Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A dobókocka melyik kapcsolás alapján készült?
Szia!
A dobókockának el tudnád küldeni a kapcsolási, nyomtatott áramköri és beültetési rajzát mert én is szeretnék csinálni egyet. Köszi!
Köszönöm! Ezt valószínűleg megépítem!
Ok!
Az IC-t hol lehet beszerezni amiműködőképes?
Mit értesz működőképes alatt? Megveszed, felprogramozod és működik... ennyi
Mondjuk azt értem, hogy én nem tudom felprogramozni ezért olyan kellene ami már fel van!
olyat nem kapsz ami programozva is van. mivel tobb ezer fele programot lehet bele irni. de itt egy egyszeru "pic iro" aramkor.Bővebben: Link. de elobb olvass bele ebbe Bővebben: Link.
Szerintem van aki megcsinálja neked itt a fórumon. Akár az apróhirdetésekben is nézelődhetsz. Valamelyik nyákkészítős hirdetésben láttam egy ilyen opciót is.
Köszi!
Szia!
A Kontha-tól kb. 300 m a Chipcad Kft, a Tűzoltó u. és a Thaly Kálmán u. sarok, a legolcsóbb pic kontroller beszerzési forrás... Szia
Ha valakinek fel kell programozni én szívesen megcsinálom teljesen ingyen ha elküldi egy levélben egy válaszborítékkal és a belevaló hexet vagy asm-et emailben.
Köszi az ötletet nekem is ilyesmire van szükségem.
Üdvözlet! Gondoltam megmutatom az e havi termést. Meghalt a multim pénzem nincs másikra úgyhogy csináltam egy ampermérős szakadásvizsgálót, egy hőmérőt, köztük a félkész nagyfesz generátorom meg a felújított tápom (a kábelkáoszt egy panel váltotta fel.).
Amilyen rondák, mert bevallom azok, olyan szépen működnek.
Meg ne sértődj. De ez nem valami épületes látvány, hogy kétszer kelljen feltölteni.Bővebben: Link (Ráadásul a dátum rajtamaradt ezen a képen is. Így már nem igazán passzol "e havi" munkának)
Hali mindenkinek!
Építettem egy 4 csatornás előfokot. Nem nagy cucc, 2Db Lm1036N tipusú hangszín szabályozó IC van benne. A belseje kicsit kusza, az amiatt van hogy levett előlappal lehetett csak szelni, ami ugye hosszabb kábeleket igényel.. A potira egyenlőre nincsenek gombok, az majd csak később.. Üdv!
Hali!
Előkerültek fényképek a legelső műveimről. Egy kis nosztalgia. Egy "mérőműszer" meg a legelső nyákom.
Sziasztok! Egy akkumulátor töltőt építettem, ez az első számomra komolyabb projekt. 12V-.os aksikat tölt, a teljesítmény állítható. Ma működött rendesen először, volt vele pár kisebb problémám. Még nincs teljesen kész, ha a dobozolásra gondolok, de már ki van találva, hogy hogy lesz. (PC tápházban) Szerintem nem rossz, pláne hogy az első NYÁKom, kb. 4hónapja volt. (villogó)
Milyen lett?
Egész jó, bár a trafót kicsit megtisztíthattad volna.
Nagyon szép elsőnek! Hány wattos a trafód?
Ez még nem végleges, term. meg fogom tisztítani, csak miután több órát ügyködtem rajta, már a végére kapkodtam, hogy legyen már kész, nagyon vártam.... Még mielőtt a helyére teszem lepucolom. Kösz mindenkinek! Én szerintem 40W-os tutira van, de pontosan én sem tudom. Lehet, hogy még lesz benne nagyobb trafó, de nekem most ez bőven elég, csak motoraksit töltök vele, pl: most 4Ah-sat,
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el WebSCADA-val foglalkozni, egyenlőre csak kezdő szinten és PLC nélkül. Egy kis AVR mirokontroller felhasználásával (ATtiny2313), készitettem egy áramkört, mely különböző elektronikus eszközöket tud vezérelni. Eddig nincs is semmi érdekes ebben a dologban, viszont onnan kezd érdekessé válni (számomra), hogy ráköthetjük egy számitógépre, melyen egy szerver progi fut. Ezáltal az interneten keresztűl, élőben, bárhonnan vezérelhetjük, figyelhetjük különböző eszközeinket. Este 18:00 óra után, néha elinditom, akit érdekel a téma az majd itt kipróbálhatja élőben Készitettem egy kis videot a működéséről. Bővebben: Link
Ez tetszik! :kalap: A WebSCADA hogy érhető el? A honlapjukon nem találtam semmit róla.
Üdv. Olyan régen nem építettem semmit, tegnap igen. Megtuningoltam az autós porszívómat, amivel a műhelyemet takarítom. Tettem rá egy 13k fordulatú szerver-ventillátort, ami 4 centis, viszont 40 légköbméter/órát tud, és 2 ampert fogyaszt, így kb. duplájára emeltem a szívásteljesítményt.
Vicsys köszi.
Action2K, a szerver progi neve IntegraXor, a kezelőfelület elkészitéséhez pedig InkScape SAGE progi szükséges. Ezután már csak egy PLC kell vagy egy mikrokontroller ami értelmezi a MODBUS protokollt.
Gondoltam én is felteszem unatkozásom tárgyát képező EQUINOX fém keresőt amit olyan szinten unalmamban készítettem,hogy még a nyákot is kézzel rajzoltam,hogy teljen az idő.
Van benne egy belső hangszóró, akku merülés jelző na meg műszer világítás. Ha még lesz unalmas pillanatom tovább TUNYINGOLOM :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |