Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Köszi! Érdekes...
Próbáld meg ezt:
Feladom! Nem értem mi a baj, mert a CONFIG1H szerint az FF nem működhet!
Köszi a segítséget.
Ez a típús úgynevezett nanowatt technológiás Nem lehet, hogy a beállítás után sleep üzemmódbann van és valahogy fel kell "ébreszteni" ?
Ha nem küldöd sleep-be, akkor magától biztosan nem megy.
Most nézem, hogy ha 64MHz a freki, akkor 12ms LED félperiódusa. Biztosan nem dereng a LED(mert hogy egyébként nagyon gyorsan villog, amit nem láthatsz!)?
Nem lehet, hogy esetleg MPLAB probléma, mivel viszonylag új típúsról van szó?
Egyébként a legújabb verzió van fent
Az LVP = OFF-ot seholsem állítottad be, pedig kértelek rá!
A CONGFIG4L = CD hogy jött össze??? A 0x80 helyiérték az adatlap szerint nincs implementálva! A 0x40 helyiértéken pedig a kibővített utasításkészletet engedélyezted (az külön csoda, ha neked ezek után működik a program...).
Ha beállítom CONFIG LVP = OFF -ot, akkor nem villog.
Ha kiveszem akkor villog A többi nem tudom hogy jött össze, így fordította
Azok az értékek akkor vannak, ha nem állítja be a forrásban a konfigot.
Amiket én próbálgatok, azokon ezek mind be vannak állítva, még sem megy. Szimulátorban okés. Most legutóbb a beépített oszcit 8MHz-re tettem, nehogy ne bírja a PLL, de látod nem megy. Csatoltam a forrást, amit én módosítottam: (A megjegyzésekre ne figyelj, nem módosítgattam őket... Igaz, csak a PLLx1-et nem, az jelen esetben PLLx4)) Idézet: Nem is működik, de mivel FF esetén a Fail Safe Monitorozás is be van kapcsolva, ~2 ms elteltével átkapcsol valamelyik belső órajelre (az OSCCON IRCF(2:0) bitjeitől függően).„Nem értem mi a baj, mert a CONFIG1H szerint az FF nem működhet!” Idézet: A CONGIG4L=0xCD érték sehogy sem lehetséges az adatlap szerint. Az alapértelmezett értéke 0x05, ha pedig minden bitet direkt 1-be állít, akkor is csak 0x4D lehet. Akkor honnan jön a 0xCD érték? „Azok az értékek akkor vannak, ha nem állítja be a forrásban a konfigot.” Idézet: „Akkor honnan jön a 0xCD érték?” A kérdés jó, de mivel a PK2 ezt olvasta ki, nehéz mit mondani! A Fail Safe Monitor elindítja a belső oszcit, ha én beállítom, hogy PLL nélkül csak a belső oszci menjen, akkor nem!? Valami nagyon érdekes hiba lesz itt!
Na még egy próba!
Belső oszci 16MHz, PLL kikapcs...
Azt hiszem nem sok variáció van több. Még egy USB-s PIC-el sem kell ennyit szívni, pedig ott van mit beállítani! Remélem más is ránéz, mert nekem most nincs több ötletem! Csatoltam a legutóbbi forrását:
A Chipcad fórumon tláltam egy config beállítást, amivel megy:
__CONFIG _CONFIG1H, _FOSC_IRC_1H & _FCMEN_OFF_1H & _PLLEN_OFF_1H & _PCLKEN_OFF_1H & _IESO_OFF_1H __CONFIG _CONFIG2L, _PWRTEN_ON_2L & _BORV_19_2L & _BOREN_ON_2L __CONFIG _CONFIG2H, _WDTEN_OFF_2H & _WDTPS_1_2H __CONFIG _CONFIG3H, _MCLRE_OFF_3H & _HFOFST_OFF_3H __CONFIG _CONFIG4L, _LVP_OFF_4L & _XINST_OFF_4L & _BBSIZ_ON_4L & _STVREN_ON_4L __CONFIG _CONFIG5L, _CP0_OFF_5L & _CP1_OFF_5L __CONFIG _CONFIG5H, _CPB_OFF_5H & _CPD_OFF_5H __CONFIG _CONFIG6L, _WRT0_OFF_6L & _WRT1_OFF_6L __CONFIG _CONFIG6H, _WRTC_OFF_6H & _WRTB_OFF_6H & _WRTD_OFF_6H __CONFIG _CONFIG7L, _EBTR0_OFF_7L & _EBTR1_OFF_7L __CONFIG _CONFIG7H, _EBTRB_OFF_7H Megpróbálom ezeket módosítani
ÉS IGEEEEEEN
Működik A PLL-lel tudtam 16MHz-ről4x-ezni a villogást Köszönöm a segítséget!
Olvasd ki a mostani konfigot, mint korábban, had tanuljunk! Köszi!
Hol buktam el?
Mi lehetett a gond??
A két konfig között az eltérés a BOREN bekapcsolása! Ettől nem létezik, hogy ilyen történne! A többi ugyanaz! Nem értem, mennie kellett volna!
Mindegy, lényeg, hogy sikerült!
Az órabeállításra a CONFIG1H=0x18 van hatással, ez annyiban különbözik a legelőször általam ajánlott konfigurációs beállításoktól, hogy itt PCLKEN=OFF van. Sajnos, az adatlap szóhasználata félreértésekre ad okot, így nem világos, hogy a belső nagysebességű óra beletartozik-e a primary clock fogalmába, vagy sem.
Annak örülök, hogy CONFIG4L-ben végre letiltásra került az XINST és az LVP. A 8-as helyiértéken levő 1-esnek most nincs jelentősége (a boot blokk méretét duplázza).
Én már küldtem neki olyan hex-et, amiben 0x18 volt a 1H. Nem működött... Az LVP végig tiltva volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |