Fórum témák
» Több friss téma |
Én nem ismerem a készüléket, de ellenállásmérővel tuti, hogy lehet ellenőrizni a fűtőbetétet!
Steve
Köszi a gyors választ.Akkor ezekszerint nem a fűtőszál a ludas?A fűtöszálon van egy érzékelő azon mit tudok mérni?
![]()
Köszi a választ.Ellenörzöm a leirtakat. Endre
A fűtőszálnak kb. 25 ohm körüli értéket kell mutatnia. (ez csak sacc mert ahány féle annyi fajta)
Amire Te gondolsz az a hőérzékelője amit NTC-nek hívnak. Annak ha jól tudom 21Kohm-ot kell mutatnia és melegítésre csökkenie kell. Ha csökken az ellenállása akkor jó. Imi
Köszön hogy válaszoltál a kérdésemre az a gondom hogy semmit nem mutat a műszer és nem a műszer a rossz mert két műszer is nem reagál.Menet közben nem tudok mérni mert az előlapnak a háta mögött van és működés közben nem tudom hogy mérjem meg.Ha van ötleted szívesen venném.
Válaszod köszönöm ![]()
Az elkokat kapacitás mérővel kell megmérni meg az esr-ét.
Ezeket ki kell forrasztani a helyéről. Esetleg a panelnak a tápját nézd meg. Azt úgy szoktuk h egy vezetéket ráforrasztunk és kihozzuk ha nem lehet hozzá férni. A többi az már leleményesség. Imi
Menet közben először nem kell mérni semmit.
Mindent lekötve és kint kell mérni. HA szakadás van akkor fűtőszál qka. Az ntc meg melegítsed. Imi
Lenne nekem egy Bauchnet mosógépem és azt a hibakódot írja ki hogy F11. Mi lehet ez.?
Előre is köszönöm.
Köszi a segítséget .Ha a fűtőszálon semmit nem mutat akkor az szakadt lehet?Az ntc 13.5 kohm hidegen.
![]()
Köszönöm a jó tanácsaidat megfogadtam a tanácsodat és a fűtőszál volt szakadt a problémát megoldottam cserével,mostmár jól működik a gép.
![]()
Szia !
Az említett hiba cod Német service doksiból : kommunikation fehler ;motor control steuerung De ha le írod a típust be szkennelem a service doksit. üdv Robi
Indesithez kellene segítség.
A tipus WISL 105X. A hibakód F10. A vezetéket, (J3), kontaktust, szintkapcsolót átnéztem. Panelt átforrasztottam. De a hiba mindig előjön a program futásakor. (Üres és tele jelzés hiánya) Szerintem a panelen van valami bibi. Ötlet kéne, mit ellenőrizzek rajta?
Sziasztok,Tudom hogy mosógép vezérlők a téma.
![]() ![]()
Kommunikációs hiba.
Vezérlőegység, I2C busz. Össze kavarodtak benne a bitek. ![]() Imi
A hivatalos következtetés:
F10 — ÜRES VAGY MAXIMÁLIS VÍZSZINTSZABÁLYOZÓ ÁLLÁS, VAGY SEM ÜRES, SEM MAXIMÁLIS NYOMÁSÉRZÉKELŐ ÁLLÁS 1. Ellenőrizni a CN1 csatlakozó érintkezéseit a kártyán. 2. Ellenőrizni a vízszintszabályozó csatlakozásait. 3. Ellenőrizni a CN1—vízszintszabályozó kábeleinek folytonosságát, és a vízszintszabályozót. 4. Kicserélni a vízszintszabályozót. 5. Kicserélni a kártyát. Én alapból az 5. lépést ajánlom vagy esetleg megcsinálni a panelt. A többi résszel vesződni szinte értelmetlen... Imi
A hőfok érzékelőt ellenőrizd. Hőre csökkennie kell az ellenállásának. kb. 10Kohm körül kell lennie.
Így típusról nem tudom melyik de gondolom no frost meg minden. Valószínűbb a gáz hiány. Imi
Szia!
Hasonló hibával találkoztam 2 hónapja, az is egy indesit volt, de a pontos típusára már nem emlékszem. A lényeg, a relék mellett van egy csatlakozó, ahová a fűtőbetét csatlakozik, a vízszintszabályozó egyik ága is itt található. Ezt a pontot figyeli a proci egy nagy értékű, kb.470kohm-os ellenálláson keresztül. Nálam a csatlakozó alatti panel meg volt égve, e miatt egy fólia csík, ami az ellenállást köti össze a szab. csatlakozójával, szakadt volt. Bocs, hogy egy kissé körülményes voltam. Remélem azért meg lehetett érteni.
Egy képet tudnál feltenni róla hogy melyik is lehet az?!
Esetleg a gép típusát ha tudnánk akkor nagyon jó lenne mert szereznék hozzá kottát és már ki is derülne a bekötése. ![]() Imi
Általában csak ilyen hibája szokott lenni. (értem hogy mire akartál kilyukadni
![]() Vagy még a relék szoktak besülni, elkok kiszáradnak, eeprom-ba bit keveredés ![]()
Az állórészt a forgórésszel sorba kell kötni. Ezt csak szabályzással tudod beállítani a megfelelő fordulatra.
Egy rossz állítható fordulatszámú fúrógépnek az állítóját is használhatod hozzá.
Az nem 2 fordulat! Az csak azt jelzi az adattáblán hogy mennyit visel a motor meghibásodás nélkül. Lehet hogy direkt 230-al 15000 is forogna, csak akkor elszállna.
Egy ford. szám. szabályzóval nagyon jól belehet lőni a fordulatot.
Sziasztok.
Van egy Samsung WF-R862-es mosógépem és mosás közben megáll és H2 hibát ír ki de nincs benne a könyvébe hogy az mit jelent.Valaki segítene?Köszönöm szépen.Ancsa
H2- NTC hiba
Ez lehet tényleg ntc, de lehet fűtőszál is. Imi
És mit lehet ilyenkor vele csinálni?Hogy lehet ellenőrizni hogy most melyik a hiba?
Az ntc-t kézzel melegíteni kell és akkor csökken az ellenállása.
Fűtőszálat is ellenállás ügyileg és test zárlatot. A legjobb megoldás szerelőt hívni mert ezek már házilag nem javíthatóak. Imi
Hello Mindenkinek!
Egy simenes siwamat xt850-es mosógépünk van. Olyan problémánk akadt vele, hogy nem fűti fel a vizet. Fűtőszálat cseréltem, mert vízköves volt és szakadt. de az új fűtőszállal se fűt. rámértem, és nem megy fesz a fűtőszálra. Hol kezdjem a keresést? remélem tudtok segíteni.. üdv mindenkinek.
Ha jól emlékszem akkor egy Z9M-es triak kacsolja a fűtést ami smd.
Ezt nem ártana megnézni mert előszeretettel szeret megkukulni. ![]() Esetleg NTC hiba de ha a gyári maradt benne akkor azok nem szoktak elmenni, de azért nézd meg. (kohm-ot kell mérni rajta és ha melegíted kézzel akkor csökkennie kell az ellenállásának) Esetleg még a hőfok választó is lehet rossz mert 0 állásban 0 ohm és ha kontaktos akkor 60 foknál is 0 ohm lehet. ![]() Imi |
Bejelentkezés
Hirdetés |