Fórum témák
» Több friss téma |
Pontosan ugy,ahogy le van irva,csak a mágnesek,és a tekercsek számát növeltem meg,ami természetesen a tárcsa átméröjét is megfelelöen megnövelte,na meg a lapátokat is megnöveltem..A nagyobb teljesitmény érdekében mindenképpen vagy vihozam növelés,vagy minnél nagyobb vizesés.Ami a leirásban van az már megközeliti a 600-700Wattot,de ha több pár mágnest,ill. tekercset teszel akkor természetesen a leadott teljesitmány is nöni fog.
Köszönöm ! Én is valószínű légmagost építek igaz drágább de egyszerűbb megépíteni meg a csapágyakat is jobban kíméli. A víz a tetején fog ráfolyni és a súlyánál fogva forgatja a kereket. A víz menyiségét megtudom többszörözni de ez a termelési idő rovására megy,de hát a szél sem fúj állandóan. A generátort 16 mágnes és 12tekercsel tervezem ez 6 fázis lenne.és persze nagyobb átmérővel.Nem tudom menyire jó ez az elrendezés .A tiednek milyen az elrendezése?
Persze hogy eltekerheted a tekercstömböt.
Kövekezmény hogy a nyomatékpulzálás mértéke csökken és a frekvenciája nől (indulási szempontból mindenképp előnyös) Hány tekercshez hány mágnesed van? (nem biztos hogy a fél tekercsnyi eltolás lesz a jó.)
ahha értelek.
jól csinálod. De így ne fél tekercsosztással told el a 2 tekercstömböt, hanem számold ki, hogy ha egy másnes(pár) éppen fedésben van egy tekerccsel, akkor hány fok múlva kerül legközelebb egy másik mágnes(pár) fedésbe és ennek a szögnek a felével told el egymáshoz képest a 2 tekercstömböt. A fázisszámod így a duplájára fog nőlni. SPL igen jól alkalmazható erre a célra szerkesztés helyett
Üdv mindenkinek. Én azt szeretném megtudni, hogy mekkora magasságig nem kell engedély a szélkerékre? A neten azt olvastam, hogy 6 méter és 1Kw a határ. De mi a hat méter az oszlop, vagy a lapát magasság is beleszámít?
![]()
Így képzeltem el a mágnes tekercs elhelyezést.
Egyszerre 4 mágnes van pont a tekercsek felett. Bővebben: Link SPL ? Az minek a rövidítése?
A kerekedelemben szerintem 6m-es oszloppal számolnak, így gondolom a lapát még fölé mehet. De szerintem ha nincs baj a szomszédokkal, meg nem túl feltünő a szerkezet, nem szólnak érte. De ha nem vagy jóba a szomszédokkal ugy is keresztbe tesznek...
Ez így van.
Ha kérdezik hogy milyen magas azt mond, hogy 6 méter ha 7.5m akkor is. Úgy sem fogja lemérni. ![]()
Köszi a gyors választ. Én egy függőleges tengelyűt kezdtem építeni és ugyebár akkor akármilyen magas lehet a 6 méteres oszlop tetején. athor77 te hálózatra táplálsz vissza?
SPL az magyarul a SPrint Layout nyáktervező.
Amit te a videón a papíron kiszerkesztettél azt meg tudod vele szerkeszteni, forgatni, mérni, egyszerűen mósosítani... Én vele szerkesztgettem, amikor a trükkös geometriával foglalkoztam. A lényeg, hogy az egyik tömb 2 egymásmelletti ragadási pontja közé kerüljön be a másik tömb ragadási pontja. (ragadási pont = mágnes pont fedi a tekercsvasat)
hivatalosan a legmagasabb pontja lehet a földtöl 6 méter vagy tetötöl 3 méter.
Sziasztok! Autó ülésmozgató motorból nem lehetne kihozni v.mit?Aránylag lassú fordulaton működik nem lehetne használni generátorként?Esetleg átalakítani úgy hogy kis fordulattal eltudjam érni azt hogy egy akkumulátort tudjak tölteni vele!?
Forgasd meg,mérd be,mekkora feszt,és menyi ampert tud.Utána megtudod, lehet e akku töltésre használni.
még egy bibi van vele:ezeket a motorokat nem folyamatos üzemre tervezték.
2 db 1,2 voltos akksit sorbakötve elvisz biztos.
Túl sok feszültséget nem fog adni,mert áttételezni kell,az meg elviszi a hatásfokot! 24V-os motorral már lehet 6V-os akksit tölteni. Az áttétel nem javasolt. 1:5 a maximum,ami még "elmegy kategória" Nagy áttétel mellett havonta 1-2 alkalommal fog menni,amikor erős szél van!
Köszönöm hogy válaszoltál.De akkor mivel lehetne tölteni 12V aksit? 220V mosógép+centrifuga motorjaim még vannak.ezekkel sem lehet semmit kezdeni? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek,de még nagyon kezdő vagyok e-téren!
Lehet vele kezdeni valamit...
Az állórészük használható. A forgórészt kell átalakítani állandó mágnesesre. Akkor már tud fejleszteni váltóáramot,abból meg egyenáramot előállítani nem gond. Jók a sima egyenáramú motorok is,de 12V-os motort felejtsd el.... ha tudnál 48V-os permanens mágneses motort szerezni,az lenne a legjobb! pl elektromos kerékpár motorja. továbbá a léptető motorok is használhatóak(stepper motor) csak nem a tyúktojás méretűek .(azok is termelnek 2-3W-ot,de az elég kevés.) 1 kísérleltet megérnek. Vannak sokkal nagyobbak is,na azok már egész jó ampert tudnak.
Az autó ülésmozgató motorban nagyon komoly áttétel van, általában csigahajtómű (mást még nem láttam eddig). A csigahajtómű pedig, mint a rossznyelvek állítják, nem túl jó hatásfokú, különösen nem visszafelé hajtva.
Mosógép- centrifugamotor felejtős. 60-120W. Automata mosógép motorjával már lehet valamit kezdeni. Abból már kifelé is ki lehet venni a 120 wattot 500 fordulat körül. Áttekercselés + mágnesek a forgórészbe.
És a 48V permanens mágneses motorhoz hozzá kell nyúlni,vagy úgy ahogy van be lehet szerelni a szélhajtóműbe!?
![]()
Ne türelmetlenkedj, hanem olvass!
Ezt a témát ezen a fórumon is már XX alkalommal kitárgyalták (nem akartam több X-et írni, mert gyanús lenne ![]() Egyébként minden ellentétes vélekedés ellenére attól, hogy 48V-os permanens mágneses motor, még nem biztos, hogy alkalmas erre a célra. Teljesítmény, fordulatszám, kivitel...?
Elöször meg kell forgatni,bemérni,voltot,ampert,vagyis mit tud,ezt több féle fordulaton,aztán lehet dönteni a sorsárol.
szia !szerintem prbálkozhatsz 3 fázisu motorralis valami 1-2 kw-al abbolmár jönki teljesitmény ha tudszbele keriteni mágneseket a forgorészre .én mostpont ilyennel probálkozok 600wattos deltában 2 ampert már leadott igaz ferrit mágneseldemég csak kisérleti stádiumban van.ha öszerakom és felteszem szélkeréknek majd beszámolok,mit tud csak lassan haladok mert a multhéten a pvc lapátok a nyagy szélben megrepedtek ujat kellet gyártanom.
sziasztok! készül a pmg generátorom is kész a 6db tekercs 1,5-ös huzalbol 120 menet.a kérdésem az lenne hogy milyen tipusu mügyantával kell kiönteni ,hollehet kapni,ára és kg-ban mennyit kell belöle vennem .van e valamimás amivel kilehet önteni,pl:nitro,vagy parketta lakk jo-e?
Szia Solah!
A másik fórumon a 13466-os hozzászólásban van fénykép a PVC lapát megfogásáról. Nagyon remek megoldás. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106929 Remélem beszámolsz róla, hogy válik be az pmg generátorod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |