Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   548 / 1679
(#) toto válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Jó lenne egy cikk, amelyben kellően ki lenne emelve a PC-s szoftver is, mert szerintem sokan vagyunk, akik vasban elég jók, de a PC-s kommunikációtól egyszerűen padlót fogunk.
(#) geri303 válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Ez nekem is tetszik
Milyen adóvevőt használsz?
(#) robi72 válasza Zozi85 hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Nincs róla videód mozgás közben?
(#) gerry hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Tiszteletem! Készülő kazánvezérlőmet teszem fel, ami egy SC12-40/F-02 cirkót fog üzemeltetni. Már csak a panel élesztése és a program beállítása van hátra, de nagy reményeket fűzök hozzá. Az eredeti panel helyére lesz betéve. Az eredeti szondát digitálisra cseréltem (DSxxxx) . plusz kapott egy külső hőmérséklet érzékelőt, amit az eredeti nem tartalmazott. Árban meghaladja egy kicsit az eredeti vezérlő árát, de a tulajnak ez volt a kívánsága Tesztelés hamarosan
(#) Zozi85 válasza robi72 hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Még pont azon a részen dolgozom, hogy összhangban mozogjon minden, a szakaszos mozgás folyamatossá tételén. Ha suli mellett jutok egy kis levegőhöz befejezem és akkor lesz videó is. Továbbá még tesztelem mi az optimális mozgás, hány lábat emeljen egyszerre. /1,2,3/
(#) dk1 hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Sziasztok,
én vicsys féle Nixie órákat csináltam IN12 csövekből. Valami retro-t szerettem vona, párom szerint ronda, de én pont ilyennek álmodtam meg. A forrást kiegészítettem egy kis beállítós menüvel, cső pihentetéssel éjszaka, és tervben van az ébresztő funkció is. Természetesen szívesen küldök nyák tervet, hex-et, asm-ot, sőt, mivel van jópár darabom (a cégem "ajándéka"), felprogramozott 16F874-et is...
üdv,
dezső
(#) zoknee válasza dk1 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Tényleg jól néz ki Egy kis lakkal még fel lehet dobni, ha találsz hozzá egy jó árnyalatot.
A tápja 230V-os, és belül van a trafó, vagy kívül van megcsinálva? Egy-két kép akár jöhetne a belvilágról is
(#) zolika60 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Elég jól néznek ki. A doboza is igen masszívra sikerült. A belsejéről is tehetné fel fotókat, az érdekesebb volna. Ha befestenéd konyhakredenc zöldre tiszta 70-es évek lenne. Gratulálok.
(#) llaci56 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Nem szabad ezt sem lakkozni, sem színezni. Így jó ez, ahogy van.
(#) Ballage válasza gerry hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szia!

Ez nagyon kulturáltan néz ki, gratulálok! A nyák milyen technikával készült?
(#) dk1 válasza Ballage hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Sziasztok,
nagyon köszönöm a dícséretet! Természetesen rakok fel képeket a belsőről is, amint hazaértem.
Nyers színűt szerettem volna, ezért 10es nyír rétegeltből van, dekopír fűrésszel vágva a 45fok. Barátoknak készült 6db ajándékba, így mindenki olyanra pácolja/festi/lakkozza, amilyenre szeretné. Sőt, egyikük párja "beszalvétázza/ta" (kreatív hobbi, nem tudom, hogy kell leírni, "dekopázs").
A kapcsolás vicsys féle, kis kiegészítéssel, vegyesen smd és furatszerelt. A mérethez terveztem a panelt, 2 van benne, egy a csövek+multiplex, a hátsó a nagyfesz+PIC vezérlés. Táp külső 12V/1A adapter (270mA a felvett áram).
A nyákot vasaltam, ennek megfelelően lehetne sokkal szebb is. Gondolkodtam a gyártatáson, de az ajándék jellegbe jobban beillik a kézi gyártás, és nem utolsó sorban olcsóbb is volt
Szóval este teszek fel képeket és még egyszer köszönöm a kedves szavakat
üdv, dezső
(#) roland0327 hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
Sziasztok!

Volt időm és minden alkatrészem ehhez a stabilizált táphoz. Ami tud -+5V és -+12V-ot és 1A-t. A műszerdobozt is itthon találtam. Az előlap az Sprint Loyouttal van készitve és laminálva van, most csináltam ilyet először azért ilyen csúnya!
(#) dk1 válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szia,
mi csúnya ezen? Szerintem nagyon jó lett! Hogyan csináltad? A Sprintet értem, de aztán?
Köszi!
üdv, dezső
(#) roland0327 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
A furatok a csúnyák rajta. Először meg adtam az előlap méretét, majd körbe rajzoltam. Esetemben 147x50mm volt az előlap, és kellett a bánándugaljnak 7 lyuk. Az oldalaihoz képest levontam 1-1cm-t és a 127mm elosztottam 6-al. Így 21miliméterenként lett egy lyuk és összesen 7 lett. Utána ugyan így a LED-eknek. Ezután meg jöhettek a feliratok. Ezután kinyomtattam és átlamináltam. Mondjuk a felragasztás se a legstabilabb mert mever a fólia nagyon és "lefesziti" magát az előlapról.
(#) dk1 válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Aha. Ilyet még nem csináltam. Milyen fólia ez?
üdv, dezső
(#) roland0327 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Sima lamináló fólia. Csak az vele a baj, hogy ez vastag, de ezt adták a laminálóhoz.
(#) Ballage válasza dk1 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szia!

Meg ne sértődj, Dezső mester, de a hozzászólásom gerryére ment. De ettől függetlenül a te órád is nagyon jópofa, és tényleg tehetnél fel képeket a belsejéről.

További szép alkotást!

Ballage
(#) gerry válasza Ballage hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szia!

Én még mindig a jól bevált fotózásos technikát használom.
Ezzel a kémiai ónozóval (TN160) viszont nem vagyok megelégedve, mert most olyan nehéz volt forrasztani az alkatrészeket, hogy megőszültem mire kész lettem. Viszont az ammóniumperszulfát az egy (csoda) marató
(#) dk1 válasza Ballage hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szia Ballage,

igen, miután elküldtem, észrevettem. A Tiéd volt az utolsó, mikor válaszoltam, ezért önkéntelenül arra nyomtam... Bocs és köszi
üdv, dezső
(#) llaci56 válasza gerry hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Csoda lassú...
(#) newman92 hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
petAD! Tessék itt a kapcsolás! Írj ha esetleg előbb kipróbálod majd mint én.
(#) dk1 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Sziasztok,
szóval a képek. Két nyák, tűs csatlakozóval összekötve. Mindkettő kétoldalas, de vasalással is viszonylag könnyen összehozható.
A dobozban úgy rögzítettem, hogy a rétegelt lemezbe "martam" nútokat (gyakorlatilag szikével bevágtam és kipiszkáltam csavarhúzóval), és ebbe simán belecsúsztattam a nyákokat. A forrasztás kritikán aluli , túl hideg a pákám (a következő projekt az lesz)
Üdv, dezső
(#) zsuscsinyo válasza geri303 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat! A cikk írásától még vonakodom, ugyanis rengeteg dolgom van, valamint érettségi szezon tombol. Amennyiben van/lesz ilyen topik ami ezzel foglalkozik, nagyon szívesen segítek mindenkinek. Amúgy RFM12B-868-S2 adóvevőt használok, amihez a neten találtam drivert AVR-hez.
(#) gerry válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
[OFF]Most használtam először a maratót és nekem elég gyorsnak tűnt, de sajna csak egyszer használatos, mert ugyanabban a lötyiben a nyák másik oldalát nagyon lassan marta le. Viszont egyenletesen mar. Az edényzetet amiben a marató volt forróvizes edénybe raktam. De ennyit az ammóniumperszulfátról!
(#) Taki33 hozzászólása Márc 3, 2010 /
 
Sziasztok!

Elkészült az UV csöves levilágítóm, egy AGFA SNAPSCAN 1212 szkenner dobozába építve. Tartalmaz: 4db 8W-os T5-ös UVA csövet, 4db 9W-os kompakt elektronikát, és saját tervezésű időzítőt, ami 1-től 6 percig állítható egy 6 állású forgókapcsolóval. A levilágítási idő P20-as lakknál 2-3 perc.

Videó
(#) Taki33 válasza Taki33 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
És még pár kép….
(#) dk1 válasza Taki33 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Szia,

de jó, de ötletes
Szép lett, jól látom, hogy kompakt fénycsövek elektronikája van feltéve a nyákra?
üdv, dezső
(#) Taki33 válasza dk1 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Köszi a dicséretet!
Igen jól látod, mivel a kompakt elektronika nyákja kerek, ezért a rögzítése elég körülményes lenne, de így a rögzítés és a 220V-os táplálás is megoldódott!
(#) Pyte hozzászólása Márc 3, 2010 /
 
Sziasztok!
Igaz még nincs teljesen készen de majd hétvégén talán készen lesz ma csak teszt üzem volt, ez egy NMOS-350es végfok csak annyi különbséggel hogy nem a kapcsolásban szereplő IRFP450el csináltam hanem IRFP260as fettel és számításaim és méréseim szerint 550Watt ot tud 4Ohmon +/-75V ról
Egy kép a Quad-405-ről amit már 6éve építettem és most lakkoztam újra a dobozt!
(#) Rumcájsz válasza Taki33 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /
 
Klassz amit csináltál, nekem nagyon tetszik!
Igazi amatőrmunka ami esztétikusan, ötletesen lett megoldva!
Gratulálok hozzá!
Következő: »»   548 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem