Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Szed szét a monitort és a púpos kondenzátorokat (ha van) cseréld ki.
Az inverter részen már valaki, valamikor cserélte a kondikat az látszik. De most egyiket sem látom púposnak. ami feltűnik, hogy 2db kondi furcsán illeszkedik a panelen, azaz a mérete (térfogat, mérete) nem egyezik elődjével, de ez lehet csak a kondi feszültségének eltéréséből adódi. A többi kondi 25 voltos ezek pedig 35V-os.
A feszültségek jók a tápegység kimenetén? Mi a pontos típusa?
neovo E-17A külső tápos 12v. az rendben van
Most szedtem először szét a fénycsövekig, láttam 2-2 fénycső van alul felül.
Úgy halottam ha a fénycsövek áramfelvétele ha nem egyforma úgy letiltja a vezérlést. Az lehet, hogy a fénycsővek begyujtásakor (van kép) és esetleg valamelyik nem gyújt be, igy nem egyforma az áramfelvétel és letilt??? Bár egy gyenge világítás marad. Hogy tudom megmérni a fénycsövekhez menő feszt? amint a műszer egyik felét hozzáérintem a vezetékhez azonnal kikapcsol.
Az inverter panelről a vezérlőpanelre kapcsolódó kék és zöld színű kábelen 5,3 v-ot mérek, az első pillanatban, míg van kép majd leesik 2.v-ra, és nincs kép. Semmi irodalmam nincs róla és nem is tudom, csak valószínü, ez adná a vezérlőpanelnek az 5v-os tápot ami valami miatt leesik 2 voltra és a vezérlés,(kép) megszűnik. ha egyik szálat lekötöm és úgy mérem az 5,3v, stabilan megvan. ha valaki tudja pontosan , kkérem segítsen, addíg tapogatódzok
Szia!
A fénycsövek meghajtó feszültségét egyszerű "hagyományos" multiméterrel nemigen tudod megmérni, az 30-40KHz, és AC 600-800V körüli. Egyenként kellene mindegyik csövet egy külön inverterrel kipróbálnod, és ha egyformán jók, akkor máshol kell a hibát keresni. Én sem találtam rajzot AG neovo monitorokhoz, ezért kicsit nehezebb megtalálni a hiba okát. Ha valamelyik inverter trafó miatt van ez a probléma, azt is nagyon nehéz észrevenni, pl. bekapcsolás után van fény és kép is, de csak pillanatnyi. Ez esetben "áthúz" az egyik trafó szekunder köre, ami kékes villódzást eredményez a tekercs felületén, (halványan még világítanak a csövek mint nálad), de a hiba csak sötétben lesz látható. Ezt alaposan meg kell vizsgálni Ohm méréssel is a szekunder tekercseken. Néhány jó minőségű fotót feltehetnél a panelekről, talán könnyebben tudnánk segíteni mert nem bíztos hogy gyorsan oldódik meg ez a probléma is.
Úgy érzem, nem az inverter és a fénycső részén van a probléma, hanem a vezérlése ment tönkre.Ha sikerült a vezérlést kiiktatnom a kép gyönyörűen kivilágosodott. A vezérlés oldalon viszont semmi kommunikációt nem tudok elérni, a bekapcsoláskor a néhány másodpercben míg van kép bármely (menü) gombját próbálom nem reagál rá. A ki-be kapcs. gombra reagál azonban a standby üzemmód sem működik.A neten azt olvastam erről a típusról, hogy a vezérlőpanellel elég sok gond van, amit egy szerviz is megerősített, náluk kb 10e ft lenne a javítás. A vezérlő panel komolyabb alkatrészeit sehol nem találtam a neten. Kicsit lemondtam róla és összeszereltem, de mindjárt szétkapom és teszek fel néhány képet. Köszi minden segítséget, hozzászólást!
Néhány kép a panelekről.
Ne orulj elore. Ha a vezerles vedelmet kiiktatod, akkor mindig a maximalis, begyujtasi arammal fog menni a cuccod. Ezt a felvezetok nem birjak sokaig es a cso is igen gyorsan meghal.
Ha viszont a paneltol tavoli vezerloegyseg jelet iktattad ki, akkor jo. Vigyazz azert vele, mert neha a tavoli vezerloegyseg meri az aramot, ami egy feszultsegjel formajaban kerul vissza a mikrovezerlo AD bemenetere. Szokott lenni egy egyszeru hiba, ami neha jatszik: az egyik kis smd tranyo pukkan el. Indulj el visszafele a hibatol. Ha vegul eljutsz a mikrovezerlo egyik labaig es az sem jo, akkor erdemes feladni csak. A gomboknal mar talalkoztam olyannal, hogy nem volt elegge jo a lehuzo ellenallas, kicsit kisebbre cserelve megjavult...
Szia!
A vezérlés hibájának keresése nagyságrendekkel komolyabb méréseket igényelne, de egy kis szerencsével talán megtalálható. Amit bbalazs_ írt, mindenképpen az szerint vizsgáld át a vezérlő áramkört, ehhez hozzáfűzni már nem sokat lehet.
Sziasztok!
Van egy Samsung Syncmaster 920N monitorom. A mai reggel folyamán (ez úgy reggel 5 fele volt) egyszercsak fogta magát, a kép elment, majd kattogó hangot lehet hallani. A visszajelző LED világít, viszont azon is "látszik" ez a kattogás. Az időköze olyan 1-1.5 sec. Annyi látszik még, hogy a kijelző mintha próbálna bekapcsolni, viszont a kattogó hanggal együtt el is megy a kép. Ezt nagyon érthetően nem tudom megfogalmazni, szóval úgynézve dereng rajta valami, de nagyon rövid ideig, aztán eltűnik (kép meg semmi sem látható, csak olyan fehéres valami). A monitornak standby üzemmódban semmi baja sincs, a visszajelző LED úgy villog, ahogyan szokott. Elképzelhető, hogy valaki írt már ezügyben, vagy hasonló problémával, viszont nem tudom igazából, mire keressek rá, szóval ha esetleg ez felmerült volna, akkor elnézést érek érte. Ha valakinek van valami ötlete, esetleg mit nézzek meg, kérem írjon. Üdv vtnagy
Sziasztok!
Nekem egy LG L1730S monitorral van gondom. A hibajelenség a következő: A monitor bekapcsol, videojelet érzékeli (ha nincs, a zöld led sárgára vált), de csak fehérség van, osd menü sincs. Próbáltam osd menüt látatlanban állítgatni, fényerőt, de azt sem sikerült. Kisfesz panelen kondicsere esetleg megoldhatja a hibát? Mi okozhatja ezt úgy általában? Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! Van egy Samsung 740n monitorom de nem jó a rajz bárhonnan is töltöm le egyszerűen nem olyan az egész inverter a kapcsolási rajzon (mi elvileg hozzá való) mint ami bent van Valakinek ötlet rá?
szia! Találkoztam olyannal, hogy az lcd panelben lévő elektronika romlott el. Szerintem neked is ilyesmi lessz.
Szia!
Először mérd meg a kijelzőpanel csatlakozó 1-2-3 lábon megvan-e az 5V. Ha rendben, az LCD panelen keress egy SMD biztosítékot, ott is mérj.
Szia!
Az inverter vezérlő IC 7310, vagy más. Ha megírod, próbálok keresni rajzot.
Szia! Nem látom rajt rendesen a számokat. Most melózom de hazaugrom és csinálok róla makrót. Egyszerűen nem találok róla rajzot Ez lenne a saját monitorom a műhelybe. Kicseréltem bent az elkókat mert púposak voltak és 820µF hejett 34UµF volt mind a három mi egymással párhuzamosan össze van kötve a tápban Meg kiment az inverter 3A-os biztije most átpatkoltam egy kb 3A bíró vezetékkel de nem csinál az inverter semmit! A monitor bekapcsol és megy is cak nincs háttérvilágítás. Félek ebbe az inverterbe belebukom! Valami alternatívát kell akkor találni hozzá
Ez lenne az.
Köszönöm a választ!
Megmértem a lábakat. 1-2 láb között 0,15V , 2-3 láb között 0,17V , GND pont (jelölve a panelon) és 1 láb között 1,32V , GND-2 között 1,16V , GND-3 1,33V Az SMD biztosítéknál a GND ponthoz képest mindkét oldalon 0,17V Valamint van egy VIN mérőpont is a panelon, GND-hez képest szintén 0,17V-ot mérek. Tehát nincs meg az 5V. A tápmodul-VGA modul közötti szalagkábelen még megvan az 5V és a 12V is.
Szia!
BIT3195G az IC. BIT3193 -hoz vagy 3105 -höz találsz rajzot, amiből ki tudsz indulni. Valószínűleg túl sok különbség nincs köztük. Jó esélyel a lábkiosztás is ugyanaz. Tudsz tápot mérni, stb.
Szia!
A kijelzőpanel csatlakozó 1-2-3 lábakon a GND-hez képest lehet 5V-ot mérni. Ha ez nincs meg legalább az 1. lábon, meg kell keresni az okát. Általában egy FET kapcsolja rá ezt a feszültséget a modulra, mérni kell, mert valamilyen hiba folytán megszünt ez a feszültség.
Szia!
Köszönöm, akkor keresgélek kicsit. Megtaláltam a TFT panel adatlapját közben, azt is tanulmányozom (LM170E01). Mondjuk az adatlap alapján a 30-28 lábakon kell az 5V, de ott meg 0V-ot mértem, így a lényegen nem változtat, az 5V hiányát kell keresnem.
Szia!
Ha azonosítani tudod a vezérlő IC-t, keresünk hozzá kapcsolási rajzot. A Samsung (CCFL) inverter rajzokat valamilyen okból, mindenütt a FAN73xx vezérlővel találtam én is.
Reggel óta azt keresem de semmi Így nem tudok mérni mert nem tudom a kiosztást.
Szia!
Van itt egy 16 lábú hasonló inverter meghajtó IC, TL1451. Ebből indulj ki, talán egyezik a lábkiosztása is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |