Fórum témák
» Több friss téma |
Felesleges.
A kezelőt piszkálhatják, szétverhetik, a riasztó ettől még működni fog. De nem értelek...A lakás biztonsága ugyanolyan fontos. Engem zavarna, ha a lakásomban idegenek mászkálnának. Így szerintem inkább a lakásra is kell egy riasztó, és nem azt a nyamvadt második kezelőt kellene védeni. A kezelőt simán csak fel kell dobni, és kész. Ha a kábelét elvágják, modul szabotázst fog jelezni, ezt lehet hangosra is állítani. ÉS be kell állítani, hogy pl. 5 hibás kódbevitel után tiltson a billentyűzet X időtartamra (pl 060 perc). (012 szekcióban)
Köszönöm a gyors választ.
Igazad van a lakás védelmével kapcsolatban, tervben van oda is riasztó felszerelése. Annyiból jó a dolog, hogy a családból valaki mindig itthon tartózkodik, tehát végülis idegenek nem igazán tudnak bejárni. Sokat segítettél a válaszoddal, azt nem tudtam hogy a modul szabotázst is lehet hangosra rakni, elkerülte a figyelmemet. A billentyűzet kizárás pedig tökéletesen megoldja a problémát. Egyébként a billentyűzet kizárás az összes billentyűzetre vonatkozik, csak azért mert ha igen, és elrontom mondjuk én a kódot (bár ez nem hiszem hogy megtörténik), akkor a másik kezelőről se tudom a kizárás ideje alatt hatástalanítani a rendszert?
Ha jól rémlik csak azt tiltja, amin próbálkoznak.
Köszi, majd ha meg lesz a másik kezelő kipróbálom
![]()
Sziasztok!
Van egy, olyan szirenam aminek a kovetkező bekötési pontjai vannak: 13.8V + - ez egyértelmű de ezek nem, tudnátok segiteni. HS ; +C ; LB ; T ; S- ; H- ; H+ ; SO Kösznöm
Köszönöm gyors választ, a komunkikátor programozás úgy néz ki, így működik. A többivel kapcsolatban viszont teljesen elbizonytalanodtam: kezelőpanelon a zónáknak nem kéne világítaniuk, amikor várom, hogy a Ready kigyulladjon? (Tehát élesítés előtt csak a zöld Ready kellene, hogy égjen?) Mert nekem akármit csinálok, világít a 7 zóna (egy zónát a központon rövidre is zártam - a Z és a COM között - és ekkor is világít, tehát a vezetékezés és az érzékelők nem lehetnek hiba okai).
Valamit rosszul, programoztam, vagy kihagytam valamit? Ezt csináltam eddig: (6+1 billentyűzeti zónát szeretnék, az összeset egy partícióban) 1. billentyű hozzárendelés; 2. billentyű 1-es partícióhoz rendelés; 3. zónák 1-es partícióhoz rendelése; 4. zónák definiálása; 5. kommunikátor programozása, ahogy többen is írtátok; 6. dátum beállítása; 7. egy felhasznáéói kód lárehozása; 8. a kód 1-es partícióhoz rendelése; 9. a kód típusának megadása (1-es típus). Minden más egyelőre elvileg gyári alapállapotban van. (A szirénát még nem kötöttem be ezt majd csak a legvégén akarom; ha minden igaz a PGM1-et kell 01-re állítani és a sziréna (SR135 pozitív elvételére állítva) startjához hozzákötni. Sétatesztből hogy lépek ki? Ha elindul a sétateszt, akkor villog az a zóna, ahol már mozgást érez, a többi folytonosan világít, a Redy és Armed villog, a System folyton ég. Ha #-t nyomok (akár egyet, akár többet), a villogó zónák folyamatos égésre váltanak, de a Ready és Armad villogása kb. 15 percig folyamatosan villog kb. 10 perc után többször csipog. Ennek így kell lennie? Segítséget előre is köszönöm!
Még hozzáfűzném a kérdésemhez, hogy chowsons van a panelra írva meg, hogy mars 2000 de sehol sem találok semmit hozzá
![]()
Az összeset tiltja abban a partícióban, de mivel ez 585 csak azt az egy partíciót kezeli, ezért egyszerűbb kivárni...
Mi lenne ha csak egy LED-et vinne fel (lehet villogó is) és azon látná a bekapcsolt kikapcsolt állapotot PGM1, Aux+-on... Azon még próbálkozni sem lehet... Az 585-nek sajnos csak az aux+-a van meg a Bell+, ami pozitív. Ha rövidre zárják a kezelőt lehetnek gondok...
Az a baj, hogy nem fogalmazol egyértelműen! Egyik oldalról úgy adod elő mint egy öreg riasztószerelő, csak félmondatokban fogalmazol, másrészt meg komoly alap dolgokra kérdezel rá... Most akkor melyik alapján válaszoljak? A problémádra több megoldás is lehetséges.
Egy kérdés: mire használjátok a sétatesztet? Annak akkor van igazán értelme ha egyedül vagy és van sziréna. Értem én, hogy villog a led de melyik érzékelő okozta? Most akkor hány kezelő van és mi a típusa? Mit jelent, hogy rövidre zártad a com és Z-t? Szó szerint rövidre? Akkor átállítottad a zónabemenet típusát NC-re? Azt tudod, hogy a kezelői zóna csak EOL-t kezel 1555RKZ és a régebbi kezelők esetén? Azt is tudod, hogy a PK sorozat DEOL-t használ? Azt is tudod, hogy a kezelői zóna felülbírálja a paneli zónát? Egy már kezelőire programozott paneli zónát zártál rövidre? Ha egy zóna nyugalomban van nem világít!? Beléptetted a kezelői zónákat a 020-as címen? Ha egy partíciód van, minek kell a kódnak jogosultságot adni? Milyen az 1-es típusú kód? Az összes kezelőt beléptetted? Az összes zónát hozzárendelted? A kezelőnek a partíción kívül a sorszámát is megadtad? Hogy működik a PGM-es negatív kapcsolás pozitív elvételre? Beépítesz gyárilag egy hibalehetőséget úgy, hogy még csak visszajelzésed sincsen a sziréna állapotáról? Jópofa megoldások, tetszik, hogy használjátok a lehetőségeket. De úgy gondolom ezek a trükkös megoldások nincsenek összhangban a védelmi szinttel. Egyébként csak így tovább. Legalább fogalmazzatok egyértelműen - ha kérhetem. ![]()
Tehát nem kezelőt, hanem partíciót tilt.
Ha egy aux-ot, rövidre zársz, akkor a panel tápkimenet letilt, és riasztást generál, ha be van élesítve. (mivel, ha nem kap az infra tápot, kinyit, ami kvázi mozgást jelent) A Bell+ és az Aux+ külön kimenet, ha az Aux+ zárlatos lesz, attól a bell+ még működik. Ezért (is) szoktam a kültérit a Bell+ pontról táplálni. De, ha teljes zárlat van. akkor a kültéri akkor is megszólal, mivel eltűnik róla a táp. A kommunikátor, és a belső processzor tovább működik, ezek teljesen független táplálást kapnak, és ha be van kötve felügyeletre, akkor már küldi is a jelzést. A ledes kijelzés valóban a legegyszerűbb. Az is igaz, ha az aux zárlatos lesz, akkor nincs kezelő, mivel nem kap tápot. Ezt lehet elkerülni, ha a második kezelő nem az aux kimenetről, hanem a bell-ről, vagy önálló tápforrásról kap energiát. Önálló forrás esetén a negatívot közösíteni kell a tápforrás, és a riasztó között. Így kezelhető marad a központ. Vagy egyszerűen a második kezelő tápvezetékre kell egy biztosíték a központnál, ami max150mA-es és rövidzárlat esetén kiolvad, így a központ automatikusan vissza tudja adni a tápot a többi eszköznek.
Jó válasz, az itt felsoroltak legyenek az alapjai a szerelésnek. A segédtáp problematikát is jól megírta Syn7h37ic, csak így szabad bekötni!
Öreg villanyszerelők tesznek értéktelenné óriási riasztórendszereket a pozitívok összekötésével. Ha valami meghal, menjen az egész rendszer - lásd pl. Bosh érzékelők, stb. Kíváncsi vagyok hány szerelő hord magánál 150mA-es biztiket - neaggy'isten foglalattal együtt! ![]()
Tudomásom szerint nem...
Valami más lehetett a gond. Nem lehet, hogy *2-re az 1-es hibán belül világított az 5-ös? A DSC leírások szerint a készre szerelt rendszert teljes áramtalanítással és újraindítással kell érvényesíteni!!! ![]()
Üdv.
Látom kicsit megkavartam a vizet a kérdéseimel ![]() Akkor ha a második kezelő tápját külön biztosítom, elvileg nem lehet lebénítani az élesitett rendszert?
Üdv!
Nem az 1-es hibán belül volt az 5-ös hiba jelzés, ez a sima 5-ös hiba volt. Ez a rendszer már kb egy éve üzemel, és egyszer csak jelentkezett ez a hibajelzés. De a tápelvétel után helyre ált, és azóta minden rendben.
Gyakorlatilag elérhetetlenné teheti még a B Y G rövidzárásával a riasztót, de ezáltal csak a kezelőket teszi működésképtelenné, amíg a rövidzár meg nem szűnik, mert a rendszer többi része gyakorlatilag működőképes marad.
![]()
Ilyenről még nem hallottam, ha elő is áll egy ilyen hiba, akkor is magától helyreáll - ha a kiváltó ok megszűnik és a bemenetre illesztett érzékelőt működésre bírjuk. Örülök, hogy megoldódott!
Üdv!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, és az ötleteket a feltett kérdéseimmel kapcsolatban, nagyon rendesek vagytok. ![]()
Esetleg valakinek nincs szüksége egy BENTEL 601P
típusú optikai füstérzékelőre? Teljesen uj. Sajnos nem tudom használni, mert a helyiségbe ahová szántam kandallót állítottam be, és igy nem jó nekem oda. Vagy esetleg csere is érdekelne hősebesség érzékelőre, hisz ugy is azt szánom a helyére. Köszönöm, Üdv.
Lehet, hogy hülye kérdés (ez is), de a riasztó akksik elvileg ólmosak. Lehet ezeket fektetni/állítani/dönteni? Nincs ráírva, hogy ne lehetne, de mintha az ólom akksikat csak megfelelő helyzetben illene használni.
Nem folyékony elektrolitos akkuk, bármilyen helyzetben használhatóak.
DIAMEC 12V, 1.3Ah, 97x43x57mm 0.58 kg, normál tápegységekhez. - Hosszú élettartam, jó dinamikus viselkedés, gondozásmentes, teljesen zárt.
Mivel zárt, hótmindegy, hogy van beépítve. vannak olyan szirénák, ahol kizárólag fekve lehet az ajánlott 7Ah-s akkut belerakni. Egy backup akku sem nyitott. Az összes backup akku ólomakku, beleértve a PC-k szünetmentes tápellátását szolgálókat is. De ha félsz, akkor tízszer ennyiért vehetsz lítiumost, aminek az élettartama csak kétszerese az ólomakkunak. Megéri ![]() Jelenleg nem igazán van más alternatíva az olcsó, és könnyen kezelhető ólomakkuknál. ami van, az nagyon drága.
Igen, az a zárt szó volt nekem is gyanús
![]() Azért érdekel egyébként, mert úgy néz ki, hogy ha megveszem a Siemens mobilos gsm modult, ahhoz kell kiegészítő akksi, és csak állítva fog elférni. Nem kell lítiumos, jó nekem ez is. És egész olcsó is! Már többször gondolkodtam rajta, hogy a bringámra ilyet szerelek, de csak ellopnák.
Sziasztok,
Lenne ket kerdesem, hatha tudna valaki informaciot adni. Nemreg telepitettek a riaszto rendszerunket, 1864-es kozpont 2 darab PK5500 LCD kezelovel. Jelenleg 2 particio van kialakitva, s a kezelon kell valtani a 2 particio kozott, amikor elesiteni akarom oket. A kezelo nem jelzi ki, melyik particiot kezeli eppen, s emiatt eleg korulmenyes a particiok elesitese es kikapcsolasa. Nem lehet a fenti konfiguracioban valamelyik funkciobillentyure raprogramozni, hogy MINDKET particiot kezelje egyszerre pl. a maser koddal? A masik kerdes az, hogy Paradox kozpont eseteben hallottam olyan feature-t, hogy a mozgaserzekelok elso jelzeset eldobja, s csak akkor riaszt, ha rovid idob belul masodik jelzes is erkezik. Ilyet lehet a DSC kozpontokkal csinalni? Ja, annyit meg, hogy a 2 kezelo kozul az egyik a bejarati ajtonal van, a masik a garazsban, igy nem lehet azt csinalni, hogy egyik az egyik particiot kezeli, a masik meg a masikat. Koszonom szepen a segitseget!
Kezelőket tudsz partícióhoz rendelni, így az adott partícióhoz tartozó kezelőn csak simán beütöd a kódot, és az adott partíció élesedik/kikapcsol.
Funkció gombra csak egy adott partíciót tudsz rendelni, így két funkciógomb kell, az első pl. az egyes partícióé, a kettes a második partíció funkciógombja. Így hosszan nyomva a funkció gombokat, belépsz az adott területre. De ha PK5500 kezelőd van, az ki tudja jelezni, melyik terület van be, és kikapcsolva. Tud hasonló üzemmódot, mint a paradox, hogy két jelzés adott időn belüli bekövetkeztekor riasszon, ezt hívják a DSC-nél kereszt zónának.
Koszonom szepen! En ugy tudtak, hogy PK5500-val nem lehet kiiratni, hogy melyik particiot latom. Legalabbis igy mondtak... ez egyebkent a masik nagy banatom, hogy itt egy LCD kezelo, es teljesen vakon kell beutni mindent. Akkor ezek szerint megoldhato, hogy a kezelo kijelezze, hogy melyik particiot kezeli?
Koszonom szepen!!!
hosszan nyomva a # gombot, kiírja, melyik partíció van élesítve, hatástalanítva.
Ja, és ha 1864 4.2 verziós a központod, akkor lehetséges egy funkció billentyűvel élesíteni hatástalanítani.
Üdv!
Kérlek segítsetek, találkozott már valaki ilyen szirénával, chowsons által gyártott és mars 2000 a neve. Tudnátok segiteni bekötni, régi lehet mert több riasztóboltban is kérdeztem, de csak lestek mert még nem láttak ilyet. A bekötési pontok : a táp világos a többi nem, ezek pedig : HS +C LB T S- H- H+ SO Bővebben: Link
Van valakinek tapasztalata, hogy az Alexor kezelője mennyi ideig bírja a 4 ceruzaelemről, ha nem használok adaptert? DSC-éket kérdeztem, nem tudják. Most tettek fel egyet tesztelni.
Állítólag 1 év üzemidőt tud, a gyár szerint 2-3 év. (Szerintem reálisan 9-11 hónap lehet.)
De, ha van lehetőség, akkor érdemes a kiegészítő adapterrel használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |