Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   117 / 316
(#) ZSozsóó válasza Spacemairne00 hozzászólására (») Máj 11, 2010 /
 
Középállásban itt sincs se emelés se vágás. Potit meg rendelj szerintem, az a jó, ha 5-10k közöttit építesz be.
(#) ZSozsóó hozzászólása Máj 13, 2010 /
 
Sziasztok!

Elkészültem 90% -ban a mikivel, már csak a csatlakozót kell beapplikálnom a testbe és kész is lesz teljesen.
Vettem fel vele tisztát. Miki a hsz szélénél, RFT L3402 hsz, levettem a hátlapot így kicsit jobb szerintem a szand balansza. Erősítőm az IC-s végű, 4Ohm-os kimeneten , a hangszóró 8Ohmos, csak nem szereti a nagyobb ellenállású kimeneteket, sok már neki a magas, kis 15VA-s szóró nem nagyon tud vele "recsegés" nélkül megbírkózni
Bővebben: Link
Egy őszinte vélemény? Nagyon katasztrófális?

De tegnap megérkeztek a V30asok úgyhogy nem kell már sok és szólni fog a rakkendroll. Szerencsére volt lehetőségem meghallgatni egy AVT Marshall ládát, 4X12 volt az is, csak fizikailag kisebb dobozban (közelebb voltak a hsz-ek egymáshoz. Rocket50 esek voltak benne. Hát srácok, nem volt ellenfél (persze korrekten nem is hasonlítható össze sem a t75el, sem a v30 al..). A rocket50 esnek nincs egy centi vastag mágnese, meglestük. Ehhez jön még a relatíve kisebb térfogat..Szerintem ezt marshallék igen csak egy specifikus cucchoz/szandhoz tervezhették. Mindenesetre elég jól meg tudtak szólalni a rocketek, de azért nem az igazi! Szerény véleményem szerint persze...

Zsolti
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 14, 2010 /
 
Nos én most éppen egy teszkós hangfalon hallgattam meg, így nem vagyok benne biztos hogy eléggé "tiszta" maga a hangfalam lejátszása, de kis hangerőn hallgatva ércesnek hallatszik a középső tartománytól felfele a hang. Szerintem ettől függetlenül jó hangja van, ha nem célspecifikusan nézzük a dolgot.
(#) Andó Tamás hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Hello!

Korábban már írtam ide, hogy erősítő építését tervezem.
Jelenleg inkább egy effekt megépítésén gondolkozom, hogy tapasztalatot gyűjtsek az erősítőhöz.

Ki is néztem egy rajzot.:
Bővebben: Link

Itt le kell görgetni a True Bypass verzióra.

A kérdésem az, hogy lehetne-e az in stereo jack ajzatot, egy monoval helyettesíteni, továbbá , hogy a VREF az milyen referencia feszkó?
+ A jel után ,hogy egyből 9v van az erősítés?
++A 9v vezetékén a dió után ott a VCC, akkor minek a dióda?

Köszönöm:
T
(#) virtualvt hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Hali!
Vettem relét az erősítőmbe. Tanácstalan vagyok, hogy kell ezt bekötni? Lerajzoltam hogyvannak rajta a lábak.

untitled.JPG
    
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Máj 14, 2010 /
 
Teljesen jól hallod, mert ez egy overdrive fej. Nincs benne tiszta. Itt a gitár le van húzva "1" alá. 3ason már ordít az AC/DC nem a hangdobozoddal van a baj, nyugi, a cucc ilyen

Zsolti
(#) darknbass hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Sziasztok!
http://membres.multimania.fr/davpseudo/ffactorx.htm
Most építek először. Ezt a pedált szeretném megépíteni, kis változtatással. Én elem helyett adapterrel fogom használni (9V DC) és az a kérdésem/kérésem, hogy valaki mutatna egy hasonlóan érthető ábrát, hogy hogy építsek bele fordított polaritás védelmet.
Másik topicban kérdeztem, hogy hány voltos kondikat használjak 16V-ost ajánlottak. Nem kell valami túlfeszültségvédelem az adapter bemenet elé? Azért kérdezem mert a crybabymben van egy 220voltos kondi a bemenet a diódás védelem környékén, gondolom túlfesz miatt. Lehet tévedek, nagyon nem értek hozzá.
Esetleg megoldható, hogy elemmel és táppal is használható legyen "egyidejűleg", mint a normális pedálok - úgy értem van benne elem de mondjuk tápról használom - vagy ez túl komplikált?
Köszönöm a választ!
(#) kadarist válasza darknbass hozzászólására (») Máj 14, 2010 / 1
 
Csináltam egy gyönyörű rajzot a polaritásvédelmi és adapterrákötési megoldásról. Remélem érthető lesz.
(#) Andó Tamás válasza kadarist hozzászólására (») Máj 14, 2010 /
 
A két Jack földjét nem kell összekötni?
(#) darknbass hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
Wow! Nagyon szépen köszönöm! A második rajzon földelve van a két jack, ezen szerintem lemaradt. Vagy nem tudom.
Ha kész leszek vele jelentkezem - gyanítom jóval hamarabb nyavalyogni fogok, hogy valami nem megy.
(#) Rafael válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Szia!
Nyugodtan csinálhatod mono jackel! Sztereót akkor kell alkalmazni a bemenetre, ha nem csak adapterrel, hanem elemmel is akarod üzemeltetni. Amikor kihúzod a sztereó jackből a bemeneti kábelt, nem merül le az elem. (Mintegy választó kapcsolóként viselkedik a jack.)
A Vref=vitruális föld, ami elvileg fél tápfesz, tehát (+9V esetén, ott +4,5V lesz jelen) azzal a pár alkatrésszel hozzák létre az IC működéséhez szükséges fél tápot. (Egy apró csel arra, hogy ne kelljen szimmetrikus trafó azaz "+-"os táp az IC-nek.)
A dióda a fordított polarítás ellen véd, de épp most volt róla szó. (Nehogy ott az elem vagy egy másik adapter gubancot csináljon.)
A jel utáni 9V-os erősítés..., hát ott van rajta a Gain poti amivel szabályozod, meg a Volume is szóval nem fog bömbölni a pedál maxon, ha esetleg erre gondoltál.
(Igen, mindkét jackre kell a Gnd vagyis föld...)
Amúgy miért ezt a pedált nézted ki? Kifejezetten blúzos kell vagy csak így elsőre erre gondoltál? /Sok pedál van, és mondjuk nekem inkább a durvább torzítók jönnek be, ez meg hááát..., szóval csak akkor, ha direkt erre vágysz!/
(#) Andó Tamás válasza Rafael hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Szia!

Nekem sok féle hangzás tetszik. A zúzósabbak, a swingesebbek a bluesosabbak..mindenféle.
Mivel erre az áramkörre akadtam rá először, úgy voltam hogy akkor blues lesz az első. Hallgattam utubon hangot hozzá. Egész jó.
Amikor kiválasztottam az áramkört még jó öteletnek tűnt, hogy True Bypass, most viszont rájöttem, hogy semmi szükségem erre. Ha gitározok bekötöm a dárga kapcsolók nélkül direktbe. Ha meg más pedál kell ezt kihúzom és bedugok egy másikat. Sokáig nem fogok koncertet adni még az tuti, mert még béna vagyok gitározásban.
Ez az áramkör viszont jó lesz tapasztalatszerzésnek. Később még kiegészíthetem, ha jó lesz. Ezenkívül most még csak 3pontos panelre rakom össze.
Egyébként már megvannak az alkatrészek hozzá. (Kicsit túl lelkes vagyok) Csak 4.5 V os lapos elemet kell vadászni még.

Mellékeltem egy csodálatos át-rajzot. Tedd meg kérlek, hogy ránézel, építhető-e.

Köszönöm:
T

próba.jpg
    
(#) darknbass válasza Rafael hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Nekem van egy Marshall BB II-m és egy Fender Frontman 212R erősítőm. Az erősítő overdriveját és a pedálét egyszerre használva bármilyen metálpedált megszégyenítő hangzást kitudok csikarni. Főleg azért mert a BB II nem eszi meg a mélyeket. Tudom ajánlani bárkinek a dupla overdrájvolást!
A BB I-es még inkább mély barát, úgyhogy méginkább ellehet vele metálkodni. Ha okosabb leszek, lehet én is építek egyet.
Sok sikert az építéshez!
(#) magitor válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Ez így rossz a bemenetnél! lerajzoltam hogy van a jack ilyenkor remélem érthető a kék "drót" amivel össze kell kötnöd hogy működjön. Az ábra azt jelöli hogy van a jack dugó az aljzatban.
(#) Rafael válasza darknbass hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
Itt a teljes beültetési rajz meg minden! Szóval ne szenvedj vele!!!
Blues Breaker
Ha eseteleg kell 6 lábú kapcsolóhoz bekötési rajz, akkor átrajzolom!
(#) darknbass hozzászólása Máj 15, 2010 /
 
Helo ismét!
Azt nem kérdeztem milyen diódát használjak polaritásvédelemhez? Valahol 1N4148-at látok valahol pedig 1N4001-et. Vagy tökmindegy? Igazából valami érték kéne nekem..
Köszi, üdv!
(#) Andó Tamás válasza magitor hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
SZia! Köszönöm a választ.

Nekem a negatív meg a föld u.a. a mono jack ajzatomba.
Bővebben: Link

Lásd fennt. Itt 4 láb van, de abból 2 ugyanaz, mert össze van kötve. Szóval van jel meg föld(negatív). Szóval akkor a te rajzod ilyennel ugyanolyan mint az enyém. Vagy valamit rosszul látok?

Más: 1N4001 helyett 1N4007et adott az elektroshoppa emberünk. Most elnézte, vagy helyettesíthető vele.

Továbbá: Bővebben: Link
Ezen a rajon az enyémhez képest két ellenállás értéke más: 1M->1M5 2.2M->1M5 gondoljátok, ez para?

Köszönöm:
Tamás
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 16, 2010 / 1
 
Hali!

Teljesen jó bármelyik dióda, maximum nagyon minimális eltéréssel esik rajta feszültség. De, ha megnézed a két dióda adatlapját
Bővebben: Link
akkor láthatod mi a különbség.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Hali!

A te jackeden 4 láb van. A "hátsó" a meleg( jel) az "első meg a föld. Ha megnézed, van egy nyelv. Ha bedugod a jack dugót, akkor az felemelkedik, és 2 láb érintkezik az "apa" jack dugóddal. Olyan az egész, mintha lenne 2 darab bontó érintkeződ a jel és a föld érintkezőn kívül.
Ha nem akarod a teleped kikapcsolni akkor, mikor kihúzod a jacket, akkor ez az aljzat neked tökéletes. Ha meg adapteres lesz, akkor ilyen lekapcsolási gond nicns is
A dióda tökéletes, az ellenállás eltérések nem parák, mondjuk szerintem dőreség ekkora ellenállásokat tenni egy érzékeny bemenetre, de gondolom a bypass kapcsoló miatt kell, hogy ne pukkanjon. Nem számít a konkrét értéke, csak az a lényeg, hogy nagy legyen.
Milyen tápegységgel szeretnéd majd használni?

Ja igen, még valami. Ha jútúbon hangmintát nézel, azért nézdd meg milyen cuccon is veszik fel. Ez a legnagyobb bajom a jútúbbal, hogy ,hú, micsoda fasza ez a pedál, aztán torzításra nincs beállítva, csak löknek neki nagy hangerőt, aztán egy marshall plexi meg húzza az igát és ordít a saját csodálatos torzításával. Szerény véleményem szerint ez a cucc csak csövesen szól jól. A marshall azért csinálta ezeket a pedálokat, hogy a csöveseket lökjék meg vele, azért nincs is olyan iszonyatos nagy torzításuk. Persze ez csak az én véleményem! Próbáltam már máson is ezt a cuccot, dehát..Építgetni, tapasztalatot szerezni jók ezek, az biztos.

Zsolti
(#) Andó Tamás válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Szia!

Elemekkel szeretném használni.

Amúgy tapasztalatszerzés a fő cél, meg az alkotás öröme. Nem baj, ha nem lesz olyan dögös a hangja az első pedálomnak.
Aztán majd egyeztetünk.

Akkor megépítem az "átalakításommal" és jelzem mi lett.

Üdv, Köszönöm:T
(#) Andó Tamás válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Feltűnt valami.
A mellékletbe csatolt képen, ha megnézitek az IN aljzatot, akkor a negatív részére van rákötve a jel. De én úgy tudom ,hogy a JACK földjét is össze kell kötni a negatív résszel. Így viszont a jel és a föld össze lenne kötve. Az meg úgy tudom nem jó, mert akkor megszűnik a jel.
Várom válaszotokat.
Köszönöm:
T

próba.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Így ez nem igazán jó, valóban.
Mit szeretnél pontosan elérni? Nem értem ezt a tápot a jackre rákötögetés dolgot. Úgy szeretnéd, ha a jack bedugása kötné rá a tápot az áramkörre? Mert akkor szerintem az a jak aljzat, amit linkeltél, erre nem igazán alkalmas.
Mit is szeretnél pontosan?
(#) darknbass válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Megtaláltam én is ezt a Bluesbreakert frankón bekötési rajzzal meg mindennel:
http://www.generalguitargadgets.com/pdf/ggg_mbb_lo.pdf
Ahogy látom itt minden teljesen jól van. True bypassos is, és az elemet is csak akkor használja, amikor kell. Azt nézem, hogy van három nem beforrasztott furat, pont egy potinak való. Gondolom valami modoláshoz van kitalálva. Nincs ötletek mi lehet az és hogy lehet megvalósítani?

A többi adat itt található:
http://www.generalguitargadgets.com/content/view/106/26/
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Hát, mivel a 3 pöttyből 2 sehova nem megy, ezért gyanítom csak azért van így, hogy a panel tetején végig legyen furat, azonos közökkel. Az R7 és R8 "közepe" azért van kihozva, mert, ha megnézed az "original wiring" nevű rajzot...akkor mindjárt rájössz. C7 és R7 fel van cserélve a panelen, de mivel sorba vannak kötve, teljesen mindegy, hogy a kondi van e előbb vagy az ellenállás.
Szerintem ezért van kivezetve.
(#) darknbass hozzászólása Máj 16, 2010 /
 
Nekem is kéne még egy kis segítség:
http://kephost.hu/image-2847_4BEFF343.jpg
Ezt építem majd meg már minden korrekt, csak közbe rájöttem, hogy egy állapotjelző ledet nem ártana még betuszkolni valahova.
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Hát ahogy nézem, ebbe maximum csak úgy tudsz, ha van a kapcsolódon még érintkező. Ha nincs, akkor ebben a formában nem egyszerű, keress rá googlén a millenium bypass dologra
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Egy kis áramkört kell hozzá készíteni.
Remélem tudtam segíteni..

Zsolti
(#) darknbass hozzászólása Máj 16, 2010 /
 
Igen, úgy gondoltam, hogy 9 lábas kapcsolóval. Szerintem így már nem férek be a dobozba, gondoltam van valami triviális megoldás. Azért köszönöm szépen, próbálkozom vele.
(#) Andó Tamás válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
na most, azt szeretném elérni , hogy itt:
Bővebben: Link
lentebb görgetve van a true bypass verzio. Semmi sem indokolja hogy ezt a verziót építem, mert olyan verzióját szeretném csinálni, amiben se kapcsolók, se stereo jack.
Ugyanis nem akartam a kapcsolókra most pénzt áldozni. (lábkapcsoló stb). Tehát az lenne a jó ha minden kapcsolót kihagyhatnék, + mono jacket használjatnék mindkét oldalon. a LED-es rész se kell, azokhoz nem is vettem alkatrészt alpból.
Viszont hogy igy nincs bypass, nem tudok több pedált úgy összekötni, hogy ha ez nem kell akkor nem tudom kikapcsolni, stb. Nem érdekel. Nekem arra amúgy sincs szükségem. A 9vos elemet meg le tudom húzni a két kis kezemmel. Szóval nem érdekel az sem. Miért a bypass verziót építem mégis? Mert erre találtam rá először, X.

Na, erre fel készítettem az átrajzomat, de úgy tűnik az nem jó, hol hiábztam?

Köszönöm:
T
(#) Rafael válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Szia!
Neked írtam ezt a hozzászólásomat! (Csak félrekattinthattam.)
Annyit megjegyeznék, hogy az Sw1a, Sw1b és Sw1c jelölés 9 lábú kapcsoló bekötéséhez van, és ez kapcsolja a LED-t. Tehát ez a kapcsolás neked nem jó!
Ha kell holnapra berajzolok mindent, hogyan kell bekötnöd!
A kérdés annyi lenne, hogy akarsz-e 6 lábú lábkapcsolót vagy csak simán kapcsoló nélkül torzítson a pedál? Illetve akarsze bele LED-et?
(#) ZSozsóó válasza Andó Tamás hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
Tehát, ha jól értem, nem kell sem lábkapcsoló, sem led, sem elem lekapcsolás jack-kel..
Ez esetben a lehető legegyszerűbb a dolog. Az elem negatív sarkát kösd valahová a földre, a pozitívat a jelöltre, ahol a polaritást védő dióda van. A bemenetről meg a kimenetről nyugodtan lehagyhatod az 1,5M vagy akármennyi mega ellenállást és kösd a be és kimenetre a be és kimenetet. Ennyi.
Következő: »»   117 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem