Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   822 / 3988
(#) gg630504 válasza Sword hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

10 méterre nehezen nyomja fel a vizet a légnyomás.
(#) Sword válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Épületgépész és gépészmérnökhallgató vagyok, tisztában vagyok vele
10m az elméleti, hisz az tart egyensúlyt a légköri 101325Pa-al (1bar), ami durván 10m vízoszlop nyomása. Gyakorlatban, veszteségtől függőent 7-9,x méter lehetséges. Ezért is írtam 9-10métert, igazából sose mértem milyen hosszú. de legyen, akkor 8,8m mondjuk.
(#) gg630504 válasza Sword hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Ha már működik, akkor OK. Nem olvastam az előzményeket; azért szóltam, hogy 10 méterre a _tervezést_ át kell gondolni.
(#) Sword válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Jah, oké, másképp értettem, semmi gond
(#) kadarist válasza Sword hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Kár, hogy három-négy topicban folyik egyszerre a szivattyúvezérlésed kitalálása.
(#) mex válasza Sword hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Feltételezem, hogy tömszelencés megoldású zárt kapocsdobozzal rendelkező szivattyú, mégha orosz is.
A helyedben belenéznék a dobozba, és megkeresném a védőföld csavarját. Ha nincs, amit nehezen hiszek, hát fúrj egy menetet a motortestbe, és csatlakoztasd oda.
(#) Sword válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Bocsi, próbálom topic téma szerint szűkíteni, ezért is nem írom be mindenhova ugyanazt, csak linkelem.
Nem akarom a szivattyús topicot kapcsolós dolgokkal szemetelni és viszont.
(#) saraha hozzászólása Márc 27, 2010 /

Sziasztok.

Optikai dugaljakból van adó is meg vevő is külön?
Vagy egyfajta van és két kötési mód?
(#) kadarist válasza saraha hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Van adó és vevő is. Vagy LED van beépítve, vagy fototranzisztor.
(#) djhua hozzászólása Márc 27, 2010 /

Udv mindenkinek !! Lenne egy problemam es nem kapok valaszt ra !!

Szoval van nekem egy 250 W Boxer XB-10/A Active (SAL) auto menynyomom !! az lenne a kerdesem mit kellene elkeszitsek hozza hogy a szobamban is mukodjon ?
Kellene 12 V es valami orbitalisan nagy aramerosseg ?
Hogyan ? valakinek nincsen egy kapcsolasi rajza meg egy beult. !!

Koszonom elore a valaszt
(#) saraha válasza kadarist hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Köszi.

Nem lehet az,hogy gyárilag úgy jönnek ki a szalagról ezek a "lencsék",hogy már eleve benne van mind a kettő tehát a fototranzisztor is meg a led is?
Mert amiket most itthon szét kaptam azoknak mindegyiknek négy lába van csak az egyik le van vágva, attól függően gondolom mit akarnak használni belőle.
(#) saraha válasza djhua hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Én kikötném belőle a kapcsitápot aztán méreteznék neki egy hálózati trafós tápot.
(#) kadarist válasza saraha hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Reflexiós szenzornál építenek egy tokba adót és vevőt is. Optikai kábelhez való adó-vevőnél két külön egységről van szó.
(#) djhua hozzászólása Márc 27, 2010 /

Anelkul hogy maszkaljak benne !! nem lehetne megoldani ?

De azert koszonom szepen

Es milyen trafot kene vennem ? hany A ??
(#) gg630504 válasza djhua hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Vidd fel az autót a szobádba
(#) saraha válasza djhua hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Idézet:
„Es milyen trafot kene vennem ? hany A ??”

Ezt komolyan gondoltad?
Honnan tudnám,hiszen nálad van az erősítő, én nem tudom megmérni, kapcsi rajzot meg nem tettél fel.

Vagy csinálj egy 300W-os 9-10V-os trafót azt jól egyenrángatod,megpuffereled aztán adj neki had szóljon.

Vagy akksiról működteted arra meg teszel töltőt.
(#) Csabessz hozzászólása Márc 27, 2010 /

hali sziasztok! vannak spot lámpáim.... egy oylan áramkört szeretnék csinálni ami dobütemekre véletlenszerüen vagy akár szabályosság szerint is fel tudja őket villantani.. teszem azt relével.... gondolom pic-el lehetne megoldani de foglamam sincs gogy mein technikável kezdjek neki egy ilyen építésének... aki tudna esetleg segíteni azt megköszönném!....
előre is köszi és üdw!
(#) pcroland válasza Csabessz hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Szia!
Hát nekem nincs ötletem,de szerintem ha nem hangosan halgatod akkor elég idegesítő a kattogás és szerintem elég gyorsan tönkre is menne.(és szerintem a spot-ok kapcsolgatásába kéne egy kis átmenet)
(#) Medve válasza Csabessz hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Hello, válassz egy fényorgona kapcsolást, és annak a mély csatornáját készítsd el. Kapcsolóelemnek valóban jobb lenne egy triac, vagy egy tirisztor. De ird már körbe pontosabban, hogy mit szeretnél, mert nekem a "dobütemekre véletlenszerűen" funkció nem tiszta.
(#) _JANI_ válasza Dani494 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Szia! A bemarásokat hogy érted?
(#) balint.magyar válasza proli007 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Kedves Gábor!

Nagyon köszönöm a rám szánt idődet, pont erre gondoltam!

Üdv.:
Bálint
(#) peter1995 hozzászólása Márc 28, 2010 /

Üdv.Van egy "wattmeter" nevezetű kapcsolásom.Úgy kaptam.mire való és hogyan működik.7 led van rajta. csatéakozó:L,,IN,,H

PICT0441.JPG

(#) Imi65 válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Szerintem ez erősen "hajaz" egy kivezérlésmérőre.
(#) saraha hozzászólása Márc 28, 2010 /

Üdv.

Szerintetek DAC-hoz jó lehet egy márkás DVD-lejátszóból kibuherált kapcsitáp, vagy,ha már csinálom akkor készítsek hozzá stabil feszültségeket stabilizátorokkal?
Mert ezen a kapcsitápon pont van +3.3V +5V meg +- 12V
Ettől függetlenül lehet,hogy a DVD-lejátszó jelfeldolgozó paneljén is vannak stabilizátorok nem tudom,de a táp részén nincs.
(#) puli122 válasza saraha hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

A lényeg hogy a referencia feszültséged pontos legyen. Ki tudja menyre pontos az a táp... Valamenyire stabil biztos, de ha teszel még hozzá egy referenciafesz előállító Ic-t akkor biztos jólesz...
(#) saraha válasza puli122 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Gondoltam rá csak az úgy már nem is lesz jó a kapcsitáphoz, mert amit kinéztem Voltage regulator(1117-es széria) azok 10-20% al nagyobb bemenő feszültséget igényelnek.A kapcsitápon meg a mérésem szerint meg még kisebb is a fesz.
Inkább csinálok neki egy "feszültség port-ot" aztán,ha szar lesz a kapcsitápról akkor majd kap egy stabil tápot.

A legnagyobb gondot a kapcsolóüzem fogja okozni.
Nagyon kell azt szűrni hogy jó legyen referenciának.
EZT nézted ?
(#) saraha válasza puli122 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Most már igen.
Filléres dolog ,úgyhogy kipróbálom ezt is.
Köszi.

Hasznos cucc, érdemes betenni főleg oda ami érzékeny a referenciára.
(#) peter1995 válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Aha.És hogyan kell bekötni?
Következő: »»   822 / 3988
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem