Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   59 / 211
(#) sucuka válasza icserny hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Igen, köszi, közben megtaláltam én is de kész nyákterv, hogy csak le kelljen gyártani, az ott sincs letölthető formában, csak gerber-adatokat találtam. Sebaj, úgyis szeretek rajzolgatni. Meg legalább az Eagle-t is gyakorlom
(#) sucuka válasza san398 hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Köszi, ez is hasznos, le is töltöttem
(#) Szárnyas hozzászólása Márc 11, 2010 /

Sziasztok!
A watt féle klónt szeretném megépíteni, de a kapcsolásban szereplő IRF7317 dual mosfet-et nem tudom beszerezni, viszont olyat igen, hogy IRF7389PBF. Első ránézésre a paramétereit megfelelőnek találom, de jó lenne, ha megerősítene ebben valaki.
A másik alkatrész a 680µF-os induktivitás lenne, de a megadott paraméterű tekercset csak RM5-ös méretben találtam, amit már nem tudnék beültetni, viszont RM4-es méretben 75mA-es 18R-ost tudnék szerezni. Ez megfelelő lenne-e hozzá?
(#) icserny válasza sucuka hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Idézet:
„de kész nyákterv, hogy csak le kelljen gyártani, az ott sincs letölthető formában, csak gerber-adatokat találtam”

Szerintem pont a Gerber fájlok kellenek a legyártáshoz. A forrásfájlok legfeljebb az áttervezéshez kellhetnének...
(#) szilva válasza icserny hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Persze, csak az otthoni nyomtatáshoz macerásak. Illetve akkor is macera van, ha a gyártó kicsit más formátumban kérné a gerbert. Egyelőre elküldtem ezeket, adjanak rá választ, hogy tudják-e használni és mennyiért gyártanának belőlük.
(#) san398 válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Az 680uH nem pedig uF, lehet kapni a Lomex-nél és a HQ-ban is.
A fet-re nem tudok mit mondani, majd watt mond róla véleményt.
(#) Szárnyas válasza san398 hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Bocs, elírtam, uH-t akartam írni, csak közben másfelé is figyeltem.

A RET-nél akarom megvenni az alkatrészeket, mert ez van a legközelebb, nem kell plusz postaköltséget fizetni, de ott ezeket az alkatrészeket tudom csak beszerezni.
(#) san398 válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Olvasd el ezt: Bővebben: Link Vannak segítőkész emberek itt a HE-n.
(#) Szárnyas válasza san398 hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Köszi, lehet, hogy igénybe veszem, de mivel ezeken kívül más alkatrészeket is fogok az említett üzletben vásárolni, ezért jó lenne ha tudna valaki a kérdésemre válaszolni.
(#) watt válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Az a gyanúm, hogy 2,5V-os Vdd-nél nem lehetne kinyitni a P csatornás FET-et. Én azt mondanám, hogy nem jó.
(#) Szárnyas válasza watt hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Értem, köszi a választ!
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

No, megjött az ajánlat, úgy néz ki, hogy 1300Ft/db lenne az áfás ára, ha 12db-ot gyártatnék. Ha ennek a fele összejön jelentkezőkben, akik kifizetik előre az árát, akkor megrendelem. Az ajánlatot 1 hetes határidőre kértem, így megrendelés után kb. 1 héttel lehetne átvenni illetve postázni a panelokat.

A gyártás Budapesten van, itt személyesen el tudom juttatni az elkészült NYÁK-okat, belföldi postán ajánlott levélpostaiként szoktam ilyesmiket elküldeni (akkor biztos odaér), ennek a költsége kb. 400Ft. Akit érdekel, az kérem, hogy jelentkezzen privátban!

Tehát - emlékeztetőül - erről lenne szó (csak a panel, kétoldalas, furatgalvános, ónozott, lakkrétegek nélkül): Foxdelta - PB1.2 Programming Adaptor Board
(#) sucuka válasza szilva hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

A hétvégén megnézem, hogy a méretek alapján belemennek-e a karos textool-ok (lábkiosztásban biztosan, de a külméret a kérdés, hogy elférnek-e egymás mellett így.)
Ha kelleni fog, akkor nem csak egy db-ot kérek, de ezt majd privátban közlöm úgyis.
Köszi a közreműködést!
(#) Hp41C válasza sucuka hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Szia!

- A Textool foglalatoknak igencsak téglalap keresztmetszetűek a lábai, a normál furatba nem mennek bele ...

- Gondolni kellene az újabb pic sorozatokra is: A 28 lábú pic24F, pic30F, pic33F sorozatnak más a programozási és táp lábkiosztásuk

Szia
(#) szilva válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Tökéletesen igazad van, ezért én egy teljesen más felfogású adaptert készítenék inkább, de olyan sokan kerestek már nálam PK2-vel kapcsolatosan is ilyesmit, hogy el nem tudom mondani. Ha összejön a gyártás, akkor legalább lesz valami, ha valaki mindenáron külön foglalatba akarja tuszkolni a 16F84-et a programozás idejére.

Én egyébként a következőt találtam ki: egy db 40-es textool, mellette egy mondjuk 2x25-ös tüskesor. A tüskékre a textool összes kivezetése ki lenne hozva, plusz az ICSP csati összese is. Erre lehetne olyan "kulcsokat" gyártani, ami egy-egy PIC családhoz tartozik (pl. 18F 28 lábú, 18F 40 lábú, ...). A "kulcs" egy kis paneldarabka lenne egy 2x20-as hüvelysorral az élén, a paneldarabkán lennének kialakítva a megfelelő összekötések. Persze itt is lehetne hülyeséget csinálni, mert rossz kulcsot bedugva akár tönkre is lehet tenni a programozandó PIC-et, de ezt úgysem lehet sehogy kivédeni.
(#) watt válasza szilva hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

Akkor már két textool(az egyik kissebb), hogy a kulcsokat se kelljen a tüskealjzatba-ból tuszkolni. Egyébként jó ötlet, annak ellenére, hogy én az életbe nem építek ilyet, mert nincs rá szükség, de ezt nem neked kell magyarázzam!
(#) soyo hozzászólása Márc 12, 2010 /

Sziasztok!

Valaki vett PicKIT2-t attila2-től? esetleg eltudná nekem küldeni a beültetési rajzot?

Köszönöm
(#) attila2 válasza soyo hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

bocsi!
(#) attila2 hozzászólása Márc 13, 2010 /

Valaki számolgatta a pickit árát. Nekem ~ 1500ft-ból jön ki. Persze azért dolgozni kell vele!
(#) soyo válasza attila2 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Köszönöm
(#) watt válasza attila2 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Azt hogy csinálod? A PIC annyi bele.
(#) zenetom válasza watt hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Végülis kijöhet... a ChipCAD-nél 900Ft a 18F2550, ha a többi alkatrész nagy részét bontja, akkor még a panel is belefér az 1500Ft-ba, bár azért én a FET-eket nem bontanám
(#) watt válasza zenetom hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Akkor nekem ingyen van, mert minden itt van a fiókban!
(#) attila2 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Nem bontok semmit, minden új! Sőt a fetek amit féltettél Nem túl olcsó power fetek, ne tévesszen meg a mérete! Amikor alkatrészt veszek, akkor általában csomagolási egységet kérek. szóval esetenként több ezret! Aztán számít még a szakmában töltött ~20 év, kapcsolatok, nem árt ha van nyáküzemed, meg még néhány apróság.
Hangsúlyoznám!!! Nem annyiba kerül egy készülék amennyit az alkatrészek érnek!!

Ez nem kereskedelmi hozzászólás. nem kínálok és nem keresek semmit! Csupán tisztázni kívántam néhány téveszmét!
(#) zenetom válasza attila2 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Ja, az úgy más... én úgy gondoltam hogy ha csak a pickit2 alkatrészeit veszed meg mezei elektrós boltban
(#) szilva válasza zenetom hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Nem, a Ch..d-nél a PIC nettó 900Ft! Azt ha fizeted a pénztárnál, máris 1100Ft körül lesz. És akkor még nem számoltad az odajutást (közlekedés, idő), vagy a futárt/postát. Egyszer kérdeztem tőlük, hogy mennyiségi kedvezményt lehetne-e kapni, ha többet vesz az ember, azt mondták, hogy 100 felett tudnak adni 10(!) Ft/db engedményt. Akkor meg inkább nem abban tartom az egyébként sem létező pénzem...
(#) szilva válasza attila2 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Nyilván aki ezzel foglalkozik, az vesz ezres tételben cuccokat, és úgy tud olcsón hozzájutni mindenféléhez. De itt alapvetően arról van szó, hogy egy amatőr, akinek általában egy darab kellene a készülékből, az mennyiért és hogyan tudja összerakni. Szóval a többezres tételben, kínából rendelt cuccok árait nem érzem relevánsnak ebben az esetben.
(#) watt válasza attila2 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Nem hiszem, hogy ezzel bárkinek segítettél volna abban, hogy olcsóbban kihozza a saját PK2-jét! Azt sem hiszem, hogy segítene bárkin, hogy milyen szuper lehetőségeid vannakl!
(#) zenetom válasza szilva hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Én sose értem ezt a nettó/bruttó áfás dolgot.
Mindig úgy van megcsinálva nehogy kitudja számolni az ember
De még ígyis a Csipked a legolcsóbb nem (mármint pic téren)?
(#) watt válasza zenetom hozzászólására (») Márc 13, 2010 /

Persze, ők a legolcsóbbak, arról nem is beszélve, hogy a választék is nagy és nem csak PIC ben. Az áfára meg csak oda kell figyelni, mert a legtöbb helyen nettót írnak, tehát szor 1,25!
Következő: »»   59 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem