Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   78 / 147
(#) kit6263 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ez a tábla azt mutatja, mit történik, hogyha a PIC32-vel 1 óraciklus 25nsec input capture hiba lép fel. Vagyis 25nsec-ot tévedhetek az előlövéssel.
(lehetne vitatkozni, hogy csak 12.5)
Jól látszik, hogy 20 ciklus után már 0,5 usec a hiba....pár másodperc után már használhatatlan.
A Te diagramodban a 4 usec....kb. 160-200 ciklus.
Vagyis 200 zavarás után mindenképpen , meg kell várni egy bejövő lövést.
PIC18 esetében 40Mhz órajellel 40 ciklusonként kell szinkronozni....csak sajnos a 32 bites timer az PIC24-től van. A 16 bittel nem lehet átfogni az összes traffi pps tartományát.
Mielőtt le csesznél...tudom....lehet szoftveres 32 bites. Csak az már zabhegyezés lesz....
Egy PIC24H már jó lehet, de inkább PIC32.
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

a lededeket a tfdu-tól balra5 jobbra 5 vagy tfdu és mellette 10 led.minnél kisebbre szeretném a dobozt...
szerinted ha egymás fölé tennék 6 ot akkor az jó lenne?
(#) Home Made Jammer válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Ez ok. Ezt úgy lehet kivédeni legalábbis én úgy csinálom, hogy a programon belül mindig egészre kerekítek. Ezt úgy értsd hogy pl 312,5-nél kétszeresére 625 uSec-re kerekítek megfelelő időben. Így még 5 sec múlva is hajszálpontosan szinkronban van.(Ezt számtalanszor ellenőriztem-gondolhatod.) Egyébként meg ha van bejövő jel minden másodikra szinkronizálok. Az előbb félreértettük egymást nem minden második komplett mérésre csak mérőimpulzusra gondoltam. Tehát az scs 103-nál pl. 0,3 sec kell egy távolságméréshez, az első sebességadat kb 0,6 sec múlva áll rendelkezésre. Ebből kiszámolható hány bejövő mérést átlagol mire egy adathoz jut. Ha minden második impulzust elrontok, az bőven elég ahhoz, hogy eldobálja a mérést.
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Biztos jó.
Az enyámen két sorban van
felül 6db, alul középen a TFDU és ettől jobbra-balra 2-2db LED
kb 14x34x40mm-es átlátszó édesítőszeres dobozban van a fej.
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

aha. érdekes.tehát akkor mindegy hogy rakom a ledeket?te hogy terveznéd ha a fejbe csak a ledeket ill.a tfdut tennéd?nincs rádiófreki.a mosfet FDV301N?
(#) Home Made Jammer válasza treshold hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

Raktál bele fet meghajtót végül?
(#) bobesz válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 9, 2010 /

az fdv hez nem kell ha 350ma hajtasz rajta illetve akkor se kell ha párhuzamosan rakod.
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

kit6263-nak igaza van. Rendszeresen szinkronizalni kell, mert az orakvarcod nem eleg pontos. Ez nem teszi lehetove, hogy korrigalj, hanem kenyszerit arra, hogy a nem kerek ertekeket elfogad. Egy atlag kvarc evente 1-3ppm-t oregedik, illetve 25 fokos homerseklettol elterve a mukodesi tartomanyon belul, akar 30ppm elteres is lehet. Vegyunk most az egyszeruseg kedveert 10 ppm hibat. Mondjuk az orajeled 10ppm-el nagyobb, azaz 80000800Hz-es. Ekkor 400004 lesz a szamlalodban. Ha azt a 4-et lekerekited, akkor 49.9995ns hibat viszel bele a periodus idobe, azaz ahany bejovo impulzust nem szinkronizalsz es atlepsz, annyiszor 50ns hibat viszel bele az idozitesbe.

Termeszetesen az orajeled altal adott kb 12.5ns felbontason beluli hiba igy is ugy is megmarad.
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nézd én SMD-vel dolgzok és mindent belerakok egy helyre, hogy a lehető legkevesebb és legrövidebb huzalozás legyen, illetve minnél kisebb legyen, hogy jól el tudjam rejteni
(#) treshold válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Igen, a MIC4422 meghajtó és a IRLML2402 MOSFET.
200mA-nél még jó ez
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

én is ezt így gondolom,a zavarok érdekében is.több fej esetén hogy hoznád őket szinkronba?ja.szerinted elbírnák a ledek ha 27 helyett 22ohm ot tennék sorba?
(#) treshold válasza bobesz hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Több fejnél az egyik mikrokontroller adná a vezérlőjelet az összes LED meghajtásnak.
200/200nS-nél 14,5V-ról 27ohm kell az 5db LED névlehes áramához. Ha csökkented fennáll a veszélye, hogy tönkremegy.
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Valóban. Ha megnézed az ábrát amit belinkeltem, látod hogy a mostani működésnél, amíg van bejövő jel minden másodikra szinkronizálok. Amikor megszűnik a bejövő jel akkor indítom saját időzítéssel az utóblokkolást. Ilyenkor 20db 200/200-as impulzuscsomagot adok aminek a közepére van az eredeti szinkron időzítve. Ebből következően +-4uSec eltérésem lehet, ami 5 sec alatt soha nem fog bekövetkezni. Egyébként szerintem a 10 ppm nem 800 hanem 8hz.
(#) Home Made Jammer válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Bocs 80hz.
(#) kit6263 válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Megnéztem a detektor buletinben valóban 0.3 sec mérési idő van, de 100 km/h esetén ennyi idő alatt az auto 9 m-tesz meg.
Ez nem értem !
Szerintem ez a legpontosabb mérés esetére érvényes.
(#) Reggie válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Ugy jo. Mondjuk a jel megszunese adhat egy kis szorast, de ha elegge elelosz, es eleg sok impulzust adsz ki, akkor nem okoz problemat.
Mondjuk en arra keszulok, hogy azt is ki tudjam vedeni, ha 2km-en keresztul csak engem mernek. az nem 5 sec

amugy 80MHz 10ppm=80*10^6 * 10*10^-6=800Hz
(#) Reggie hozzászólása Máj 10, 2010 /

Jefflyn: annak a prolaser II-nek amivel mi teszteltunk, mi a firmware verzioja?
(#) Home Made Jammer válasza Reggie hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Igazad van elnéztem egy nullát. Az 5 sec csak az utóblokkolás. Egyébként addig blokkol amíg bejövő jelet érzékel.
(#) jefflynn válasza Reggie hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nem tudom. De elég öreg darab volt, a gyártási dátuma 1996 augusztus.
(#) Home Made Jammer válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Nagyon egyszerű az egymást követő méréseknek egy bizonyos százalékon belül kell lenniük. Aztán átlagol ebből kap egy távolság középértéket. Azután mér még egy sorozatot ugyanígy, és kettőből meg az időből számol egy sebességet.
(#) Home Made Jammer válasza Home Made Jammer hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Beszéltünk már az algoritmusról, jelentem itten van!
(#) bobesz válasza treshold hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

igen,én is így számoltam.sajnos a 12f629 nem tudja a 200/200ns-ot.8 lábú procit tudnál valamit amivel lehetne helyettesíteni?
(#) Reggie válasza bobesz hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

12f635-nek 2x akkora a belso rc orajele. esetleg az tudhatja.
(#) bobesz válasza Reggie hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

köszi.megnézzük.valamit készítettél azóta?
(#) kit6263 válasza bobesz hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

A 8 MHz sem tudja !
4 MHz -> 1 usec
8 MHz -> 500 nsec
20 MHz -> 200 nsec PIC16 vége
10 MHz 4xPLL -> 100 nsec PIC18 vége
200 nsec-el nem tudsz ciklust képezni !
Vissza is kell ugrani, meg kilépésst is ellenőrizni kell !
(#) Reggie válasza bobesz hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Ahh, zhkat irtam, nemsokara szigozok, nyaron meg mar megint melozni megyek, ugyhogy a szabadidom lesz befoltozva ezzel a temaval. Most perp annyi a celom, hogy atcserelem a ledeket 5410-re, hogy ugy mik lesznek az eredmenyek, ill a mostaninak a szoget modositani akarom. Alapvetoen lezeres szinkronost szeretnek csinalni, de ahhoz meg rendelnem kell mikrokontrollert mert nincs a cegnek raktaron stb stb.
(#) Reggie válasza kit6263 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Vannak jo kis timerek, masok azt hasznaljak. AVR-nel 5MHz orajel eleg a 200ns/200ns-hez.
Mondjuk 12-es szerianak ugy latszik nincs timer kimenete.
(#) Reggie válasza Reggie hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Meg 16-nak se, 18-nak se.
Meg szerencse, hogy reg nem foglalkozok PIC-kel
(#) jefflynn válasza Reggie hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Ha PIC-eket nézed, akkor 32 alatt felejtsd el.
(#) treshold válasza jefflynn hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

A 16 bites PIC 80Mhz órajellel 25nS utasításidővel (2) 4db 32 bites TIMER-rel szerinted nem jó?
Következő: »»   78 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem