Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   41 / 147
(#) Home Made Jammer válasza babocsai hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

A brutal force azt jelenti hogy 1-2Mhz-cel adsz irdatlan energiával. Bocs hogy közbeszóltam.
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

és az jó?bármivel bárhogyan csak wattozva legyen.

most már nagyon érdekel hogy 5210 vagy 5410 van az eredeti blokiban.te néztél már eredetit?milyen led volt benne?
Szépen kérlek, hogy kerüld a vulgáris kifejezéseket, mert nem győzök utánad takarítani. Köszi a megértést! --vicsys
(#) Home Made Jammer válasza bobesz hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Hát ha 905 nm hullámhosszon tudsz adni pár wattal mondjuk 2Mhz-cel akkor nem hogy megmérni, de valószínűleg még lefényképezni sem fognak,

ja

Ez azért nem mérvadó szerintem, mert a blindert például gyártják kb 10 éve. Azóta az infra ledek hihetetlen nagyot változtak. 10 évvel ezelőtt a max teljesítmény 100mwatt volt. Egy mai átlagos infra ledből ennek 5-10 szeresét lehet kivenni. Ezért szerintem nem számít mi van a gyáriban, nekünk a lehető legnagyobb teljesítményűt érdemes használni.

akkor a 3 fejbe 5210 est tegyek?

Szerintem igen. Én legalábbis ezt használom, és inkább a fejet fogom kicsit elfordítani.

ok. csütörtökig meglesz a tied?pénteken próbáljam a tiedet?

Nekem van készen több db is. Már csak az a kérdés hogyan fogom eljuttatni hozzád. Ezt majd a jövő héten megbeszéljük, mert erősen függ a melómtól.

ok.na elmentem aludni.csáo.
(#) babocsai válasza treshold hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Lefotóztam. Az azonosíthatóság kedvéért melléraktam egy 5410-est és egy 5210-est a képek nevei szerint.
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Annyiból igen, hogy hány fokos szögben sugároznak.
Engem továbbra is foglalkoztat
(#) treshold válasza babocsai hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Köszi.
Nekem a képről úgy tűnik, mintha a kettő között lenne
Valami más típus?
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ezt már megrágtuk egy párszor. Én nem vagyok maximalista. Nekem az is elég ha van 5 másodpercem arra hogy lassítsak. Tudom, te viszont JTG-t akarsz minden áron.
(#) babocsai válasza treshold hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Határozottan 5210-es. Csak kézzel fogtam mellé, ha megnézed az alját, látod, hogy el van csúszva egy fél millit...nehéz egyszerre a fényre is ügyelni, meg a fókuszra is, meg fogni a ledet is...meg nem vagyok mai gyerek, biztos a kezem is reszket mán'...

Hoppá! megnéztem még egyszer, igazad van!! csak a pozíciót néztem, de nem stimmel az sem az anód sem a katód formája!! Ez tényleg másik típus! Elnézést az elhamarkodott kijelentésért!
(#) treshold válasza babocsai hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Azt az "ablakot" nézd meg a talp és az anód-katód között

Az biztos nem. Sokkal nagyobb a katódtölcsér. Már az 5210-esé. Ez egy régebbi típus lesz.
(#) babocsai válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Már módosítottam is az előző hozzászólásomat, elnézést még egyszer, igazatok van, ez egyik sem!
Az viszont kiderül a katód pozíciójából, hogy biztosan kicsi a sugárzási szöge. Legalábbis arra utal, hogy ugyanott van, mint az 5210-é és a mérete is ugyan akkora. Ha feltesszük, hogy a szöget a fókusztól való távolság adja, akkor ez is kb. ugyanakkora, mint az 5210-esé.

Az viszont biztos, hogy mindkettőnél kisebb teljesítményű, ugyanis ez összefügg az anyagmennyiséggel. Kisebb katód, kevesebb fény. Igen a szög nagyjából ugyanaz.
(#) Reggie válasza babocsai hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Nagyon egyszeruen meg lehet nezni. A blinder ledjed meg kell hajtani 1-2mA-rel es sotetben felvenni teloval, hogy az asztaltol 5 cm-re mekkora foltot vilagit meg, ill valamelyik tshf mekkora foltot vilagit meg ugyan abbol a poziciobol. Az eredmeny siman megvan az aranyokbol.
(#) Little hozzászólása Márc 29, 2010 /

Lehet en mellek uton jarok a temaban, igy kernek egy kis segitseget..
Mely parametereket kell figyelembe venni a led kivalasztasanal, es ezek ertekei? (az arany kozeputat megtalalni a sugarzasi szogben es kimeno teljesitmenyben)
(#) babocsai válasza Little hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Ez nagyon egyszerű! 904nm-es hullámhosszon (plusz-mínusz egy kicsi nem érdekes, de ez kiderül a ledek datasheetjeiről, hogy mennyire) adjon minél nagyobb szögben és minél nagyobb teljesítménnyel, minél rövidebb nyitási és zárási idővel. Ilyen egyszerű
A valóságban én speciel csak a tsdh5410-es és 5210-est találtam alkalmasnak (és megfizethetőnek!) Olvasd végig a topikot, találsz jó sok eszmefuttatást különböző típusokról és nem csak ledekről, hanem a lézerdiódákról is.
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

babocsai képeiből nem sokat tudtunk meg.én megnéztem volna szemből is.szerintem ne fárasszuk egymást ilyen dolgokkal én csak kívncsisgból kérdeztem.szerintem jó az 5210.min 9 kéne belőle 1 fejbe és párhuzamosan.bent is kérdeztem a mérnököket és ők is azt mondják.
(#) bobesz válasza Little hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

babocsai válasza kitünő.5210 mást nem kapsz nálunk.próbáltam tud zavarni.

tényleg te tudsz próbálni valahol blokit?
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Igen, bár egy kicsit nehézkes összehozni

Űgy néz ki, hogy újra kell terveznem a PCB-t.
A MIC4427 mosfet meghajtó nem bírja sokáig a a LED-ek meghajtását, mert erőteljesen melegszik, pedig csak az első 5db-ot raktam sorba.
Adatlap szerint kéne bírnia, de nem kockáztatok.
Egyébként nagyon jó ez a meghajtó. Katonás négyszögjeleket lehet kicsiholni belőle!
Mindenképp kell egy MOSFET tranyó is és ezzel borul minden.
Vitéz-kötéssel azért beindítom és ezután újratervezés a végleges verzióra.

Addíg nem rakom össze a másik hármat

Akarok egy próbát 1 fej, 10db 5410-zel

én írtam már home made nek hogy össze kéne ülni egyszer de mindegy.én is pic 12f629 el csináltam dip tokossal mert alá elfér egy pár smd.4427-et lehet kapni smd ből. tegyél bele mindenféleképpen mosfet tranyót.pl:irfr024n smd.szerintem 5 ledhez 1 mosfet.én úgy csináltam 1db 4427 hajt 1-1 db irfr024n-t.ezek 6-6 ledet.2w ra vettem az ellenállásokat.10 másodpercig megy 3másodperc pihi.minden megfelelő hőmérsékleten.

én értelek hogy minnél kisebb legyen a fej,de sajna nem lehet mert akkor gyenge mint a harmat.én is azt szerettem volna hogy pici legyen az egész de lehetettlen.ezt akkor lehetne csak ha a vevő illetve 7404 és egy lézer lenne a fejbe mint interceptorba.
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Bocsánat, nem 4427, hanem 4422.
2A-t bír folyamatosban, 9-et csúcsban.
Az enyém SMD tokozású, de rohadzul melegszik
Következő: »»   41 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem