Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
A brutal force azt jelenti hogy 1-2Mhz-cel adsz irdatlan energiával. Bocs hogy közbeszóltam.
és az jó?bármivel bárhogyan csak wattozva legyen.
most már nagyon érdekel hogy 5210 vagy 5410 van az eredeti blokiban.te néztél már eredetit?milyen led volt benne?
Szépen kérlek, hogy kerüld a vulgáris kifejezéseket, mert nem győzök utánad takarítani. Köszi a megértést! --vicsys
Hát ha 905 nm hullámhosszon tudsz adni pár wattal mondjuk 2Mhz-cel akkor nem hogy megmérni, de valószínűleg még lefényképezni sem fognak,
![]()
ja
![]() ![]() ![]()
Ez azért nem mérvadó szerintem, mert a blindert például gyártják kb 10 éve. Azóta az infra ledek hihetetlen nagyot változtak. 10 évvel ezelőtt a max teljesítmény 100mwatt volt. Egy mai átlagos infra ledből ennek 5-10 szeresét lehet kivenni. Ezért szerintem nem számít mi van a gyáriban, nekünk a lehető legnagyobb teljesítményűt érdemes használni.
akkor a 3 fejbe 5210 est tegyek?
Szerintem igen. Én legalábbis ezt használom, és inkább a fejet fogom kicsit elfordítani.
ok. csütörtökig meglesz a tied?pénteken próbáljam a tiedet?
Nekem van készen több db is. Már csak az a kérdés hogyan fogom eljuttatni hozzád. Ezt majd a jövő héten megbeszéljük, mert erősen függ a melómtól.
ok.na elmentem aludni.csáo.
Lefotóztam. Az azonosíthatóság kedvéért melléraktam egy 5410-est és egy 5210-est a képek nevei szerint.
Annyiból igen, hogy hány fokos szögben sugároznak.
Engem továbbra is foglalkoztat
Köszi.
Nekem a képről úgy tűnik, mintha a kettő között lenne ![]() Valami más típus?
Ezt már megrágtuk egy párszor.
![]() ![]()
Határozottan 5210-es. Csak kézzel fogtam mellé, ha megnézed az alját, látod, hogy el van csúszva egy fél millit...nehéz egyszerre a fényre is ügyelni, meg a fókuszra is, meg fogni a ledet is...meg nem vagyok mai gyerek, biztos a kezem is reszket mán'...
![]() Hoppá! megnéztem még egyszer, igazad van!! csak a pozíciót néztem, de nem stimmel az sem az anód sem a katód formája!! Ez tényleg másik típus! Elnézést az elhamarkodott kijelentésért!
Azt az "ablakot" nézd meg a talp és az anód-katód között
Az biztos nem. Sokkal nagyobb a katódtölcsér. Már az 5210-esé. Ez egy régebbi típus lesz.
Már módosítottam is az előző hozzászólásomat, elnézést még egyszer, igazatok van, ez egyik sem!
Az viszont kiderül a katód pozíciójából, hogy biztosan kicsi a sugárzási szöge. Legalábbis arra utal, hogy ugyanott van, mint az 5210-é és a mérete is ugyan akkora. Ha feltesszük, hogy a szöget a fókusztól való távolság adja, akkor ez is kb. ugyanakkora, mint az 5210-esé.
Az viszont biztos, hogy mindkettőnél kisebb teljesítményű, ugyanis ez összefügg az anyagmennyiséggel. Kisebb katód, kevesebb fény. Igen a szög nagyjából ugyanaz.
Nagyon egyszeruen meg lehet nezni. A blinder ledjed meg kell hajtani 1-2mA-rel es sotetben felvenni teloval, hogy az asztaltol 5 cm-re mekkora foltot vilagit meg, ill valamelyik tshf mekkora foltot vilagit meg ugyan abbol a poziciobol. Az eredmeny siman megvan az aranyokbol.
Lehet en mellek uton jarok a temaban, igy kernek egy kis segitseget..
Mely parametereket kell figyelembe venni a led kivalasztasanal, es ezek ertekei? (az arany kozeputat megtalalni a sugarzasi szogben es kimeno teljesitmenyben)
Ez nagyon egyszerű! 904nm-es hullámhosszon (plusz-mínusz egy kicsi nem érdekes, de ez kiderül a ledek datasheetjeiről, hogy mennyire) adjon minél nagyobb szögben és minél nagyobb teljesítménnyel, minél rövidebb nyitási és zárási idővel. Ilyen egyszerű
![]() A valóságban én speciel csak a tsdh5410-es és 5210-est találtam alkalmasnak (és megfizethetőnek!) Olvasd végig a topikot, találsz jó sok eszmefuttatást különböző típusokról és nem csak ledekről, hanem a lézerdiódákról is.
babocsai képeiből nem sokat tudtunk meg.én megnéztem volna szemből is.szerintem ne fárasszuk egymást ilyen dolgokkal én csak kívncsisgból kérdeztem.szerintem jó az 5210.min 9 kéne belőle 1 fejbe és párhuzamosan.bent is kérdeztem a mérnököket és ők is azt mondják.
babocsai válasza kitünő.5210 mást nem kapsz nálunk.próbáltam tud zavarni.
tényleg te tudsz próbálni valahol blokit?
Igen, bár egy kicsit nehézkes összehozni
Űgy néz ki, hogy újra kell terveznem a PCB-t. A MIC4427 mosfet meghajtó nem bírja sokáig a a LED-ek meghajtását, mert erőteljesen melegszik, pedig csak az első 5db-ot raktam sorba. Adatlap szerint kéne bírnia, de nem kockáztatok. Egyébként nagyon jó ez a meghajtó. Katonás négyszögjeleket lehet kicsiholni belőle! Mindenképp kell egy MOSFET tranyó is és ezzel borul minden. Vitéz-kötéssel azért beindítom és ezután újratervezés a végleges verzióra. Addíg nem rakom össze a másik hármat Akarok egy próbát 1 fej, 10db 5410-zel
én írtam már home made nek hogy össze kéne ülni egyszer de mindegy.én is pic 12f629 el csináltam dip tokossal mert alá elfér egy pár smd.4427-et lehet kapni smd ből. tegyél bele mindenféleképpen mosfet tranyót.pl:irfr024n smd.szerintem 5 ledhez 1 mosfet.én úgy csináltam 1db 4427 hajt 1-1 db irfr024n-t.ezek 6-6 ledet.2w ra vettem az ellenállásokat.10 másodpercig megy 3másodperc pihi.minden megfelelő hőmérsékleten.
én értelek hogy minnél kisebb legyen a fej,de sajna nem lehet mert akkor gyenge mint a harmat.én is azt szerettem volna hogy pici legyen az egész de lehetettlen.ezt akkor lehetne csak ha a vevő illetve 7404 és egy lézer lenne a fejbe mint interceptorba.
Bocsánat, nem 4427, hanem 4422.
2A-t bír folyamatosban, 9-et csúcsban. Az enyém SMD tokozású, de rohadzul melegszik |
Bejelentkezés
Hirdetés |