Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Szerintem olyan 3/4"-os lánc elegendő persze vastagabb méretben mint a kerékpár lánc.
Bocsi, de csak szükség lesz egy kis magyarázatra, mert én sajnos nem értem a rajzodat.
Köszi!
Nincs most rá kapacitásom
Az egyéni kreativitásnak nincs határa. Be ne parkoljunk?
Most már értem, köszi!
Sajna ez nálam nem jó, mert a motor helye már a hagyományos elrendezéssel lett kijelölve, az egyik oszlop tövében. De azért gondolkodom, hogy az elvet nem tudnám-e valahogy hasznosítani.
Folytatás. Bele olvasva az elkészült dolgaidba, javaslatom a következő négy áramkörös kis relé 2darab váltóérintkezős fajta. Ezeket vezérled a központizár táv irányítóval az egyik érintkezőt bekötöd egy ellenálláson keresztül öntartásra természetesen az adott irány végállás kapcsolójával sorosan, tehát gombnyomás pozitív impulzus ki relé meghúz öntart még a végállás nem szakítja meg az öntartást. Ha jól értettem a másik gombra a másik vezetéken jön ki a pozitív impulzus erre szintén rákötöd a másik kis relét öntartással végállással ellenállással . Most már tudod zárni nyitni, hogy minek az ellenállás egyszerű ha megnyomod az adott irányhoz tartozó gombot működés közben akkor kisöntöli a vezérlés áramát a kis relé tekercsén és elejt tehát megáll a kapu. A kis relé egyéb érintkezőivel kapcsolod értelem szerűen az erősáramú már beépített reléket.
Ugyan úgy használod a drótkötelet is mind a láncot, csak a lánckerék helyet egy dobot raksz a motor tengelyére és azon többször áttekered a kötelet természetesen ilyenkor rúgós kötélfeszítést kell alkalmazni mert a kötél nyúlik és hőtágulásra hajlamos.
Szia.
Ez elég jól hangzik.tudnál nekem csinálni 1 rajzot hogy mit hova kell kötni meg milyen ellenállás kell? esetleg a reléről 1 linket mert találtam 4 áramköröst de nem tudom hogy váltóérintkezős e. Egyébként mikor az egyik szál +t ad vele egyidőben a másik testet (ugye így működteti a kpzár motorokat).
PIC-es megoldáson nem gondolkodtál?
Hali.
Hát annyira nem vagyok benne ebbe a villany dologban. Most szeretném megcsinálni az első nyákkomat. és valami olyasmire gondoltam amit nem kell felprogramozni de mégis tudja a dolgát ha lenne ötleted elmondom mit szreték és hogy gondoltam.
Sziasztok
nekem 4 méteres kaput mozgat váltós bicikli lánca már 5 éve és még soha nem szakadt el . Teljesen felesleges a vastag lánc.
Tudnál egy rajzot vagy fotót feltenni róla?
Milyen motorral hajtod?
A lánc sajna nem épp gondozásmentes, viszont nem kell olyan pontosan illeszkednie a motornak mint a fogasléces megoldásnál.
Üdv
Üdv mindenkinek!!
Olyanban kérnék segítséget h egy házilag készített billenő garázsajtónál hogyan lehet meg oldani a nyítás könnyítését (nem motorizálásra gondolok, hanem rúgós meg oldás érekelne!) A válaszokat előre is köszönöm!!
Súlyozd ki! Kötél, csiga, súly...
Üdv Inhouse
Szerintem nézd meg egy barkácsáruháznál kiállított darabot, hogy a nagyok hogyan csinálják. Remek ötleteket lehet lopni onnan. De szerintem is az Inhouse álltal is említett ellensúly a legegyszerűbb házi megoldás, bár nem az a legbiztonságosabb.
A gyáriakban azért van egy nagy helyett sok kisebb rugó, ha szakad az egyik, még mindíg maradjon néhány.
Hali,
Nekem egy hosszú rugó van mind2 oldalon rásegitésnek (kb 1-1m).
Nekem összesen a két oldalon 6 db egyméteres rugó van. Ha abbol egy elpattan, talán észre sem veszem, főleg hogy már motor nyitja.
Hali.
olyan kérdés h egy síkban nyílik az ajtó tokkal vagy kinyúlik kb 1 m az ajtó! és hogy van meg oldva minden meg oldás érdekel! Előre is köszi
Hali
Megveszel a teccsóba 1-2 expandert, kiveszed a rugójait és azt berakosgatod. A biztonság kedvéért tegyél a rugók közepébe egy zsinórt, vagy drótkötelet, ha netán elszakadna ne csapjon agyon senkit. Mivel a rugó nem tud annyit nyúlni, mint amennyit a kapunyitás miatt kellene, ezért kénytelen leszel egy csigaáttételt betenni (tehát a csigát rögzíted a rugókhoz) üdv
A lapos szíj miből van?
Egyébként ötletes.
Már megvan az ajtód, vagy csak most fogod megcsinálni?
Lassan elkészül a kapu nálunk is.
Képek is készültek, de sajnos most nincsenek nálam. Hamarosan megosztom azokat is. Addig: Bővebben: Link
már meg van az ajtó!
a csapágyak is a helyén vannak mind a 4 alul kettő felül kettő! csak az egész ajtó súlyát én emelem! erre keresek könnyítést
Valaki le fényképezné nekem az ajtaját (ami egy darabban nyílik) Előre is köszönöm!
Hali
Ez egy gyári megoldás, a kapu teteje sinben fut, az alját karral emeli amin az ellensúly a rugók. Azért fényképeztem félállásban mert így talán jobban látszik az emelőkar és a rugók miként dolgoznak.
Ha jól értelek, nálad a kapu alján és tetején is sinben futó csapágyak vannak. Akkor tényleg az egész kapu súlyát te emeled. Azt rugóval nehéz lenne emelni, és az ellensúly se tökéletes mert ha megfelelő súlyú az emeléshez, akkor lefelé meg a súlyt kell húznod. Ez esetben minnél feljebb van a kapu, arányosan csökkenteni kellene a húzóerőt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |