Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Jó lenne egy cikk, amelyben kellően ki lenne emelve a PC-s szoftver is, mert szerintem sokan vagyunk, akik vasban elég jók, de a PC-s kommunikációtól egyszerűen padlót fogunk.
Ez nekem is tetszik
Milyen adóvevőt használsz?
Tiszteletem! Készülő kazánvezérlőmet teszem fel, ami egy SC12-40/F-02 cirkót fog üzemeltetni. Már csak a panel élesztése és a program beállítása van hátra, de nagy reményeket fűzök hozzá. Az eredeti panel helyére lesz betéve. Az eredeti szondát digitálisra cseréltem (DSxxxx) . plusz kapott egy külső hőmérséklet érzékelőt, amit az eredeti nem tartalmazott. Árban meghaladja egy kicsit az eredeti vezérlő árát, de a tulajnak ez volt a kívánsága Tesztelés hamarosan
Még pont azon a részen dolgozom, hogy összhangban mozogjon minden, a szakaszos mozgás folyamatossá tételén. Ha suli mellett jutok egy kis levegőhöz befejezem és akkor lesz videó is. Továbbá még tesztelem mi az optimális mozgás, hány lábat emeljen egyszerre. /1,2,3/
Sziasztok,
én vicsys féle Nixie órákat csináltam IN12 csövekből. Valami retro-t szerettem vona, párom szerint ronda, de én pont ilyennek álmodtam meg. A forrást kiegészítettem egy kis beállítós menüvel, cső pihentetéssel éjszaka, és tervben van az ébresztő funkció is. Természetesen szívesen küldök nyák tervet, hex-et, asm-ot, sőt, mivel van jópár darabom (a cégem "ajándéka"), felprogramozott 16F874-et is... üdv, dezső
Tényleg jól néz ki Egy kis lakkal még fel lehet dobni, ha találsz hozzá egy jó árnyalatot.
A tápja 230V-os, és belül van a trafó, vagy kívül van megcsinálva? Egy-két kép akár jöhetne a belvilágról is
Elég jól néznek ki. A doboza is igen masszívra sikerült. A belsejéről is tehetné fel fotókat, az érdekesebb volna. Ha befestenéd konyhakredenc zöldre tiszta 70-es évek lenne. Gratulálok.
Nem szabad ezt sem lakkozni, sem színezni. Így jó ez, ahogy van.
Szia!
Ez nagyon kulturáltan néz ki, gratulálok! A nyák milyen technikával készült?
Sziasztok,
nagyon köszönöm a dícséretet! Természetesen rakok fel képeket a belsőről is, amint hazaértem. Nyers színűt szerettem volna, ezért 10es nyír rétegeltből van, dekopír fűrésszel vágva a 45fok. Barátoknak készült 6db ajándékba, így mindenki olyanra pácolja/festi/lakkozza, amilyenre szeretné. Sőt, egyikük párja "beszalvétázza/ta" (kreatív hobbi, nem tudom, hogy kell leírni, "dekopázs"). A kapcsolás vicsys féle, kis kiegészítéssel, vegyesen smd és furatszerelt. A mérethez terveztem a panelt, 2 van benne, egy a csövek+multiplex, a hátsó a nagyfesz+PIC vezérlés. Táp külső 12V/1A adapter (270mA a felvett áram). A nyákot vasaltam, ennek megfelelően lehetne sokkal szebb is. Gondolkodtam a gyártatáson, de az ajándék jellegbe jobban beillik a kézi gyártás, és nem utolsó sorban olcsóbb is volt Szóval este teszek fel képeket és még egyszer köszönöm a kedves szavakat üdv, dezső
Sziasztok!
Volt időm és minden alkatrészem ehhez a stabilizált táphoz. Ami tud -+5V és -+12V-ot és 1A-t. A műszerdobozt is itthon találtam. Az előlap az Sprint Loyouttal van készitve és laminálva van, most csináltam ilyet először azért ilyen csúnya!
Szia,
mi csúnya ezen? Szerintem nagyon jó lett! Hogyan csináltad? A Sprintet értem, de aztán? Köszi! üdv, dezső
A furatok a csúnyák rajta. Először meg adtam az előlap méretét, majd körbe rajzoltam. Esetemben 147x50mm volt az előlap, és kellett a bánándugaljnak 7 lyuk. Az oldalaihoz képest levontam 1-1cm-t és a 127mm elosztottam 6-al. Így 21miliméterenként lett egy lyuk és összesen 7 lett. Utána ugyan így a LED-eknek. Ezután meg jöhettek a feliratok. Ezután kinyomtattam és átlamináltam. Mondjuk a felragasztás se a legstabilabb mert mever a fólia nagyon és "lefesziti" magát az előlapról.
Aha. Ilyet még nem csináltam. Milyen fólia ez?
üdv, dezső
Sima lamináló fólia. Csak az vele a baj, hogy ez vastag, de ezt adták a laminálóhoz.
Szia!
Meg ne sértődj, Dezső mester, de a hozzászólásom gerryére ment. De ettől függetlenül a te órád is nagyon jópofa, és tényleg tehetnél fel képeket a belsejéről. További szép alkotást! Ballage
Szia!
Én még mindig a jól bevált fotózásos technikát használom. Ezzel a kémiai ónozóval (TN160) viszont nem vagyok megelégedve, mert most olyan nehéz volt forrasztani az alkatrészeket, hogy megőszültem mire kész lettem. Viszont az ammóniumperszulfát az egy (csoda) marató
Szia Ballage,
igen, miután elküldtem, észrevettem. A Tiéd volt az utolsó, mikor válaszoltam, ezért önkéntelenül arra nyomtam... Bocs és köszi üdv, dezső
petAD! Tessék itt a kapcsolás! Írj ha esetleg előbb kipróbálod majd mint én.
Sziasztok,
szóval a képek. Két nyák, tűs csatlakozóval összekötve. Mindkettő kétoldalas, de vasalással is viszonylag könnyen összehozható. A dobozban úgy rögzítettem, hogy a rétegelt lemezbe "martam" nútokat (gyakorlatilag szikével bevágtam és kipiszkáltam csavarhúzóval), és ebbe simán belecsúsztattam a nyákokat. A forrasztás kritikán aluli , túl hideg a pákám (a következő projekt az lesz) Üdv, dezső
Köszönöm a hozzászólásokat! A cikk írásától még vonakodom, ugyanis rengeteg dolgom van, valamint érettségi szezon tombol. Amennyiben van/lesz ilyen topik ami ezzel foglalkozik, nagyon szívesen segítek mindenkinek. Amúgy RFM12B-868-S2 adóvevőt használok, amihez a neten találtam drivert AVR-hez.
[OFF]Most használtam először a maratót és nekem elég gyorsnak tűnt, de sajna csak egyszer használatos, mert ugyanabban a lötyiben a nyák másik oldalát nagyon lassan marta le. Viszont egyenletesen mar. Az edényzetet amiben a marató volt forróvizes edénybe raktam. De ennyit az ammóniumperszulfátról!
Sziasztok!
Elkészült az UV csöves levilágítóm, egy AGFA SNAPSCAN 1212 szkenner dobozába építve. Tartalmaz: 4db 8W-os T5-ös UVA csövet, 4db 9W-os kompakt elektronikát, és saját tervezésű időzítőt, ami 1-től 6 percig állítható egy 6 állású forgókapcsolóval. A levilágítási idő P20-as lakknál 2-3 perc. Videó
És még pár kép….
Szia,
de jó, de ötletes Szép lett, jól látom, hogy kompakt fénycsövek elektronikája van feltéve a nyákra? üdv, dezső
Köszi a dicséretet!
Igen jól látod, mivel a kompakt elektronika nyákja kerek, ezért a rögzítése elég körülményes lenne, de így a rögzítés és a 220V-os táplálás is megoldódott!
Sziasztok!
Igaz még nincs teljesen készen de majd hétvégén talán készen lesz ma csak teszt üzem volt, ez egy NMOS-350es végfok csak annyi különbséggel hogy nem a kapcsolásban szereplő IRFP450el csináltam hanem IRFP260as fettel és számításaim és méréseim szerint 550Watt ot tud 4Ohmon +/-75V ról Egy kép a Quad-405-ről amit már 6éve építettem és most lakkoztam újra a dobozt!
Klassz amit csináltál, nekem nagyon tetszik!
Igazi amatőrmunka ami esztétikusan, ötletesen lett megoldva! Gratulálok hozzá! |
Bejelentkezés
Hirdetés |