Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez szuper !Köszönöm szépen !De mivel itt három kondi van az értékeik nem adódnak össze(Még kezdő vagyok azért kérdezek ilyeneket.)?Egyébként ami itt kijön az ugyebár a felső érték,mivel ebben van egy 220 KOhm-os potméter?egyébként melyik freki lenne halható?
Nem fognak összeadódni, mivel a három kondi egy fokozatkapcsolóra van kötve, így mindig csak egy kondi van bekötve az áramkörben.
Értem!(Még mindig kezdő vagyok)A fokozatkapcsoló ugye olyan,hogy először csak az elsőt aztán az első kettőt,aztán az összeset bekapcsolja?
Igen! Olyan, mint a bicikliden a váltó. Egyszerre csak egyféle fokozatba tudod betenni.
AT-s PC tápból nem lehet valahogy egyszerűen kinyerni, mondjuk 17V-ot, vagy minél többet? A lényeg, hogy legalább 3A-t bírjon. Előre is kösz, és persze üdv!
A kondik között válthatsz vele. Először az első kondit, másodszor a másodikat harmadszor a harmadik kondit kapcsolja be az áramkörbe. Harmadik állásában nem kapcsolja párhuzamosan a három kondit.
Köszönöm nézegettem, de épp mondta tesóm, hogy van itthon egy video... Belenéztem, hát elég colos trafó van benne, sok kivezetéssel, szerintem ezzel fogom megoldani a problémámat. Üdv
Köszi szépen, szétnéztem, de elég borsos az áruk, hasonlóakat találtam én is.
De úgy néz ki megoldódik a problémám. De köszi mégegyszer!
Üdv mindenkinek!
Teljesen kezdő vagyok és volna egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudnám megállapítani az erősítő hangszórókimeneteinél melyik a pozitív és a negatív fázis? Semmi jelölés nincs rajta, műszerem nincs.
1. A bemenetre adj mono jelet, azaz kösd össze a bemeneteket és arra adj egy jelet, pl. zenét.
2. Egy hangszórót köss két erősítő kimenete közé. Mivel két-két kimenet van, összesen 4 lehetőséged lesz. 3. Ha a hangszóró hangosan szól, akkor ellenfázis van a kiemenetek között, vagy az egyik föld. 4. Ha halk ( csend ), akkor azonos fázis. A balansszal tudod csendesíteni, ha van. 5. A teljes csend arra utal, hogy két földet kötöttél össze a hangszóróval.
Köszönöm a gyors választ! Meg is oldódott a gondom.
Egy ilyen tápnak a méretezésénél milyen szabályt kell betartani, vagyis a trafó ha légrés nélküli, az jó és milyen tekercselési irány szerint kell a diódát rátenni? Táp (egyfetes)
Előre köszönöm a válaszokat!
Szia!
Flyback-nél kell légrés. A tekercselési irányokat a rajzon jelöltem. A tekercsek kezdetét jelzik a pöttyök. Egyébként nem FET a kapcsolóelem a linkelt rajzon, hanem bipoláris tranzisztor.
Ok, kösz. Az áttétel szerint legyen olyan, mint egy normál trafó?
Az áttételt normál trafó szerint lehet méretezni. A tekercsek egymásra hatása viszont fokozottabb, ezért néha nem mindegy, hogy ki van fölül, vagy alul.
Hali.
Nem tudja valaki hogy proteusba hol lehet beállitani mekkora feszültség legyen a power?
Szia!
DC generátornál és VSOURCE-nél dupla kattintás vagy (Ctrl+E) és beírod a Voltage mezőbe az értéket.
Oké köszi. Akkor a terminalsnál nem lehet a powernak a feszültségét állitani?
Szia!
SKY kapcsolása felől szeretnék kérdezni én is. Az első kérdésem az az lenne, hogy az egy műveleti erősítő vagy egy komparátor IC és a G komponens az egy schmitt trigger vagy egy inverter is egyben? Lehet még a válaszok után lesz kérdésem. Előre is köszönöm.
A szabályozás a kapcsolótranzisztor vezérlőfeszültségének (négyszögfeszültség) kitöltési tényezőjének változtatásával történik (PWM-szabályzás). Minél tovább van bekapcsolva a tranzisztor, annál nagyobb lesz a kimenőfeszültség.
Tehát a szabályzás egy feszültségvezérelt impulzusszélesség-modulációval történik. Ha csökken a segédtekercs feszültsége, akkor a erősítő kimenetén nő a feszültség, és ezért a PWM (G)a hosszabb bekapcsolási idő irányába "mozdul". Kicsit ugyan elnagyoltan, de ez a szabályzás lényege.
Szia!
Köszönöm, mindent értek. Akkor valójában a G az egy stabil frekvencián rezgő komponens is aminek csak a kitöltését változtatjuk.
Alapjában vége igen. A fejlettebb vezérlőknek vannak még különféle egyéb üzemállapotai, mint például a készenléti (takarék) üzemmód, amikor csak szakaszosan kapcsol be a vezérlő, általában a hálózat frekvenciájához igazodva.
Valaki leelenőrzi ezt nekem mert megépítettem és nem működik
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy van 31 bemenet (kontakt) amik közül mindég csak 1 aktív, és azt kellene bináris kódban kiírni, hogy hányas számú bemenet aktív. Hogyan lehet ezt megvalósítani?
Szia!
Ha mindent jól huzaloztál be és csináltál egy ERC ellenőrzést akkor 100%-osan jónak kell lennie. Esetleg még csinálhatsz egy DRC ellenőrzést is a biztonság kedvéért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |