Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   439 / 1385
(#) emmzolee válasza sprofan hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Igen a vasalás kontra fotózás vitakör méltánytalanul hosszú kitárgyalása után, illő lesz egy kis időt fecsérelni egy hasonlóan fontos jelentőséggel bíró témakörre. Ez pedig a Melyik a jobb? Sprint Layout, vagy az Eagle?
:yes:

Csak viccelek ám.


Lehet ezek után próbálkozok majd az Eagle progival is. Kíváncsivá tettetek.
(#) roland0327 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Én se használtam még soha! És most letöltöttem és próbálgatom, még magyarítás is van hozzá így könnyebb lesz a tanlás. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó ez a program. Végig néztem a tutorial videókat is és segít sokat. Tény, hogy a SL kezelő felülete és működése (számomra) könnyebb, de ez is csak megszokás és tanlás kérdése. Kezd tetszeni az Eagle. A mai napom rászánom, hogy kisérletezek vele Egyébként nagyon sok oldalú és a 3D része is nagyon jó.
(#) emmzolee válasza roland0327 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Ha Te is most derítetted föl a hozzávalók beszerzési helyeit. Kérhetnék segítséget privátban, hogy honnan lehet leszedni a programot, és a hozzávalókat?
Köszi
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 21, 2010 / 1
 
Mindig van valami vita, hogy ne legyen olyan egyhangú az élet. Én bonyolultabb dolgokhoz Eagle-t használok, egyszerűbb, egyedi lábkiosztású dolgokhoz Sprintet, mert ott pár kattintás alatt meg is van az alkatrész rajza. Különleges csatlakozók, smd IC-k rajzát 3-4 kattintással és pár adat megadásával meg lehet csinálni, ami az eagle-ben nincs benne. Szóval mindenki azt használ, ami neki jobban esik, ez így van mindennel.
(#) J-O-E válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
Vasaltam egy panelt amit a SprintLayout5-el készítettem azért ekkora mert 3db trafónak ki van hagyva a helye. Gyorsan csinálnom kellett 10db,-ot ebből az elektronikából, dobozolva komplett.
Ezt csak azért írom mert a könnyű kezelhetőség és gyorsaság sem egy elhanyagolható szempont a gyártáskor az 0,7mm láb vastagság és a betűknél a 0,1mm-nél vékonyabb elég lehet otthoni célra.

PANEL_.jpg
    
(#) vilmosd hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Hali
Vasalos kollegak! Regota csinalok panelokat vasalassal. Egy ML2010-es printert hasznalok. Tegnap kicsereltem a tonert (utantoltott) egy masikbol (eredeti indulo), mert nem volt teljesen jo a fedes. Nyomtattam egy nyakot es nem ragadt fel a toner a nyakra. Most a regi tonerrel ujra csinaltam es ez jo lett. Na erre varrjatok gombot
Esetleg valami hasonlo tapasztalat?
Udv Vili
(#) pici válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Nekem is volt ilyen. Utángyártott rosszabb volt.
Inkább megvettem a 10k> eredeti HP-t
(#) vilmosd válasza pici hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
De nekem az eredeti a rossz.
Udv Vili
(#) gulasoft válasza pici hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Mennyi nyákra elég az a 10k?
Egyébként kész a cnc-m és az új fóliával csináltam egy nyákot. Egy szakadás van benne, az lehet hogy a fólia hibája vagy a nyáké, mert annyira hajszál, hogy alig vettem észre.
A 230-as szöveg direkt van fordítva sajnos elfelejtette az illető tükrözni.
A másik oldalon is volt egy hely ahol a fólia nem tapadt fel (poros lehetett vagy zsíros), de mivel olyan helyen volt ami nem volt annyira lényeges így hagytam nem mostam le a fóliát. (ott a 230-as rácsoknál)
Szóval ez a fólia is annyit tud mint a másik, vigyázni kell laminálásnál ne kerüljön rá szutyok, meg ujjnyom, persze ez kétoldalasnál felettébb nehéz, kénytelen leszek valahol cérnakesztyűt beszerezni.
Esetleg tudja valaki hol kapható?
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Minden festék és vegyszerboltban.
(#) J-O-E válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Azt megjegyzem nekem is utángyártottal megy a Fénymásoló amivel nyomtatok.
De ha nem laminálóval csinálom hanem vasalom akkor nem is jó!
Egy régi lamináló nincs semmi átalakítás csak betolom a panelt és kész vagy rendes laminálásra is használom egy "QUIGG márkájú" igazi antik műremek. :yes:
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Ha szabad javasolnom, akkor inkább latex kesztyűt szerezz be (ilyet használnak az orvosok). Ez egyszer használatos, viszont nyugodtan nyúlkálhatsz vele a vegyszerekben, nem marják ki, és legalább olyan hatásos (ha nem jobb), mint a cérnakesztyű. Én is ilyet használok, már a NYÁK tisztításakor felveszem, és a maratás utáni festék-eltávolításig (fotolakk vagy nyomtatópor) fennhagyom. Utána leveszem, és eldobom.
Előnye még, hogy sokkal jobban érzékeled benne a finom dolgokat, mint a cérnakesztyűben, és hogy víz- (vegyszer-)álló, valamint hogy nem gond ha beszennyeződik, hiszen egyszer használatos.
(Én a gyömrői piacon vettem, ha jól emlékszem, 100 pár egy ezres körül van, de szerintem nagyobb gyógyszertárban, vagy orvasi kellékeket árusító boltokban is kapható.)
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Én nem nyúlkálok vegyszerekbe kézzel. Nekem arra kell csak, hogy amikor a kétoldalast csinálom ne legyen mancsnyomos a másik oldal. Mikor az egyik oldalon már fent van hideglaminálással a fólia, akkor már nem kell, mert azon a védőréteg úgyis megvédi zsírtól polimer felületét. Tehát nekem csak a kétoldalas laminálás egyetlen mozzanatára kéne, arra meg olyan kell, amit nem dobál ki percenként az ember.
Festékbolt van nálunk este megnézem. Köszi a tippeket.
(#) raw válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Arra figyelj, hogy a cérnakesztű az szöszöl rendesen. Inkább valami gumis mosogatókesztűt szerezz szerintem, amit le tudsz venni úgy, hogy lefordítod a kezedről, így belülre kerül a külseje, nem koszolódik, porosodik ha tárolod.
(#) Frankye válasza raw hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Többek között ez (is) előnye a latex kesztyűnek...
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
van egy gumírozott munkáskesztyűm de az vastag, és a cérnakesztyű meg vékony és mosható. Azt hogy szöszöl most hallom először, de este kipróbálom ha kapok a festékboltba.
Jó sűrű délutánom lesz, kicsi lányért ovi,fatelep,festékbolt, posta 10-12 rúd fóliával, papírbolt....
(#) gulasoft hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
szabi83-nak ha valaki tudja a telfonszámát privátban küldje el légyszi mert hozza a hengereket, és már itt kéne lennie, csak nem tisztáztuk pontosan hol az az itt, és én ugyan adtam telefonszámot, de lehet hogy nincs nála.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Közben megtaláltak, úgyhogy tárgytalan.
(#) simbico hozzászólása Márc 23, 2010 /
 
üdv, az a kérdésem lenne, hogy vasalós módszerrel féltsem kedves édesanyám vasalóját, vagy nem lesz baja? illetve a másik, hogy a hőfokot mennyire kell szigorúan venni ( és az mi legyen?) ja és maratásnál HCl + H2O2 be miért kell víz? ja és ami csak érdekel de nem találtam rá sehol megoldást hogy egyáltalán miért marja ez a keverék a vezető réteget? köszönöm, simon
(#) kaqkk válasza simbico hozzászólására (») Márc 23, 2010 / 1
 
A vasalót nem kell félteni , 120-150c' között van általában az optimális hőfok ezt vígan bírja a vasaló .
A sósav h2o2 keverék azért tudja marni a rezet mert "két fokozatban " dolgozik : 1 a h2o2 oxidálja a rezet
rézoxid és víz keletkezik , aztán a rézoxidot már a sósav
át tudja alakítani vízben oldódó réz kloriddá .
A folyamatnak ez a leegyszerűsített magyarázata .
A víz azért kell a keverékhez : mert ha tömény a vegyszer" megszaladhat" a reakció ami erős pezsgést és
nagy mennyiségű mérgező klórgáz felszabadulását eredményezi !
(#) simbico válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
köszi, akkor majd belevágok a dolgokba
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 23, 2010 /
 
Látom sikerült fordítva rárakni a fóliát, de örülök hogy vasalóval is ment. Én azt a kétoldalast csináltam amit felraktam, tesztnek kicsit rizikós mert jó nagy darab, de hát bátraké a szerecsen.
(#) simbico hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
újabb kérdés merült fel: ma vettem műnyomó papírt ( fényes 90g-os) de akárhogy is próbálok vele nyomtati megeszi a nyomtató:S OkiPage 8w Lite a nyomtató típusa. valaki tud valamilyen praktikát erre? különben a3 as méretű és abból vagdostam le a4 es méretet, ezt csak azért mondodm mert a nagym éret miatt muszáj volt összehajtanom, lehet emiat már nem megy? illetve mindenképpen fényesnek kell lennie? köszönöm, simon
(#) kaqkk válasza simbico hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
Ezt nekem is eljátszotta a nyomtatóm HP2100 . A vékony papírt megeszik . vegyél 130gr ost . vagy próbáld meg
a vignetta - vagy az öntapadós tapéta hordozó papírját !
(#) simbico válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
rendben, köszi.holnap úgyis arra járok majd ahol találtam, aztán kipróbálom azt is
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
És milyen? Bírja valamennyire?
Mert amúgy eléggé csúnya szín ez egy panelnek.

Én már alig várom, hogy megjöjjön a fotó fóliám is, meg a Lötstopp is, mert már van egy két kész projektem, amit azért nem csináltam meg eddig, mert várom a jó technológiát.
(#) jocking hozzászólása Márc 24, 2010 /
 
Van egy kis gondom.
Ezt szeretném megépíteni:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/16_led-es_knight_rider_v...l?pg=1
Viszont annyi a gond vele, hogy a beültetést és az átkötést mutató pdf hibás a cikkben, így ezen infók hiányában nem akarok nekiállni. Valakinek megvan esetleg a fent említett 2 file? Ha igen, akkor legyen szíves ide belinkelni.
Előre is köszi
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 24, 2010 /
 
De gondolom nem égetted be, csak jól meguvztad ugye?
(#) Moderátor hozzászólása jocking hozzászólására (») Márc 25, 2010
 
Javítva a cikkben a linkek.
(#) Rumcájsz válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Lemezollóval egyszerűbb és tisztább!
Következő: »»   439 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem