hogy másik dobozba raktam.Ez az árnyékoló lemezes megoldás kiváló.
(#) Frankye válasza CHZ hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Van két, halványlila, sanda gyanúm.
Az egyik, amire lhanzi kolléga útján derült fény, hogy az általam készített paneleken esetleg maradhattak olyan, szemmel nem látható "zárlatok", melyek a helyes működést megakadályozták. Ezt viszonylag könnyen ki lehet szűrni, csipogós multival.
A másik, ami "kicsit" nehezebb ügy, hogy nálunk az egész házban sehol nincsen kialakítva a védőföldelés. (Hogy száradna le a keze a villanyszerelőnek, aki a vezetékezést csinálta!) Nomármost ha nincs földelés, nincs földpotenciál sem, mi - félek - bekavarhat a PIC működésébe, és ha ez a gond forrása, akkor nem tudom, hogy működésre tudom-e bírni az eszközt!
(#) CHZ hozzászólása Feb 17, 2010 /
 
Jól elkészített nyák nagyon fontos hozzá , ez tuti .
Védőföldelés hiánya szerintem nem lehet probléma , én bekapcsolt monitor mellett (15cm ) pontosan tudok vele mérni , még bedobozolva sincs .
(#) CHZ válasza erdgab hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Biztos vagyok benne , hogy Neked is jól működött volna , így összeszerelve is .
Nyákterven a GND telefólia , ez is sokat javíthat az árnyékolás kialakításában .
Most a bemeneten (üresen) 30cm árnyékolt kábellel is 0 Hz , stabilan , hálózatról táplálva .

FREKI NY.jpg
    
(#) erdgab válasza CHZ hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Az élesztéssel kapcsolatban én először az 5V tápot raktam össze és ellenőriztem,majd beépítettem minden alkatrészt.Ezután az icéket még nem raktam be és a kijelzőt sem kötöttem be,de adtam tápot az egésznek és megnéztem,hogy a BF240 collektorán a bemenet érintésével (kézzel) vagy jelet adva van e normális TTL (H-L) szint változás,ha van akkor az erősítő rész jó.Ezután a 74HC132 is a helyére került,a bemenetet érintve több kimeneten is mérhető a TTL szint változás,ha az ic jó.Aztán minden a helyére és működött is a kapcsolás.Nekem egyetlen gondom a stabilitással volt,de már ez is megoldódott,hála a fórumtársaknak.
(#) CHZ válasza erdgab hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Én is végigmértem , de nem részletekben , csak PIC nélkül ellenőriztem a fokozatokat .

FREKI8.jpg
    
(#) erdgab válasza CHZ hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Hi-hi,mintha csak a saját panelomat látnám Tőled 1-2 apróság kivételével.
(#) CHZ válasza erdgab hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Igen , csak a kijelző csatiját tettem középre , mert csak így volt passzítható a panel pontosan a kijelzőre . Ezért a trimmereket is kicsit tolni kellett és telefólia lett kialakítva .
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Feb 17, 2010 /
 
A nyáktervet feltehetnéd, a köz javára! Amúgy nagyon édi a drága! Gratulálok, szép munka!
(#) CHZ válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Köszönöm , ha ezt nekem címezted .
(#) (Felhasználó 5823) válasza CHZ hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Szia! Igen neked, és mi is köszönjük! Bár én nekem már két verzióban megvan, de sose lehet tudni!
Leiszt Jani
(#) gtk hozzászólása Feb 22, 2010 /
 
Sziasztok !

Valaki , akinek van mukodokepes Sprint Layout, ki tudna exportalni pl. PDF-be meretaranyosan az alabbit? (en telepitettem de a demoban nem lehet nyomtatni sem exportalni) Koszi.
Bővebben: Link
(#) szabi83 válasza gtk hozzászólására (») Feb 22, 2010 /
 
Így jó lesz?
(#) gtk válasza szabi83 hozzászólására (») Feb 22, 2010 /
 
Nagyszeru ! Koszonom !

Kozben megtalaltam a Sprint Layout 5.0 Viewer-t. es Nyomtattam PDF-be. De a multkori DipTrace-es PDF-be valo nyomtatasom valamiert nem lett meretaranyos, es emiatt gondolom hogy talan ez sem az. Nem tudom mi lehet az oka.
(#) erdgab hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
lhanzi Uramnak üzenném,elkészült a funkciógenerátor és új arcot kapott a frekimérő is.A képek magukért beszélnek,hogy ne legyen teljesen off.Nem profi kivitel,de jól és stabilan működik a generátor,szkóppal még majd be kell lőni,ha egyszer hozzá férek.Most vagy én vagyok béna,vagy a rajz hibás,mert az eredeti rajz alapján nem rezonált,nem volt jel képzés,még 2 új IC-vel sem.A kondenzátorok (360pF,33n) közös pontját átkötöttem az 1 inverter kimenetéről a 2 inverter kimenetére és máris működött minden.
(#) erdgab válasza erdgab hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Még néhány kép és a generátor rajza.
(#) vicsys válasza erdgab hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Tyűha! Ez biza murva jól néz ki! Gratula! :kalap:
(#) pucuka válasza vicsys hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Tényleg szépen mutat.
Ha megengedsz egy apró észrevételt. Én nem használnék krimpelős BNC -t mérővezetéknek, előbb utóbb megtörik a koax, és kínlódhatsz. Jobb a tömszelencés.
(#) erdgab válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Uraim,vicsys és pucuka, köszönöm az elismerést,nekem sokat ér Tőletek hallani!
Ki fogom cserélni a bnc-t,de most csak ilyen volt itthon,köszönöm.
(#) (Felhasználó 5823) válasza erdgab hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Üdvözöllek! Gratulálok a generátorhoz! Nagyon frankó lett! És látom a feliratozás is megoldódott! A rajzról annyit, hogy az eredeti biztosan működik, mert én 5-6 darabot csináltam belőle! Örülök, hogy egy új és remélem hasznos műszerhez adtam ötletet neked! Remélem más is kedvet kap és megépíti! A kijelző helyett jobb lenne egy kék - szerintem szebb és jobban látható lenne- mivel annak van háttérvilágítása is! Baráti üdvözlettel Lhanzi
(#) erdgab válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
János,köszönöm az ötletet a nógatást a rajzot a véleményt és mindent!
Valóban szebb lenne egy kék háttér világításos kijelző,de had mondjam el,hogy mindkét műszer a pic kivételével,teljes mértékben bontott alkatrészekből van a dobozok és vezetékek is az utolsó csavarig a szó szoros értelmében. Amit vettem az a feliratozáshoz használt öntapadós lap és átlátszó öntapadós tapéta,összese vagy 200 forint.
(#) (Felhasználó 5823) válasza erdgab hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Remélem semmi bántot nem írtam! Nagyon tetszik! És annak külön örülök, hogy én mutattam be a He-n.
(#) erdgab válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Dehogy írtál bántót,én nagyon nagyra értékelem a véleményedet mert nem kertelsz és az igazat mondod! Ez még akkor is fennáll,ha esetleg negatív a kritikád,abból viszont tanulok s így az is pozitív érték a számomra!
(#) gydanee hozzászólása Márc 3, 2010 /
 
Sziasztok!
A Vicsys féle frekvencia mérőm dobozolását javítgatom. Raktam a táp rész, és az áramkör közé egy ALU lemezt. És megszűnt a zavar, amit eddig összeszedett. (200Hz körüli értéket írt ki) Most az a problémám, hogy ha rárakok egy mérőkábelt a bemenetére, akkor elkezd mindenféle pár KHz-es nagyságrendű értékeket ki írni. De ha megfogom a dobozt, akkor megszűnik, beáll 0Hz-re.
Mit kellene tennem, hogy ez megszűnjön?
(#) erdgab válasza gydanee hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Fémdobozban van?Akkor az egy pont földelést alakítsd ki,rögtön a táp testpontjához kösd hozzá a dobozt és azt az "árnyékoló" lemezt is.Képet láthatnánk?
(#) gydanee válasza erdgab hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Jelenleg úgy van megoldva, hogy egy vastag fém dobozba van beépítve, ami a BNC csatlakozón keresztül kapcsolódik a negatív tápfeszültséghez. A lemez egy csavarral van felfogatva a dobozhoz, szóval az is azonos potenciálon van, a dobozzal. Képet csak holnap tudok készíteni róla.
(#) erdgab válasza gydanee hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Ne a BNC -n keresztül kapjon testet a doboz hanem egy teljesen külön vezetéken,közvetlen a táp testpontjától.Ennek a testelő vezetéknek nem kell elmenni a BNC csatlakozóig,máshova kösd,hogy most azonos potenciálon van az egy dolog,nem egyenlő az árnyékolással,a magam kárán én már megtanultam,hála Vicsys és lhanzi fórumtársaknak.Ettől függetlenül kell a BNC-től a két vezetéket elvezetni a panelhoz,ami célszerűen árnyékolt legyen,valami jó koax.
(#) (Felhasználó 5823) válasza gydanee hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
A BNC szigetelt típus legyen!
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Most végigolvasva zavaros az egész amit leírtál! A BNC a benenetnek kellene, hogy legyen. Erre egy szkópkábelt érdemes csatlakoztatni. Ha fémdobozod van akkor ezt illik (BNC-t) kiszigetelni. Jó minőségű koaxal a panelhoz kötni. A táp csatlakoztatására valami adapter csatlakozót érdemes használni. Esetleg jack, tuchel vagy más audió cstlakozót!
(#) vicsys válasza gydanee hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Ezért érdemes elolvasni a topicot:
Bővebben: Link
Következő: »»   17 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem