Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok szeretnék érdeklődni elsősorban azoktól akik már megépítették a kapcsolást hogy használat közben előfordul-e hogy egyszerűen lefagy a Pic!
nálam rendszeresen előfordul sajnálatosan
próbáld meg azt hogy amit topitól kaptunk csak a bitmaszkokat módosítod meg hogy legyen vasárnap szal nem bővited a program helyeket és bitmaszkokat.
hátha..
Szia!
Nálam tökéletesen működik,most már "élesben" Co vez.,Két neon késleltetett módban,szűrők. Nem tapasztaltam problémát azon kívül,hogy fesz. kimaradás után nem ellenörzi a kimenetek állapotát tehát a helyes értékhez a következő kapcsolásig kell várni.
szóval áramszünet esetén minden nullázódik nálad, és nem ugrik vissza bekapcsolt állapotba a kimenet?
nem.nem
Az adott állapotban marad,de ha pont akkor váltás van azt nem követi a kimenet csak a következő ciklusnál. mármint amikor nincs 220V. (3.6Vakku van időt nem veszti el)
szóval.. csak hogy tisztán lássuk:
pl: 12:05 kor 1be vált valamelyik kimenet és 12:07kor 0 ba kéne mennie de 12:06-12:09 ig áramszünet volt akkor nem vált 0ba a kimenet hanem marad 1ben. valahogy így?
amugy ha lesz időm a dologra akkor átírom a cuccost hd kompatibilis kijelzőre is
az remek lenne ha elérhető lenne HD kompatibilis kijelzőre is akkor bizos többen utánépitenék
pontosan!
csak "holnap 12:07 vált 0 ba" de ez nem akkora probléma ha csak rövid ideig van fesz.kimaradás, mert egy nap gyakorlatilag egyszer váltanak a kimenetek (ha pont akkor az a gond) egy warm start segítene.
egy olyan dolog jutott eszembe ennek a megoldására
hogy esetleg kéne a picre egy 5V/1Fos kondit rakni, vagy valami hasonló megoldással kiküszöbölni hogy leálljon a pic áramszünet esetén vagy majd a programot kell átirni valahogy
Elég egy pici akksi is...
Bővebben: Link
Igen ez megoldás,én 1.2Ah zselés aksival és a hozzá való elektronikával fogom megoldani.
én nekem meg most szanálódott ki egy nokia telóm, mivel összetörtem a kijelzőt igy annak a 970mAh aksiját fogom felhasználni erre a célra
valaki meg tudná, mondani, hogy mi a bináris kódja az Időkapcsolós hosszabbító és elosztó projectben a DS1302-nek a backup battery cseptöltési címén (90h). Mert küzdök, egy ilyen vezérlővel és jó lenne ha töltené is az akksit. köszönöm szépen!
Sziasztok
megépitettem én is a kapcsolást de valamiért nálam az eredeti szoftverrel (kijavított verzió) állandóan lefagy a Pic! valamikor elmegy napikig de valamikor már bekapcsoláskor kiakad. már próbálkoztam a táp közé raktam kondit ujraprogramoztam a Picet de sajnos hiába.
Szia!
Én két PIC-et is felprogramoztam,mindkettővel jól működik. Nem vagyok nagy pic-es, de a PICkit 2-vel programozott IC közül volt ami nem működött,csak MPLAB -al. (PICkit3)
én sem igazán értem miért csinálja ezt a Pic most vettem egy ujjat felprogramoztam elment hiba nélkül folyamatosan 3napig és most kezdi ujra a lefagyásokat.
te melyik hexet használtad fel?
Szia!
Nekem is a javított HEX megy (gyumee publikálta).
akkor válóban csak az lehet amit az előző hozzászólásodban irtál hogy a Pickit2 nem megfelelően irhatja meg a 18F családot.
mert szerintem két Pic már nem lehet rossz
Szia
tudnál esetleg még annyit mondani hogy mivel tervezted meg a te verziódnak az előlapi képét?
persze:Frontdisigner, van róla fórum, ott megtalálsz mindent. (úgy rémlik előlap tervezés,v. vmi.hasonló)
Esetleg kvarcot vagy kondikat (22p) érdemes kicserélni. egy próbát megér.
Szia
köszi a tippet és ehhez a programhoz valamiféle bővebb leirás esetleg magyar nyelvűt találni?
Sziasztok
kész lettem az időkapcsolóval teljesen, majdnem teljesen úgy dobozoltam be mind ahogy TOPI fórumtárs az övét. Az asztalon a tesz ideéig (majdnem 1 hét), ment hiba nélkül most hogy bedobozoltam azóta néha-néha. ujraindul magátol. tudna valaki esetleg valami információt adni miért csinálhatja esetleg valamitől resetelhet a PIC?
Szia!
Ritkán de nálam is csinálta,sajnos nem tudtam megállapítani az okát. Egy alkalommal érdekesen fagyott le,nem reagált a gombokra,reset után hibátlanul működik mind a mai napig. (a hibás működést fesz.kimaradásra gyanítom,volt belőle elég nálunk) Időm lesz megépítem az akkus változatát.
Nálam is eleinte olyan csinált hogy, teljesen lefagyott de azóta ez megszűnt, most inkább csak úgy magától ujraindulgat.
én is tápfesz hibára tippelek, arra gondoltam lehet mikor a relék bekapcsolnak akor meghúzzák a tápfesz kicsit és azért resetelhet. próbának én megpróbálom kivenni a BROWN OUT resetet. meglátom mit csinál utána!
Mekkora nyáktrafóval használod a kapcsolást?
(VA) értékére gondolok.
Nem tudom pontosan a méretét ,vittem a nyákot a Lomex-be.és belepróbáltuk.De sajnos kicsinek bizonyult mert nagyon zúg (terhelés függő)
Nálam a kijelző háttérvilágítása is folyamatosan üzemel,igaz fél fényerővel.
Szia
én is pontosan így vagyok vele, amikor megy mind a 4 relé és a háttérvilágítás akkor nálam is eléggé búg és erősen melegszik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |