Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy Blaupunkt Sevilla MP54-es autórádióm amit be is kötöttem,jól is működne, csak 40 perc zenehallgatás után kikapcsol aztán be de nem teljesen aztán megint kikapcsol. MI kehet a gond, ha valaki tud valamit írjon. Köszi
Sziasztok, van egy kazetás autórádióm,a kazetás része rosz ezért szeretnék bele aux csatit épiteni, lehetséges a olvasó fejel valamit csinálni pl oda kötni valahogy az aux- ot?
Sziasztok!
Van egy Kenwood KDC-X617 típusú autórádióm. Használtan vettem, kb 5-6 éves lehet. Nagyon szépen szól, viszont ha felerősítem, a mélyhangokat torzítja. Először 10 centis MNC Miami hangszórókkal próbáltam, ha a basszus fel van nyomva teljesen, már 15-16-os hangerőnél jelentkezik a torzítás (40 a maximum), 18-20-nál, már recseg is kegyetlenül. Kisebb hangerőn gyönyörű hangja van (legalábbis, amennyire a botfüleimmel meg tudtam állapítani), de ha a normál zenehallgatás hangszintje fölé tekerem, hallgathatatlan. Gondoltam, a hangszórók kicsik, eleve nem is vártam dübörgő mélyeket a 10 centis hangszóróktól, úgyhogy rákötöttem a hifim hangfalaira (6 ohm-os, DIN 50W-os Panasonic), azzal jobb egy fokkal, 20-22-nél kezd el torzítani, 30-asnál pedig recsegni. Van még két lepusztult 16 centis noname autóhangszóróm (teljesítmény 60W max), azokkal is próbáltam, valahol a kettő között van. Sajnos ne mértek az elektronikához, így nem tudom mivel lehet a baj, attól félek, hogy a fejegységgel lesz gond. Bár nem tudom elképzelni, hogy mi tud elromolni rajt, ha egyszer szól. IC-s végfok van benn, ennyit ki tudtam deríteni. Mi lehet a gond?
Sziasztok!
Vettem egy hibásként árult JVC KD-LHX501-es fejegységet, ami valóban hibás, bár kiküszöbölhető a problémája. A következő a baja, bekötöttem, bekapcsoltam, majd az első gombnyomás után szörnyű sistergés hallatszott a hangszórókból (kb. olyasmi, mint amikor AM sávon nincs adóra hangolva a vevő), időnként ki is kapcsolt olyan szinten, hogy nem is lehetett standby állapotból visszakapcsolni. Egy kis agyalás után rájöttem, hogyha kikapcsolom rögtön a csatlakoztatás, és bekapcsolás után a VSS funkciót (ez azt jelenti, hogyha megnyomom bármelyik gombot a fejegységen, akkor angolul, németül, vagy franciául benyögi, hogy mit nyomtam meg rajta), akkor minden királyul működik. A neten olvastam valahol, hogy valakinek volt ugyanilyen gondja, de választ nem kapott a hibára. A kapcsolási rajzát nézegettem, elvileg egy RAMban van eltárolva a beszéd, és egy keverőerősítő keveri hozzá a nomrál audiohanghoz a beszédet. Valakinek nincs ötlete, hogy mivel lehet a gond? Lehet, hogy szervizben kellene egy FW frissítést csináltatnom, ha egyáltalán lehet ilyet? Vagy ez inkább hardveres gond lesz?
Szvsz csak normális hagszórókat kéne venned. Ha ugyanolyan impedanciájuk volt azoknak a hagszóróknak, amiket próbáltál rákötni, és mégis más hangerőszinten jön ki a torzítás, akkor valószínűleg a hangszórók ennyit bírnak. Első körben én a helyedben valami komolyabb szobai hangfalat kötnék rá, aminek megfelelő az impedanciája.
Innen letölthető a SM hozzá:
cdx-s2200 service manual
Bár már más topicba beírtam a problémámat, ez pörgősebbnek tűnik. Tehát:
Sziasztok! Vettem egy hibásként árult JVC KD-LHX501-es fejegységet, ami valóban hibás, bár kiküszöbölhető a problémája. A következő a baja, bekötöttem, bekapcsoltam, majd az első gombnyomás után szörnyű sistergés hallatszott a hangszórókból (kb. olyasmi, mint amikor AM sávon nincs adóra hangolva a vevő), időnként ki is kapcsolt olyan szinten, hogy nem is lehetett standby állapotból visszakapcsolni. Egy kis agyalás után rájöttem, hogyha kikapcsolom rögtön a csatlakoztatás, és bekapcsolás után a VSS funkciót (ez azt jelenti, hogyha megnyomom bármelyik gombot a fejegységen, akkor angolul, németül, vagy franciául benyögi, hogy mit nyomtam meg rajta), akkor minden királyul működik. A neten olvastam valahol, hogy valakinek volt ugyanilyen gondja, de választ nem kapott a hibára. A kapcsolási rajzát nézegettem, elvileg egy RAMban van eltárolva a beszéd, és egy keverőerősítő keveri hozzá a nomrál audiohanghoz a beszédet. Valakinek nincs ötlete, hogy mivel lehet a gond? Lehet, hogy szervizben kellene egy FW frissítést csináltatnom, ha egyáltalán lehet ilyet? Vagy ez inkább hardveres gond lesz?
Lehet kapni erre a célra kitalált kazetta átalakítót.
Vidd vissza oda, ahola FET-eket cserélték, és mondd meg nekik, hogy ne csak a FET-et cseréljék, hanem találják már ki azt is, hogy mitől szállnak el a FET-ek. Egyébként megfelelő impedanciájú hagszórókat kötöttél rá az erősítőre?
Üdv. mindenkinek!
Blaupunkt Frankfurt RCM169 autórádiómba sikerült szereznem smart card kártyát. Behelyezés után, a leírtaknak megfelelően egyszerre nyomva az 1-es és 4-es program gomb, egyidőben bekapcsolás. A kijelzőn a CARD ERR felirat látható. Három próbálkozás után kiírja, hogy várjak egy órát. Az érintkezők megtisztítva. A kártya vadi új, eredeti csomagolásból én bontottam ki. Mi lehet a baj? Tud valaki megoldást arra, hogy ne kelljen kártyával indítani? Előre is köszi: totikukac
A szomszédom kapott egy VDO CR341B típusú autó rádiót. Hozta szereljem be, de nincs rajta antenna csatlakozó. Pontosabban van egy négyszögletes lyuk a közepén egy pöcökkel és láthatólag innen lett lecsavarozva a csatlakozó. Nem tudja valaki véletlenül hol szerezhetnék hozzá másikat?
Mért nem forrasztasz oda egy szabvány lengőaljzatot valami bontószökevény rádióból?
Ha nem találok csatlakozót az lesz, de szeretném elkerülni a kókányolást. :yes:
Üdv mindenkinek !
Az lenne a problémám hogy beszerelés után a fejegységben lévő kijelző a hangerő 1-es fokozatra kapcsolásakor megszünik létezni és elalszik. A kijelző csak akkor jön vissza, ha nem szól a zene, pl két szám közötti váltás vagy ha teljesen lehalkítom. Rádiónál ugyanez a szitu....amig sávot keres minden rendben...amint megtalálja a sávot már nem látni a kijelzőn semmit...viszont ugyanúgy szól tovább. Másik észrevétel hogy hangosabb hangerőre tekerve szépen lassan eltűnik a mély hangzás... És végezetül ha jár a motor és be van kapcsolva a fejegység fura sípoló hangot hallani és nem a hangszórókból jön....ahogy elemkedik a fordulatszám úgy élesedik a hang. Egy segítséget tudok még nyújtani, kimértünk a kocsit az akksiról direktben és a kapcsolton is 17.3 V jön le. Vagy a műszer rossz vagy nemtudom. Ez jó? vagy sok ? vagy kevés ? szokásos 10 amp -es bizti van a fejegységben. Semmi pattaás vagy sercenés nem volt az első berakáskor... Valaki járt más így ezzel a csodafejegységgel ?
Üdv! A világítás ha elmegy ,bekapcsoltad az automata sötétítést. Alpine? A fütyűlés az generátor zaj. A 17V az sok nagyon, feltéve ha jó a műszer. Ellenőrzés másik műszerrel . Ha a műszer jó , akkor nem működik a faszabályozód. Az nagy problémákat okoz. Öreg T
Ok értem ....ránézek még a napokban...kell egy műszret szereznem mindenképp. Egy éve hajtoma kocsit és a kuplunk bowben szakadáson kívül még egy lámpakiégésem sem volt.
A fejleményekről tájékoztatlak. Köszönöm az infot.
Ja bocs azt nem írtam hogy egy MNC InnoCD drágaságról van szó !! Sajna nem Alpine
Milyen kocsid van?
Üdv. srácok!
Nincs valakinek ötlete a 698057 számú kérdésemmel kapcsolatban?
Fiat cinquecento sporting 1.1
Ha jol hamoztam ki, akkor egy meglevo radiohoz szereztel egy masik kartyat (feltetelezem, az eredeti elveszett, stb...), igy persze nem is fog mukodni, mivel a megszerzett kartya eredetileg nem a Te radiodhoz volt parositva, azaz ez olyan mintha egy bankkartyat mas pinkoddal szeretnel hasznalni. ... vagy nincs igazam?
Esetleg nezz korul itt: Bővebben: Link
De igazad van, ahhoz, hog a kártyát elfogadja a készülék, a gyári masterkártyának meg kell lennie , anélkül nem fog menni a tanítás. El kell vinni a fejegységet olyanhoz, aki szokott kódolni, mert az ki tudja iktatni a védelmet, így abszolút nem kell majd kártya hozzá.
Szerintem testhibád van, vagy a kereten, vagy az antennán keresztül kap testet. Lehet hogy nem testhiba, akkor lehet még kontakt valahol a tápkörben, akár a fejegységen belül is! Első körben adj neki tápot közvetlenül az akkuról, ez lehet egy levegőben vitt kábel ideiglenesen.
Egy előlap közel annyiba kerül mint a készülék, nem véletlenül, ezzel próbálják meg visszaszorítani a lopásokat. Próbáld a vakerán, vagy egyéb ilyen helyeken, valószínüleg azért vitték el, mert már volt ilyen fejük előlap nélkül egy előző balhéból.
Esetleg nézz szét a környéken található autókban. Na jó rossz vicc volt, nehogy megtedd
üdv mesterek ....
Előkapartam a régebbi autórábiómat és abban 5A-es biztosíték van.... lehetséges hogy azért van problémám a mostanival mert abban 10A-es van és attól megbutul? kérdés hogy megkínáljam e az MNC Innocd-mert egy 5A-es biztivel? max kicsapja a biztosítékot semmi más .....
Kicserélheted, de egy rádiócserével jobban jársz.
Szép napot!
Szeretnék segítséget kérni. Van 1 Sony CDX F7500 tipusú fejegységem. A problémám a következő: Nem olvassa be a lemezeket,egyiket sem se mp3-t se zenei cd-t. tisztítva már volt több soron,valószinű,h fejcsere lesz belőle. Nos ebben szeretném a segítségeteket kérni, Ki tud és mekkora árban ehhez a szerkentyűhöz olvasófejet,vagy mivel lehetne helyettesíteni,mert magát a gépet nagyon szeretem. köszönöm előre is.
Volt már szerencséd ehhez a fajta lejátszóhoz ?
Szereltem már be, amennyiben ezt szerencsének lehet nevezni. Pénzt nem adnék érte.
Hát, ha pótolni nem is, de működésre lehet, hogy rábírhatod...
2 oldallal ezelőtt egy Sony MP3-CD rádióról írtam. Meghaltak benne a hangerőgombok és drágák bele. A srác jutányosan eladta egy másik barátomnak a buliládához (amit nekem kell elkövetni), és vett egy JVC-t, amivel nagyon elégedett (tényleg jó kis cucc). A Sonynak megnéztem a rajzát és eszembe jutott, hogy régen volt rajtuk egy 3,5mm-es Jack, a vezetékes távirányításhoz. Sima ellenállásokból és gombokból álló joystickok voltak hozzájuk. Ezen nem volt már, de a rajzon látszik, hogy van két "adatvonal" és ehhez képest különböző ellenállásokat kapcsolnak a gombok testre. Meg is csináltam a külső hangerő szabályzását, csináltam kivezetést HDD szalagkábelből, az árnyékolás fontos, test-key0-test-key1-test, így biztosan megy. Szóval meg kell nézni, ha jól emlékszem úgy érzékeli az előlapot, hogy egy lábat testre húz, ha fenn van (mert ugye anélkül nem megy). A gombokat meg tudod csinálni kívülről... látni nem fogsz semmit, de műhelyrádiónak jó lehet... Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |