Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
igen, de a kérdésekre adott válaszok értelmezéséhez sok fontos háttérismeret kell. Lehet, hogy megadom a választ, de kevés lesz a megvalósításhoz. És nem a gyakorlat hiányára gondolok.
Másféle hangszórók, másféle árkategória, de mindkettő alkalmas a célra. Másrészt a gyakorlatozáshoz kicsit drága a szeasz mélyközép. Ha már mindenáron drága hangszórót akarsz, akkor az XT18 jobban használható.
Attól még nem kell megijedned , hogy nem olyan drága, csak nincs annyi hasznos cicoma ,mint a drágább társainál, és nincs annyi haszontalan dekoráció ,mint a kínai hsz-ek nél. Egyébként meg eléri a minőség a Vifa-és a régi SEAS hangszórókét.
Igen, erre gondotlam pl. Lehet hogy nincs megadva terhelhetőség, de arra nem is lesz szükség a doboz elkészítésénél.
nem mondom egy jó tipp tőled! Ebből egy jó kis 2 utast lehetne építeni. De én a Watt nélkül nem tudok élni mért nincs megadva mégis mire számíthatok? Ennyi pénzért mért nem közölték ezt az adatot
Amúgy meg borzalmasan bonyolult az illesztése nem értem mért kellet a csavaroknál ilyen felületet készíteni. Bővebben: Link
Mivel semmi hasznosat nem mondana a terhelhetőség. Egyébként 45/60W környékén van elektromosan.
Watt nagybetűvel az személynév.
Sziasztok!
Tudnátok-e nekem abban segíteni, hogy kell átszámolni a phon-t dB-be? Az én hangfalam 91phon érzékenységű 1,8W-teljesítményen 1m-ről mérve. Ezt írja a katalógus persze németül: (amit nem nagyon értek) Betiebsleistung: 1,8Watt für 91 Phon in 1 m Abstand (gemessen mit rosa Rauschen) Szeretném valahogy átszámítani dB-be az érzékenységet. Tudnátok ebben segíteni?
Egyszer már válaszoltunk erre vhol a fórumban.
Ha megkérlek szépen leírnád még egyszer? Néztem a keresővel de nem találom.
Olyan mint egy füles kosarú hsz , nem csodálkoznék ,ha ketté lehetne venni a kosarat a külső gyürű -től.
Lehet ,hogy egy régebbi típus ami nem volt kelendő , így már elkel.
OK köszi szépen!
Biztosan nem. De a pillével még ennek is vannak gondjai, az látszik.
Sziasztok,lenne 1 sub mélyhangváltóval kapcsolatok kérdésem.Szeretnék egy olyan hangváltót ami kb 400-450w ig terhelhető ugyanis 450-450wal lesznek hajtva hangfalaim,esetleg valakinek lenne hasonló nagy teljesitményű hangváltóhoz valamilyen kapcsolási rajza kb 150-200Hz közötti keresztezési frekvenciával,vagy esetleg valamilyen módon ez kiszámítható e?segítségeteket előre is köszönöm.
Mondjuk ha azt is tudjuk milyen hangszóróhoz kell... Esetleg. Folyton ezt írogatjuk, pontos adatok nélkül még közelítő ötletet sem lehet adni.
Sal Pa 40100as mély sugárzókhoz kellene.Nem tudom hogy milyen adatok kellenek ehhez,azért is írtam a kérdést,de ha akármi kel ,megírom ,köszi.
Hát kerülni kéne a passzív megoldásokat. De ha már mégis kell valami, akkor fehérváron a H2000-nél lehet 10mH-s tekercset kapni, alacsony DC ellenállással, ezzel, és egy 150µF körüli kondival lehet készíteni, egy 150Hz körül vágó másodrendű szűrőt.
Köszi szépen a segítséget,akkor enek mindenképp utána nézek,remélem sikerül majd valamit szerezni.
valamiért mégis visszatértem a beyma-ra ebből összejönne 1 kéturas PA?
BEYMA CP380/M BEYMA 10G40 vágás 1800Hz kb 35 literbe 45Hz-re hangolva
Annak a mélyközépnek nincs rendes mélyátvitele , olyan 80 Hz körül van az alsó határfreki. Az biztos ,hogy bassgitárhoz való , rendes zenére nem .Kell hozzá egy rendes szub hsz ami mondjuk 30 Hz ig elmegy.
A lényeg , hiába viszed le az Fb-t F3 magas marad
Köszi!
Pedig már nagyon reménykedtem benne hogy jó lesz. Ezt hogy tudtad megalapítani? nekem a basbox-ba valóban 80Hz körül esik -4dB -t 45Hz -nél már -7dB ezzel vajon már meg is válaszoltam? ennek a 12G40 nek meg t 45Hz -nél meg -4,6dB és 90Hz nél -2dB akkor es sem jó ha jól értelmezem. Ez a membrán visszafojtása miatt van? Akkor mégis jobb lenne a 10BR60 vagy 12BR70 ? esetleg van még valami jó tippetek 250mm-es membránra? De a magas mindenféle képen jó lesz? Esetleg nem láttatok olcsobb Titanium Compression Drivert?
Magas érzékenység gyenge mélyátvitel. Ezt igazolja a magas Fs is. Olyant keress ami kb 30 -as Fs-el vagy némileg kisebb is lehet, 0.3-0.4 QTS , és kb 88-90 dB érzékenységű.
HA25-672 -öt keress 25 cm -es megfelelő mélyátvitellel ,de ha nagyon precíz akarsz lenni csak 3 utban fogsz eredményt elérni. Lenne egy javaslatom: Ha tényleg elszántad magad egy ilyen doboz megépítésére, akkor nyiss neki egy project topicot , nagyon tanúlságos lenne. Segíteni fognak a hozzáértő topicozók megtervezni , behangolni , stb és ha megfelelően tudod képekkel is ellátni akkor egyedi lehet,ami alpján bárki utánépíthet egy ilyen dobozt.
Hát igen, elég messzire kerültél az eredeti célokról. Csak az a baj, hogy így már nem tudom, mit is akarsz. PA hangsugárzó biztosan lesz belőle, de mozizós-zenélős nem.
igen túlzottan ragaszkodtam az ipari hangszórókhoz, de látom nincs az ami nekem jó lenne. dobom a beyma mélyeket új lappal kezdek.
Tényleg nem 1x-ű ez a szakma de minden véleményt köszönök!
köszönöm végre van mihez tartanom magam.
Ehhez mit szólsz? Seas CD22RN4X Link visszont ebből 3 utas lesz azt hiszem most egyenlőre már nem nyitok új topikot remélem már közel járunk az összealításban
Szerintem 20 cm-es hsz ből készíthető jó 2 utas , de az a felső határ.
Egy jótanács: ne gondolkodjál ilyen drága hangszórókban , mert nem fogod tudni kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Néha már elsem tudom képzelni miért olyan drága amilyen. A Vifa hszek sem lehetnek rossz alternatíva , de arra viszont felhívom mégegyszer a figyelmedet ha válsztasz hangszórót , a H2000 -nél megtalálod a hasonlót , közelsem annyiért.
Sajnos ez sem ilyen egyszerű, pl. egész könnyű találni olyan 250mm-es hangszórót, ami jobban működik kétútban, mint a linkelt SEAS hsz.
megint hozzátok fordulnék: mekkora membránkitérés szükséges egy jó mélynél? Ha Xmax-ra 3mm-t írnak az kevés?
(Fs 29 Hz a Qts .30 25Hz - 4.0kHz) |
Bejelentkezés
Hirdetés |