Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok! Ma vettem egy orion TV-t.És azt vettem észre hogy középen 8-as alakban villog.Nem feltünő de zavar! Mi lehet a baja? TV hiba? Köszönöm!
Jó a BUT abba a pozícióba. Tehát a BUT-ok mérésre jók. Cseréld ki azt a szakadt ellenállást egy 0,1 ohm 1/4 wattosra.
Mérd még ki a BUT-ok kollektoraira kötött kondenzátorokat (kapacitásmérés) és a diódás clampingeket a bázisokon, valamint a bázisokra kötött ellenállásokat is.
Szia!
Vidd vissza ahonnan vásároltad. Minél hamarabb.
Ezt csak azért kérdezném mert ha hiba akkor visszaviszem cserére(3nap)
Örök hálám nagyonszépen köszönöm.
Szívesen!
Helló!
Én ugyan nem tudom mi lehet a baja,de én is így jártam:nemrég vettem a konyhába egy 37 centiset és ugyan így csinált,de nekem zavarta a szobait is ezért visszavittem a METRÓ-ba,és még utána kettőt,amiken ferde irányú villogó pontsorok futottak,de ezek még a szomszéd tévéjét is zavarták,úgy hogy visszakértem az árát,és megvettem máshol.Én vissza vinném.
Szia! Szívből örülök a sikeres javításnak
Megköszönö a rajzot ! Már legalább látom , hogy mibe turkálok .
hali.van egy grundig tv-ém.a kép jó,de a hang egyik percről a másikra elment.mi lehet a gond?
Sziasztok kedves fórumozók! Segítséget szeretnék kérni egy Samsung CK5073 T televízió javításához.A hiba a következő:bekapcsoláskor a jelző led 1mp-ig piros,1mp-ig zöld majd ismét 1mp-ig piros végül nem világít.A képcső fűtése úgy tűnik rendben van,nagyfesz beindul,a sorkimenőn megvan a 125 volt is.A továbbiakban se fény se hang,az SMR40200C ic enyhén melegszik,kb 3-4 perces bekapcsolt állapotban úgy 50 fokos.Nem tudom,hogy ez természetes-e,ha egyébként a készülék nem működik.Én már megmértem minden diódát,tranzisztort,kondit,ellenállást,de nem találtam hibát.Ha valaki tud,akkor megköszönném a segítségét.
Szia! Nekem a 100hz-es Samsugon a gyári kód 1234.Én ezzel tudom a funkciókat ki-be kapcsolni.Akkor van baj ,ha valaki megváltoztta,mert akkor lehet kísérletezni.Próbáld ki,ha nem jön be,akkor a tv kezelési utasításában megtalálod.Persze ha van.
Hello mindenkinek. Van egy metz 63TB42 tvm amely, bekapcsolas utan kb 2-3 percre, ki-be kapcsol egymasutan 5-6-szor(magatol)aztan kikapcsol a power led 5-ot villog aztan se kep se hang.Lenne valakinek egy kapcsrajza vagy valami otlete hogy mi lehet a baja?
SZia ,kadarist van egy Orion tv 2030-as és,nem tudom sehogyse el inditani a jelensége a következő, a két oldalán fenyőágas ,fut és nem tudom vezérelni a gombokkal ,kicseréltem már az egéssz ic-ét, de semmi már nagyon kivagyok rá memtudok vele ,mitcsinálni van valami ötleted, vagymit lehet csinálni .
Sortáp jó? Sorvezérlést nézted szkóppal?
De konkrétan mi az, hogy "fenyőágas"? Csipkézett a kép széle?
Igen kelet -nyugat csipkézett és nincs hang a feszűlcségek meg vannak akkor mit nézek még át alaposabban ,skopom az nincsen , de nem is dolgoztam vele csak mérőműszerel.
Sortranyó körül jók a kondi? Tranzisztor melegszik?
Mi a sassziszáma?
Mindjárt lemegyek és megnézem.
Kijavítottam 6 forrasztási hibát a panelon ,de semmi változás.Többször is átnéztem már nagyítóval,de már nem találok hibát.Esetleg nem okozhatja az SMR ic hibálya?Újra mértem a sorkimenő feszültségeit és azt tapasztaltam,hogy csak a 125volt a normális.Se a 180v,se a 46v,se a 24v nincs meg.Esetleg a sorkimenő a bűnös?
Na ezeket kaptam , orion model tv 2030 sasszi,kl-10913-g , és még trafot is cserélte és csak ugy megy,a fontosabb ic-ék tda 8362, ezt a saa 5254p-t egyszer véletlenűl forditva tettem vissza,lehet hogy ettöl ijen.
Ha ezek a segédtápfeszültségek nincsenek meg, akkor nem működik a sorvégfokozat, mivel ezeket az állítja elő. Gondolom csak egy pillanatra indul el a sorkimenő, a bekapcsoláskor. A készülék indíthatatlanságát legtöbbször a védelem megszólalása okozza. Ha a függőleges eltérítés nem indul, vagy túl magas a tápfeszültség a akkor a védelem letilt. Jó lenne megnézni, hogy az induláskor az említett tápfeszek megjelennek-e.
Tehát egy pillanatra felszisszen a sorvég induláskor?
Idézet: „Sortranyó körül jók a kondi? Tranzisztor melegszik?” Ezeket is megnézted?
Az elektrolid kondikat kicseréltem de ujból át nézek mindent ,és később irok ok.
Nem az elektrolitokra gondolok elsősorban, hanem a hasábkondikra, de az elkókat is cserélheted. Ez volt a készülék eredeti hibája is?
Igen ,egy pillanatra hallható,hogy a sorvégfokozat beindul.A feszültségeket mérve induláskor sincsennek meg.A 180 v helyett csak 8.2v van,a 46 helyett csak 18,a 24 helyett csak 10v van.Tehát nincsen rendben egyik sem.Mi a javaslatod? Probáljak sorkimenőt cserélni?Szerinted milyen műszerrel kellene mérnem mert a dig. multi nem ugyan azt mutatja,ha megcserélem a mérőzsinorokat.Talán a mutatós lenne a jobb?
Kösd le a képcsőpanelról a 180 voltot. Esélyes, hogy a vdeo-végfokozat zárlatos a képcsőpanelen. A méréseid szerint ez a legalacsonyabb induláskor, pedig ennek kellene a legnagyobbnak lenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |