Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 282
(#) Syn7h37ic válasza flash1981 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 / 1

Felesleges.
A kezelőt piszkálhatják, szétverhetik, a riasztó ettől még működni fog.

De nem értelek...A lakás biztonsága ugyanolyan fontos.
Engem zavarna, ha a lakásomban idegenek mászkálnának. Így szerintem inkább a lakásra is kell egy riasztó, és nem azt a nyamvadt második kezelőt kellene védeni. A kezelőt simán csak fel kell dobni, és kész. Ha a kábelét elvágják, modul szabotázst fog jelezni, ezt lehet hangosra is állítani.
ÉS be kell állítani, hogy pl. 5 hibás kódbevitel után tiltson a billentyűzet X időtartamra (pl 060 perc). (012 szekcióban)
(#) flash1981 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Köszönöm a gyors választ.

Igazad van a lakás védelmével kapcsolatban, tervben van oda is riasztó felszerelése.
Annyiból jó a dolog, hogy a családból valaki mindig itthon tartózkodik, tehát végülis idegenek nem igazán tudnak bejárni.

Sokat segítettél a válaszoddal, azt nem tudtam hogy a modul szabotázst is lehet hangosra rakni, elkerülte a figyelmemet.

A billentyűzet kizárás pedig tökéletesen megoldja a problémát.

Egyébként a billentyűzet kizárás az összes billentyűzetre vonatkozik, csak azért mert ha igen, és elrontom mondjuk én a kódot (bár ez nem hiszem hogy megtörténik), akkor a másik kezelőről se tudom a kizárás ideje alatt hatástalanítani a rendszert?
(#) Syn7h37ic válasza flash1981 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 / 1

Ha jól rémlik csak azt tiltja, amin próbálkoznak.
(#) flash1981 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Köszi, majd ha meg lesz a másik kezelő kipróbálom
(#) hggh hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Sziasztok!

Van egy, olyan szirenam aminek a kovetkező bekötési pontjai vannak:
13.8V + - ez egyértelmű
de ezek nem, tudnátok segiteni.

HS ; +C ; LB ; T ; S- ; H- ; H+ ; SO

Kösznöm
(#) kezdő válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Köszönöm gyors választ, a komunkikátor programozás úgy néz ki, így működik. A többivel kapcsolatban viszont teljesen elbizonytalanodtam: kezelőpanelon a zónáknak nem kéne világítaniuk, amikor várom, hogy a Ready kigyulladjon? (Tehát élesítés előtt csak a zöld Ready kellene, hogy égjen?) Mert nekem akármit csinálok, világít a 7 zóna (egy zónát a központon rövidre is zártam - a Z és a COM között - és ekkor is világít, tehát a vezetékezés és az érzékelők nem lehetnek hiba okai).
Valamit rosszul, programoztam, vagy kihagytam valamit?
Ezt csináltam eddig: (6+1 billentyűzeti zónát szeretnék, az összeset egy partícióban) 1. billentyű hozzárendelés; 2. billentyű 1-es partícióhoz rendelés; 3. zónák 1-es partícióhoz rendelése; 4. zónák definiálása; 5. kommunikátor programozása, ahogy többen is írtátok; 6. dátum beállítása; 7. egy felhasznáéói kód lárehozása; 8. a kód 1-es partícióhoz rendelése; 9. a kód típusának megadása (1-es típus). Minden más egyelőre elvileg gyári alapállapotban van.
(A szirénát még nem kötöttem be ezt majd csak a legvégén akarom; ha minden igaz a PGM1-et kell 01-re állítani és a sziréna (SR135 pozitív elvételére állítva) startjához hozzákötni.
Sétatesztből hogy lépek ki? Ha elindul a sétateszt, akkor villog az a zóna, ahol már mozgást érez, a többi folytonosan világít, a Redy és Armed villog, a System folyton ég. Ha #-t nyomok (akár egyet, akár többet), a villogó zónák folyamatos égésre váltanak, de a Ready és Armad villogása kb. 15 percig folyamatosan villog kb. 10 perc után többször csipog. Ennek így kell lennie?
Segítséget előre is köszönöm!
(#) hggh válasza hggh hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Még hozzáfűzném a kérdésemhez, hogy chowsons van a panelra írva meg, hogy mars 2000 de sehol sem találok semmit hozzá
(#) pilota válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 11, 2010 / 1

Az összeset tiltja abban a partícióban, de mivel ez 585 csak azt az egy partíciót kezeli, ezért egyszerűbb kivárni...
Mi lenne ha csak egy LED-et vinne fel (lehet villogó is) és azon látná a bekapcsolt kikapcsolt állapotot PGM1, Aux+-on... Azon még próbálkozni sem lehet... Az 585-nek sajnos csak az aux+-a van meg a Bell+, ami pozitív. Ha rövidre zárják a kezelőt lehetnek gondok...
(#) pilota válasza kezdő hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Az a baj, hogy nem fogalmazol egyértelműen! Egyik oldalról úgy adod elő mint egy öreg riasztószerelő, csak félmondatokban fogalmazol, másrészt meg komoly alap dolgokra kérdezel rá... Most akkor melyik alapján válaszoljak? A problémádra több megoldás is lehetséges.
Egy kérdés: mire használjátok a sétatesztet? Annak akkor van igazán értelme ha egyedül vagy és van sziréna. Értem én, hogy villog a led de melyik érzékelő okozta?
Most akkor hány kezelő van és mi a típusa?
Mit jelent, hogy rövidre zártad a com és Z-t? Szó szerint rövidre? Akkor átállítottad a zónabemenet típusát NC-re?
Azt tudod, hogy a kezelői zóna csak EOL-t kezel 1555RKZ és a régebbi kezelők esetén?
Azt is tudod, hogy a PK sorozat DEOL-t használ?
Azt is tudod, hogy a kezelői zóna felülbírálja a paneli zónát?
Egy már kezelőire programozott paneli zónát zártál rövidre?
Ha egy zóna nyugalomban van nem világít!?
Beléptetted a kezelői zónákat a 020-as címen?
Ha egy partíciód van, minek kell a kódnak jogosultságot adni?
Milyen az 1-es típusú kód?
Az összes kezelőt beléptetted?
Az összes zónát hozzárendelted?
A kezelőnek a partíción kívül a sorszámát is megadtad?
Hogy működik a PGM-es negatív kapcsolás pozitív elvételre?
Beépítesz gyárilag egy hibalehetőséget úgy, hogy még csak visszajelzésed sincsen a sziréna állapotáról? Jópofa megoldások, tetszik, hogy használjátok a lehetőségeket. De úgy gondolom ezek a trükkös megoldások nincsenek összhangban a védelmi szinttel. Egyébként csak így tovább. Legalább fogalmazzatok egyértelműen - ha kérhetem.
(#) Syn7h37ic válasza pilota hozzászólására (») Ápr 11, 2010 / 1

Tehát nem kezelőt, hanem partíciót tilt.
Ha egy aux-ot, rövidre zársz, akkor a panel tápkimenet letilt, és riasztást generál, ha be van élesítve. (mivel, ha nem kap az infra tápot, kinyit, ami kvázi mozgást jelent) A Bell+ és az Aux+ külön kimenet, ha az Aux+ zárlatos lesz, attól a bell+ még működik. Ezért (is) szoktam a kültérit a Bell+ pontról táplálni. De, ha teljes zárlat van. akkor a kültéri akkor is megszólal, mivel eltűnik róla a táp. A kommunikátor, és a belső processzor tovább működik, ezek teljesen független táplálást kapnak, és ha be van kötve felügyeletre, akkor már küldi is a jelzést.
A ledes kijelzés valóban a legegyszerűbb.
Az is igaz, ha az aux zárlatos lesz, akkor nincs kezelő, mivel nem kap tápot. Ezt lehet elkerülni, ha a második kezelő nem az aux kimenetről, hanem a bell-ről, vagy önálló tápforrásról kap energiát. Önálló forrás esetén a negatívot közösíteni kell a tápforrás, és a riasztó között. Így kezelhető marad a központ.
Vagy egyszerűen a második kezelő tápvezetékre kell egy biztosíték a központnál, ami max150mA-es és rövidzárlat esetén kiolvad, így a központ automatikusan vissza tudja adni a tápot a többi eszköznek.
(#) pilota válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 11, 2010 / 1

Jó válasz, az itt felsoroltak legyenek az alapjai a szerelésnek. A segédtáp problematikát is jól megírta Syn7h37ic, csak így szabad bekötni!
Öreg villanyszerelők tesznek értéktelenné óriási riasztórendszereket a pozitívok összekötésével. Ha valami meghal, menjen az egész rendszer - lásd pl. Bosh érzékelők, stb.
Kíváncsi vagyok hány szerelő hord magánál 150mA-es biztiket - neaggy'isten foglalattal együtt!
(#) pilota válasza flash1981 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 / 1

Tudomásom szerint nem...
Valami más lehetett a gond. Nem lehet, hogy *2-re az 1-es hibán belül világított az 5-ös?
A DSC leírások szerint a készre szerelt rendszert teljes áramtalanítással és újraindítással kell érvényesíteni!!!
(#) flash1981 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Üdv.

Látom kicsit megkavartam a vizet a kérdéseimel

Akkor ha a második kezelő tápját külön biztosítom, elvileg nem lehet lebénítani az élesitett rendszert?
(#) flash1981 válasza pilota hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Üdv!

Nem az 1-es hibán belül volt az 5-ös hiba jelzés, ez a sima 5-ös hiba volt.

Ez a rendszer már kb egy éve üzemel, és egyszer csak jelentkezett ez a hibajelzés.

De a tápelvétel után helyre ált, és azóta minden rendben.
(#) pilota válasza flash1981 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 / 1

Gyakorlatilag elérhetetlenné teheti még a B Y G rövidzárásával a riasztót, de ezáltal csak a kezelőket teszi működésképtelenné, amíg a rövidzár meg nem szűnik, mert a rendszer többi része gyakorlatilag működőképes marad.
(#) pilota válasza flash1981 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 / 1

Ilyenről még nem hallottam, ha elő is áll egy ilyen hiba, akkor is magától helyreáll - ha a kiváltó ok megszűnik és a bemenetre illesztett érzékelőt működésre bírjuk. Örülök, hogy megoldódott!
(#) flash1981 hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Üdv!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, és az ötleteket a feltett kérdéseimmel kapcsolatban, nagyon rendesek vagytok.
(#) flash1981 hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Esetleg valakinek nincs szüksége egy BENTEL 601P
típusú optikai füstérzékelőre?
Teljesen uj.
Sajnos nem tudom használni, mert a helyiségbe
ahová szántam kandallót állítottam be, és igy nem jó
nekem oda.

Vagy esetleg csere is érdekelne hősebesség
érzékelőre, hisz ugy is azt szánom a helyére.

Köszönöm, Üdv.
(#) szucsati hozzászólása Ápr 14, 2010 /

Lehet, hogy hülye kérdés (ez is), de a riasztó akksik elvileg ólmosak. Lehet ezeket fektetni/állítani/dönteni? Nincs ráírva, hogy ne lehetne, de mintha az ólom akksikat csak megfelelő helyzetben illene használni.
(#) Syn7h37ic válasza szucsati hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Nem folyékony elektrolitos akkuk, bármilyen helyzetben használhatóak.
(#) szucsati válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Hát a fene tudja, milyenek ezek: Link

Annyi van ráírva, hogy ólom, ha jól látom.
(#) Syn7h37ic válasza szucsati hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

DIAMEC 12V, 1.3Ah, 97x43x57mm 0.58 kg, normál tápegységekhez. - Hosszú élettartam, jó dinamikus viselkedés, gondozásmentes, teljesen zárt.

Mivel zárt, hótmindegy, hogy van beépítve.
vannak olyan szirénák, ahol kizárólag fekve lehet az ajánlott 7Ah-s akkut belerakni. Egy backup akku sem nyitott. Az összes backup akku ólomakku, beleértve a PC-k szünetmentes tápellátását szolgálókat is.
De ha félsz, akkor tízszer ennyiért vehetsz lítiumost, aminek az élettartama csak kétszerese az ólomakkunak. Megéri
Jelenleg nem igazán van más alternatíva az olcsó, és könnyen kezelhető ólomakkuknál. ami van, az nagyon drága.
(#) szucsati válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Igen, az a zárt szó volt nekem is gyanús . Köszi!

Azért érdekel egyébként, mert úgy néz ki, hogy ha megveszem a Siemens mobilos gsm modult, ahhoz kell kiegészítő akksi, és csak állítva fog elférni.

Nem kell lítiumos, jó nekem ez is. És egész olcsó is! Már többször gondolkodtam rajta, hogy a bringámra ilyet szerelek, de csak ellopnák.
(#) emts hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Sziasztok,

Lenne ket kerdesem, hatha tudna valaki informaciot adni.
Nemreg telepitettek a riaszto rendszerunket, 1864-es kozpont 2 darab PK5500 LCD kezelovel.
Jelenleg 2 particio van kialakitva, s a kezelon kell valtani a 2 particio kozott, amikor elesiteni akarom oket. A kezelo nem jelzi ki, melyik particiot kezeli eppen, s emiatt eleg korulmenyes a particiok elesitese es kikapcsolasa. Nem lehet a fenti konfiguracioban valamelyik funkciobillentyure raprogramozni, hogy MINDKET particiot kezelje egyszerre pl. a maser koddal?
A masik kerdes az, hogy Paradox kozpont eseteben hallottam olyan feature-t, hogy a mozgaserzekelok elso jelzeset eldobja, s csak akkor riaszt, ha rovid idob belul masodik jelzes is erkezik. Ilyet lehet a DSC kozpontokkal csinalni?

Ja, annyit meg, hogy a 2 kezelo kozul az egyik a bejarati ajtonal van, a masik a garazsban, igy nem lehet azt csinalni, hogy egyik az egyik particiot kezeli, a masik meg a masikat.

Koszonom szepen a segitseget!
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Kezelőket tudsz partícióhoz rendelni, így az adott partícióhoz tartozó kezelőn csak simán beütöd a kódot, és az adott partíció élesedik/kikapcsol.
Funkció gombra csak egy adott partíciót tudsz rendelni, így két funkciógomb kell, az első pl. az egyes partícióé, a kettes a második partíció funkciógombja.
Így hosszan nyomva a funkció gombokat, belépsz az adott területre.
De ha PK5500 kezelőd van, az ki tudja jelezni, melyik terület van be, és kikapcsolva.
Tud hasonló üzemmódot, mint a paradox, hogy két jelzés adott időn belüli bekövetkeztekor riasszon, ezt hívják a DSC-nél kereszt zónának.
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Koszonom szepen! En ugy tudtak, hogy PK5500-val nem lehet kiiratni, hogy melyik particiot latom. Legalabbis igy mondtak... ez egyebkent a masik nagy banatom, hogy itt egy LCD kezelo, es teljesen vakon kell beutni mindent. Akkor ezek szerint megoldhato, hogy a kezelo kijelezze, hogy melyik particiot kezeli?
Koszonom szepen!!!
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

hosszan nyomva a # gombot, kiírja, melyik partíció van élesítve, hatástalanítva.
Ja, és ha 1864 4.2 verziós a központod, akkor lehetséges egy funkció billentyűvel élesíteni hatástalanítani.

1864.PDF

(#) hggh hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Üdv!

Kérlek segítsetek, találkozott már valaki ilyen szirénával, chowsons által gyártott és mars 2000 a neve.
Tudnátok segiteni bekötni, régi lehet mert több riasztóboltban is kérdeztem, de csak lestek mert még nem láttak ilyet.

A bekötési pontok : a táp világos a többi nem, ezek pedig : HS +C LB T S- H- H+ SO

Bővebben: Link
(#) sunyeb hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Van valakinek tapasztalata, hogy az Alexor kezelője mennyi ideig bírja a 4 ceruzaelemről, ha nem használok adaptert? DSC-éket kérdeztem, nem tudják. Most tettek fel egyet tesztelni.
(#) Syn7h37ic válasza sunyeb hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Állítólag 1 év üzemidőt tud, a gyár szerint 2-3 év. (Szerintem reálisan 9-11 hónap lehet.)
De, ha van lehetőség, akkor érdemes a kiegészítő adapterrel használni.
Következő: »»   56 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem