Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   250 / 1273
(#) huntiti hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Sziasztok! Ma vettem egy orion TV-t.És azt vettem észre hogy középen 8-as alakban villog.Nem feltünő de zavar! Mi lehet a baja? TV hiba? Köszönöm!
(#) kadarist válasza imikee10 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Jó a BUT abba a pozícióba. Tehát a BUT-ok mérésre jók. Cseréld ki azt a szakadt ellenállást egy 0,1 ohm 1/4 wattosra.
Mérd még ki a BUT-ok kollektoraira kötött kondenzátorokat (kapacitásmérés) és a diódás clampingeket a bázisokon, valamint a bázisokra kötött ellenállásokat is.
(#) kadarist válasza huntiti hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Szia!
Vidd vissza ahonnan vásároltad. Minél hamarabb.
(#) huntiti hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Ezt csak azért kérdezném mert ha hiba akkor visszaviszem cserére(3nap)
(#) kadarist válasza huntiti hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Ha zavar, akkor hiba. Vidd vissza!
(#) sfatzoltan válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Örök hálám nagyonszépen köszönöm.
(#) kadarist válasza sfatzoltan hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Szívesen!
(#) Watson válasza huntiti hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Helló!
Én ugyan nem tudom mi lehet a baja,de én is így jártam:nemrég vettem a konyhába egy 37 centiset és ugyan így csinált,de nekem zavarta a szobait is ezért visszavittem a METRÓ-ba,és még utána kettőt,amiken ferde irányú villogó pontsorok futottak,de ezek még a szomszéd tévéjét is zavarták,úgy hogy visszakértem az árát,és megvettem máshol.Én vissza vinném.
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Szia! Szívből örülök a sikeres javításnak
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Köszönöm.
(#) bjambor válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Megköszönö a rajzot ! Már legalább látom , hogy mibe turkálok .
(#) lala67 hozzászólása Ápr 14, 2010 /

hali.van egy grundig tv-ém.a kép jó,de a hang egyik percről a másikra elment.mi lehet a gond?
(#) ladaz hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Sziasztok kedves fórumozók! Segítséget szeretnék kérni egy Samsung CK5073 T televízió javításához.A hiba a következő:bekapcsoláskor a jelző led 1mp-ig piros,1mp-ig zöld majd ismét 1mp-ig piros végül nem világít.A képcső fűtése úgy tűnik rendben van,nagyfesz beindul,a sorkimenőn megvan a 125 volt is.A továbbiakban se fény se hang,az SMR40200C ic enyhén melegszik,kb 3-4 perces bekapcsolt állapotban úgy 50 fokos.Nem tudom,hogy ez természetes-e,ha egyébként a készülék nem működik.Én már megmértem minden diódát,tranzisztort,kondit,ellenállást,de nem találtam hibát.Ha valaki tud,akkor megköszönném a segítségét.
(#) ladaz válasza ronika2007 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Szia! Nekem a 100hz-es Samsugon a gyári kód 1234.Én ezzel tudom a funkciókat ki-be kapcsolni.Akkor van baj ,ha valaki megváltoztta,mert akkor lehet kísérletezni.Próbáld ki,ha nem jön be,akkor a tv kezelési utasításában megtalálod.Persze ha van.
(#) zoltansz hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Hello mindenkinek. Van egy metz 63TB42 tvm amely, bekapcsolas utan kb 2-3 percre, ki-be kapcsol egymasutan 5-6-szor(magatol)aztan kikapcsol a power led 5-ot villog aztan se kep se hang.Lenne valakinek egy kapcsrajza vagy valami otlete hogy mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza zoltansz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Szia!
Forrasztáshiba lesz.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

SZia ,kadarist van egy Orion tv 2030-as és,nem tudom sehogyse el inditani a jelensége a következő, a két oldalán fenyőágas ,fut és nem tudom vezérelni a gombokkal ,kicseréltem már az egéssz ic-ét, de semmi már nagyon kivagyok rá memtudok vele ,mitcsinálni van valami ötleted, vagymit lehet csinálni .
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Sortáp jó? Sorvezérlést nézted szkóppal?
De konkrétan mi az, hogy "fenyőágas"? Csipkézett a kép széle?

Igen kelet -nyugat csipkézett és nincs hang a feszűlcségek meg vannak akkor mit nézek még át alaposabban ,skopom az nincsen , de nem is dolgoztam vele csak mérőműszerel.

Sortranyó körül jók a kondi? Tranzisztor melegszik?
Mi a sassziszáma?

Mindjárt lemegyek és megnézem.
(#) ladaz válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Kijavítottam 6 forrasztási hibát a panelon ,de semmi változás.Többször is átnéztem már nagyítóval,de már nem találok hibát.Esetleg nem okozhatja az SMR ic hibálya?Újra mértem a sorkimenő feszültségeit és azt tapasztaltam,hogy csak a 125volt a normális.Se a 180v,se a 46v,se a 24v nincs meg.Esetleg a sorkimenő a bűnös?

Na ezeket kaptam , orion model tv 2030 sasszi,kl-10913-g , és még trafot is cserélte és csak ugy megy,a fontosabb ic-ék tda 8362, ezt a saa 5254p-t egyszer véletlenűl forditva tettem vissza,lehet hogy ettöl ijen.
(#) kadarist válasza ladaz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Ha ezek a segédtápfeszültségek nincsenek meg, akkor nem működik a sorvégfokozat, mivel ezeket az állítja elő. Gondolom csak egy pillanatra indul el a sorkimenő, a bekapcsoláskor. A készülék indíthatatlanságát legtöbbször a védelem megszólalása okozza. Ha a függőleges eltérítés nem indul, vagy túl magas a tápfeszültség a akkor a védelem letilt. Jó lenne megnézni, hogy az induláskor az említett tápfeszek megjelennek-e.
Tehát egy pillanatra felszisszen a sorvég induláskor?

Idézet:
„Sortranyó körül jók a kondi? Tranzisztor melegszik?”

Ezeket is megnézted?

Az elektrolid kondikat kicseréltem de ujból át nézek mindent ,és később irok ok.

Nem az elektrolitokra gondolok elsősorban, hanem a hasábkondikra, de az elkókat is cserélheted. Ez volt a készülék eredeti hibája is?

Igen ,egy pillanatra hallható,hogy a sorvégfokozat beindul.A feszültségeket mérve induláskor sincsennek meg.A 180 v helyett csak 8.2v van,a 46 helyett csak 18,a 24 helyett csak 10v van.Tehát nincsen rendben egyik sem.Mi a javaslatod? Probáljak sorkimenőt cserélni?Szerinted milyen műszerrel kellene mérnem mert a dig. multi nem ugyan azt mutatja,ha megcserélem a mérőzsinorokat.Talán a mutatós lenne a jobb?
(#) kadarist válasza ladaz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Kösd le a képcsőpanelról a 180 voltot. Esélyes, hogy a vdeo-végfokozat zárlatos a képcsőpanelen. A méréseid szerint ez a legalacsonyabb induláskor, pedig ennek kellene a legnagyobbnak lenni.

OKé,folyamatban,a lekötés,csak most elővettem a 30 éves mutatós műszeremet.Igazi szovjet gyártmány,9db ceruza elemmel működik.Ez legalább egyformát mér.
Következő: »»   250 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem