A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orion hs 280 - 282
Témaindító: rolandosss21, idő: Okt 23, 2007
Témakörök:
Pfúúúú, nekem sokk volt. Egyik jobban, mint a másik.
Ui: bár az egyikhez készült egy átgondoltabb hangszórókészlettel új hangváltó is (Nem a 280 volt természetesen. Annál feladtam a küzdelmet, mert szeretem az életem. ).
Kérdésem a következő volt, megismétlem, mellébeszélés nélkül kérek választ:
Hhallgattál-e 1980 és 1990 között boltban vásárolt (gyári) VIDEOTON DC 2050 és ORION HS 280 hangsugárzót legalább fél évig? IGEN/NEM
Bolond lettem volna hallgatni. Attól, hogy sokáig hallgatom a rosszat nem lesz jobb egy picit sem, legfeljebb megszoknám, az pedig kifejezetten rosszat tenne, nekem. Ehelyett inkább jót csináltam abból, amelyikből lehetett. Mellesleg az a '90-es évszám kicsit irreális.
Tehát: NEM. Ezt egy szóval is le lehet írni.
Aki 5 mondattal mondja el, amit 1-el is el lehet mondani, az ... Nem azt írtam, hogy 1980-1990 között vásárolt, mert 1990-ben már nem lehetett újat venni egyikből sem. Azt kérdeztem, a kerdéses időszakban halgattál-e ilyen hangsugárzókat.
Idézet: „Aki 5 mondattal mondja el, amit 1-el is el lehet mondani, az ...” ...az képes Értelmetlen kérdésre olyan választ adni, hogy a rossz kérdés ellenére mégis kiderüljenek a valóban hasznos információk. Idézet: Nem? „Nem azt írtam, hogy 1980-1990 között vásárolt” Idézet: „Hhallgattál-e 1980 és 1990 között boltban vásárolt”
Felesleges a vita, egyrészt mert azt az életérzést (fíling) még nem élhettedd meg a 80-as évek elején, amit akkor még sok!! HIFI rajongó érzett. 1 hétig keresni pesten lehetőleg feketeszínű, 8 ohmos, kék középsugárzós HS280-at. Előtte két Videotonom volt, az egyik a régi szériából (Zafír) egész tűrhető, a másik a fenti DC2050, amiből az utólsó párat vittem haza, bár ne tettem volna.
És igenis lehetett javítani a 280-on, akkor meg is érte. Másrészt még nem olvastam olyan internetes topicot, ahol bármi áron, bármennyi idő alatt, akár magadnak is ellentmondva nem bizonyítottad volna be, hogy a fehér az fekete. Az idő pénz. Csá!
A címzett rossz. Vissza a feladónak.
Nem érzésekről volt szó, csak arról, hogy a HS280 kínzóeszköz van, volt, és lesz, tőlem jobban már senki nem tudja, mennyit lehetne még javítani rajta, de egyszerűen semmi értelme nem volna. A hangszórókészlet eleve megakadályozza az értelmes felhasználást. A mai követelményekhez viszonyítva.
De tényleg utóljára. Amúgy ugyanazt írtad, mint én a fentiekben, csak nem vetted észre...
DE: Idézet: „tőlem jobban már senki nem tudja”
Nem ugyanazt írtuk, ugyanis míg a 2050-ből készítettem megfelelő hangváltóval egy hallgatható verziót, addig a 280 mellett elmentem, megelégedve a hangszórók megjavításával (na nem a rohanás miatt, hanem azért, mert kritkán aluli egyikük-másikuk, és csak egy új hangszórókészlet tudná a jelentős hibákat elfogadhatóan orvosolni.) A lényeg tehát itt van, és ez a tény kb. mindent elmond a hangszórók képességeiről.
Nagyon nagyon köszönöm a segítséged!
Szerintem a mélyátviteltől eltekintve ez egy teljesen átlagos kommersz hangfal átvitele. Mondjuk az akkori árához képest nem túl jó.
Nekem sajnos 4 ohm-os HS 280-n van. Mi érné meg? Próbáljam eladni vagy át lehet alakítani 8 ohm-osra. Az erősítőm nem igazán bírja a 4 ohm-ot.
jó nagy teljesítményű soros 4Ohm-os ellenállás na jó csak vicc
Nem tudod átalakítani, csak a hangszórókészlet és a váltó cseréjével sikerülne.
Köszi a választ, akkor megpróbálom eladni. Kis hangerőn a VT EA7386s bírja a 4 ohm-ot?
Nagyon is, eredeti végtranyókkal, persze amíg nem lép be az áramkorlát.
Nem megy tönkre az erősítő?
Az egyik hangfalba VT mély van.
Ha óvatosan használod, akkor nem kellene.
Akkor az már nem Hs 280.
Mi az hogy nem bírja 4ohmot?
Én már vagy 10éve,használok 4ohmos 3utas dobozokat,mindenféle,régebbi Pioneer,HK.Sony,JVC,stb.erősítőkhöz. De ujjakat is ezekkel tesztelem. Félhangerőig szoktam max. odatekerni,és a hangszín is csak 4-5dB.emel kb. Sosem volt gond,nem megy tönkre,nem melegszik túl a cucc. Ilyenkor ugyanis feleakkora áram folyik,tehát kb,annyi mintha 8ohmos hangszórók lennének. Neked is ezt ajánlom,nem muszáj dübögtetni full.ra.
hangfalban. Érdekes lehet a sztereó kép két különböző mély-középpel. Vagy legyen mind a kettő VT, vagy bulgár/bolgár (ORION)
Az előbbivel mindenképp jobban járna. Mondjuk egy régi 402-es HA20 egészen jól működne az adott dobozzal.
Inkabb szerezzen eredeti bolgar melyeket. A most gyartott HA20 csapnivalo. Haver 2 parat rendelt, ebbol 3 hangszoro hibas volt. Aztan kicserelte oket MNC re ami szinten szar, de legalabb nem sustorog meg zizeg.
A bolgár viszont már eredetileg is kb. használhatatlan. Sosem véletlenül írom azt, amit:
Name: LB1031/8 Company: Orion Fs = 45,55 Hz Qms = 1,975 Vas = 47,43 liters Cms = 0,66 mm/N Mms = 18,51 g Rms = 2,682 kg/s Xmax = 3,5 mm Xmech = 6,5 mm Sd = 225, sq.cm Qes = 1,368 Re = 7,6 ohms Z = 8, ohms BL = 5,424 Tm Qts = 0,808 1-W SPL = 87,14 dB Name: ha20-402_jav Company: Videoton Fs = 31,5 Hz Qms = 2,682 Vas = 78,5 liters Cms = 1,152 mm/N Mms = 22,16 g Rms = 1,635 kg/s Xmax = 6, mm Xmech = 12, mm Sd = 219, sq.cm Qes = 0,598 Re = 6,1 Ωs Z = 8, Ωs BL = 6,688 Tm Qts = 0,489 1-W SPL = 88,12 dB 2.83-V SPL = 89,3 dB Fényévekkel előrébb jár a VT. A mostanit HA20-484-nek hívják, kevésbé jó zárt dobozba, inkább a Vifa M21-hez hasoló, 60Hz-es alsó határfrekit tud kis méretű zártban, de a középtartománya viszonylag jó. Az, hogy az évente gyártott sokezer darab közé becsúszik egy-két hibás, igazából semmit nem jelent, úgyis kicserélik fehérváron. A kínai MNC-vel összehasonlíthatatlan, 4-5-ször magasabb a használati értéke, nehezen említhetők egy lapon.
Na de 4db hsz bol 3db hibas..szerintem ez nemtul jo arany, de lehet igazad van es pont belenyultunk..bar ketlem.
Mindenesetre kivancsi lennek ra, ha veszek 10db ilyen hsz-t es kimeregetnem, mekkora lenne a szoras koztuk, ill mennyire kozelitene meg az altalad publikalt meresi adatokat. Az egy dolog, hogy a gyar visszacsereli oket, de egy ilyen belenyulas utan mar az ember bizalmatlan lesz.
Az évi 10 000-hez képest a 3 db mintha kissé elenyésző lenne.
Nem szokott olyan eltérés lenni, ami miatt változna az érzékenység, vagy a szükséges dobozméret, szóval a hangszórók '96-óta kompatibilisek egymással, és nyugodtan használhatók adatlap szerint.
Ok. Remelem masnak nagyobb szerencseje lesz veluk.
Én nyugodt vagyok, mert nem szerencse kérdése.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |