Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   21 / 82
(#) bottila válasza watt hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Akartam, de azt írja, hogy ő párhuzamos portról megy.
Nekem meg csak a Te soros égetőd működik. A párhuzamos portival úgy jártam, mint itt néhányan és én se tudtam lelket verni bele.
Ha nincs ötlet, akkor a 16f84-et félre teszem addig, amíg elkészül a pickit2 klónom. Azzal majd csak sikerül.
(#) watt válasza bottila hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Bocsi, tényleg, elnéztem! Akkor nem sokat tudok mondani sajnos!
(#) kistigris hozzászólása Feb 26, 2010 /

Sziasztok

Az lenne a kérdésem ,hogy a mellékelt égetőben hova
kellene bekötni a 12f683 pic-t ,hogy égethető legyen

előre is köszönöm a választ

3bmi_pip.gif

(#) watt válasza kistigris hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Benne van az adatlapjában! Ha netán nem sikerülne az égetés, nem biztos, hogy a bekötés a baj(olvasd el az oldalamon a JDM írást).
(#) sucuka válasza bottila hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Van az Oshonnak soros égető softja is:

16-os sorozathoz

18-os sorozathoz

Remélem segít.
(#) watt válasza sucuka hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Jé, én erről nem is tudtam! Köszi!
(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Márc 1, 2010 /

Én sem az Oshon-oldalról tudom valahol láttam belinkelve, de meg nem mondom már hogy hol. Igaz akkor is csak a 16-os sorozathoz. A 18-asét "józan paraszti ésszel" kikövetkeztettem a letöltött fájlok nevéből
Remélem hasznos lesz.
(#) watt válasza sucuka hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Az oshon oldaláról semmit se lehet elérni, nem is értem őket. Persze, hasznos lesz, mert egyre kevesebb az LPT port, és ha jól működik a soros égetőmmel(még nem volt időm kipróbálni), legalább lehet mit ajánlani 16F-ekhez! Köszi!
(#) icserny válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Idézet:
„Az oshon oldaláról semmit se lehet elérni, nem is értem őket.”
Pedig csak két katintás a nyitólapjukról!
1. PIC Simulator IDE
2. PIC Projects

Van ott egy Serial Port Professional PIC Programmer is, amiben egy beépített PIC16F628A csinálja az időzítéseket. Vajon ez menne USB-soros átalakítóval? Érdekesnek tűnik, bár ennyi erővel már egy 5 V-os PICkit2 klón is megépíthető...
(#) watt válasza icserny hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Az a "PIC projects" egyrészt nagyon egyértelmű , másrészt nem volt ott régen, vagy akkor sem értettem mit keresnék ott. Én mindig a google-val találtam meg a programozójukat. más nem érdekelt amúgy sem tőlük...
(#) Corp hozzászólása Márc 5, 2010 /

Segítséget kérnék a nagyközönségtől...

Problémám:
Van 1 szuperúl működő LPT-s PROPIC programozom (szegény már 10 éves...). PIC 16F628A-t és 24Cxx -et minden gond nélkűl tudok írni olvasni vele ICPROG-al.

Mst hétvégén sűrgössen PIC 16f690-et kellene felprogramoznom.

Kérdés ezzel a vassal miként oldható meg 1x-üen ez és milyen programmal. (Gondolom adapter kellene csinálnom...)
(#) watt válasza Corp hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Olyan programot kell válasz, ami kezeli ezt a típust és az LPT-s égetődet. Természetesen az ICSP lábakat be kell kötni helyesen, lehet adapterrel is, ha ragaszkodsz hozzá.
(#) vilmosd válasza Corp hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Hali
Probald meg a winpic800 programmal. Sok egetot ismer.
Udv Vili
(#) vilmosd válasza Corp hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Hali
Ez is jo lehet: winpic
Udv Vili
(#) Corp válasza watt hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Az adaptert megcsináltam. PIC 16f628A programozoinak lábaira kötöttem, propic-ben 16F676pot állítottam be XT oszcillátorral.

Kis programot tettem bele (rb4-es láb billegtetése). Szkóp szerint megy a dolog.

Azért választottam a 676-ot mert annál a konfigurációs bitek jelentős része ugyan ott helyezkednek el mint a 690-ben.

Ez elég fél megoldásnak tűnik.
(#) watt válasza Corp hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Végül is működhet a dolog. Nagyon sok PIC égethető a hozzá hasonló PIC beállításaival, csak ahogy azt te is megtetted, meg kell nézni, hogy a fontos dolgok ugyanott legyenek.
(#) kenikl hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok!

Megépítettem ezt az égetőt, sajnos mint gondoltam nem működik. IC Proggal-al próbáltam égetni és az égetés után azt írja "Verfy failed at data address 0x0000h"
A tápfeszültség megvan 24V, a zöld led folyamatosan világít a tőle távolabbi piros pedig az égetés közben ég. Az ic progban beállítottam mindent a weboldalnak megfelelően és a driver is lent van hozzá.
A panelt átnéztem nincs rajta szakadás vagy zárlat, tudnátok segíteni mikor mit és mihez képest mérjek, benne legye-e a pic vagy nem szükséges, hogy rájöjjünk a hiba okára? Azt miből tudom leszűrni hogy a PIC elszállt-e? (16F84A)

Előre is köszönöm

Kenikol
(#) vilmosd válasza kenikl hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hali
Valoszinu be van kapcsolva a kodvedelem. Most nem emlekszem hirtelen az IC-prog beallitasaira, de ugy emlekszem at lehet allitani az egetes alatti ellenorzesre. Esetleg probalj meg mas progit. Itt egy par nappal elobb szo volt mar errol.
Udv Vili
Ps: esetleg lehetne tudni tobbet az egetorol? Ne csak kepet kuldj, kapcsrajzot v. linket.
(#) kenikl válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Szia!

A linkelt weboldalon minden fent van az égetővel kapcsolatban rajz nyákterv beültetés.

kapcsolási rajz

weboldal

Üdv.: Kenikol
(#) vgyre válasza kenikl hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Szia!
Ha jól emlékszem a nyákról lemaradt egy 10kohmos ellenállás, és egy 330pF-es kondi. Pótold, és utána működni fog. Az IC-PROG beállításait is ellenőrizd le.

Hali
Ez sima paralel portos egeto. Probald meg a par napja emlitett szoftware-kal. Az IC-prog nem szeret mukodni rendesen XP alatt. Van talan valami hozza XP-re , de mar evek ota egy allapotban van. Nem fejlesztik tovabb. A Winpic800-ban van hardware diagnosztika. Ki tudod probalni hogy az egetod jol mukodik-e.
Udv Vili
(#) kenikl válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Letöltöttem a Winpic800-at amit mondtál, felismeri az égetőt, azt írja hogy jól is működik. (beállításokról tudsz mondani valamit?)
De sajnos a PIC-et 16F84A-t nem ismeri fel. Lehet elhalálozott a próbálgatások során? Egyszer eléggé felmelegedett mikor ki akartam próbálni abban a projektben amibe szántam.

Az ellenállást és a kondit amit pótolni kell azt hova kell kötni?
(#) Koskovics Gábor hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok.

Szeretnék egy kis segítséget kérni a programozódval kapcsolatban.
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_lpt_egtoaramkor...5.html
Szoval megépítettem. De a az IC prog hibaüzenetet ír ki. Amugy minden renden vele, minden vezeték a helyén és van PIC ig az 5V és a 12V is. Szoval eszt írja ki: Verify falied at address 0000h !

Ja még anyi hogy a pic sem rosz elvileg, mert kiprobáltam egy másikkal és ugyanaz az eredmény.
kosko1@freemail.hu ra is lehet írni. Előre is köszi.
Gábor

Hali
A hw beallitasoknal be kell allitani a Te altalad hasznalt egetot. Talan a propic2 hasonlit ehez. Utana meg a hw beallitasoknal PIC nelkul tudod probalni a TEST oszlopban a bitek billegteteset. Ne felejtsd el kivenni a "rogzitett konfiguracio" mellol a pipat. Lathato a LED-en a fesz megjelenese. A foglalat megfelelo pontjain tudod merni a feszeket. Ha a teszt sikerul, le-OK-zod a beallitast. Most be kell allitani a megfelelo PIC tipust. Mostmar be lehet rakni az IC-t. Fontos meg a JP megfelelo beallitasa. A Te esetedben (16F84A), ossze kell kotni a 1-2 pontokat. Ha ranyomsz a "IC felismeres" gombra, akkor az ujabb tipusokat felismeri, de a regebbieket nem mindegyiket. Ha felismeri az IC-t valoszinu jo az IC. Ha nem ismeri fel, nem biztos hogy rossz, mert lehet hogy regi tipus, es nem adja vissza a DEV.ID-t . Mostmar probalj meg egy olvasast. Ha minden 0000 akkor program van az IC-ben de kodvedett. Csinalj egy torlest, es ha ujra olvasod, mindenutt 3FFF lathato. Ha idaig minden rendben probald betolteni a programot, es beleegetni. Ez a program a beiras alatt ellenorzi az egetest, tehat ha beirod a kodvedelmet akkor is megfeleloen visszaellenorzi. Az opciok ablakban ki tudod kapcsolni a kodvedelmet, es utana az ellenorzes gombbal tudod leellenorizni a tartalmat. Ja ne felejtsd el ellenorizni a tapokat, mert ha nincs meg a 13 V nem szeret beindulni az egetesi procedura.
Pic-et eleg nehez tonkretenni. Esetleg ha a labaira 230 voltot adsz.
Meg valami: a 7405 nem alkalmas ebbe a kapcsolasba mert a max kimeneti fesz 7 volt lehet csak. Hasznalj helyette 7407-et ( Vpp=13V).
Sok sikert Vili
(#) vilmosd válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 15, 2010 /

Hali
Ma mar tobb hsz. errol szolt. De ebben a topicban sokszor feltettek a kerdest mar. Olvasgass!
Udv Vili
(#) Koskovics Gábor válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Akkor leírom inkább részletesebben és pontosabban a probkémát:
Szoval megépítettem a
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_lpt_egtoaramkor...2.html
Oldalon található kapcsolást. Az IC Prog proigrammal probáltam. Az adat olvasása müködik pl ha üres (más még nem nagyon volt benne akkor hibaüzi nélkül megy az ellenőrzés.
Vili válaszában nem nagyon értem ha a kapcsolásban van egy 78l12 és egy 78l05 ös stab kocka, akkor mit akar ezzel a 13V és 7V al. Amugy a pic adatlapján is 12 és 5V van 0.5V eltéréssel +-. Szoval szerintem táp fesz jó. (Szerintem). Áramkört leellenőriztem mindenhol megvan a táp. Irás olvasáskor a 5V leesik a felére kb szoval ez is stimmel. Valószínü a program beállításával lesz gond, de nem tudol hol. Egy ismerősöm tipje, hogy kéne hozzá egy időzités pl kvarc, de én ugy tudom az csak program futásakor kéne és ott is csak ha valami pontosat szeretnék. Probáltam a csuszka (késleltetés) állítását, de semmi. Szoval az olvasás müködik rajta. Bár az pic nélkül sem dob hibaüzit. A program beállítása mind azok amik a linken vanak. A kábel hossza 30cm en belül van. Bár ezeket nem nagyon értem, mert lemértem és egy hosszabb kábelen is ugyanaz a jel van. Azt nem tudom beálításnál, hogy az oscilátor tipus milyen legyen és wdt be legyen e állítva PIC16F628AT-I P tipusnál. Az üres jel megvan olvasáskor (3FFF), de ez nem sokat segít mert áramkör nélkül is ezt írja olvasáskor. Ha valaki talált valami linket amit nem nem vettem észre és használható kérem linkelje be a válaszba.
Köszi: Gábor
(#) t-dani válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Idézet:
„Irás olvasáskor a 5V leesik a felére kb szoval ez is stimmel.”

Mármint a Vdd esik le a felére? Mert akkor az úgy nagyon nem stimmel!
(#) watt válasza Koskovics Gábor hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Sajnos rengeteg oka lehet, hogy nem megy. Próbáljuk megkeresni, de lehet, hogy neked is egy olyan PC-d van, amivel nem fog menni.

Idézet:
„A kábel hossza 30cm en belül van.”

Melyik kábelé? Mindkettő fontos lehet miből van és milyen hosszú.

Idézet:
„Irás olvasáskor a 5V leesik a felére kb szoval ez is stimmel.”

Milyen 5V esik le, és hol?

Próbálj más programot használni, pl. az oshon 16F-re írt programját! Sokkal korrektebben kezeli az LPT portot.

A cikk alapján lecsekkoltad a vonalakat?
(#) Koskovics Gábor válasza t-dani hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

természetesen ném
Az lpt portról jövő programozó fesz esik.
(#) Koskovics Gábor válasza watt hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Igen, a cikk alapján csináltam mindent. Van egy haverom aki jártas az elekronikában, ezzel foglalkozik és ő mondta hogy nézzem végig a lábakat, hogy irás olasáskor menyi van rajtuk. Ezek szerint müködnie kéne, szoval jó ötlet lehet hogy a másik programmal probálkozok. Megyek probálkozni köszi. Ha nem halototk felőlem akkor sikerül. De gyanitom hogy mindjárt itt leszek.
Következő: »»   21 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem