Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
10 méterre nehezen nyomja fel a vizet a légnyomás.
Épületgépész és gépészmérnökhallgató vagyok, tisztában vagyok vele
10m az elméleti, hisz az tart egyensúlyt a légköri 101325Pa-al (1bar), ami durván 10m vízoszlop nyomása. Gyakorlatban, veszteségtől függőent 7-9,x méter lehetséges. Ezért is írtam 9-10métert, igazából sose mértem milyen hosszú. de legyen, akkor 8,8m mondjuk.
Ha már működik, akkor OK. Nem olvastam az előzményeket; azért szóltam, hogy 10 méterre a _tervezést_ át kell gondolni.
Jah, oké, másképp értettem, semmi gond
Kár, hogy három-négy topicban folyik egyszerre a szivattyúvezérlésed kitalálása.
Feltételezem, hogy tömszelencés megoldású zárt kapocsdobozzal rendelkező szivattyú, mégha orosz is.
A helyedben belenéznék a dobozba, és megkeresném a védőföld csavarját. Ha nincs, amit nehezen hiszek, hát fúrj egy menetet a motortestbe, és csatlakoztasd oda.
Bocsi, próbálom topic téma szerint szűkíteni, ezért is nem írom be mindenhova ugyanazt, csak linkelem.
Nem akarom a szivattyús topicot kapcsolós dolgokkal szemetelni és viszont.
Sziasztok.
Optikai dugaljakból van adó is meg vevő is külön? Vagy egyfajta van és két kötési mód?
Van adó és vevő is. Vagy LED van beépítve, vagy fototranzisztor.
Udv mindenkinek !! Lenne egy problemam es nem kapok valaszt ra !!
Szoval van nekem egy 250 W Boxer XB-10/A Active (SAL) auto menynyomom !! az lenne a kerdesem mit kellene elkeszitsek hozza hogy a szobamban is mukodjon ? Kellene 12 V es valami orbitalisan nagy aramerosseg ? Hogyan ? valakinek nincsen egy kapcsolasi rajza meg egy beult. !! Koszonom elore a valaszt
Köszi.
Nem lehet az,hogy gyárilag úgy jönnek ki a szalagról ezek a "lencsék",hogy már eleve benne van mind a kettő tehát a fototranzisztor is meg a led is? Mert amiket most itthon szét kaptam azoknak mindegyiknek négy lába van csak az egyik le van vágva, attól függően gondolom mit akarnak használni belőle.
Én kikötném belőle a kapcsitápot aztán méreteznék neki egy hálózati trafós tápot.
Reflexiós szenzornál építenek egy tokba adót és vevőt is. Optikai kábelhez való adó-vevőnél két külön egységről van szó.
Anelkul hogy maszkaljak benne !! nem lehetne megoldani ?
De azert koszonom szepen Es milyen trafot kene vennem ? hany A ?? Idézet: „Es milyen trafot kene vennem ? hany A ??” Ezt komolyan gondoltad? Honnan tudnám,hiszen nálad van az erősítő, én nem tudom megmérni, kapcsi rajzot meg nem tettél fel. Vagy csinálj egy 300W-os 9-10V-os trafót azt jól egyenrángatod,megpuffereled aztán adj neki had szóljon. Vagy akksiról működteted arra meg teszel töltőt.
hali sziasztok! vannak spot lámpáim.... egy oylan áramkört szeretnék csinálni ami dobütemekre véletlenszerüen vagy akár szabályosság szerint is fel tudja őket villantani.. teszem azt relével.... gondolom pic-el lehetne megoldani de foglamam sincs gogy mein technikável kezdjek neki egy ilyen építésének... aki tudna esetleg segíteni azt megköszönném!....
előre is köszi és üdw!
Szia!
Hát nekem nincs ötletem,de szerintem ha nem hangosan halgatod akkor elég idegesítő a kattogás és szerintem elég gyorsan tönkre is menne.(és szerintem a spot-ok kapcsolgatásába kéne egy kis átmenet)
Hello, válassz egy fényorgona kapcsolást, és annak a mély csatornáját készítsd el. Kapcsolóelemnek valóban jobb lenne egy triac, vagy egy tirisztor. De ird már körbe pontosabban, hogy mit szeretnél, mert nekem a "dobütemekre véletlenszerűen" funkció nem tiszta.
Kedves Gábor!
Nagyon köszönöm a rám szánt idődet, pont erre gondoltam! Üdv.: Bálint
Üdv.Van egy "wattmeter" nevezetű kapcsolásom.Úgy kaptam.mire való és hogyan működik.7 led van rajta. csatéakozó:L,,IN,,H
Szerintem ez erősen "hajaz" egy kivezérlésmérőre.
Üdv.
Szerintetek DAC-hoz jó lehet egy márkás DVD-lejátszóból kibuherált kapcsitáp, vagy,ha már csinálom akkor készítsek hozzá stabil feszültségeket stabilizátorokkal? Mert ezen a kapcsitápon pont van +3.3V +5V meg +- 12V Ettől függetlenül lehet,hogy a DVD-lejátszó jelfeldolgozó paneljén is vannak stabilizátorok nem tudom,de a táp részén nincs.
A lényeg hogy a referencia feszültséged pontos legyen. Ki tudja menyre pontos az a táp... Valamenyire stabil biztos, de ha teszel még hozzá egy referenciafesz előállító Ic-t akkor biztos jólesz...
Gondoltam rá csak az úgy már nem is lesz jó a kapcsitáphoz, mert amit kinéztem Voltage regulator(1117-es széria) azok 10-20% al nagyobb bemenő feszültséget igényelnek.A kapcsitápon meg a mérésem szerint meg még kisebb is a fesz.
Inkább csinálok neki egy "feszültség port-ot" aztán,ha szar lesz a kapcsitápról akkor majd kap egy stabil tápot.
A legnagyobb gondot a kapcsolóüzem fogja okozni.
Nagyon kell azt szűrni hogy jó legyen referenciának. EZT nézted ?
Most már igen.
Filléres dolog ,úgyhogy kipróbálom ezt is. Köszi.
Hasznos cucc, érdemes betenni főleg oda ami érzékeny a referenciára.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |